DIVERSIFICAREA (7)
Raspunsuri - Pagina 19
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luny/luny.jpg)
luny spune:
Si Mufa e mofturos, in sensul ca nu papa foarte mult si parca nu-i e foame niciodata, se hraneste cu joaca si aer!
El inca papa tzitzi la cerere, de multe ori/zi, si 3 mese solide, dimineata pe la 9-10 fructe cu cereale, pranz, intre ora 2-3 - diverse mancarici sau ciorbe/supe cu legume si carne sau peste, iar seara,pe la 8-8,30, in general iaurt cu branza de vaci si cereale, sau mamaliga cu branza+smantana, sau orez cu lapte(i-am dat acum cateva zile prima oara, cu lapte de vaca)..si cam atat...am inceput pe la ora 5 sa-i dau bucatele de fructe, sau biscuite, ca o mica gustare..mai mult, mi-ar fi imposibil, ptrr ca sigur nu ar mai manca bine, si tin mult la mesele principale..
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Musette79 spune:
Am revenit si eu dupa ce am fost la medic cu ea, ca pata noastra se intindea si era ft rosie (am obs ca daca i-i cald se inroseste toata, ca la tenul cuperozic)...e dermatita atopica, i-am scos pe rand toate alimentele si la fel era, asa ca putem manca inapoi ce ne place.
Azi i-am fiert cartofi, morcovi, dovlecel si patrunjel si ii bag galbenusul. Ieri i-am dat tot asta, dar fara galbenus, ci am pus ficat, putin unt si 2 lingurite sa de iaurt sa ne alunece pe gat.
I-am luat din piata kiwi, para, banana (azi am papat mere rase cu branza calcica). Ne descurcam binisor www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru
ellis spune:
PUISORULE - ne adaptam , ce sa facem...ieri a papat seara un out cu paine, azi i-am facut pilaf cu stevie...maine nu mai stiu...
MUSSETTE - revin, pt dermatita atopica si nu numnai, e fff buna gama stelatopia de la mustela, vezi un lapte(ulei) de baie, se pune un capacel in apa de baie si hidrateaza f bine; apoi si crema de corp stelatopia, seara dupa baie si dimineata daca vrei/poti; la noi intr-o luna s-a rezolvat, apoi am ramas tot pe mustela , dar pt piele normala pt ca am incercat sa revenim la sanosan si a revenit si dermatita, iar la bubchen a facut aceeasi chestie...
Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE
Musette79 spune:
ELLIS - i-am dat cu Advantan de 2 ori si aproape o disparut, iar doctorita ne-a zis zis de Mustela sau Avene, pt ten atopic. Am cautat in 3 farmacii Stelatopia si nu aveau, e ceva problema cu furnizorul am inteles, am luat Avene Trixera, crema la tub de 200ml. Am dat-o numai pe fata unde are pata, pe corp nu are nimic, am scapat de uscaciune cand am skimbat uleiul Johnson pe o lotiune de corp primita mostra, care si asta s-a terminat, o sa vad ce-i iau. Scuzati de offtopic, stiu ca suntem la diversificare
Aseara i-am dat cereale cu banane si lapte inclus de la Milupa si efectiv vedeam cu okiul liber cum apar bubitele in jurul gurii Fetele ziceau ca nu are nimic ca e alaptata la san (pana acuma i-am dat doar cereale fara lapte inclus) dar uite ca nu ne priesc. Of.
www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru
velenamaria spune:
buna mamici
Musette..noua ne-au fost tare bune cerealele cu lapte inclus..dar de o vreme nu vrea sa mai pape. cat despre dermatita atopica am observat ca pata de pe fata lui Edi apare doar cand papa banana. ceea ce e ciudat e ca pana acum o luna papa banana fara probleme. habar nu am ce se intampla
Chestia cu banana a fost testata de 2 ori...cand nu papa nu e pata rosie pe obraz..oare ce sa fac?? sa-i mai dau banana? poate pati ceva mai grav decat simpla pata pe obraz?? sper sa stie cineva sa-mi raspunda.
azi dupamasa papam clatite cu gem si iaurt.iami.
o zi buna tuturor
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui velenamaria buna mamici Musette..noua ne-au fost tare bune cerealele cu lapte inclus..dar de o vreme nu vrea sa mai pape. cat despre dermatita atopica am observat ca pata de pe fata lui Edi apare doar cand papa banana. ceea ce e ciudat e ca pana acum o luna papa banana fara probleme. habar nu am ce se intampla Chestia cu banana a fost testata de 2 ori...cand nu papa nu e pata rosie pe obraz..oare ce sa fac?? sa-i mai dau banana? poate pati ceva mai grav decat simpla pata pe obraz?? sper sa stie cineva sa-mi raspunda. azi dupamasa papam clatite cu gem si iaurt.iami. o zi buna tuturor www.kodakgallery.com/ShareLanding.action?c=6w4zuyz.8ii63ebn&x=0&y=-68o2yy&localeid=en_US&cm_mmc=site_email-_-site_share-_-core-_-view_photos_album" target="_blank">poze Eduard 10-13 luni |
Eu zic sa intrerupi banana...nu-i bai, exista si alte fructe...
