DIVERSIFICAREA (7)
Raspunsuri - Pagina 18
![](images/user_woman.png)
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexiuli Cu lactatele mai am de gand sa astept,si pe schema scrie ca se dau mai tarziu.Revin cu intrebarea de ieri,caci nu am primit rasp..branza calcica se face cu lapte la punga sau la cutie?..Vroiam sa va mai intreb ce fructe ii mai pot da,ca doar nu o sa-i dau numai piure din mar sau morcov sau portocala..La fel si cu legumele..ma gandesc ca in afara de supa se pot face si piure..Am voie sa ii dau spanac de la 6 luni?Daca are cineva o listuta cu alimente si varsta de la care e indicat sa se bage in alimentatia micutilor mi-ar prinde ft bine..Stiu ca sunt unele fructe si legume care nu se dau decat tarziu ca pot provoca alergii,insa nu prea stiu care..:)Daca aveti vreo astfel de listuta pls sa mi-o trimiteti ori pe pm,ori pe mail..Multumesc ![]() |
Ti-am raspuns privind branza calcica...cu lapte la cutie...mie asa mi-a spus pediatrul...pentru ca este mai bine procesat lapetele decat cel la punga.
Restul...ti le trimit pe mail mai tarziu ca acum fug sa fac mancare la pitic
Oana si
![](zana.gif)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luny/luny.jpg)
luny spune:
Alexiuli, uite aici lista
http://www.wholesomebabyfood.com/fruits-for-baby-food.htm
alege-ti ce fruct/leguma/aliment te intereseaza, da click si primul lucru pe care ti-l spune este varsta cand se poate introduce!
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alexiuli/alexiuli.39.jpg)
alexiuli spune:
Luny,multumesc pt link,e ft interesant:)..Cel mai bine e ca imi fac o idee de pe acum,nu mai stau stresata ca nu stiu ce e bine sa ii dau si ce nu..
Oanamada,te rog cand ai timp,sa imi trimiti si listuta ta,daca poti pe mail:)..Multumesc anticipat!
Apropo de piure-uri,ce ati combinat la inceput,ma refer si la cele din fructe si la cele din legume?Ce le-a placut piticilor vostri cel mai mult,si ce le-a displacut?
Cred ca e interesant pt toate mamicile care sunt la inceput cu diversificarea..Azi i-am dat prima lingurita de suc de morcov,am dat morcovul pe razatoare si apoi l-am stors bine sa scot sucul:)..Cand ajung la mar,ii dau sucul de mar simplu,sau il combin cu cel de morcov?Si daca il combin,ii dau din amestec tot cate o lingurita pe zi pana ajung la 5 si apoi pun portocala/mandarina?
Cateodata cred ca sunt stresanta,pun atatea intrebari,dar trebuie sa fiu sigura ca fac bine,si ca bebelul meu va creste sanatos si frumos,ca,dupa parerea mea,daca isi ia acum,cat e micut toate vitaminele necesare din hrana,va avea mai putin de tras cand va fi maricel.
Noapte buna,si un somn cat mai luung si linistit
ellis spune:
Mai fac si eu o budinca cu praz, dovlecei si morcov rase, rosii si oua batute cu branza(sau o lingura de smantana).
ALEXIULI - eu am mai raspuns ref la branzica calcica, am facut cu zuzu(e la cutie, dar nu uht) si la dorna(e uht), ambele cu 1,5 grasime - alta controversa. poti combina sucul de mar cu morcov, si tot asa adaugi o lingurita-doua pe zi, le poti combina si cu citrice -daca tii neaparat sa dai si citrice devreme; incerc sa iti trimit si schema mea, eu am facut tot felul de combinatii cu legume, eu am dat piure curgator, nu supa; daca dai piure pui legumele in apa cand apa fierbe si astfle se pastreaza vitaminele in legume, iar daca dai supa pui legumele in apa rece.
Tabelul dat de LUNY corespunde in totalitate cu ce imi scrisese mie dr Alessiei ca linii directoare pt diversificare; exact asa am si procedat.
Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE
ellis spune:
ALEX, TI-AS TRIMITE MAIL, DAR NU GASESC MAIL-UL TAU..
MAMI IN BUCATARIE
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alexiuli/alexiuli.39.jpg)
alexiuli spune:
Mail-ul meu e alexutza26_c@yahoo.com:)..Am intrat aseara pe site-ul dat de Lun,si mi se pare ft interesant si extrem de util..E mai bine pt bb sa ii dau in loc de supa de legume,piure?Astept listuta,cand ai timp pe mail..Multumesc
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/puisorul/puisorul.jpg)
puisorul spune:
Alexiuli, parerile sunt impartite in privinta asta. Eu i-am dat fetitei mele doar piure: de legume sau de fructe. Cum ti s-a mai spus sucul de fructe mi se pare potrivit doar pentru copilasii care nu accepta fructele in alt mod. Altfel, piureul de fructe este incontestabil mai sanatos si consistent decat sucul. La fel, eu i-am dat intotdeauna piure de legume si nu supa. Imi era si foarte greu sa ii dau apa chioara cu lingurita( o sa vezi si tu ) si in plus nu i-am gasit loc in meniul zilnic si la supa si la felul doi. Abia dupa un an am inceput sa ii dau si supe/ciorbe dar cu multe legume si carnita ca sa constituie o masa consistenta.
Despre diversele alimente care constipa sau sunt laxative, sunt de acord ca depinde de fiecare copilas. Trebuie incercat si vazut. De ex. finuta mea de la pere facea o diaree ingrozitoare iar Stefi nu avea absolut nimic. Cel mai bine e sa nu preluam nimic ca si axioma ci sa individualizam si filtram toate informatiile.
Luny, Ellis si fetele cu copilasi mai marisori, cate mese au copilasii vostri? Fetita mea are meniul cam asa: la prima ora cand se trezeste suge ( ora 7 de obicei), cam dupa o ora mananca fructe bucatele( portocale, kiwi, banana), apoi somn cam de la 9 la 11. Cand se trezeste am mai multe variante: fie branza de vaci cu mere, papaya, banana si avocado, fie ou fiert, omleta cu cascaval, paine cu unt si miere, friganele, paine cu Almette. Pe la ora 16 mananca legumele cu carne sau ce ii mai fac ca fel principal. La 19-20 mananca cereale, iaurt cu fructe, paste integrale cu branza de vaci si fructoza. La culcare, suge din nou.Mai suge si pe parcursul zilei cand e mai maraita sau inainte de cele doua somnicuri.E mult, e putin, lipseste ceva?Ani de
Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui puisorul Alexiuli, parerile sunt impartite in privinta asta. Eu i-am dat fetitei mele doar piure: de legume sau de fructe. Cum ti s-a mai spus sucul de fructe mi se pare potrivit doar pentru copilasii care nu accepta fructele in alt mod. Altfel, piureul de fructe este incontestabil mai sanatos si consistent decat sucul. La fel, eu i-am dat intotdeauna piure de legume si nu supa. Imi era si foarte greu sa ii dau apa chioara cu lingurita( o sa vezi si tu ![]() Despre diversele alimente care constipa sau sunt laxative, sunt de acord ca depinde de fiecare copilas. Trebuie incercat si vazut. De ex. finuta mea de la pere facea o diaree ingrozitoare iar Stefi nu avea absolut nimic. Cel mai bine e sa nu preluam nimic ca si axioma ci sa individualizam si filtram toate informatiile. Luny, Ellis si fetele cu copilasi mai marisori, cate mese au copilasii vostri? Fetita mea are meniul cam asa: la prima ora cand se trezeste suge ( ora 7 de obicei), cam dupa o ora mananca fructe bucatele( portocale, kiwi, banana), apoi somn cam de la 9 la 11. Cand se trezeste am mai multe variante: fie branza de vaci cu mere, papaya, banana si avocado, fie ou fiert, omleta cu cascaval, paine cu unt si miere, friganele, paine cu Almette. Pe la ora 16 mananca legumele cu carne sau ce ii mai fac ca fel principal. La 19-20 mananca cereale, iaurt cu fructe, paste integrale cu branza de vaci si fructoza. La culcare, suge din nou.Mai suge si pe parcursul zilei cand e mai maraita sau inainte de cele doua somnicuri.E mult, e putin, lipseste ceva? ![]() ![]() Stefi ![]() Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery Cum se topesc kilogramele |
Mie mi se pare ok cat mananca ....
