Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (85)
Raspunsuri - Pagina 8
doranna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anamariame Doranna, ti-a trimis cineva parola pe PM? Daca nu, o trimit eu ca si-asa vroiam sa te rog ceva (sa imi trimiti linkul cu firma organizatoare de petrecere de botez) Ana-Maria 32+AMR 8 saptamani |

nu mi-a trimis nimeni parola

dar te astept pe tine cu PM

Dorana
34+
chatonel spune:
| citat din mesajul lui aris26 chatonel - peste vreo 10 zile. poate gasesti ceva pe net, eu ash cauta dar spre rushinea mea sunt bata la franceza(si am treminat liceu biligv) ![]() 37+![]() poze AMR 19 de zile ![]() |
Aris,
_ pt colici, pe baza de plante: calmosine, dar cica nu e eficace la toti BBii... obligatoriu dupa masa BB trebuie batut pe spate, ca sa elimine aerul ingurgitat in timpul suptului si se mai face masaj la burtica (BB tinut pe un brat cu burtica in jos, cu mina chiar pe burtica, cu capul sprijinit pe bratul tau, la incheietura cotului) e o pozitie care il ajuta sa faca pirturi); am mai gasit niste medicamente, dar pe forumuri mamicile spun NU la medicamente la o virsta asa mica, in plus trebuie avizul unui pediatru, si colicii sint ceva natural, sistemul digestiv al lui BB se adapteaza la schimbarea de mediu, de la mediu uterin la viata terestra
_ pt episio: spalat cu apa calduta dupa fiecare shushu- daca nu esti acasa se poate executa cu un brumizator cu apa (brr, e rece :) ) (exemplu evian: http://www.parapascher.com/boutique/images_produits/6482193.jpg)
facut reeducare perineala ca sa nu ai mai tirziu pb de scurgeri de shushu (incontinenta)
se pot lua granule homeopatice (pe gura) de arnica
utilizat gel lubrifiant la primele raporturi sexuale
cremele care se dau sint pe baza de reteta medicului, fiind cu antibiotice in caz de pb de infectie sau cu anastezic pe baza de morfina... parerea mea e ca ca se utilizeaza in cazuri extreme
dupa ce s-a cicatrizat, pentru confort, se poate pune o crema pe baza de plante , se numeste "rescue creme dr bach"...
cam asta am gasit

Fille du Sud
36 cu
Dragonbella J- 23
Toulouse, la ville rose
mababei spune:
Neatza burtici!
Dadea cineva vreo cafelutza in dimineata asta? Ca-s zombi rau de tot! 

Nu stiu de ce toate durerile se acutizeaza noaptea. Acum vreo luna declaram ca am avut cea mai urata zi de cand sunt insarcinata ( atunci produceam o enterocolita uratica ). Acum a venit si noaptea cea mai urata! Am avut niste dureri de oase ale bazinului cumplite, parca se freca os pe os, eram total anchilozata.Si nu era clasica durere de sciatica, era ceva mult mai profund! Sa merg la baie a fost crunt
. La ora 3 dimineata faceam baie cu apa fierbinte, apoi pe la 5 stateam cu punga cu gheata! Parca propunerea doctorului de a face cezariana maine, suna din ce in ce mai bine. Am luat un paracetamol si mi-am dat cu putina crema cu diclofenac (
nitel interzisa in sarcina dupa luna a 5 a, dar scrie ca doar in cazul aplicarii pe zone intinse si pe perioade lungi de timp ar da modificari cardiopulmonare fatului). Am reusit sa dorm apoi cateva ore, intrerupt si chinuit la fiecare miscare, acum e un pic mai bine dar ma gandesc deja cu groaza la noaptea ce urmeaza! Ieri am fost la medicul de familie pt. a-mi lua trimiterea de internare si am mers pe jos, dus-intors, cred ca nu mai mult de 3 km, si mers din ala slow-motion! Sa mi se traga de la plimbarea asta? Oricum astazi stau legata de pat si ma rog sa nu se mai repete episodul, ever!
mihaela
37+ 
Fii alaturi de noi si in saptamanile ramase!
SimonaMami spune:
Aris,
poate ca am fost eu norocoasa, dar cu Eric nu am avut decat o singura zi probleme de colici, si asta din vina mea.
In prima saptamana, dna. Dr. neonato mi-a facut o lista cu ce am voie (si mai ales NU am voie) sa mananc in perioada alaptatului. Trebuie sa recunosc ca era super drastica: NU legume/fructe (mai putin banane), nu varza, conopida, dulciuri, apa minerala, sucuri, cafea, cacao, in fine, nici nu le mai stiu pe toate... Aveam voie lapte si produse lactate, gris, cereale, mere coapte (si doar coapte), supa de pui, gratar de pui...
Am respectat regimul (desi nu mi-a fost usor...) si n-am avut probleme, cu o singura exceptie: intr-o zi am curatat castraveti pentru o salata pe care si-o dorea sotul meu, si am mincat cred 2 centimetri dintr-un castravete proaspat. Doua ore mai tarziu Eric avea colici... 

