DIVERSIFICAREA (7)
Raspunsuri - Pagina 16
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alexiuli/alexiuli.39.jpg)
alexiuli spune:
Buna din nou..Oana multumesc mult de schema..Ti-am trimis si mail,am cateva nelamuriri..Acolo scrie ca de la 3 luni jumatate se incepe cu sucul de fructe..piticul meu face sapt viitoare 5 luni,incep de acum cum scrie acolo,sau ii dau cantitati mai mari de la inceput?Branzica calcica se face numai din lapte la punga,sau se poate si cu lapte praf?Piticului meu ii tremura piciorusele din cand in cand,ba unul ba altul,si mi-a dat doctorita sa ii dau siropel cu calciu,Cipcal..cat lapte se pune si cate pastilute de calciu?Eu stiam ca nu e bine sa dai la copii sub 1 an lapte de vaca,sau [roduse care contin lapte de vaca in componenta lor,de exemplu iaurt,etc..Mai am o intrebare,indiferent de varsta la care incep diversificarea am voie sa ii dau paste de la 8 luni,peste dupa un an,etc,cum ai scris tu in final,sau le pun cu doua luni mai tarziu?Ma refer daca produsele astea se dau dupa o anumita varsta la toti copii indiferent daca se incepe diversificarea la 4 sau la 6 luni?Sau se dau in functie de varsta la care se incepe diversificarea?
Sunt putin speriata,ma gandesc sa nu fi asteptat prea mult pt diversificare,mai ales ca puiul meu a fosr alimentat numai cu lapte praf,si e si grasunel tare,are 8 kg si vreo 70 cm:)..
Inca o intrebare pt toata lumea..e ceva in neregula daca iese cu scaunul in doua culori?In sensul ca la inceput,cand face pe pampers e kk maro inchis si apoi kk mustar verzui,nu face moale,nici prea tare,normal si face la 2 zile..E vreo problema?Face asa de vreo doua luni,dar nu am avut probleme in sesnsul ca mananca bine ca ianinte,ia in greutate,e normal sau e vreo problema?
Inca o rugaminte,referitoare la bubitele care ii mai apar din cand in cand pe fata,il dau cu apa termala avene,imi poate recomanda cineva o crema pt fata ceva?Nu i-am schimbat lapticul,nu ii dau formula hipoalergenica,am zis sa mai astept putin si apoi sa merg cu el la un medic sa vad daca trebuie schimbat sau pur si simplu se mai irita? Mi se pare ciudat ca i se intind uneori si pe pometi,si ii apare cate o buba mai mare si rosie pe cate un obrajor..nush de la ce poate fi..
Sar de la una la alta,scuze,dar am o mie de intrebari..ce imi recomandati sa incep cu suc de mar crud,sau copt?El e destul de tare la burtica,nu am observat pana acum sa se strice la burta de la ceva..i-am mai dat si cateva lingurite de morcov,mai demult,portocala ca i-o dau cu fier,si nu am avut probleme..De maine as vrea sa incep,si nu stiu cum sa fac..Sa ii dau cum scrie in schema,doar o lingurita de suc de morcov,si apoi sa cresc cu cate una?Mi se pare putin,si pana ajunge el sa bea sucul..Cum e mai bine sa procedez?Va rog sa ma sfatuiti ca sunt cam dezorientata:)..
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Musette79 spune:
Oana, diareea de la iaurt a facut-o, stiu, am zis ca am scos frunza de patrunjel ca am fiert-o doar de gust
A halit de numa morcov, telina, dovlecel, piept de pui si orez pasirate (fierte cu frunza de patrunjel, chiar a fost bun). Si eu stiu ca orezul si morcovul fiert strange burta.
Stiu ca Yople e tot Tnuva, ca si mie imi place de numa www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru
ellis spune:
ALEXIULI - branzica calcica se face din lapte din comert, de care vrei tu(eu am folosit zuzu, la dorna), la 250 ml lapte fiert pui 2 pastile de Ca lactic sfaramate, mai tii putin pe foc si se incheaga imediat; apoi scurgi in comprese cara ca sunt mari;
- iaurtul se da dupa 7 luni;
-cantitatile sunt mici la inceput, poti da 2-3 lingurite cand ii introduci aliment nou, sau pt ca e varsta mai mare s-ar putea sa iti ceara mai mult;
- cand spui paste, te referi la gluten? daca da, glutenul se recomanda dupa 8 luni, sau dupa 6 dupa unii medici; eu i-am dat dupa 8 luni; - independent de varsta la care incepi diversificarea;
- diversificarea se recomanda dupa 4 luni jumate pt bebeii hraniti artificial; stai linistita, nu e tarziu;
- nu e nimic daca scaunul iese in mai multe culori; sa vezi de acum incolo
- pt iritatii(de fapt pt dermatita atopica zic eu) recomand gama mustela stelatopia - este fff buna;
- pt inceput eu iti recomand mar copt, desi constipa, e mai bine pt stomac; cu timpul ii dai crud, dar pt inceput e mai bine copt;
- despre sucuri - eu sincer nu le vad rostul, din suc zaharurile trec direct in sange, am vorbit cu nutritionista si diabetolog despre asta si asa mi-au zis amandoi; eu nu i-am dat suc fetei, i-am dat fructele mixate ca au nevoie de fibre; suc poate ii dau o data- de doua ori pe luna, poate.