Catinca are urmatorul program:
La 9-9.30 se trezeste si bea 270ml lapte
Pe la 10.30-11.00 mic dejun - cascaval, paine cu miere, fructe, suc de fructe, paiine cu dulceata,ou fiert...etc... de regula mananca ceva gen doua felii de cascaval, un pahar de suc, o jumtatate de banana sau mar ras.doarme de la 13 -15
Dupa ce se trezeste - felul doi (care la noi este felul unu)- mancarica de ceva + felul 1 supa, ciorba.
La 17-18 - iaurt simplu sau cu cereale de porumb (mai rar, dar ii mai pun si cereale)
La 20-20.30 cerealele Humana (7 lingurite)
La 11-12 - ultimul lapte -in jur de 120-150 ml (inainte bea tot cam 270, dar nu mai vrea avand in vedere ca mananca mult ziua)
Oana si
![](zana.gif)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
ellis spune:
ANI - ma gasisi in cel mai prost moment referitor la masa; de aprox o luna si ceva fata mea a inceput sa refuze lactate si branzeturi(mai putin laptele praf - pe asta il adora) - ea manca fff bine branzeturile inainte; am decis cu dr ca 2 sapt sa nu ii mai dau branzeturi - sa nu devina copilul anxios;
Asadar, programul de masa e urmatorul:
- 6.30 - 300 ml lapte; cat ea bea laptele ii pregatesc micul dejun, azi a papat 1 cremwursti mic de pui, 1/2 rosie, 1/4 felie de paine; ii mai pot face o omleta pe teflon cu rosie in ea si unt, sau un out fiert moale cu paine, sau o felie de sunca de pui si putina painica;
- 11.00 - fructe, azi - o para si un biscuit; ieri shake cu banana(OANA mi-a recomandat mai de mult, vad ca acum il accepta), sau 2 kiwi + o bucatica de banana...
- 13.30-14.00 - pranz: de obicei ii dam mai intai felul doi si apoi ciorbita, cantitatile sunt mici, ea se plictiseste si de aia ii dau doua feluri, dar nu mereu...de peste nu se plictiseste, de ex;
18-19- era masa de iaurt, sau paste cu branzica, sau gris cu lapte, sau budinca de orez cu lapte, sau almette, mozzarella cu mamaligutz...eeeiii, acum nu mai vrea nimic din astea, prin urmare ieri a mancat urzici cu mamaliguta, alaltaieri o budinca cu praz, dovlecei si morcov, azi ii fac un out, sau mai stiu eu ce...
20.30-21 - 300 ml lapte cu cereale;
MAMI IN BUCATARIE
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/puisorul/puisorul.jpg)
puisorul spune:
Oana, Ellis, multumesc pentru raspunsuri
Ellis imi pare rau pentru voi ca intampinati probleme. Nici noi nu am dus-o stralucit saptamana asta la capitolul pranz. Sper sa isi revina in curand. Dintre lactate Stefi mananca doar Almette, branza de vaci dar in combinatii "dulci" si iaurtul cu fructe. Iaurt natur, branza telemea sau cascaval nu vrea. Cascavalul il mai ascund in omleta cateodata. Si tare mie ciuda ca nu ii place mamaliguta, macar mai aveam un meniu de cina. Ieri i-am facut ciorba de salata si nu i-a placut. In schimb ii place foarte tare supa de gaina cu galuste.Ani de
Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele