DIVERSIFICAREA (7)
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
velenamaria spune:
buna seara...
Oana..m-am gandit sa nu-i pun faina...dar cand am vazut ca si in unele cereale este faina de grau m-am gandit ca e ok. mai ales ca pun foarte putina in comparatie cu ce era in respectivele cereale..nu zic nume..nu le mai cumpar.
Danicris..si al meu copil are dermatita...dar eu ii dau sa pape banana cel putin odata pe saptamana. niciun doctor nu mi-a spus ca ar putea fi de la banana..dermatita.
carne de vaca sau vitel? eu nu stiu cum se gatesc...nici ptr noi..si nici ptr bebe. astept idei.
o seara minunata!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luny/luny.jpg)
luny spune:
Spanacul nu e deloc indigest daca e preparat cum trebuie, chiar si cateva minute!!
Incercati cu rosii, suc de rosii, usturoi, sau cu cartof si morcov, facut piure! Mufa il papa super ok in combinatiile astea, dar cantitatile sunt cam jumate spanac, jumate restul...
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
oanamada spune:
Velena..vita, nu vitel..cica vitelul ar fi mai toxic..fiarta la oala cu presiune sau fiarta foarte bine...rasol..eu i-o amestec cu legume, ii dau garnituri de tot felul la ea...cu usturoi...ma rog, nici ea nu se da in vant dupa vita, doar gustul de supa de vita ii place...carnea e atoasa oricat de bine ar fi fiarta...mananca, dar nu asa cum mananca pestele si puiul.
Luny...eu am facut toate combinatiile (mai putin cartoful), dar Catincai tot simplu cu usturoi si lamaie ii place...asa ca i-l dau asa. Am si eu o intrebare: mie, pediatrul mi-a zis sa nu combin spanacul cu... cartof ca deranjeaza rau de tot la stomac...la fel si dovlecelul cu smantana (asta am verificat-o si asa este...este singurul lucru de la care Catinca se strica rau de tot la stomac!)...la voi s-a intamplat ceva cu aceasta combinatie cartof-spanac?
Seara buna
Oana siCati mica (1 an si 6 luni)
NOI-CRACIUN SI REVELION, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI 2, CATI POZE NOI,
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luny/luny.jpg)
luny spune:
Oana, absolut nimic in neregula la Muffy! in general, el nu a avut probleme cu nicio combinatie, nu a facut diaree de la mancare, etc...si i-am facut 'n' combinatii dubioase, pe-ncercate!
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
oanamada spune:
Luny...o sa ma mai "risc" si eu la niste dovlecei cu smantana...de placut ii plac la nebunie...dar dupa...stau si schimb la pampersi
NOI-CRACIUN SI REVELION, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI 2, CATI POZE NOI,
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alexiuli/alexiuli.39.jpg)
alexiuli spune:
Buna fetelor..Revin dupa mult timp,in primul rand "LA MULTI ANI" tuturor pt 8 martie..e mult prea tarziu,dar nu am mai avut internet,mi-as fi dorit sa va urez toate cele bune chiar de 8 martie,insa din pacate nu am putut..Oanamada te rog mult sa imi trimiti schema de diversificare,daca nu reusesti pe pm,adresa mea de mail e alexutza26_c@yahoo.com..mi-ar fi ft utila..
Piticul meu a racit,am fost la medic,e binisor,bine ca am descoperit din timp..acum luam medicamente,suntem maricei,si cred ca e numai bine sa incepem sa mai mancam si altceva decat laptic...:)
Nu am putut sa citesc din urma,sunt ft obosita,maine recuperez ce am pierdut din discutiile voastre,care mi se par ft interesante si cel mai important extrem de utile..:)
Am citit intr-o revista ca la 4 luni,pt inceputul diversificarii e buna combinatia dintre banana,mar si morcov,toate facute piure..din cate imi amintesc ca am citit pe aici stiam ca banana nu e prea indicata asa devreme,ami ales la inceput..de asta am nevoie de schema,ca asa exista mii de retete si pareri si nu stiu cum sa procedez..
