DIVERSIFICAREA (7)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Eu nu cred ca e grea omleta la stomac. Ii fac dintr-un ou cu cateva picaturi de ulei de masline. Daca nici oua nu i-as mai da dimineata, chiar nu mai stiu ce as putea sa ii dau de mancare. Dar asta e doar parerea mea

Despre clatite va scriu aici doua retete pe care fiica mea le mananca cu mare drag. Sunt adaptate dietei Montignac dar se pot face si cu ingrediente normale: zahar, faina alba, branza nedegresata, etc

Clatite cu mere:
Cantitati :
170 gr faina ( 1/2 tarate + 1/2 integrala de grau + secara) , cam 5 linguri tarate si 5 lg restul
250 ml. apa minerala / lapte monti
1pliculet drojdie uscata ( el a pus 20 gr proaspata)
2-3 lg fructoza, depinde cat va place de dulce
3 oua intregi
4 mere rase
1 plic pudra de scortisoara
coaja de lamaie ( rasa)

Toate de mai sus se amesteca si se lasa la cald 30 minute.Eu le prajesc in teflonul uns putin cu ulei, inainte de fiecare portie de cate 4 buc.( atatea intra odata)
Iese un maglavais mai moale dar asa trebuie sa fie
Se ia cu o lingura si se pune direct in tigaia incinsa.Intra 4 bucati odata dupa cum am mai spus. Eventual mai aplatizati putin cu dosul lingurii.
Dupa ce s-au rumenenit pe o parte se intorc si pe cealalta. Focul trebuie sa fie mai mic.

Clatite din fulgi de ovaz
Avem nevoie de:
1 cana fulgi ovaz
1 cana branza de vaci 0%
3 albusuri
fructoza (dupa cat de dulci le doriti)
apa sau lapte

se pun toate in blender; se mixeaza bine - eu am pus apa pt. ca sa iasa o compozitie usor fluida, si apoi am turnat in tigaie gramajoare si le-am lasat sa se coaca.

Clatitele cu fulgi de ovaz le-am facut chiar in dimineata asta, dar nu va dau si voua pentru ca s-au terminat

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette79 spune:

Neata fetelor!

Eu ieri nu i-am dat sa suga numai dimineata si seara, ca cineva ne-o zis ca la varsta asta (aproape 8 luni) numai seara si dimineata se da lapte... Seara, dupa ce n-o prea vrut cereale cu iaurt la 6 jumate, cu atata pofta o supt ca o vomat 3 jeturi pana am apucat sa o intorc cu fata in jos, saraca.

Ieri la pranz i-am dat galbenus, i-am luat creme Avene pt ten atopic. Bun. Azi dimineata soc: amandoi obrajii rosii de mama focului, pata de la dermatita incolora, inca mai e acolo. Am zis ca de la galbenus. M-am dat si eu cu crema aia Avene, m-o usturat fata si mi s-or inrosit pe moment obrajii. O sa intrerup momentan crema aia, nici nu stiu ce sa-i mai dau sau nu. Cereale cu lapte in nici un caz. Oooof.

Uneori nu mai stiu ce sa fac, sa fie cerealele, laptele din branza calcica, iaurtul gras? Cum se manifesta o alergie la alimente?

www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru

Mergi la inceput

Musette, nu stiu ce sa iti spun despre dermatita atopica pentru ca nu ne-am confruntat cu asa ceva. Dar daca vorbesti despre Avene Trixera sa stii ca pentru mine a fost foarte buna. Si eu am avut o forma de dermatita dishidrotica si cu Trixera si Locoid m-am vindecat. Si pe Stefi o fac pe obrajori pentru ca are niste zgrabunte mici si rosii , dar nu am avut nici o problema. Poate e crema expirata.

Nu cred ca galbenusul de ou sau lactatele dau dermatita atopica. Ai fost cu el la medic si ti-a spus ca e dermatita atopica? Mie mi se pare ca se cam generalizeaza diagnosticul asta. Orice bubita e dermatita.

