Scarlatina
Buna,
Baiatul meu a fost diagnosticat cu scarlatina. Am inteles ca mai multi copii din clasa lui au asa ceva. Ia tratament cu eritromicina (pentru ca nu a putut fi testat pentru alergia la penicilina din cauza vaccinului antipolio oral, care se face in clasa a 3-a, administrat cu cateva zile inainte de debutul bolii), stam izolati acasa, am stat si in spital. A facut o forma usoara, adica febra moderata, eruptie la fel dar limba avea aspectul ca la carte (zmeurie). Toti din casa luam tratament (inclusiv cea mica). Azi am repetat exudatul sa vedem daca mai iese ceva. Am inteles ca la 3 saptamani de la debutul bolii mai trebuie facute analize de sange. Vroiam sa va intreb (pe cele care ati trecut prin asta): voi ati dezinfectat in casa lucrurile? Adica jucarii, clante, gresie, etc? Dr de la spital mi-a zis ca nu e nevoie , dar ma gandesc ca totusi in clasa se face dezinfectia asta. Acasa o fi nevoie? Daca da, cat timp? Cat o rezista nemernicul asta de streptococ pe jucarii de exemplu? Nu de alta dar au enorm de multe (si el si fetita) si sa ma apuc sa-i bag toti transformer-ii, lego, masinute si papusile fetei la clor parca nu prea-mi vine....
Multumesc
Raspunsuri
mamamirunei spune:
Si noi am facut scarlatina.Astazi am iesit din spital cu tratament Ospen, pentru ca fetita mea nu suporta intepaturile(s-a facut neagra la fata cand a intepat-o pentru testare). A zis ca nu mai este contagioasa
(toti din casa luam tratament cu Ospen ) si nu ne-am zis nimic de dezinfectare. In scoala, probabil se face dezinfectie pentru ca nu le da la toti antibiotic preventiv, decat la cei care au fost in contact cu copilul(clasa respectiva).
In fiecare saptamana pana ce se termina cura de antibiotic se face examenul urinii iar dupa ce termina cura de antibiotic de 25 de zile se fac analizele de sange.
Si normal se sta in casa 21 de zile apoi se scoate copilul afara treptat.
Noi am fost internate la Matei Bals, voi unde ati fost?
mamamirunei spune:
Am uitat sa-ti spun, dar probabil ti-au spus de la spital, trebuie sa tina regim o saptamana: fara carne, oua, creme, iar dupa asta inca 2 fara ou.
Ana71 spune:
Si noi tot la Matei Bals am fost. Lui i s-a spus ca are voie carne de vita sau pasare, i-a dat foaia aia cu regimul permis in scarlatina. Intr-adevar ou ni s-a spus ca are voie dupa 3 saptamani. Lui i-a spus sa ia 10 zile eritromicina. Si sa repetam analizele de sange dupa 3 saptamani. La voi dupa cate zile de tratament vi s-a spus ca nu mai sunteti contagiosi? A mai facut vreun exudat pentru a verifica ca streptococul nu mai e acolo? Fetita ta ce varsta are?
Sanatate multa si refacere usoara!
mamamirunei spune:
Fetita mea are 6 ani si este la gradinita. Noua ni s-a spus ca dupa 2 zile de antibiotic nu mai este contagioasa. Astazi a fost si i-a mai facut un exudat si maine luam rezultatul.
Noua ne-a dat drumul mai devreme din spital pentru ca nu mai erau paturi libere si au mai venit cu scarlatina, dar a zis ca nu mai este contagioasa si sa urmam tratamentul acasa.
Maine ma duc sa i-au si foaia de externare si rezultatul exudatului.
Asa ca maine iti pot spune mai multe.
Noa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana71 Buna, Baiatul meu a fost diagnosticat cu scarlatina. Am inteles ca mai multi copii din clasa lui au asa ceva. Ia tratament cu eritromicina (pentru ca nu a putut fi testat pentru alergia la penicilina din cauza vaccinului antipolio oral, care se face in clasa a 3-a, administrat cu cateva zile inainte de debutul bolii), stam izolati acasa, am stat si in spital. A facut o forma usoara, adica febra moderata, eruptie la fel dar limba avea aspectul ca la carte (zmeurie). Toti din casa luam tratament (inclusiv cea mica). Azi am repetat exudatul sa vedem daca mai iese ceva. Am inteles ca la 3 saptamani de la debutul bolii mai trebuie facute analize de sange. Vroiam sa va intreb (pe cele care ati trecut prin asta): voi ati dezinfectat in casa lucrurile? Adica jucarii, clante, gresie, etc? Dr de la spital mi-a zis ca nu e nevoie , dar ma gandesc ca totusi in clasa se face dezinfectia asta. Acasa o fi nevoie? Daca da, cat timp? Cat o rezista nemernicul asta de streptococ pe jucarii de exemplu? Nu de alta dar au enorm de multe (si el si fetita) si sa ma apuc sa-i bag toti transformer-ii, lego, masinute si papusile fetei la clor parca nu prea-mi vine.... Multumesc Ana, Victor (2.01.2000) si Eva (13.03.2005) http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana71bara/my_photos |
Si fetita mea a avut scarlatina acum aproape 2 luni si in afara de spalat asternuturi n-am dezinfectat nimic.Am spalat parchetul cu ce-l spal de obicei si cam atat.
