DIVERSIFICAREA (7)
Raspunsuri - Pagina 12
![](images/user_woman.png)
velenamaria spune:
hello si de la noi
referitor la spanac..cat timp il fierbeti? eu il bag in apa clocotita apoi il scot si-l dau prin blender. il pun in cratita cu putin ulei de masline si un pic de apa, fierb vreo 7-8 min apoi pun un pic de lapte si mai fierb 2 min, apoi pun lapte cu faina si las sa mai fiarba un pic. la sfarsit pun usturoi taiat marunt. de obicei il combin cu ou fiert sau carnita de pui.
Musette..poti cauta ceva biscuti fara gluten sa pui in iaurt..poate tine de foame mai bine.
o zi buna tuturor
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Ralu79 spune:
Oana- multumesc pt. raspuns si pt. promptitudine Nu, din pacate nu ii place nici piureul de cartof (nici normal, nici dulce). Am sa incerc si varianta cu crochetele. Oricum, saptamana aceasta ii voi introduce spanacul si rosia- sa vedem poate ii place vreuna din acestea. Daca iti mai vin idei- eu le astept
.
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui velenamaria hello si de la noi referitor la spanac..cat timp il fierbeti? eu il bag in apa clocotita apoi il scot si-l dau prin blender. il pun in cratita cu putin ulei de masline si un pic de apa, fierb vreo 7-8 min apoi pun un pic de lapte si mai fierb 2 min, apoi pun lapte cu faina si las sa mai fiarba un pic. la sfarsit pun usturoi taiat marunt. de obicei il combin cu ou fiert sau carnita de pui. Musette..poti cauta ceva biscuti fara gluten sa pui in iaurt..poate tine de foame mai bine. o zi buna tuturor www.kodakgallery.com/ShareLanding.action?c=6w4zuyz.8ii63ebn&x=0&y=-68o2yy&localeid=en_US&cm_mmc=site_email-_-site_share-_-core-_-view_photos_album" target="_blank">poze Eduard 10-13 luni |
velena, eu spanancul pentru noi il fac asa cum spui tu...pentru catinca il fac in felul urmator:
il oparesc bine -vreo 5 minute...il pun la fiert cu usturoi si apa (fara ulei, fara faina)...laptele il adaug spre final si il mai las sa fiarba pana scade bine apa...
Nu ii pun faina. Il fierb cam 15-20 minute.
Ralu, incearca sa-i faci perisoare cu sos alb (iaurt) sau de rosii...in perisoare, in afara de carnita, baga si niste morcov, niste dovlecel, cartofior...vezi daca merge asa...
Va pup
Oana si
![](zana.gif)
NOI-CRACIUN SI REVELION, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI 2, CATI POZE NOI,
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luny/luny.jpg)
luny spune:
fetelor, cu cat fierbeti mai mult spanacul, cu atat isi pierde calitatile!
cel mai indicat este sa-l oparim putin sau la abur, cateva minute este suficient, se face fff repede!!nu folositi deloc apa respectiva!..ptr noi, adultii, este minunat mancat ca salata, crud, noi asa il folosim...asa as vrwea sa-i dau si lui Matei, trebuie sa aflu cand e voie crud...
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
Alinutzaa spune:
Salutare
Am vazut ca vorbeati de spanac si parca mi-am facut un pic de curaj sa ii fac si eu piciului. I-am mai facut pana acum dar nu a vrut sa manance. Cand l-a simtit pe limba, a scuipat tot afara cu o expresie pe fata de parca cine stie ce ii dadeam. Ma rog...nu l-am condamnat pe copil ca nici eu nu mananc spanac.
Cred ca o sa incerc din nou sa ii fac, poate de data asta mananca.
Astazi am facut supa cu galuste, din pasare de tara...mmmmm....o bunatate. Am lasat si legumele inauntru, ca sa nu fie doar zeama goala si...n-a mancat.