Sper sa ajute experienta mea. O sa caut prin agendele vechi listuta cu ce nu aveam, repsectiv aveam voie sa mananc, daca va intereseaza.
Simona
34+, cu
David Christian
/
Clara Micaela
mami de
Eric Christian (02.03.05)
alina.n spune:
| citat din mesajul lui SimonaMami Aris, poate ca am fost eu norocoasa, dar cu Eric nu am avut decat o singura zi probleme de colici, si asta din vina mea. In prima saptamana, dna. Dr. neonato mi-a facut o lista cu ce am voie (si mai ales NU am voie) sa mananc in perioada alaptatului. Trebuie sa recunosc ca era super drastica: NU legume/fructe (mai putin banane), nu varza, conopida, dulciuri, apa minerala, sucuri, cafea, cacao, in fine, nici nu le mai stiu pe toate... Aveam voie lapte si produse lactate, gris, cereale, mere coapte (si doar coapte), supa de pui, gratar de pui... Am respectat regimul (desi nu mi-a fost usor...) si n-am avut probleme, cu o singura exceptie: intr-o zi am curatat castraveti pentru o salata pe care si-o dorea sotul meu, si am mincat cred 2 centimetri dintr-un castravete proaspat. Doua ore mai tarziu Eric avea colici... ![]() ![]() ![]() Sper sa ajute experienta mea. O sa caut prin agendele vechi listuta cu ce nu aveam, repsectiv aveam voie sa mananc, daca va intereseaza. Simona 34+, cu David Christian / Clara Micaelamami de Eric Christian (02.03.05) |
Simona ar fi foarte buna listuta ta ,cu siguranta ne va ajuta si pe noi sa stim ce ar trebui ocolit. Deci fructe si legume pauza?Si tocmai vor incepe sa apara atunci pe piata