In alta ordine de idei sa stii ca exudatul este relevant doar dupa minim o saptamana de la intreruperea antibioticului. Sub antibiotic iese de cele mai multe ori negativ.
Noi am trecut cu bine peste boala asta(tot cu eritromicina)si suntem complet vindecate. Analizele facute la 3 saptamani de la debutul bolii au iesit perfecte(aslo 4).
Sanatate multa!
Ana71 spune:
Buna,
Multumesc pentru raspunsuri.
Mamamirunei, ce mai faceti? Ati mai vb cu dr.? Cum a iesit exudatul? Ti-am trimis un PM. Voi, parintii, va faceti exudat?
Noa, analizele de sange se fac la 3 saptamani de la debutul bolii, adica de la momentul internarii? In afara de ASLO ce se mai face? Se mai repeta si exudatul? Noua in astea 3 saptamani ni s-a spus sa ducem doar proba de urina, saptamanal. Si daca, Doamne-ajuta, ies toate analizele bune dupa 3 saptamani inseamna ca e complet vindecat? Ca eu auzisem ca trebuie analize timp de 6 luni (dar nu stiu daca doar pentru cei carora nu le iesisere bune analizele).
Dupa perioada asta de 28 zile, ai dus fetita iarasi in colectivitate?
Scuzati-ma ca va bombardez cu atatea intrebari....ipohondria mea s-a redesteptat....
Victor a mai facut un exudat miercuri si ieri ne-a spus ca a iesit negativ, deci Eritromicina si-a facut treaba. Si ne-a mai spus ca la noi, parintii nu e nevoie de exudat, nici la fetita cea mica...Ca e suficient ca am luat antibiotic. Dar parca totusi, as vrea sa le fac.
Si ne-a mai spus sa ducem proba de urina saptamana viitoare.
Va pup,
elisor spune:
Ana pentru linistea ta fa exudatul intregii trupe din casa. Desi mai logic mi s-ar fi parut sa faceti exudatul inainte de antibioticul preventiv. N-ar trebuie sa fie vreo problema dupa antibiotic dar ca sa fi tu impacata recolteza-l.
Cand a aparut un caz de scarlatina la baiatul meu in clasa, le-a facut exudatul la toti (gratuit, prin cabinetul medical din scoala) din clasa si le-a dat ospen preventiv.
Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
Noa spune:
Da, analizele se fac dupa 21 de zile de la debutul bolii. Tot atunci ii mai ia si un exudat.Ei urmaresc in special ASLO, proteina C reactiva(PCR),fibrinogenul si VSH-ul.
Iti inteleg perfect nelinistea.Eu am fost mult mai rau, mai aveam putin si o luam razna.
Si eu eram nelamurita in legatura cu perioada critica de dupa boala cand ar putea aparea complicatii,dar m-a lamurit dr. din spital. Un semnal de alarma e atunci cand ASLO in special, iese mare. In acest caz exista riscul de complicatii, dar copilul primeste tratament in continuare si se rezolva.
Mie mi-a spus ca dupa cum i-au iesit analizele e complet vindecata si riscul de complicatii nu mai exista, streptococul e sterilizat.
La gradinita am dus-o abia de saptamana asta(dupa o luna jumate), dar asta pentru ca asa am vrut eu. Normal, trebuie sa duci copilul dupa 3 sapatamani.
Ana71 spune:
Buna,
Multumesc mult pentru raspunsuri. Pana la urma o sa ne facem si noi exudatul miercuri, la 5 zile dupa ce am terminat antibioticul.
Lui Vic i-a spus sa faca analizele de sange si sa repete exudatul la 21 de zile de la data externarii.
Noa,fetita ta a mai luat si altceva in afara de eritromicina. Mie mi-a spus dr. ca e suficient daca ia doar 10 zile eritromicina, dar cand aud la altii tratament injectabil sau Ospen 25 zile, parca mi-e teama ca e prea lejer tratamentul.
Mamamirunei, voi ce mai faceti?
Sanatate multa!
Ana71 spune:
Buna,
Copilasii vostri dupa scarlatina au avut voie sa manance sare?
Eu ii gatesc lui Victor normal, cu sare (nu mi-a specificat nimic dr.). Doar sa nu-i dau ou timp de 3 saptamani. Dar chiar azi mi-a zis o colega a carei fata a facut scarlatina (ce-i drept acum 20 de ani) ca fata ei nu a mancat sarat si nici carne si ou o perioada lunga (cateva luni).
Mie mi-a dat o foaie la iesirea din spital cu alimente permise si aici erau trecute si gratar de pui, rasol de vita....si nu era specificat nimic de sare.
Oare am gresit ca i-am pus sare in mancare?