DIVERSIFICAREA (7)
Raspunsuri - Pagina 21
![](images/user_woman.png)
Nicolest spune:
Offff sper sa scapam de pete...la fetita mea sunt rosii si uscate acum nu mai sunt pe obrajori s-au mutat pe barbita.
Baby a mea are 10 luni si inca nu i-am dat peste.
O sa incerc ce a zis Valena paste cu carnita sa vedem daca ne place.
Multumesc pentru idei.
pupici
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Danicris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Musette79 Neata fetelor! Eu ieri nu i-am dat sa suga numai dimineata si seara, ca cineva ne-o zis ca la varsta asta (aproape 8 luni) numai seara si dimineata se da lapte... Seara, dupa ce n-o prea vrut cereale cu iaurt la 6 jumate, cu atata pofta o supt ca o vomat 3 jeturi pana am apucat sa o intorc cu fata in jos, saraca. Ieri la pranz i-am dat galbenus, i-am luat creme Avene pt ten atopic. Bun. Azi dimineata soc: amandoi obrajii rosii de mama focului, pata de la dermatita incolora, inca mai e acolo. Am zis ca de la galbenus. M-am dat si eu cu crema aia Avene, m-o usturat fata si mi s-or inrosit pe moment obrajii. O sa intrerup momentan crema aia, nici nu stiu ce sa-i mai dau sau nu. Cereale cu lapte in nici un caz. Oooof. Uneori nu mai stiu ce sa fac, sa fie cerealele, laptele din branza calcica, iaurtul gras? Cum se manifesta o alergie la alimente? ![]() |
Daca i-ai luat trixera, posibil ca de la ea sa se fi inrosit, nici lui Vladucu nu i-a facut bine desi ne-a fost recomandata de medic. Incearca pediatril (tot de la avene), noua ne-a mers bine cu ea, sau mai simplu cu apa termala tot avene.
Cu galbenusu' poti sa mai astepti, nu e un capat de tara daca nu-i dai, poate fi de la el. Eu nu-i dau galbenus, am observat ca i se inroseste buba de la el.
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui puisorul Oana, nu e vorba de cearta dar e un forum liber ca fiecare sa isi zica parerea. Daca dai un pic cu google, inclusiv aici scrie ca se poate manca omleta dupa un an. Fiecare crede ce surse vrea. Si oricat te-ai mira sa stii ca nu prea am de ales la masa de dimineata. La prima ora mananca fructe dar dupa vreo doua ore ii mai trebuie ceva. Adica: paine cu Almette, paine cu unt si dulceata, paine cu unt si miere si cam atat daca exclud si oul. Cascaval nu mananca, altfel de branza nu ii place, mezeluri sau pateu nu ii dau, deci sunt cam limitate optiunile. |
Ok...hai ca o iua de la capat...iti mai scrisesem odata, dar a cazut netul si am pierdut mesajul...
Ai dreptate cu forumul liber
![](icon_smile_big.gif)
Site-ul pe care l-ai postat tu, l-am postat si eu, aici la diversificare...printre primele capitole...dar nu din motivul asta ci pentru faptul ca este foarte complet din punct de vedere al descrierii continutului fiecarui aliment.
Am sa-ti spun de ce nu am pic de incredere (si prefer sa cred un MEDIC) in acest site in ceea ce priveste recomandarea momentului in care aceste alimente trebuie introduse...nu esti obligata sa-mi accepti argumentele.
1. Fiecare tara are particularitatile ei privind diversificarea..particularitati care tin de rata de alergii la anumite alimente in acea tara, alte particularitati medicale ale tarii (incidenta bolilor de stomac, de digestie etc), modul de cultura al respectivelor lucruri (alimentele Bio in strainatate nu sunt o "delicatesa" ca aici si nici preturile lor nu sunt astronomice)...etc, etc.
2. Orice medic competent, din orice tara, tine cont de aceste particularitati in momentul in care recomanda diversificarea...ori, in cazul nostru....foarte multe dintre alimentele si procedurile de preparare nu corespund deloc cu ceea ce se recomanda in acest moment....chiar azi ma uitam pe o carte de nutritie si citeam cu cate inversunare se discuta despre kiwi si capsuni...date inainte de varsta de un an...
3. Nu pot avea incredere mai mare intr-un site, decat intr-un tratat nutritional sau intr-un medic ....din motive lesne de inteles....in cazul nostru..omleta...explicatia este foarte clara...la noi incidenta bolilor de ficat, stomac, bila, digestie...este foarte mare, in primul rand din cauza consumului mare de alimente grase, grele si in general al grasimilor....chiar daca tu spui ca pui foarte putin ulei (si eu te cred cand spui asta!)...acel foarte putin...este raportat in mod inconstient la tine, adultul, nu la copil....pentru tine este putin...pentru copil..o lingurita de ulei la o omleta este enorm... Dincolo de asta, ficatul digera mult mai greu oul amestecat cu grasime decat oul fiert. Revenind la ceea ce spuneai...eu nu am zis sa excluzi oul...am zis nu omletei...oul fiert este altceva...