Numai bine voua si puiutilor vostri!
velenamaria spune:
buna dimineata
daca tot am vorbit de spanac..am intrebare si despre salata verde. cum pregatiti ciorbica de salata?
ma cheama datoria..ala micu. revin
Musette79 spune:
Revin si eu, neata!
oana, nu apucasem sa citesc ca ai scris sa-i skimb pt inceput iaurtul, dar parca asa mi-a dictat si mie instinctul si i-am dat alt iaurt (Bremac parca), asta la pranz, dupa pireul de cartof cu ficat. Am pandit-o toata ziua si nimic. Nu tu roseata, nimic. Gand la gand cu bucurie.
I-am skimbat si gelul de dus, din Nivea in Bubchen, azi dimineata pata mai retrasa si mai curata ca oricand. Sperasem sa se retraga de tot, mai e ceva acolo, ft putin. Nici nu stiu ce sa zic. Iaurt Napolact zdravan nu-i mai dau (poate are smantana si lapte praf, astea grase am vazut ca au) si nu i-a priit.
Ca si Ralu79, si Raluca mea cam refuza zazavaturile, acuma am facut pauza, macar mananca pireu de cartof cu ficat si iaurt. Azi ii fac pireu de cartof cu morcov, piept de pui, vad eu.
Spanacul pot sa-l fac la vas din ala pe aburi? Cateva minute, sa nu-i iasa tot din el. Usturoiul il pisati in el + lamaie?
Fructe ce-i mai pot da? Avocado? Caisa si piersica numai din borcan si inca zic pas (mananca mar cu branza, cu banana, para). I-as face si mar ras cu morcov crud ras si portocala (daca nu vrea zarzavat macar morcov crud sa pape, cred ca-i mai sanatos, dar nu stiu daca se poate pasira asa bine)
O zi buna sa aveti!www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/puisorul/puisorul.jpg)
puisorul spune:
Velenamaria, eu carnea de vita ori o fac pasirata cu legume ori tot pasata cu sos de rosii si spaghete integrale. Eu i-am dat de foarte devreme carne de vita asa ca nu avem nici o problema cu ea.
Buna ideea cu ciorba de salata, o sa ii fac si eu dar dupa reteta clasica. Adica cu usturoi, lapte, un pic de zahar sau miere si acrita cu lamaie pentru ea. Mi-a spus cineva ca nu se da otet la copilasi dar nu stiu motivul. Trebuie sa mai aprofundez problema.Ani de
Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
oanamada spune:
Neata fetele,
Puisorul..cred ca fiecare are retetele lui clasice......ca eu nu am auzit de ciorbita de salata cu lapte si miere
..
Eu cirbita de salata i-o fac asa:
- un morcov, o jumatate de cartof (sau putin orez), radacina de patrunjel, ceapa, o jumatate de salata,o pulpa de pui (fiert separat)...
- Fierb morcovul, cartoful, radacina de patrunjel...adaug apoi salata si mai fierb cam 5-7 minute, adaug puiul...si un ou batut amestecat doar cu un varf de lingurita de faina ca sa se faca "zdrente de ou'...acresc cu lamaie si gata! Asa mi-o facea si mie mama si vad ca fetei ii place foarte mult...
Musette, imi permit sa-ti mai dau un sfat...SCHIMBA IAURTUL!...ALA PE CARE I L-AI DAT ARE FOARTE MULTE PRAFURI IN EL...stiu de la cineva care a avut legatura cu fabrica respectiva....incearca cu Tnuva sau daca nu-l accepta cu Zuzu, dar da-i iaurt cu grasime medie...nu degresat si nici foarte gras
Avocado ii poti da fara probleme, amestecat cu putina lamaie (reteta clasica!) sau cu putin iaurt
Morcov crud eu i-am dat foarte devreme...pentru ca ii placea sa-l molfaie cand ii ieseu dintii...asa ca i-am dat si jumtatate de morcov sa suga/roada la el...dar si morcov ras pe razatoarea de sticla amestecat cu mar si cu banana.
Usturoiul din spanac eu l-am taiat la inceput in doua...si il scoteam din spanac, apoi am inceput sa-l tai feliute marunte si i-l dau ca atare, in spanacel.
Va pup