Alina, mamica de Tudor (05.08.2007)
Un pici pe nume Tudor
Danicris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ralu79 Salutare fete dragi! Am reusit sa citesc tot ce s-a scris pana acum si mi se pare foarte ok subiectul, iar sfaturile date sunt minunate si pertinente. Am o fetita de aproape 8 luni foarte slaba si mofturoasa (bine si cu totul extraordinara si minunata, bineinteles ![]() Dimineata mananca cu relativ succes fructe (mar, para, banana, avocado, caise, piersici) cu branza calcica si o lingura de cereale pt. consistenta, seara cereale (Milupa sunt preferatele ei- si ale noastre de altfel ![]() Compromisul la care am ajuns este ca ii pun piersici sau caise (din borcanel)- acum scad progresiv cantitatile de fructe din piureul de legume. Ce sa mai fac? Sa continui sa o pacalesc asa cu putine fructe in speranta ca le va da de gust legumelor? Mentionez ca inca o alaptez (cu lapte de la mine amestecat in piure nu a mers). Ma scuzati ca m-am intins atat de mult, dar am vrut sa va expun situatia cat mai complet. Danicris- daca nu e cu suparare as dori si eu Baby Eistein- muzica. Multumesc frumos, Pupicei tuturor si pleaaaaaaseeeee heeeeelp Ralu mamica Mirunicimii Sale iubite (18.07.2008) |
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008
Danicris spune:
Servus.
Oana, in supa nu-i pun decat morcov, dovlecel, pastarnac si patrunjel. Rosia i-a agravat dermatita, i-am scos-o. I-am scos si ardeiul din acelasi motiv.
Banana nu e indicata in cazul dermatitei, mi-au spus si pediatrul si dermatologul.
Ce sa zic, nici nu prea am tupeu sa-i dau multe chestii ca mi-e frica sa nu i se intinda dermatita, uoooooooof, nu stiu deloc ce sa fac.
Ralu, trimite-mi adresa de mail.
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008
Ralu79 spune:
Dani- ti-am trimis pm cu adresa de e-mail.
Oana- da, e buna ideea cu perisoarele desi nu stiu daca ii va placea ca va fi asa un maglavais pasat. Incercam, incercam.
Azi i-am dat spanac- e cah si apoi nu a vrut sa pape nici piureul din cartof cu cartof dulce (chiar amestecat cu caise). Daca as reusi sa ma stresez mai putin probabil ca ar fi chiar mai bine
Ruxi- si aici ne intalnim?
Pupicei si multumesc pt. ca m-ati primit aici
Amina_Marina spune:
Spanacul daca l-ai fiert mai mult de 5 min. se duce totul din el. Eu il oparesc cam un 1 min. si intre timp pun ceapa si morcov la calit in ulei de masline, dupa aceea apa si las la fiert cam 10 min, pe ultima suta de metri pun spanacul si putin usturoi pisat. Fara faina , deocamadata..
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
oanamada spune:
Amina_Marina, daca deja ii calesti ceapa si legumele...poti sa-i pui si faina..faina e mai putin "daunatoare" decat calitul...nu stiu cat are puiul tau, dar eu fetei mele nu-i dau alimente calite (mai ales ceapa!) decat foarte rar si atunci mai mult inabusita...sunt de acord cu fiertul spanacului...faza este ca la un bebe mic, chiar daca isi mai pierde din vitamine este mai bine sa fie fiert putin mai mult...ca sa nu fie indigest. Si eu mi-as dori sa i-l dau salata, crud, dar...mi-a zis pediatrul sa astept...
DaniCris, las' ca trece...va faceti voi mari!
Pentru cele la care bebe a refuzat spanacul...incercati cu putina lamaie...poate merge...la noi a mers de minune!
Va pup
Oana siCati mica (1 an si 6 luni)
NOI-CRACIUN SI REVELION, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI 2, CATI POZE NOI,
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."