33+ cu
Maria-NataliaVine barza!
chatonel spune:
si la mine tot noaptea se pun toate durerile
sau poate ca noaptea le suport io mai greu...
Fille du Sud
36 cu
Dragonbella
J- 22
Toulouse, la ville rose
denisamada spune:
| citat din mesajul lui IliesClara Denisa, ai stii ceva despre legea aceea cu concediul de paternitate (care nu se confunda cu CIC pana la 2 ani asumat de tati, deci nu in sensul de maternitate executata de tati)? Cica sotul are dreptul la 5 zile libere platite 100%, pt a sta cu mama si nou-nascutul in cursul primelor 8 saptamani de viata. Tatii din domeniul miitar au dreptul 7 zile. Tatii care absolva un curs de puericultura mai au bonus 10 zile, deci nu 5 ci 15. Te intreb pt ca ar probabil vi s-a spus la curs sau o sa vi se spuna despre asta. Dilema mea acum este daca cursul de puericultura trebuie facut in mod anume la o sesiune prenatala sau e OK o adeverinta de la o institutie de stat. Sotul meu e absolvent de colegiu pedagogic postliceal cu specialitatea "educator puericultor" - asa scrie pe diploma lui. Pe net am gasit si varianta in care medicul de familie dadea o adeverinta pe baza documentelor doveditoare absolvirii unui astfel de curs care se atasa la cererea depusa la locul de munca. Daca afli mai multe... rogu-te...spune si noua. Multumim. ![]() |
De fapt este motivul pentru care am ajuns la cursul de puericultura. Intr-adevar, in afara de cele 5 zile de "obigatii civile"(sau ceva de genul asta), taticii care au absolvit un curs de puericultura mai au dreptul la 10 zile in plus. Adeverinta este eliberata de MF, so presupun ca o poate elibera si fara diploma de curs la o adik... Daca taticul a absolvit o scoala medicala, se elibereaza direct, dar MF nostru nu stie... E drept ca la Pediatrie in facultate am facut mai mult despre copilul bolnav,
decat despre copilul sanatos, asa cum ni-l dorim cu totii... astfel incat ne-am hotarat sa mergem la acest curs, cu atat mai mult cu cat vom si singurii care vom avea grija de bebitza, fara nici un fel de ajutor... Cred ca cel mai bine e sa vb cu MF vostru, ca el/ea va elibereaza adeverinta. Ar trebui sa va dea direct daca sotul tau are diploma de educator-puericultor.

Denisa-Madalina
33+
cu Adela-MarisaAMR 7 saptamani
SimonaMami spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui alina.n
Simona ar fi foarte buna listuta ta ,cu siguranta ne va ajuta si pe noi sa stim ce ar trebui ocolit. Deci fructe si legume pauza?Si tocmai vor incepe sa apara atunci pe piata ![]() 33+ cu Maria-NataliaVine barza! ![]() |
Atunci chiar o sa o caut. Dar da... din pacate, nu m-am atins de fructe (doar mere coapte si banane) sau de legume cateva luni zdravene. Dar Eric nu a avut nici o problema, nu a baut nici un fel de ceai de colici, a fost super-papacios si fericit.
Ce-i drept mie mi s-a parut MULT mai nasol decat in sarcina, cand doar am ocolit junk food, dar am mincat in rest tot ce mi-a poftit inimoara. Cel mai tare stiu ca imi lipseau rosiile si castravetii... hmmmm. Si doamne ce ma saturasem de gratare de pui (evident, FARA cartofi prajiti si salata...). Dar, ce nu facem noi pentru puisorii mici?
Simona
34+, cu
David Christian
/
Clara Micaelamami de
Eric Christian (02.03.05)
rivali spune:
Nici eu nu am avut probleme cu colicii cu Vlad dar tot asa am avut un regim strict pe langa cele zise mai sus nu am mancat nici mazare, nu am baut nici lapte dulce (asta nu stiu de ce),fara salata verde, fara rosii,castraveti,... destul de greu, dar a meritat . Cu regimul asta am stat aproape 10 luni cat am alaptat(spre final mai mancam cate o fructa). Vreau sa va zic ca daca tot m-am chinuit cu regimul asta eu speram ca o sa mai dau jos din kg. De unde am ramas dupa nastere cu +8, si toata sarcina luasem 14.
Existe siropele pentru colici(bonisan,debridat, sab-simplex... si ceaiuri babydrink, baby calm si altele dar nu stiu cat de eficiente sunt
Vlad Andrei ( 4.01.2007) si
36+
aris26 spune:
chatonel - merci mult
am notat si bagat la cap![]()
simona - ar fi super daca gasesti lista, deshi fara fructe si legume...
...mai ales ca vine vara...hmmm nici nu vreau sa ma gandesc. fara pepeni, cireshe, nectarine, salatele mari cu roshii gustoase..
mababei - se pare ca asta ne ashteapta in astea cateva saptamani care au ramas. cred ca e metoda cea mai bune sa ne faca sa ne dorim durerile nashterii ![]()
37+
poze
AMR 19 de zile