Cat despre clatite....mmmm...eu stiam ca nu se dau decat dupa 3 ani...eu una nu-i dau!
Am vazut zilele astea ca ati tot scris, dar nu prea am avut timp...
ori sunt eu excesiv de riguroasa cu alimentatia...ori sunteti voi permisive
![](icon_smile_big.gif)
Oana si
![](zana.gif)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
velenamaria spune:
buna seara
Oana...nu e bananadevina. de 3 zile nu-i mai dau si in seara asta iarasi a aparut pata. cat despre clatite eu cred ca sunt ok, adica lapte, ou, un pic de ulei si faina..cat despre prajire...in tigaia teflonata pot sa nici nu pun ulei.(eu pun putin) eu nu sunt foarte stricta in privinta alimentatiei....as fi tot un stres si sincer nu cred ca ar fi bine...si asa nu las pe nimeni sa-i gateasca( mama.soacra.sot) din toamna merge la cresa, nu o sa pot fi acolo sa vad ce papa. nu-i dau chestii grele, prajite, (rar snitel de pui...foarte putin), dulciuri aproape de loc ( exceptand miere si gem de casa) asa ca eu cred ca sunt echilibrata in ceea ce priveste alimentatia.
numai bine
Nicolest spune:
Am citit si eu mesajele voastre si noi avem probleme cu fata rosie si uscata mai ales cand iesim afara la frig.
Cert e ca nu e de la mancare si nici de la laptele formula, eu nu mai alaptez acum. Precizez ca la recomandarea pediatrului am trecut pe Nan HA si parca e mai bine dat tot nu a trecut.
Ii mai dau seara cu Trixere de la Avene si parca e mai bine, la noi nu merge nici Mustela... asa ca eu am facut programare la dermatolog si va tin la curent.
Oana stiu ca te-am enervat cu laptele praf la alt topic dar daca ziceti voi ca e ok Humana asa e. Eu nu am testat decat Nan si ma gandesc sa schimb .. mai vad.
Sunt de acord cu tine in ceea ce priveste prajelile, gemurile si altele de genul asta. Eu nu i-am servit pana acum decat fiert.
Baby a mea are 10 luni, voi ce imi mai recomandati pentru pranz in afara de clasica supica cu legume (piure) cu pui, vacuta, ou, perisoare? Zicea Luny de ceva mancarica ... ce fel?
I-am dat si spanac dar nu e fan.
Ce-i drept baby s-a cam plictisit de meniul de prinz....
Sa scriu si eu care e meniul nostru zilnic:
- la trezire lapte;
-10-11 piure de fructe mar cu para in general uneori cu caisa de la borcanel;
-2-3 piure de legume cu carne de pui, vita, perisoare, ou;
-6 iaurt bio cu banana sau simplu, budinca de mere coapte cu orez, budinca cu branzica de casa -ou-paste, orez cu lapte formula;
-8 lapte cu cereale
Multumesc.
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nicolest Am citit si eu mesajele voastre si noi avem probleme cu fata rosie si uscata mai ales cand iesim afara la frig. Cert e ca nu e de la mancare si nici de la laptele formula, eu nu mai alaptez acum. Precizez ca la recomandarea pediatrului am trecut pe Nan HA si parca e mai bine dat tot nu a trecut. Ii mai dau seara cu Trixere de la Avene si parca e mai bine, la noi nu merge nici Mustela... asa ca eu am facut programare la dermatolog si va tin la curent. Oana stiu ca te-am enervat cu laptele praf la alt topic dar daca ziceti voi ca e ok Humana asa e. Eu nu am testat decat Nan si ma gandesc sa schimb .. mai vad. Sunt de acord cu tine in ceea ce priveste prajelile, gemurile si altele de genul asta. Eu nu i-am servit pana acum decat fiert. Baby a mea are 10 luni, voi ce imi mai recomandati pentru pranz in afara de clasica supica cu legume (piure) cu pui, vacuta, ou, perisoare? Zicea Luny de ceva mancarica ... ce fel? I-am dat si spanac dar nu e fan. Ce-i drept baby s-a cam plictisit de meniul de prinz.... Sa scriu si eu care e meniul nostru zilnic: - la trezire lapte; -10-11 piure de fructe mar cu para in general uneori cu caisa de la borcanel; -2-3 piure de legume cu carne de pui, vita, perisoare, ou; -6 iaurt bio cu banana sau simplu, budinca de mere coapte cu orez, budinca cu branzica de casa -ou-paste, orez cu lapte formula; -8 lapte cu cereale Multumesc. |
Nu m-ai enervat iubita, m-ai socat!!!
![](icon_smile_big.gif)
Oana si
![](zana.gif)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
Nicolest spune:
Oana am niste cunostinte care au dat copiilor Humana si asa sustin ca din cauza laptelui sunt pufosi ... ce sa zic e doar ce am auzit.
Am vazut-o pe Catinca e o dulce sa-ti traiasca si nu e deloc grasa.
Inseamna ca e vina lor cum spui tu poate le dau copiilor prea mult lapte sau prea des.
Scuze