Stefi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui puisorul

Eu nu cred ca e grea omleta la stomac. Ii fac dintr-un ou cu cateva picaturi de ulei de masline. Daca nici oua nu i-as mai da dimineata, chiar nu mai stiu ce as putea sa ii dau de mancare. Dar asta e doar parerea mea

Oauuu...hai ca eu chiar nu vreau sa incepem sa ne tensionam pe aici si sa ne incontram sau, mai rau, sa ne certam...da cum poti spune ca nu ai ce sa-i dai de mancare dimineata unui copil atat de mic in afara de omleta? (sau cremvursti care se stgie ca dintre toate mezelurile sunt cei mai nenorociti!) Zau asa! Sunt nenumarate optiuni....fructe, branzeturi, legume, cascaval...
Si apropo de "omleta nu e grea la stomac"...citat din tratatul de nutritie al copilului mic editat in 2007..chiar nu mai stiu cum se numeste..ca eu l-am gasit intamplator pe net la un moment dat si mi-am scos din el doar ce ma interesa.....(culmea este ca am gasit acest citat si in multe dintre articolele de pe net care vorbesc despre alimentatia la copii).
"Oul este un aliment complet, cu valoare calorica crescuta. Se foloseste oul de gaina; oul de rata trebuie evitat din cauza toxiinfectiilor alimentare care pot aparea. Oul intreg cu albus, se da copilului dupa varsta de un an. Albusul de ou poate determina la unii copii urticarie, edeme si chiar tulburari digestive. Ouale prajite (omleta, jumari, ochiuri cu grasime) nu sunt indicate pentru copii mici.Ele pot fi date dupa varsta de 3 ani"

In ceea ce priveste clatitele...ma rog...o sa ma informez mai aprofundat, poate aici chiar gresesc eu!!!
Nicolest...cred ca deja toata lumea s-a convins, nu numai pe aces forum, ca dorinta de a indopa copiii, de a le da "ca poftesc" si de a le da alimente neadecvate varstei si dezvoltarii lor...toate astea, duc mai tarziu la obezitate, probleme de digestie, probleme de stomac.
Musette...eu incep sa cred ca este vorba si de o mostenire genetica...in sensul ca mi se pare ca terenul asta alergic l-a "mostenit" cumva si de la tine...de ce spun asta? Absolut toti medicii dermatologi pe care i-am intalnit (si sunt multi, ca m-am tot plimbat cu mama mea pe la diversi!) recomanda cremele Avene ca baza pentru amestecarea diverselor alte ingrediente dermatologice....adica, ceea ce vreau sa spun este ca se pare ca aceasta este una din cele mai "safe" creme.....daca si tu ai avut reactie la ea...e clar ca aveti amandoi intoleranta la acelasi tip de compusi....Eu zic sa incerci Mustela, crema Stelatopia...pe noi ne-a ferit Dumnezeu de asa ceva si sper sa fie si mai departe la fel...desi eu sunt destul de alergica...am alergie de contact, alergie la intepaturi de insecte, alergie pe sistem nervos (se declanseaza la tensiuni mari!)...asta este1

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Puisorule , da, la medic am fost si mi-a zis ca e atopica. Citind pe net tind sa cred ca asa e. Unele mamici ziceau ca de la ou sau lapte, altele ca de la cosmetice, acuma rand pe rand le iau si eu la purecat. Intai skimbam cosmeticele (am dat-o cu trixera si pe inkeietura mainii pe interior unde e mai sensibila, nu are nimic - crema nu e expirata, am luat-o acum 2 zile). I-a mai trecut si pata si roseata, efectiv nu stiu de ce azi dimineata era rosie de numa... Mai banui o salopeta din Carfur, e din bumbac dar e rosu inkis, poate colorantii din ea.

OANA - ai dreptate cu genetica si alergiile, am citit tot mai mult ca e mostenire genetica. Si eu mai am alergii urate, si nici macar nu stiu de la ce (de la laptele de vaca de la tarani sigur am).
Mustela Stelatopia am cautat in 3 farmacii si e problema de la furnizor, in lipsa de asta am luat Avene Trixera, poate totusi ne e buna. Dupa cum am zis, am dat-o si pe inkeieturi, si pe burta si nu are nimica. O prietena ft buna cu care ma tot sfatuiesc are sa-mi dea Mustela Stelatopia, oricum trec inapoi pe tarate Topfer pt baie, crema Mustela/Avene si skimb si samponul tot pe Mustela mousse (am avut de cand s-a nascut Raluca pana acum o luna si am fost ft multumita de el).

Cu galbenusul mai fac pauza cateva zile si reiau incercarea. O sa va confirm atunci. Azi dimineata i-am dat cereale Humana cu mar fara lapte, vad ca le mananca mai bine ca seara si diseara o sa-i dau iaurt cu banana ca tare ii place iaurtul.

