Sezatoarea canadiana (134)
Raspunsuri - Pagina 15
Podeanu spune:
Buna dimineata si o cafea de la mine. Ieri am avut asa niste momente cu mine insami si m-am cam certat singura...acum imi zic mereu ca nu am nimic, e numai in capul meu si parca ma simt mai bine. Am inceput sa iau si niste multivitamine si parca , chiar daca ploua asa rau afara nu mai sunt asa deprimata.
Sunteti toate niste dragute (ina nu am apucat sa-ti zic cit m-a ajutat si experienta ta ).
Pe mine m-a incercat mult viata asta, am trecut prin multe necazuri (mamica mea a murit la 49 ani si sora mea la numai 29) si am trecut peste tot. Am simtit si simt mereu lipsa lor in tot ce fac.Poate si de aia citeodata sunt asa darimata cind ma gindesc cit de nedreapta e viata asta uneori.
Am salvat info despre clinicile date dar mi-am amintit ca doctora de familie m-a pus sa semnez un formular cum ca ea e doctora mea de familie si nu ma mai duc in alta parte. cam asa mi-a explicat ea, eu am dat repede cu semnatura ca nu-mi era gindul la asa ceva. dar acum ma intreb ce repercursiuni ar avea daca m-as duce in alta parte? poate sa ma puna sa le platesc si sa nu mi le deconteze la asigurare? Doctora mi-a spus ca este o lege noua iesita. Stie careva ceva?
maru spune:
Olga, uite aici e gaseala, abia astept sa te cunosc!
Web site: http://www.starwalkbuffet.com .
Adresa: Rockwood Mall4141 Dixie RdMississauga, ON L4W 1V5Ph.: 905-629-2288
Harta: http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&geocode=&q=4141+Dixie+Road+Mississauga,+Ontario.+L4W+1V5&sll=43.624328,-79.604729&sspn=0.008357,0.022745&ie=UTF8&t=h&z=16&iwloc=addr
acu sa vedem daca am nevoie de Omega3 pentru memorie, ca peste mananc la greu, de cand nu mai mananc carne (nu radeti, asa tin eu post, cand ma ia dorul de carne, bag peste):
Dana, ia uite ce zice Donia, deci e de bine vestea ca sunt mai multi noduli! eu simt ca nu e nimic grav, ca e doar ceva sa te sacaie si sa te faca sa nu te mai gandesti la altele, de alea cotidiene...Insanatosire grabnica!
Ange, la multi ani! sa fii sanatoasa, fericita, iubita, norocoasa, banoasa...si tot ce mai vrei tu
Lorelaim, sarutmana pentru car wash, diseara trec pe acolo, ca de, am 2 masini yupiiiiiii! i-as chema si la curatenia de primavara, dar daca i-ai amanetat tu, mai astept
Deci sambata inca o tura de terapie
mai, e pe bune primavara asta sau sa nu imi pun sperante?
Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/
maru spune:
clar am nevoie de ceva lecitina pentru memorie:
Denisam, sarutmana pentru gaseala de ieri, aveam mare nevoie si gestul de a veni pana in downtown a fost unu mare, regesc. Multam de lunch, next time it's on me!
Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!
nelia spune:
Dana, ! In legatura cu mersul la alt medic, nu stiu ce se poate intimpla, dar si eu am semnat, numai ca am intrebat de ce trebuie sa dau o asemenea semnatura... si mi s-a spus ca pentru a mentine o evidenta, adica o persoana nu poate fi inscrisa la n medici de familie, are unul si respectivul/tiva ii da toate trimiterile necesare. Iar cind sotul a intrat la una mai aproape de casa, a intrebat si de mine si a spus ca ma pune pe lista de asteptare si daca gaseste loc si pentru mine, atunci cind am RV, imi dau acordul ca renunt la serviciile celuilalt si ei rezolva tot, transfera dosarul. Daca nu esti multumita si ai altul, probabil ca asta se va intimpla, daca esti si mai vrei doar o a doua opinie, de la o clinica particulara, cred ca cel mai simplu este sa vorbesti cu ea si sa-ti dea ea trimitere (eventual ii spui tu unde sau o intrebi unde ai putea merge pe linie privata ca sa mai faci inca un set de analize, e sanatatea si viata ta in joc, nu te joci cu asa ceva si cred ca va intelege dorinta ta... si daca nu, cu atit mai rau pentru ea).