Succes!
Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexiuli Buna din nou..Oana multumesc mult de schema..Ti-am trimis si mail,am cateva nelamuriri..Acolo scrie ca de la 3 luni jumatate se incepe cu sucul de fructe..piticul meu face sapt viitoare 5 luni,incep de acum cum scrie acolo,sau ii dau cantitati mai mari de la inceput?Branzica calcica se face numai din lapte la punga,sau se poate si cu lapte praf?Piticului meu ii tremura piciorusele din cand in cand,ba unul ba altul,si mi-a dat doctorita sa ii dau siropel cu calciu,Cipcal..cat lapte se pune si cate pastilute de calciu?Eu stiam ca nu e bine sa dai la copii sub 1 an lapte de vaca,sau [roduse care contin lapte de vaca in componenta lor,de exemplu iaurt,etc..Mai am o intrebare,indiferent de varsta la care incep diversificarea am voie sa ii dau paste de la 8 luni,peste dupa un an,etc,cum ai scris tu in final,sau le pun cu doua luni mai tarziu?Ma refer daca produsele astea se dau dupa o anumita varsta la toti copii indiferent daca se incepe diversificarea la 4 sau la 6 luni?Sau se dau in functie de varsta la care se incepe diversificarea? Sunt putin speriata,ma gandesc sa nu fi asteptat prea mult pt diversificare,mai ales ca puiul meu a fosr alimentat numai cu lapte praf,si e si grasunel tare,are 8 kg si vreo 70 cm:).. Inca o intrebare pt toata lumea..e ceva in neregula daca iese cu scaunul in doua culori?In sensul ca la inceput,cand face pe pampers e kk maro inchis si apoi kk mustar verzui,nu face moale,nici prea tare,normal si face la 2 zile..E vreo problema?Face asa de vreo doua luni,dar nu am avut probleme in sesnsul ca mananca bine ca ianinte,ia in greutate,e normal sau e vreo problema? Inca o rugaminte,referitoare la bubitele care ii mai apar din cand in cand pe fata,il dau cu apa termala avene,imi poate recomanda cineva o crema pt fata ceva?Nu i-am schimbat lapticul,nu ii dau formula hipoalergenica,am zis sa mai astept putin si apoi sa merg cu el la un medic sa vad daca trebuie schimbat sau pur si simplu se mai irita? Mi se pare ciudat ca i se intind uneori si pe pometi,si ii apare cate o buba mai mare si rosie pe cate un obrajor..nush de la ce poate fi.. Sar de la una la alta,scuze,dar am o mie de intrebari..ce imi recomandati sa incep cu suc de mar crud,sau copt?El e destul de tare la burtica,nu am observat pana acum sa se strice la burta de la ceva..i-am mai dat si cateva lingurite de morcov,mai demult,portocala ca i-o dau cu fier,si nu am avut probleme..De maine as vrea sa incep,si nu stiu cum sa fac..Sa ii dau cum scrie in schema,doar o lingurita de suc de morcov,si apoi sa cresc cu cate una?Mi se pare putin,si pana ajunge el sa bea sucul..Cum e mai bine sa procedez?Va rog sa ma sfatuiti ca sunt cam dezorientata:).. ![]() |
bunnn...
o luam pe rand...eu iti spun ce stiu eu...fetele vin si cu alte completari!
1. Nu are importanta la ce varsta incepi diversificarea...absolut toate alimentele se introduc pe rand, cate o lingurita, cate o lingurita...indiferent de varsta la care incepi!
2. Mie mi s-a zis sa nu fac branza calciac cu lapte de la punga pentru ca este mai putin procesat decat cele la cutie. Nu se face cu lapte praf!
3.Despre calciu nu stiu ce sa-ti spun...noi nu am folosit!