I-am dat acum dimineata o lingurita de cereale Humana cu lapte inclus si banane, inca nu are nimic (de la Milupa in max 30 minute s-a umplut cu bubite mici si rosii ca niste cosulete in jurul gurii).

Pe testate, pe indelete, le luam pe rand . Rabdare, rabdare, rabdare

www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru

Mergi la inceput

Oana, nu e vorba de cearta dar e un forum liber ca fiecare sa isi zica parerea. Daca dai un pic cu google, inclusiv aici scrie ca se poate manca omleta dupa un an. Fiecare crede ce surse vrea. Si oricat te-ai mira sa stii ca nu prea am de ales la masa de dimineata. La prima ora mananca fructe dar dupa vreo doua ore ii mai trebuie ceva. Adica: paine cu Almette, paine cu unt si dulceata, paine cu unt si miere si cam atat daca exclud si oul. Cascaval nu mananca, altfel de branza nu ii place, mezeluri sau pateu nu ii dau, deci sunt cam limitate optiunile.

Musette, sa stii ca Stefi si acum suge peste zi si nu are absolut nici o problema cu mancarea. Adica mananca destul de bine si de supt suge inainte de somn si mai nou cand are chef vine si ma trage de tricou. Oricum peste zi nu suge mult si cred ca e mai mult de alint si de placere nu neaparat de foame. Asa ca eu nu vad nici un motiv sa nu ii mai dai sa suga peste zi decat daca te pregatesti sa te intorci la serviciu

Stefi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velenamaria spune:

buna mamici

OANA si eu am citit despre omleta..exact citatul dat de tine, dar nu-mi aduc aminte unde oricum si eu am facut o singura data omleta si nu a fost incantat Edi...asa ca prefer oul fiert in spanac.Cat despre certuri...ele apar doar atunci cand cineva insista prea mult pe ideile personale si critica dur , de cele mai multe ori fara informatii complete. atata timp cat se discuta omeneste eu cred ca e totul ok. avem multe de invatat!

Puisorul..mi-ai facut pofta. o sa incerc si eu retetele.

Musette..nici nu stiu ce sa mai zic...zilele trecute am crezut ca pata lui edi e de la banana..si nu era. asa ca habar nu am ce sa mai fac..sper sa treaca cu timpul de la sine. Adoarme Raluca daca nu-i dai san ?? ziua ma refer?

o zi buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicolest spune:

Hai ca suntem cam off topic cu discutia despre petele pe obraz.
Eu am luat atitudine in sensul ca am dus copilul la analize si azi au venit rezultatele toate bune numai ca imunoglobulina E (IgE) are valoarea de 25 si trebuie sa fie <15 Ui si din cate am citit asta indica un eczema atopica. Maine vine pediatra sa vedem ce parere are dar eu am facut programare la dermatolog. O sa va scriu despre ce am mai facut ... oricum eu m-am convins la noi nu e de la mancare si nici de la frig e o alergie.
Ati facut cumva analiza asta?
Si eu folosesc Trixera de la Avene e mai buna decat Mustela dar nu a trcut.
Si acum intreb si eu ceva ati pus sare in mancare la copii sub un an ca eu inca nu?
Vreau si eu cateva exemple de mancarici pentru pranz in afara de legume fierte si pasate cu carnita ... va rog help?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velenamaria spune:

Nicolest...sa ne spui ce ai facut la doctor.. noi am facut multe analize dar ptr alte chestii, treaba cu dermatita e noua. i-am luat sange de prea multe ori..asa ca mai astept. am jacut un tratament homeopat..cred ca am sa revin la el.
On topic...scuze.nu stiu varsta copilului. ai incercat paste cu legume, pui, peste. orez. mancarica de pui cu smantana?

o zi buna

Mergi la inceput

La pranz eu ii mai dau pireu de cartofi cu ficat, si 2 lingurite de iaurt sa alunece pe gat. Sau cartof, morcovi, dovlecei si galbenus, i-a placut ft mult dar a facut alergie.

Nicole, ai dreptate cu petele

Elena, in timpul zilei doarme de la 10 la 11 fara alaptat, dar dupa pranz nu adoarme fara sa stea la san. Ieri am fost plecata si o adormit pe masina....

Mergi la inceput