DIVERSIFICAREA (7)
Raspunsuri - Pagina 23
![](images/user_woman.png)
octopusu spune:
Salutare tuturor!
Am mai revenit cu niste intrebari. La ce varsta se poate da si zeama in care a fiert carnea si cam cat sa fie portia de carnita pe la 7 luni, eu pana acum am pus din instinct dar ma intrebam cat e bine, totusi. Si inca ceva, un copil de 4 ani ce lapte ar trebui sa bea, integral sau degresat?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui velenamaria buna mamici.. de dimineata vin cu intrebari ![]() ![]() vreau sa fac ciorbita de perisoare...ce sa mai pun in afara de carnita tocata , orez si ou? multumesc mult. www.kodakgallery.com/ShareLanding.action?c=6w4zuyz.8ii63ebn&x=0&y=-68o2yy&localeid=en_US&cm_mmc=site_email-_-site_share-_-core-_-view_photos_album" target="_blank">poze Eduard 10-13 luni |
La vacuta ia pulpa...
La perisoare..mai poti pune putina ceapa verde tocata sau un catel d e usturoi si acum depinde cu cel faci...daca le fac cu sos alb eu ii pun marar, dacale fac in ciorbita ii pun patrunjel
Octopusu...l-am sunat ziele astea si am vorbit putin cu el...l-am intrebat de urzici si mi-a zis ca sa-i dau dupa 2 ani, loboda pot sa-i dau de acum...a zis ca sa incep sa-i dau legume si nefierte (oricum eu ii dadeam morcov si ardei gras de foarte multa vreme) sub forma de salata...mi-a zis ca dupa un an se poate da castravete, mi-a zis da la untisor si leurda cu mentiunea "sa casc bine ochii de la cine le iau si sa fie foarte bine curatate), pot sa-i dau sfecla rosie (pe care eu habar nu am s-o gatesc ca eu nu mananc)...cam asta
L-am intrebat si de omleta si mi-a confirmat ca inca nu, iar de clatite mi-a zis ca merge, dar cu masura...adica rar.Cam asta...
Oana si
![](zana.gif)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
Danicris spune:
citat din mesajul lui octopusu Salutare tuturor! Am mai revenit cu niste intrebari. La ce varsta se poate da si zeama in care a fiert carnea si cam cat sa fie portia de carnita pe la 7 luni, eu pana acum am pus din instinct dar ma intrebam cat e bine, totusi. Si inca ceva, un copil de 4 ani ce lapte ar trebui sa bea, integral sau degresat? |
Zeama de carne dupa 1 an.
Eu chiar si cand gatesc pentru noi, dau un clocot carnea si arunc prima zeama.
Legat de cantitate, pun din ochi, nu stiu sa te indrum, imi pare rau.
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luny/luny.jpg)
luny spune:
Oana,eu i-am dat alataieri mancarica de urzici cu usturoi si carne de pui, nu inteleg de ce dupa 2 ani...spanac si loboda/stevie, da, urzici nu? care-i explicatia?..
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
oanamada spune:
citat din mesajul lui luny Oana,eu i-am dat alataieri mancarica de urzici cu usturoi si carne de pui, nu inteleg de ce dupa 2 ani...spanac si loboda/stevie, da, urzici nu? care-i explicatia?.. Iubirea mea, ![]() ![]() Life is to precious to worry about stupid Shit! |
Pai...eu zic ce mi-a spus:
1. Potetiantial alergic mult mai mare decat cele enumarete de tine
2. Nu fac parte din aceeasi "familie" (ca si eu am intrebat!), urizicile contin...na' ca nu mai tin minte ce contin
![](bang.gif)
![](floare.gif)
Oana si
![](zana.gif)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luny/luny.jpg)
luny spune:
...ma rog, asa o fi,nu m-a convins explicatia unchiului tau.. Mufa le-a tolerat ff bine si maine ii dau iar, eu nu cred in potentialul lor alergenic, ptr ca nu am mai citit\auzit pe nimeni pana acum...important e sa le priasca lor, pana la urma, iar dupa un an incolo, chiar nu cred ca ar mai reprezenta un pericol..
Si uite ce am gasit pe net, nu mai stiu unde...
"Alte beneficii ale administrarii interne a preparatelor din urzica: vitaminizeaza, remineralizeaza si intareste sistemul de aparare al organismului; combate anemia; antibacterial; fluidifica secretiile bronhice si sustine eliminarea lor, fiind excelenta in astm si bronsita; stimuleaza secretiile bilei, pancreasului, secretia gastrica si intestinala; combate problemele digestive; fluidifica sangele (il innoieste, cum se spune po****r), activand si procesele fiziologice de formare a eritrocitelor, leucocitelor, trombocitelor; scade nivelul glucozei din sange."
Voi faceti cum credeti, dar eu una chiar nu am niciun stress cu urzicile, dupa un an!
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
oanamada spune:
citat din mesajul lui luny ...ma rog, asa o fi,nu m-a convins explicatia unchiului tau.. Mufa le-a tolerat ff bine si maine ii dau iar, eu nu cred in potentialul lor alergenic, ptr ca nu am mai citit\auzit pe nimeni pana acum...important e sa le priasca lor, pana la urma, iar dupa un an incolo, chiar nu cred ca ar mai reprezenta un pericol.. Si uite ce am gasit pe net, nu mai stiu unde... "Alte beneficii ale administrarii interne a preparatelor din urzica: vitaminizeaza, remineralizeaza si intareste sistemul de aparare al organismului; combate anemia; antibacterial; fluidifica secretiile bronhice si sustine eliminarea lor, fiind excelenta in astm si bronsita; stimuleaza secretiile bilei, pancreasului, secretia gastrica si intestinala; combate problemele digestive; fluidifica sangele (il innoieste, cum se spune po****r), activand si procesele fiziologice de formare a eritrocitelor, leucocitelor, trombocitelor; scade nivelul glucozei din sange." Voi faceti cum credeti, dar eu una chiar nu am niciun stress cu urzicile, dupa un an! ![]() Iubirea mea, ![]() ![]() Life is to precious to worry about stupid Shit! |
Luny, nu contesta absolut nimeni calitatile certe ale urzicilor...sunt constienta de cat de multe efecte benefice au...dar am mai spus...are o viata intreaga inainte sa manance de toate... asa ca prefer sa nu risc la unele lucruri....iar acum, dupa an, chiar nu duc lipsa de optiuni alimentare...adica ea chiar mananca foarte diversificat..faptul ca aleg sa-i dau urzici la doi ani sau kiwi, capsuni etc. tot atunci nu ma restrictioneaza si nici pe ea nu o priveaza de nimic pentru ca exista o multime de alimente care compenseaza sau chiar sunt mai bogate decat astea...poate sunt eu mai catolica decat Papa, dar am vazut niste alergii alimentare la bebei asa de urate si de grave incat crede-ma NU VREAU SA RISC!
![](floare.gif)
Oana si
![](zana.gif)
CATI POZE NOI
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/biancabia/biancabia.jpg)
biancabia spune:
AM INTELES DIN CE AM REUSIT SA CITESC PE AICI (PREA MULT TIMP NU POT DEDICA CITITULUI DEOCAMDATA) CA PANA LA 4-5 LUNI NU E INDICAT SA INTRODUCEM NIMIC IN ALIMENTATIA BEBELUSULUI DECAT LAPTE. NICI MACAR O LINGURITA-DOUA DE SUC DE PORTOCALE SAU MORCOVI??