4. Iaurtul are un alt tip de procesare decat laptele de vaca si se da inainte de un an. Laptele de vaca se da dupa un an...eu inca ii dau o masa de formula si una de lapte de vaca...si am de gand sa merg asa cat mai mu;lta vreme.
5. Da, alimentele se introduc toate dupa o anumita varsta, dar nu te grabi...copilul va avea tot timpul din lume sa manance de toate...ia-o usor.
6. Daca medicul nu ti-a recomandat sa incepi diversificarea mai devreme...foarte bine ai facut ca ai asteptat...noua ni s-a recomandat pentru ca fata mea avea dezvoltarea unui copil mult mai mare (kilograme, inaltime, motoriu etc).
7. Cu kk nu este problema...este in functie de cum se digera mancarica, cat sta in stomacel etc. Va face mai des si mai moale dupa ce ii incepi diversificarea.
8. Nu ii mai da cu apa termala, nu-i mai da cu nimic. Bubitele pot fi de la frig sau de la caldura...este bine sa consulti un medic si daca acesta iti spune ca sunt de la frig ...atunci eu iti recomand cu multa caldura COLD CREAM de la Mustela ...este fix pentru asta.
9. Avand in vedere ca bb este deja constipat...incepi cu mar crud...e adevarat ca marul copt este mai usor de digerat pentru stomac la inceput, dar constipa...marul crud...este exact opusul.
10. Incepi cu o lingurita de morcov si creste in fiecare zi....
Daca mai ai intrebari suntem aici.
Oana si
![](zana.gif)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
oanamada spune:
citat din mesajul lui Musette79 Oana, diareea de la iaurt a facut-o, stiu, am zis ca am scos frunza de patrunjel ca am fiert-o doar de gust ![]() A halit de numa morcov, telina, dovlecel, piept de pui si orez pasirate (fierte cu frunza de patrunjel, chiar a fost bun). Si eu stiu ca orezul si morcovul fiert strange burta. Stiu ca Yople e tot Tnuva, ca si mie imi place de numa ![]() ![]() |
Nu ma indoiesc...e clar de la iaurt...si a mea facea la inceput...dar nu-i mai scoate patrunjelul...este atat de sanatos...e pacat!
Oana si
![](zana.gif)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
velenamaria spune:
buna seara
Ellis..frunzele de leurda se pot confunda cu cele de lacrimioara, care sunt otravitoare....dar e destul de usor sa le culegi pe cele care trebuie...cum ai spus si tu, bazandu-te pe miros.
Alexiuli..noua ni sa recomandat crema si gel de dus de la Roche posay( lipikar) ptr copii cu dermatita atopica.
Musette.pofta buna micutei si tie spor la gatit.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luny/luny.jpg)
luny spune:
acuma, o sa sariti cu rosii...nu inteleg de ce ii recomandati lui Alexiuli produse ptrr dermatita atopica, nu cred ca un pediatru/dermatolog i-a pus diagnosticul asta...poate e, poate nu e, pana nu spune dr, eu una nu i-as da cu nimic dupa ureche...
Eu stiu asa, tot de la nutritionist citire: niciun aliment nu constipa/inmoaie scunul la un stomacel normal, intr-adevar, unii sunt mai sensibili, altii tolereaza ff bine...nu cred ca marul copt constipa! dar cred ca e mai sanatos un start bland ptr bebe..am mai zis, e 'pe-ncercatelea'...
Ca si Ellis, nu inteleg rostul sucului...se pierd multe vitamine la stoarcere, nema fibre, etc..eu tot cu piure moale am inceput!
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
oanamada spune:
citat din mesajul lui luny acuma, o sa sariti cu rosii...nu inteleg de ce ii recomandati lui Alexiuli produse ptrr dermatita atopica, nu cred ca un pediatru/dermatolog i-a pus diagnosticul asta...poate e, poate nu e, pana nu spune dr, eu una nu i-as da cu nimic dupa ureche... ![]() Eu stiu asa, tot de la nutritionist citire: niciun aliment nu constipa/inmoaie scunul la un stomacel normal, intr-adevar, unii sunt mai sensibili, altii tolereaza ff bine...nu cred ca marul copt constipa! dar cred ca e mai sanatos un start bland ptr bebe..am mai zis, e 'pe-ncercatelea' ![]() Ca si Ellis, nu inteleg rostul sucului...se pierd multe vitamine la stoarcere, nema fibre, etc..eu tot cu piure moale am inceput! LUNY ![]() ![]() Life is to precious to worry about stupid Shit! |
Iaca am venit repede sa nu scap ocazia
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Eu nu i-am recomandat produse pt dermatita....uite citatul
Nu ii mai da cu apa termala, nu-i mai da cu nimic. Bubitele pot fi de la frig sau de la caldura...este bine sa consulti un medic si daca acesta iti spune ca sunt de la frig ...atunci eu iti recomand cu multa caldura COLD CREAM de la Mustela ...este fix pentru asta.
