Scarlatina

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Help!
La gradinita la care merge fetita mea sunt cazuri de scarlatina, chiar in grupa ei. Asistenta astazi a spus ca ar trebui sa le dam ospen preventiv. Am incercat sa dau de pediatra la telefon, insa nu raspunde, oricum, o sa mai sun, dar inainte m-am gandit sa apelez la ajutorul vostru. Stiti ceva, e indicat sa se dea antibioticul preventiv? Nu stiu ce sa fac...nu-s adepta antibioticelor date aiurea, dar parca nici n-as vrea sa risc. Offf...

Lora, mami de Iustina
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133766

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Fi-mea nu a facut scarlatina dar ... a tot fost in contact cu copii carora apoi li s-a declansat boala (adica de ex. jucat seara la noi acasa 4 ore si a doua zi prietena internata cu scarlatina).
Eu nu i-am dat antibiotic preventiv.
Doctorita noastra a mers pe ideea "exudat".
A si a avut si fi-mea anul trecut un streptococ betahemolitic (grup G) in gat, copil fara simptome, a aparut "minunea" la un exudat facut la gradi, fara sa fie vreo suspiciune de ceva .... S-a tratat tot cu Ospen 10 zile. De atunci mi-am propus sa-i fac macar 2 exudate pe an si cand va fi la scoala ca nu se stie ...

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia1977 spune:

offf...de ce n-am citit subiectul asta acum 1 saptamana?
baietelul (5 ani) meu astazi se externeaza din spital dupa scarlatina. a facut penicilina intramuscular la 6 ore timp de 7 zile si am inteles ca urmeaza moldamin 1/sapt timp de 3 sapt. noua nu ni s-a pus nici o restrictie alimentara, chiar si in spital a mancat mancare obisnuita, ce manca si acasa.
toti din casa am luat ospen 5 zile.
cand stiu prin ce stres a trecut mititelul cu injectiile si statul in spital si vad ce tratament lejer au luat copiii vostri, ma intreb daca nu cumva dr lui a cam exagerat...

Mergi la inceput