Pastrandu-ne la ou...mie mi s-a spus sa nu-i dau ou fiert decat o data pe saptamana si ma rog, ce mai scap prin mancare (si eu chiar ii pun oua in mancare).
4. Sincer, eu una prefer sa aman niste alimente sau preparare (nu cred ca este in detrimentul copilului pentru ca va avea toata viata inainte sa le manance) decat sa risc sau sa-mi para rau mai tarziu...faptul ca nu-i dau omleta acum pentru ca sunt convinsa ca-i obosesc ficatul si stomacul, ca nu-i dau cremvursti si mezeluri (si nici nu-i voi da decat cand nu o sa mai am "loc de intors" ca na' va creste si va vedea la altii si atunci va trebui sa-i mai "scap" cate o mizerie din aia)...chiar nu ma impiedica sa-i gasesc variante hranitoare pentru orice masa. Azi spre exemplu am macat o mare salata (facuta din morcov ras, avocado, putina lamaie stoarsa, ardei gras si mar) si doi biscuiti cu miere.
Nu vreau sa te superi pe mine...am considerat ca este necesar sa-mi argumentez afirmatiile...tu, evident faci cum vrei si cum crezi!
Nicolest..varietatea de budinci facute cu paste este extrem de mare...eu i-am facut si cu carne tocata de mine, cu legume, cu cascaval ras, cu rosii, fara rosii...etc.
Peste eu nu i-am dat decat dupa un an.
Ii mai poti face ostropel de pui (fara calitura) cu sos de rosii, pui la cuptor cu mar (eu il taiam bucatele mici si faceam un sosulet ...zeama pe care o lasa marul, cateva feliute de rosii si un catel de usturoi), perisoare cu sos alb, perisoare cu sos de rosii, chiftelute de legume coapte, musaca de cartofi cu legume, tocanita de legume, fasole verde, spanac, budinca de spanac, broccoli, rasol de vacuta cu sos proaspat de smantana, patrunjel, lamaie si ceapa verde (foarte putina ca inca e mic)....mmm...ma mai gandesc si-ti scriu!
Va pup pe toate si sa aveti o zi buna!
Oana si
![](zana.gif)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
Nicolest spune:
Multumesc fetelor acum o sa ma apuc serios de gatit.
Oana budinci am mai facut si eu de exemplu: orez fier cu mar copt la cuptor, paste cu oua si branzica de vaci tot la cuptor si cam atat nu am incercat cu carne.
Mai am o intrebare la diversele sosuri mancaruri cum le preparati cu ulei de la inceput sau fierte legumele doar in apa.
Ca eu am preparat pana acum doar fiert nu am pus ulei decat foarte rar cand am mixat.
Sincer nu as fierbe legume cu ulei nu mi se pare ok pentru stomacelul unui bebe de 10 luni.
Nici eu nu-i dau peste pana la un an desi pediatra a zis ca pot.
Asa si smantana e ok sau sa mai astept dupa un an?
ellis spune:
OANA - si eu ii dau omleta, dar facuta in teflon +-unt sau cateva pic de ulei de masline; ca mic dejun ii mai fac tot in teflon piept de pui, fasii fff subtiri, recunosc ca ii mai dau si cate un cremvurti, numai angst, dar ii dau; branzeturile se exclud la noi o perioada; iar fructele au locul lor distinct, pe la ora 11...
MUSSETTE - dermatita atopica stiu ca nu apare de la alimente...incearca mustela stelatopia; eu am un ten f sensibil, uscat si sunt creme ff bune de la care mie imi infloreste tenul...asa ca eu cred ca nu se potriveste micutei avene;
PUISOR - dar pateu facut in casa nu ii dai? a mea a mancat de minune...sau outul fiert moale cu painica...
NICOLEST - smantana se poate da(intai oparita) de la 8 luni; pe la 10 luni si eu ii puneam uleiul la mixat, de la un an mancam cu totii(ce e posibil) si daca fac sos pun uleiul de la inceput, dar nu calesc, ci adaug si putina apa; eu mai fac o budinca din legume rase(morcov, dovlecel) + praz+o rosie, untuite in tigaie pana se inmoaie apoi la cuptor cu ou batut si smantana; sau budinca de cartofi cu branza si ou...; eu peste am dat de la 9 luni, recomandari primisem de la 8 luni.
OANA - eu am dat kiwi fara samburi de la 10 luni, iar dupa un an si o luna cu samburi; cred ca asta si propolisul ne-au ajutat sa trecem iarna fara raceala; ...si citricele
Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE
Musette79 spune:
Neata!
Noi am papat ieri de 2 ori Chefir Napolact, de 2 ori ne-au aparut pete rosii pe obraz care dispareau dupa 2-3 ore, mi s-a parut ft clar ca de la Chefir, cu Trixera n-am mai dat-o, aseara i-am facut baie numai cu apa, fara nici o cosmetica. Azi primesc de la o prietena Mustela Stelatopia, tarate pt baie Topfer. I-am eliminat si sacul de dormit, ca nu stiu din ce e facut, i-am dat numai plapuma de bbc.
Vad ca de la alimente care nu-i priesc i se inrosesc imediat obrajii, is calzi (nu aspri si incolori ca pata).
Nu stiu ce sa-i mai dau de papa, nu prea mananca (1/3 din cat as vrea eu si credeti-ma nu-s cu indopatul). I-au crescut dintii sus, o mai dor, ce sa facem. Iaurt ar manca intr-una, dar Tnuva, Milli, Zuzu, Danone toate au lapte praf degresat, smantana...pe Napolact nu scrie din ce sunt facute si de la chefir ne-am iritat, parca de la iaurtul zdravan nu. De la cereale cu lapte inclus ne ies pete pe obraji, dispar in cateva ore... Sa fie alergica la lapte?
Ft ciudat.... azi dimineata era ok, fata curata. Dupa ce o supt la san, i s-au inrosit pometii Se poate ca de laptele meu?? De la ceva ce am mancat eu ?(am mancat ceva vinete si mi-o iesit o bubita pe buza de sus). Parca e luna iritatiilor, nu alta.
O sa-i dau dimineata banana cu mar, la pranz ceva zarzavat fara carne, seara cereale fara lapte Humana cu mar, dade mananc cateva lingurite...
Edit: s-a inrosit acuma in somn si de la mar cu banane, de care a mai mancat de 10 ori si n-o avut nimic www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru
ellis spune:
MUSETTE - iritatia de la supt poate fi de la ce ai mancat tu, vinetele nu sunt recomandate cand alaptezi, de fapt eu mancam f putine cand alaptam...fara varza, fasole, fara castraveti si rosii, nici citrice nu ma lasa sa mananc, fructe doar banane si mar si cateodata struguri albi, carne doar vita si pui, fara prajeli....
iaurturi bio nu gasesti la voi? mai incearca si campina, raraul, covalact..
MAMI IN BUCATARIE
ellis spune:
poate nu de la mar cu banane s-a inrosit, poate doar de la somn, s-a incalzit putin;
incearca si cumpara fructe , legume doar dintr-un loc, eu am in piata numai o persoana de la care iau fructe si legume, de astea aduse, ca nu aduce femeia din turcia care sunt cele mai stropite(imi arata lazile si cutiile sa ma conving);
poate faceti niste teste la alergii, daca nu dati de cap altfel; incearca totusi si mustela si vezi pe urma...
MAMI IN BUCATARIE
Musette79 spune:
Ellis, eu nu pot zice ca mananc prajeli sau prostii, ieri dimineata am mancat vinetele si aseara am observat bubita. Varza si fasole nu, in rest cam pot de toate, dupa citrice si rosii nu ma omor oricum, dar nu am treaba, n-o avut colici niciodata (hai de cateva ori, oricum, nimic remarcabil).
O sa caut iaurturi Bio, sunt in Auchan ceva Natura. Am fost cu ea 2h afara ca e frumos si fata ei e curata ca lacrima. Pata aia scortoasa de pe obraz s-a transformat in pata de piele uscata, am eliminat sacul de dormit, aseara i-am facut baie in apa calda si atat, haine de bumbac 100%.
Incet incet ne revenim noi....acuma ii fierb orez cu morcov, patrunjel, telina, dovlecel si frunze de patrunjel pt gust. Am si ceva ficat fiert, vad daca ii dau si ala, pana acuma o mancat, fara probleme.
Pt diseara i-am luat ceva cereale Nestle Wellbeing fara lapte inclus, poate le amestec cu iaurt, am luat zdravan de napolact si danone simplu (sincer era cu cele mai putine prostii...). La Tnuva vad smantana, lapte praf degresat, la Milli omega 3 si mai stiu eu ce (mie imi plac enorm iaurturile astea, dar sa vad ce-i pot da si ei pana mai creste).
Oana, cremiciosul tau Yoplait nu are smantana? Poate numai acuma are o perioada aiurea de la dintisori ca se inroseste orice ii dau, si mai incolo nu o sa aiba nimic (sper).
Ati facut vreodata cereale cu suc de portocala? Sau amestecate cu pireu de fructe?www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru
velenamaria spune:
Oana..cred ca ai dreptate, trebuie sa fim foarte atenti in legatura cu alimentatia copiilor. sa speram ca vor creste mari si sanatosi...mai sanatosi ca noi.
poate un pic off topic..ma plang si eu. ieri mi s-a facut pofta de halva..nu era ca pe vremea copilariei mele dar, am mancat putin. peste noapte mi s-a facut rau.pe la 6 dim incercam sa dau afara si nu am reusit. a fost groaznic. nici nu vreau sa ma gandesc ce se putea intampla daca papa si Edi...nici nu m-am gandit sa-i dau, doamne fereste...
este soia recomndata la copii mici? ma refer la cea din comert sub forma de cubulete..etc
o zi buna