Asa ca aici suntem de acord!
![](icon_smile_big.gif)
2. La chestia cu marul...nu suntem de acord....pt ca in mod clasic, indiferent de stomac sau nu exista alimente care favorizeaza tranzitul intestinal la oricine (sau dimpotriva constipatia)...diferenta o face intra-adevar stomcaul respectivei persoane...cat de mult raspunde la acesti stimuli...sotul meu a fost multa vreme la un nutritionist...(super tare tipa!!!- rabdatoare, explica etc) si unul din primele lucruri pe care le-au discutat a exact asta...la ce alimente reactioneaza...lista enumarata de sotul meu a fost dupa cum zicea ea...exact lista de alimente care provoaca scaune moi si diaree....treaba asta cu alimente diareice sau care constipa...este o chestie constatata pe un esantion extrem de larg, de mare...evident nu este valabila 100%, dar in majoritate da...Catinca, ca na, iau si eu exemplul cel mai apropiat
![](icon_smile_big.gif)
Ca e pe incercatelea...si asta este adevarat...
Cu sucul, am spus-o si o mai spun...sunt pentru suc de fructe, dar stors manual (pe storcator clasic din ala de plastic) si cu pulpa in el...noi bem in fiecare dimineata cu paiul, o canuta de suc de fructe cu pulpa...asta insa nu exclude fructele in stare naturala...
Apropo de leurda...stie cineva cam de cand ii pot da loboda...?
Am de gand sa mai fac o vizita la dom' profesor pediatru zilele astea sa mai stau de vorba cu el sa-mi actualizez lista de alimente...dar pana atunci poate ma lamuriti voi!
Ieri am papat mancare de praz cu masline si pui si sos de rosii si supa crema de legume+ praji de lamaie si portocala (ma alerga prin casa sa-i mai dau "bun-bun"- asa zice ea la prajiturile facute de mine!)
Pupici la fete
Oana si
![](zana.gif)
CATI POZE NOI
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luny/luny.jpg)
luny spune:
Oana, nu ziceam de tine cu coldcreamul, desi apa termala nu face rau deloc! si noi am avut bubite/roseli fiziologice in primele luni si cu ea se atenuau..la sfatul pediatrului!
Marul copt: tot ex apropiate, pe noi, 3 la nr, nu ne constipa deloc, cum ai zis si tu, tine de toleranta si stomac.
Cu sucul nu m-ai convins.Vorbim de el ptr inceputul diversificarii, pe un stomac 'virgin' care stie doar de lapte! Ca puii mai mari beau regulat, nu am nicio problema!! si eu ii voi da de indata ce va accepta, eu sunt fan suc natural, dar este alta treaba deja la noi, sau la Catinca si Muffy, ptr ca sunt maricei!
Loboda/stevie: cu siguranta ii dau cand voi cumpara, la ciorbita, nu vad niciun impediment dupa 1 an, nu baloneaza...
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
Musette79 spune:
La ideea cu alimente care constipa/laxeaza subscriu, pe-ncercate!
Cat timp manca pireu de zarzavat cu morcov, patrunjel, carne etc, facea ca oita, 3 boabe pe zi si alea scremute. Ii dadeam suc de portocale, dupa 2h era cu kk in scutec.
Cand i-am dat la pranz mai mult iaurt, amestecat cu pireul de cartofi si ficatel, fara morcov fiert, orez, si seara iaurt cu cereale, a 2-a zi mi-o facut de 4 ori kk, moale
Chiar ma gandeam ca ce repede se vede pe astia mici ce-i dai in alimentatie!
Alexiuli, ii poti da si zeama/supa de zarzavat pana invata sa inghita, eu am inceput asa, cu cateva lingurite direct, ca era interesant pt ea si mai cerea (cam 20ml mi-am pus in canita, din care 1/3 o ajuns in gura, restul curgea pe langa). Dupa 3-4 zile invata sa inghita si i-o ingrosi cu morcovul pisat bine, apoi telina, patrunjel, rand pe rand, pasirate bine
Azi i-am dat dimineata banana cu morcov ras, la pranz din orezul cu zarzavat si pui de ieri, inca n-avem kk Diseara ii dau fulgi cu iaurt sa rezolvam o treaba
www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru