DIVERSIFICAREA (7)
Raspunsuri - Pagina 17
![](images/user_woman.png)
velenamaria spune:
buna.
Luny..eu doar am spus ce ne-a recomandat noua doctorul dermatolog..oricum pe o piele bine spalata si hidratata nu ar trebui sa apara probleme..mai putin daca acestea sunt cauzate de mancare. Nu cred ca cineva merge si cumpara tratamente doar ptr ca a citit aici..insa mie mi sa intamplat sa aud aici de ceva medicament...si era o alternativa la ceea ce ne-a dat doctorul care a functionat mult mai bine.( l-am folosit dupa ce doctorul a spus ok)
Oana..cum faci mancare de praz? eu am gaitit nici mancat praz niciodata.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
velenamaria spune:
Luny..bebele meu face kk doar atunci cand papa mere/pere/kiwi/portocala...e in general constipat si am facut si tratament ptr asta...asa ca daca ar fi stomacelul ok cred ca ar face kk normal si fara fructele enumerate.tocmai de aceea ma chinui sa nu las o zi fara aceste fructe.( nu toate odata)
o zi buna
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alexiuli/alexiuli.39.jpg)
alexiuli spune:
Buna..Multumesc pt raspunsuri,m-am lamurit in mare parte..o sa incep cu sucul,sa ii dau pt inceput mar copt,apoi voi amesteca si morcovul si portocala..poate accepta mai usor..De maine o sa ii dau,pana acum am mai avut nelamuriri..Sunt inca in dubii cu branzica calcica,si cu lapticul de vaca,pana la urma se face din lapte la punga,sau din cel la cutie?Pana atunci mai avem,dar parca sunt mai linistita cand stiu toate astea din timp..
Cu sucul facut la storcatorul manual sunt de acord,la majoritatea storcatoarelor mai mult se pierde din pulpa decat ii dai copilului..Dar morcovul trebuie dat prin storcatorul de fructe,caci nu merge la manual..ma gandeam sa il dau pe razatoare si apoi sa il scurg..cred ca e tot aia,nu?
Despre bubite,nu stiu ce sa mai zic,sunt cam dezorientata,ba are tenul perfect fara nici o pata,ba apoi ii apar bubite..:(Problema la noi e ca avem si un medic prost,in orasul asta mic nu am stiut pana acum ca exista medici pediatri,ci medici de familie care se ocupau de pitici..mi-a zis cineva ca e o clinica unde vin medici de la Iasi,pediatri,si am de gand sa il duc acolo..Medicul de famile e varza..nu am cu cine sa ma sfatuies in nici o privinta,nici de diversificare,ea ma punea de la 2 luni sa ii dau suc de morcov,cateva lingurite,de portocala,etc..De asta va intreb pe voi,stiu ca imi dati sfaturi bune si "culese" din experienta cu piticii vostri..
Numai bine tuturor
Luny,"LA MULTI ANI" pt Matei,sa creasca mare,sanatos si sa va bucurati de el ca este un scump...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luny/luny.jpg)
luny spune:
Alex, multumesc ptr urari
Doamneeee, la 2 luni??..vezi ca ti-a explicat Oana ce si cum e cu laptele, dar mai stai cu lactatele, e prea repede, si incearca sa pastrezi cam 2 saptamani intre a introduce grupe alimentare noi, adica fructe, legume, lactate, carne..nu e nicio graba, ia-le usor, pe rand, da-i timp organismului sa se obisnuiasca cu ele...
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
ellis spune:
OANA - loboda, stevie, spanac(nereincalzit) ii poti da dupa 10-11 luni, stevia e mult mai sanatoasa decat spanacul ce este crescut in sere;
- cu sucul nu sunt de acord, am scris de ce - zaharul trece in sange, iar vitaminele se diminueaza;
LUNY - eu am recomandat stelatopia, pt ca e o crema grasa, fara alcool si care trateaza pielea iritata si sensibila si pielea atopica; nu am recomandat vreun preparat farmaceutic cu substanta activa; am recomandat in ideea ca pe un ten uscat si iritat merge o crema grasa, o crema cu alcool si diverse parfumurii agraveaza problemele tenului;noi am folosit si scrie pe ea si pt piele sensibila si uscata(parca);
ALEX - cu portocala poti sa mai amani, are potential alergogen si e acida, eu am dat citrice dupa 10 luni, iar de mancat de fapt, le-a acceptat pe la 1 an;
Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE
oanamada spune:
Luny...mii de scuze...LA MULTI ANI.....SA FITI SANATOSI, FERICITI SI VOIOSI...un de la mine si unul
de la Cati.
Oana siCati mica (1 an si 6 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui velenamaria buna. Luny..eu doar am spus ce ne-a recomandat noua doctorul dermatolog..oricum pe o piele bine spalata si hidratata nu ar trebui sa apara probleme..mai putin daca acestea sunt cauzate de mancare. Nu cred ca cineva merge si cumpara tratamente doar ptr ca a citit aici..insa mie mi sa intamplat sa aud aici de ceva medicament...si era o alternativa la ceea ce ne-a dat doctorul care a functionat mult mai bine.( l-am folosit dupa ce doctorul a spus ok) Oana..cum faci mancare de praz? eu am gaitit nici mancat praz niciodata. www.kodakgallery.com/ShareLanding.action?c=6w4zuyz.8ii63ebn&x=0&y=-68o2yy&localeid=en_US&cm_mmc=site_email-_-site_share-_-core-_-view_photos_album" target="_blank">poze Eduard 10-13 luni |
Se spune ca prazul este foarte bun si crud in salata...eu una nu am incercat!
Pentru Catinca l-am gatit asa: la inceput i l-am facut cu orez...ca eu ma stric la stomac de la el...si m-am gandit sa nu-i generez vreo diaree....
Apoi, i-am facut mancarica cu masline, sos de rosii si pui...puiul l-am fiert inainte...prazul, fiert cu maslinele si cu sos de rosie proaspata...
Pentru noi il fac la fel doar ca il calesc inainte cu putina ceapa si pun pasta de tomate...e foarte bun si cu carnita de vita si cu pui.
Mama face placinta cu praz (preferata sotului meu)...branza de oaie, branza de vaci si praz ras...in rest placinta clasica..., dar asta este compozitia...
Oana si
![](zana.gif)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luny/luny.jpg)
luny spune:
Oana, sa nu-mi zici ca e machedon sotul tau, placinta cu praz e machedoneasca...multumim de urari, la fel!
Si eu ii pun praz la mancarica, aproape zilnic, in loc de ceapa!
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui luny Oana, sa nu-mi zici ca e machedon sotul tau, placinta cu praz e machedoneasca ![]() ![]() Si eu ii pun praz la mancarica, aproape zilnic, in loc de ceapa! LUNY ![]() ![]() Life is to precious to worry about stupid Shit! |
Mai...nu, nu e machedon...dar mama este genul de persoana care tot face retete noi ...si a facut-o pe asta...ne-am strambat toti, mai putin al meu sot care a mancat juma de tava....de atunci, ii face orid de cate ori are el pofta....
![](icon_smile_big.gif)
Va pup din nou
Oana si
![](zana.gif)
CATI POZE NOI
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alexiuli/alexiuli.39.jpg)
alexiuli spune:
Cu lactatele mai am de gand sa astept,si pe schema scrie ca se dau mai tarziu.Revin cu intrebarea de ieri,caci nu am primit rasp..branza calcica se face cu lapte la punga sau la cutie?..Vroiam sa va mai intreb ce fructe ii mai pot da,ca doar nu o sa-i dau numai piure din mar sau morcov sau portocala..La fel si cu legumele..ma gandesc ca in afara de supa se pot face si piure..Am voie sa ii dau spanac de la 6 luni?Daca are cineva o listuta cu alimente si varsta de la care e indicat sa se bage in alimentatia micutilor mi-ar prinde ft bine..Stiu ca sunt unele fructe si legume care nu se dau decat tarziu ca pot provoca alergii,insa nu prea stiu care..:)Daca aveti vreo astfel de listuta pls sa mi-o trimiteti ori pe pm,ori pe mail..Multumesc