DIVERSIFICAREA (7)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ralu79 spune:

Am incercat ieri spanacul- facut cu un pic de usturoi, zeama de lamaie, putin iaurt si foaaaaaaarte multa dragoste dar nu e pe gustul ei. A luat 3 lingurite dar cu o scarba maxima. Azi nu mai continui cu spanacul pt. ca ceva a deranjat-o foarte tare la stomacel.
Va pup si pofta mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

alexiuli cu orice ai incepe, ia-o usor, cu cate un fruct/leguma!
nu le amesteca de la inceput...da-i timp sa se acomodeze stomacul cu fiecare in parte, si cu fiecare gust. Respecta fregula de 4 zile intre alimentele nou introduse..eu ti-as recomanda mar copt, ptr inceput, daca vrei sa incepi cu fructe, e mai usor de tolerat decat crud! are timp berechet sa pape fructele proaspete, sunteti micuti inca, important este gustul nou si sanatatea stomacelului!

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velenamaria spune:

buna.

m-am intors la ciorba de salata..Oana..habar nu aveam de niciuna dintre retetele prezente. eu pun morcov ras si un pic de ardei,gogosar si las sa dea un clocot apoi pun salata , fierb putin si apoi pun lapte( destul de mult). la sfarsit fac si eu dintr-un ou zdrentisoare. am uitat..la inceput pun usturoi si calesc putintel.

Schimb si eu iaurtul...nu stiam ca are si altceva decat lapte in el. ufuf.

Alexiuli..daca acum incepi diversificarea...cate putin in fiecare zi chiar daca incepi cu fructe sau legume.o singura chestie noua testata pe parcursul a 3-4 zile si doar apoi altceva si tot asa. eu am inceput cu suc de morcov, suc de mar si mar copt apoi supica de legume. prima data morcov si apoi restul legumelor treptat. dupa asta am facut branzica calcica si ptr ca era sezonul am introdus caise, piersici si avocado.si asa mai departe. nu stiu exact in ce stadiu sunteti....

ce fel de peste mai dati copilului in afara de pangasius? am auzit ca sunt crescuti in crescatorii si ca nu ar fi prea sanatosi..habar nu am ce sa fac..edi il adora.si as incerca alt peste dar sa fie fara oase.

multumesc.
tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ady80 spune:

Buna. De caisele din compot ce parere aveti? Oare sa ii dau fetitei mele? Am compot facut in casa din caise din gradina matusii mele, dar am pus zahar in el...Nu stiu ce sa fac....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Si eu stiam ca panagasius este un peste destul de controversat. Eu ii dau lui Stefi salau sau pastrav file. Salau am gasit la metrp proaspat.

Ady, depinde de ce varsta are copilasul si daca compotul e facut cu conservant. Daca nu are conservant nu cred ca o caisa, doua ii strica.

Oanamada, corect. Exprimarea mea a fost gresita, dar dupa cum vezi si reteta Velenei e asemanatoare cu a mea, adica ardeleneasca. Miere o sa pun in loc de zahar( noua ne place un pic dulceaga)

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Puisorul...te rog spune-mi si mie cum gatesti salaul si pastravul. eu pangasius faceam la abur fara niciun fel de condiment.

tuturor

Mergi la inceput

Puisorul..au oase..ma refer la cele mici..periculoase???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ralu79

Am incercat ieri spanacul- facut cu un pic de usturoi, zeama de lamaie, putin iaurt si foaaaaaaarte multa dragoste dar nu e pe gustul ei. A luat 3 lingurite dar cu o scarba maxima. Azi nu mai continui cu spanacul pt. ca ceva a deranjat-o foarte tare la stomacel.
Va pup si pofta mare!

Ralu
mamica Mirunicimii Sale iubite (18.07.2008)

spanacul poate avea efect laxativ;
spanacul nu se reincalzeste; nu se amesteca cu iaurt/smantana ca nu se mai asimileaza deloc Fe;

Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)

ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

pastravul se curata f usor de oase, iar salaul nu prea are;
recomand ca si condimente pt peste rozmarin, coriandru, maghiran, putin ulei de masline sau unt, lamaie, la frigider 1/2 ora, apoi la steamer, sau tigaie sau la cuptor;

Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)

ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Buna fetele,
Ellis si eu stiam la fel de combinatiile cu smantana si iaurt.
Puisorul, eu am Glumit!!!! Nu ma lua si tu asa in serios...chiar am glumit cu chestia cu "reteta clasica"....in alta ordine de idei...m-am uitat azi in cartile de bucate din dotare si am gasit si varianta mea si varianta ta la mancaruri cu specific ardelenesc...asa ca vezi...clasic sau neclasic... exista ambele....
Ady...fructele facute compot sunt bune...cand nu ai crude....se pierd multe vitamine prin preparare...daca simti nevoia sa-i dai, da-i...dar mare lucru nu faci cu ele...plus zaharul...de care si eu ma cam feresc!

Cat despre peste....am citit si eu subiectul ala de aici de pe forum...eu tot Pangasus ii dau....nu cred totusi sa fie nebuni majoritatea pediatrilor ....ca vad ca toti il recomanda! In plus...exista campanii de anti-marketing la o gramada de lucruri...am mai spus...s-a trezit "concurenta" ca se vinde prea mult si prea bine pangasiusul si pestele lor nu...si atunci incep sa gaseasca toate nebuniile pamantului ca sa-i faca anti-reclama....
Eu pangasiusul il fac la cuptor cu mult usuturoi, patrunjel tocat si lamaie...Catincai ii place foarte mult!

Oana siCati mica (1 an si 6 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput