DIVERSIFICAREA (7)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicolest spune:

Musette eu sunt de parere ca trebuie sa mergi la analize sunt unele speciale pentru alergii mai intai faci IgE si apoi in functie de rezultat se poate face si Phadiatop Infant.
Azi vine pediatra mea si mai intreb dar cred ca fara analize si recomnadari de la medic nu ai nici o sansa sa o scapi pe baby de pata. Eu la concluzia asta am ajuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette79 spune:

Nico, se pot face teste pe bebe asa mici (8 luni)? Mai astept 2 saptamani, simt eu ca sunt pe drumul bun, mai ales ca nu cred ca e de alimente (de la astea se inroseste pe obraji si trec peste 3 ore).

Sacul ala de dormit si scaunul de masina le suspectez cel mai tare (sintetic).

Spanac de la ce varsta se da? I-am luat micutei avocado (e 5 lei buc, pt noi n-as fi dat atata )...daca ati dat cu ce merge? Cu banana?

A papat la pranz pireu de legume cu orez, fara carne, si putin iaurt simplu Danone. In sfarsit n-are nimic.

Pofta mare si diversificare placuta!

PS: OANA, am vazut-o pe Catinca in poza, sa-ti traiasca fata, e un copil ft reusit.

www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danicris spune:

Citat:
citat din mesajul lui Musette79
I-am luat micutei avocado (e 5 lei buc, pt noi n-as fi dat atata )...daca ati dat cu ce merge? Cu banana?

www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru

Eu i-am dat cu mar sau cu piersica.
Am auzit si adaugat in legume, eu n-am incercat.
Uite niste idei de a combina avocado :
Avocado cu fructe
1/2 avocado - 2 piersici
1/2 avocado - mango
1/2 avocado - 1 banana
1/2 avocado - 1 banana 1 felie de pepene galben
1/2 avocado cu mar copt este o mancare de soc pentru combaterea diareei.

Si doua retete pe care eu insa nu le-am incercat :
Peste cu sos de avocado - 6 luni

20g de peste
1 avocado
1 iaurt simplu (daca nu ati oferit copilului iaurt, fara este la fel de bun)
oregano/patrunjel/busuioc

pestele se face in folie de aluminiu. Cand este gata se pune cu avocado, iaurt si oregano in blender. Se poate adauga si o lingurita de cereale (de preferinta cele care nu au gust dulceag) pentru consistenta.

Piure de legume cu avocado - 6 luni

1 cartof mic
1 dovlecel
3 buchetele de brocoli
o jumatate de avocado
1 lingurita de ulei de masline extra virgin
patrunjel sau busuioc

cartoful se coace in coaja. Dovlecelul si buchetelele de brocoli se fierb timp de 15 minute in apa sau in abur cu patrunjel sau busuioc.
Cand legumele sunt facute se adauga jumatatea de avocado. Se pun in blender si se fac piure(pentru piticii pana in 8 luni, dupa aceea se pot strivi sau taia in bucatele). Inainte de servire se adauga o
lingurita de ulei de masline extra virgin.

Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicolest spune:

Musette se pot face analize si la 8 luni, fetita mea are 10.
Eu am fost cu ea la analize fff speriata ca am auzit ca e jale plansete multe chimuit copil si ce sa vezi a stat cuminte si s-a uitat cum i se lua sange....deci nu e valabil pentru toti copii dar depinde si de asistenta. La noi a vorbit cu baby tot timpul.
Azi a venit pediatra si a zis sa o duc la dermatolog mi-a recomandat pe cineva probabil o sa ne recomande o crema nu stiu sigur.
Dar a zis sa merg si cu analizele.
In fine IgE de 25 Ui nu e mare deloc fata de <15 in mod normal a zis ca sunt copii care au si 5000.
Eu ii dau avocado cu iaurt si uneori cu banana sin iaurt dar nu prea ii place.
Multumim pentru retetele cu avocado.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Musette79

Nico, se pot face teste pe bebe asa mici (8 luni)? Mai astept 2 saptamani, simt eu ca sunt pe drumul bun, mai ales ca nu cred ca e de alimente (de la astea se inroseste pe obraji si trec peste 3 ore).

Sacul ala de dormit si scaunul de masina le suspectez cel mai tare (sintetic).

Spanac de la ce varsta se da? I-am luat micutei avocado (e 5 lei buc, pt noi n-as fi dat atata )...daca ati dat cu ce merge? Cu banana?

A papat la pranz pireu de legume cu orez, fara carne, si putin iaurt simplu Danone. In sfarsit n-are nimic.

Pofta mare si diversificare placuta!

PS: OANA, am vazut-o pe Catinca in poza, sa-ti traiasca fata, e un copil ft reusit.

Saru-mana pentru urari!
Nu, nu-i poti face teste de alergii - pana la varsta de 3 ani sunt absolut irelevante...nu ti le va face nimeni decat cu aceasta mentiune.

Spanac i-am dat de la 6-7 luni

Avocado i-l dau taiat bucatele cu putina lamaie si feliute de banane, dar merge facut si piure.

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Musette,daca va stiti cu probleme de constipatie, jumate de avocado este ff mult, constipa...e tot pe incercate, dar cand ii dai prima data, da-i cat o nuca...plus ca are gust pregnant si e 'gras'.. eu si acum ii dau un sfert la o masa, combinat cu orice fructe...

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette79 spune:

Multumim de retete, Danicris! Stiu ca e ft gras avocado, am gustat. Raluca nu mananca asa cantitati mari, gen o banana si jumate de avocado , dar ma orientez eu proportional la cantitati

Eu m-am gandit sa-i dau 1/4 maxim de avocado combinat cu banana. Buna si ideea cu iaurt, ca si asa ii place iaurtul, poate adaug o lingura de cereale de orez simple. La pranz mai am de ieri legumele cu orez.

Ma tenteaza sa-i dau si peste (pangasius proaspat) dar tre sa vad de la cate luni e voie (parca 10 sau 12).

Se pare ca iaurtul Danone simplu, culmea (eu eram impotriva Danone) ne prieste, nu s-a mai inrosit deloc. Si dupa 2 zile de 0 cosmetice (baie in apa calda fara nimic, ieri cu tarate Topfer), fara sacu de dormit care cred ca era sintetic (primit cadou, banuiesc ca luat din piata, nu are eticheta din ce e facut) pata a cam disparut, macar am scapat de zgrunturii aia care o mancau, acuma e o pata incolora, piele uscata.

Sunteti de mare ajutor (si prompte)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biancabia spune:

Buna mamicilor,
Sunt proaspata in bransa, imi puteti spune voi de la cate luni ati inceput sa le dati bebelusilor vostri altceva decat lapte (spre ex cand ati inceput sa ii puneti prima data cereale in biberon)?
bebele meu are aproape 3 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui biancabia

Buna mamicilor,
Sunt proaspata in bransa, imi puteti spune voi de la cate luni ati inceput sa le dati bebelusilor vostri altceva decat lapte (spre ex cand ati inceput sa ii puneti prima data cereale in biberon)?
bebele meu are aproape 3 luni

Buna Bianca,
Eu nu i-am pus NICIODATA cereale in biberon...cerealele sunt facute sa fie date cu lingurita...in biberon se pun la bebei care nu papa foarte bine laptic sau care papa prea putin laptic...in rest este bine sa i le dai cu lingurita...Oricum, diversificarea nu se incepe cu cereale...mai ai pana atunci...
Sfatul meu este sa iti faci putin timp si sa citesti toate capitolele din urma...sunt sigura ca vei gasi raspuns la toate intrebarile tale...pentru altele suplimentare...ne gasesti pe aici prin zona!
Pupici...si crede-ma, mai ai ceva timp pana incepi diversificarea...

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velenamaria spune:

buna mamici..
de dimineata vin cu intrebarieu nu ma prea pricep la carnea de vacuta si mereu am cerut vanzatoarei sa-mi dea ceva ce pot folosi la ciorbita ptr bebe..acum va intreb pe voi, ce sa cumpar? adica care parte din vacuta e mai ok? ( nu mai vreau sa cumpar de la doamna aceea ptr ca ultima data desi i-am spus clar sa-mi toace separat carnea de vaca de cea de porc..tot impreuna le-a facut)

vreau sa fac ciorbita de perisoare...ce sa mai pun in afara de carnita tocata , orez si ou?

multumesc mult.

Mergi la inceput