Eu nu prea sint in apele mele, sint obosita si e prea mult de munca in jurul meu, iar mie imi tot vine sa zac si fac totul fara chef si cred ca asta ma oboseste si mai tare, e clar ca am nevoie de o vacanta... ca eu nici masina nu pot sa o duc la spalat, Lorelaim... Ma deprima si vremea asta, e atit de gri tot, lipsa soarelui ma innebuneste. Am trecut unul din examene, nu sint chiar multumita de nota, e in jur de media grupei... dar asta este, am inceput sa iau note mai mici pentru ca devin din ce in ce mai grele cursurile... iar timpul, energia si disponibilitatile mele pentru studiu se reduc pe zi ce trece, adica pe masura ce cresc copiii. Culmea este ca desi sint obosita in primul rind datorita muncii legata de ei, tot ei sint cei mai relaxanti pentru mine, saptamina de vacanta a fost atit de placuta, atit de bine m-am si ne-am simtit sa-i am toata ziua pe toti acasa... cum s-a terminat si a inceput nebunia, cum nu mai fac fata... Cu cursurile si notele nu ma agit prea tare, trebuie doar sa am grija de 10 cursuri sa am A, minim B+ pentru ca sint importante pentru stagii, daca le vreau in locuri bune (desi eu am senzatia acum ca nu voi mai ajunge niciodata la ele) la guvern sau prin spitale, CLSC-uri (pina acum am doua facute din aceasta lista si am A la ele), in rest, cum or fi, numai sa termin odata cu ele. In sesiunea asta nu ma simt deloc bine la scoala, am nimerit in grupe destul de reci sau nu stiu cum sa le spun, poate ermetice ar fi un termen mai potrivit, sint ei si eu... si sint proiecte de grup, ateliere la fiecare ora, ma simt asa singura... eu nu pot sa ma intilnesc cu ei pentru ca sint tot timpul cu copiii dupa mine, iar dimineata ei lucreaza, in weekend nu fac intilniri... am fost nevoita sa mi le iau singura, dar mi-e mult mai greu asa... nici nu lucrez cum fac toti si inca in domeniu... si am asa un nod in git. Ma rog... nu e o problema grava, sanatosi sa fim, dar trebuie sa ma pling si eu de ceva, ca n-am mai facut-o demult.
Ma duc sa mai citesc ce ati mai scris pina termin cafeaua ca doar am rasfoit, mai ales ca Lisandru doarme... si daca mai am ceva de spus, mai vin...
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
maru spune:
nelia, fruntea sus, trec ele toate!
pe de alta parte, nu stiu cum e la tine, dar tu nu ar trebui sa iti iei un co-op?
nu ti-ar prinde bine 3 luni pe langa un prof? sa faci ceva experienta?
noi o sa avem un co-op aveilabal ( copiat mQQm, sorry) pe organizare de event. Asa ca daca sunt doritoare, dati-mi un semn! e pe 3 luni, suna atat de apetisant incat imi vine mie sa ma duc. si mi-e tare ciuda, ca eu trebuia sa colaborez cu tipa, dar au zis sa nu ma aglomereze pe mine ( cred ca imi planuiesc astia o trainuire pe lunile de vara)
Doamne'ajuta!
Denisam spune:
Ange- LA multi ani cu sanatate si indeplinirea tuturor dorintelor!
Dana- eu zic ca se rezolva, nu te alarma deocamdata.
Pe restul va pup si va doresc sa credeti ca a venit primavara desi aici se anunta la noapte -18C si bate vantu de nu am putut depasi 90-100 pe highway.
Eu nu pot mai mult ca sunt overloaded cu multe-personale si la job nu avansez cum trebuie.
Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani
nelia spune:
Ce e aia co-op? Habar nu am despre ce vorbesti, poti sa-mi dai niste detalii? Stagiu? Daca da, mai am pina acolo... Numai ca eu inca il mai am pe bebe mic acasa, deci nu sint eu libera sa fac ceva. Abia din iunie incolo voi afla cind are loc. Are sigur, dar din toamna, numai ca in vara pleaca multi in vacanta si se duc direct la scoala cind se intorc si atunci ia din cei care urmeaza sa inceapa gradinita. Fetele au primit amindoua in iunie, ar fi excelent, ca pina in toamna am timp sa-i fac integrarea cum se cuvine, ca sa ajung in toamna sa-i iau pe toti la trei. Daca va primi chiar in septembrie, va fi un picut mai greu... In toamna sigur trebuie sa intru in piine, undeva, benevolat, orice, ca am nevoie de 30 de ore pentru unul din cursuri pe care l-am tot aminat si din cauza lui nu pot sa-mi iau nimic acum in vara, nu stiu ce fac, ca inca mai am nevoie de bursa.... Of, greu la deal cind boii-s mici!
Hai, spuneti ceva amuzant! Aseara mi-am mai revenit un picut, dar cind am vazut cum ploua dimineata, mi-a picat fata din nou. Am fost din nou la teatru, am vazut piesa Marlene, regizata de Catalina Buzoianu, cu Emilia Popescu, superb!
Ah, nu cred ca am scris aici, cred ca la Tudora... cadoul lui Octav de 8 martie imi place mie sa cred, desi duminica seara cind s-a intors, habar nu avea in cit e... Dar l-am iertat pentru ca a complotat cu prietenii din Romania si i-au trimis prin prietenul cu care s-a intilnit o cutie de DVD-uri... cu ce? Cu teatre! Si de atunci, in fiecare seara, abia astept sa se culce casa si sa plec la teatru. Duminica am vazut Revizorul, regia Horatiu Malaele, dar din pacate cu Stefan Banica inregistrarea, nu cu el... oricum, a fost frumos si asa. Luni seara am vazut Palaria, tot in regia lui...
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
simi spune:
Nelia, hai, capul sus!
Tu esti o fata asa de curajoasa, te descurci tu cu toate cite le ai pe cap si pici acum in borcanul cu melancolie! Pai te compari tu cu ei? Am avut si eu colegi de scoala care stateau la mami si la tati , veneau cu lunch facut de mamica, nu plateau chirie, munceau sa-si plateasca masinute noi, sport, iar eu vai de capul meu. Cu doi copii acasa, job dimineata pina la doua, la trei incepeam scoala pina la zece noaptea, apoi de la unshpe incolo incepeam sa invat pentru a doua zi. Aveam mortgage de platit, greutati cat casa. Dar nici o clipa nu m-am simtit mai prejos ca ei. Eu eram aia puternica, nu ei!
Asa si tu! Pai pune pe unul din colegii tai sa faca o singura zi ce faci tu zilnic... Pai iti spun eu, cred ca-ti face plecaciuni dupa aia! Iar seara pica lat!
E grea scoala, foarte grea. Mai ales cind ai obligatii familiale, dar zilnic sa-ti spui: Sint puternica, trebuie sa reusesc! Pentru copiii si familia mea o fac! Hai, tu esti un exemplu de vointa! Si de voie-buna...
Dana P numai ginduri bune din partea mea!
Smile,tomorrow could be worse!
mikiion spune:
Ange La Multi Ani!!!!
Podeanu Iti doresc multa sanatate si optimism.
Nelia Welcome im my world
Noroc ca eu am mai multi imigranti si ma cuplez cu ei. Pentru restul parca sunt un zid de sticla, bun de privit prin el. Ma consolez ca sunt alba, avem si noi o tipa negresa in anul 1( prima care am vazut-o pana acum de culoare), si am un curs cu ea. Foarte desteapta, tanara dinamica, le da clasa la toti.... Sa vezi cum se uitau cu dispret si invidie si nu mai stiu cum sa descriu in romana , in franceza as utiliza mepris ca e foarte sugestiv. A prezentat o lucrare in clasa si era o atmosfera subra acolo....
Sa stii ca principala cauza e faptul ca nu esti ca ei la timp plin sau macar sa iesi impreuna cu ei. Eu nu am timp sa ma duc cu ei la bar, cand organizeza intalniri. Ei formeaza , asa, un grup unit in care e greu de patruns si pentru quebecosii mai izolati. Anul asta am stat si eu mai mult pe la scoala si am vazut ca atunci cand stai si lucrezi cu ei, parca se mai deschid anumite bariere....
Si comparand, la Quebec era si mai nasol, acolo ma simteam ca o maimuta care a invatat sa vorbeasca frantuzeste si toata lumea se minuna Dar nu o faceau din rautate ci din lipsa de contacte cu exteriorul...Asta e, un sat mai mare...
Despre peste, nu dati cu pietre, nu manac si nici nu am mancat niciodata in viata mea.Nu suport nici gustul nici mirosul.... Poate daca ma convingea mama sa mananc poate ieseam si eu mai desteapta
Incerc sa iau omega 3, o sa iau in considerare sfatul lui Mona cand voi mai cauta, sa fie mai de calitate. Si o sa caut si sirop de peste pt. Marc, o idee buna.
Denisa cum -18?
Copii vostri au intrat in normal cu somnul? La noi e tragedie, noroc ca sotul mai poate sa-l duca mai tarziu dimineata...Ca acum Marc nu adoarme inainte de 10 jumate
mikiion spune:
co-op, e un stagiu cooperativ , exista niste programe care ofera burse pentru asta. Dar depinde de domeniu, nu in toate domenile exista. Se dau prin universitati: uite aici un exemplu:
http://helios.usherb.ca/lib880/dosetu/page_demo/cw/cow100d1.htm