DIVERSIFICAREA (7)
Raspunsuri - Pagina 11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luny/luny.jpg)
luny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui puisorul Nu ii cu suparare doar ca ei ii plac foarte tare si eu cred ca nu sunt chiar lipsite de orice aport de vitamine sau fibre http://www.wholesomebabyfood.com/eggplantbabyfoodrecipes.htm. O zi frumoasa ![]() ![]() Stefi ![]() Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery Cum se topesc kilogramele |
cred ca aici vroiai...
http://www.wholesomebabyfood.com/eggplantbabyfoodrecipes.htm
LUNY
![](al9leacer.gif)
![](bebic.gif)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/puisorul/puisorul.jpg)
puisorul spune:
Exact Luny. Mersi (nu am verificat linkul daca merge
)
Ani de
Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
![](images/user_woman.png)
octopusu spune:
Oana, poti sa imi spui si mie cum se prepara spanacul cu usturoi, pentru bebelusi. Adica se poate baga usturoiul in piureul de legume de la 6 luni? Si ceapa?\
Danicris spune:
Servus.
Fetele-gospodinele, invatati-ma si pe mine ce sa-i mai dau lui Vladucu sa manance ca la "creativitatea in bucatarie" am ramas corijenta si nu mai am sanse sa trec.
Mdaaaaa ... ii dau zilnic mere cu branzica/avocado, alte fructe nu gasesc, am incercat piersici, n-au nici un gust, perele nu-i plac, deci la capitolul fructe ne-am limitat la mere care-i plac la nebunie. Ii plac si bananele insa are momentan o pata de dermatita pe obraz si am spus stop.
La pranz legume cu carnita fiarta separat, facut nelipsitul piure si gata-i masa.
Eeeee, acu' am nevoie de ajutor ca dupa-amiaza nu mai stiu ce sa-i dau, ii dadeam iaurt insa l-am scos ca a fost deranjat la burtica. M-am trezit ca cere copilu' si eu n-am ce sa-i dau, ieri i-am dat tot din papa facuta la pranz. As vrea sa-i gatesc si altceva ca doar de-aia e "diversificare", nu. Mama, am un gol in creier la capitolu' bucatareala ... heeeeeeeelp.
Multumesc frumos de ajutor, pupez, papa.
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008
Musette79 spune:
Buna seara, fetelor!
Eu i-am scos zarzavatul de la pranz momentan (ca nu mai voia sa manance deloc) si i-am dat pireu de cartofi facut cu putin unt, ficatel de pui fiert in lapte (mersi Elena de pont ) + 2 lingurite de iaurt sa nu fie inecacios (iaurt care i l-am introdus vineri si o lins blidele dupa el
)
Eu stiu ca ficatelul se fierbe fara sare (tocmai sa nu se intareasca, asta stiu de la maica-mea, in general). Mi-o crescut inima ca i-o placut la Raluca, pe cuvant.
Dimineata ii dau tot fructe (para, mar cu banana, mar cu branza calcica), seara de obicei cereale (care mi le cam refuza deja, mai ales roscovele de la nestle nu le mai vrea )
Seara acuma i-am dat iaurt Napolact din ala zdravan, sa nu fie apa chioara, mi-o crescut inima ca o mancat aproape toata cutia de 200 ml (cam 120 ml o fi mancat + ce o mai ajuns pe haine, manute si treningul meu)
Elena, si eu as face ceva la cuptor acasa in loc de mezeluri (piept de pui, facut rulou cu cascaval? Sau ceva chiftele cu carne tocata de pui, legume, cartofi, gen parjoale dar la cuptor?) Eu orez cand fac pun ceapa, ardei si o rosie taiate marunt si iese super, acuma voi stiti ce se da la copiii > 1 an, eu is cu meniul la 7 luni + (ti-am zis de reteta de orez sa alternezi cu legumele Bonduelle daca vrei)
Vorbesc si eu sa zic ceva, poate va ajuta la ceva elucubratiile mele , eu zic ce gatesc pt noi, nu ma bag la pitici.
Am mancat de ex dovlecei rasi cu rosii felii si cascaval ras deasupra, la cuptor. Sau cartofi copti cu putin unt + piept de pui maruntit, ciuperci cu maioneza, rosii, castraveti murati, castraveti normali (ii deliciu curat, scoateti ce nu e voie la copii, sau faceti pt voi).
Acuma ca vad ca ii place cartoful si iaurtul ne diversificam de-a binelea , ca am mai multe variante (cartofi cu legume, cu branza si iaurt, cu pui etc)
Astept si spanacul, l-as face cu usturoi si ft putin lapte, e voie la copii de 8 luni? Sau cum sa-l fac? (avem 7 luni jumate, mai astept 2 saptamani)
PS: De vinete nu stiu, de dovleac in schimb stiu ca-i plin de apa si nu contine mare lucru, dar le place www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru
Musette79 spune:
Tot eu, de dimineata!
M-am bucurat degeaba cu iaurtul, pata de pe obraz e mai rosie ca niciodata plus ca o mananca (isi duce manuta si se freaca).
Plus ca numa s-o umflat si evident ca m-o trezit la 3,6 si 7 sa pape. Se poate sa fie pata din cauza iaurtului, sau chiar a laptelui pe care il beau eu? Pata o are de cel putin o luna si iaurt mananca abia de 3-4 zile...www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru
Ady80 spune:
Musette, nu cred ca e de la iaurt, dar poti face o pauza vreo 2 zile, si pe urma incerci iar. Incearca sa-i faci iaurt in casa, daca ai de unde lua lapte din sursa sigura, caci asta din comert contine si conservanti. E posibil sa faca alergie la vreun conservant. Am si eu o fetita cu DA, si am mari emotii cand vreau sa-i introduc vreun aliment nou. mie mia facut DA din prima zi de viata, si nu am reusit inca sa fac legatura cu ceva anume.
oanamada spune:
Puisorul...stiu site-ul...si eu m-am ghidat dupa el...mai ales in ceea ce priveste...stiu ca este in contradictie cu ceea ce am zis eu...dar sincer,exista multe diferente intre aliemntatie noastra si a celor din strainatate....acelasi profesor pediatru despre care ti-am vorbit mi-a spus la un moment dat ca marea greseala a medicilor care merg la congrese internationale de pediatrie este ca nu se gandesc la faptul ca studiile si tot felul de cercetari facute sunt facute pe un anumit esantion apartinand unei tari ...ori rezultatele in aceste cercetari nu sunt tocmai relevante...adica sunt medii diferite de viata, clima diferita, alimentatie diferit preparata, cultivata...etc...bine, nu stiu daca este cazul vinetei in discutie...dar am preferat sa-l ascult pe el decat pe cei de pe site....
Octopusu...puteai sa-i dai spanac de luna asta fara probleme. Eu intotdeauna l-am pus la fiert cu un catel de usturoi taiat marunt si i l-am dat cu putina lamaie. Cu lapte am inceput sa i-l prepar mai tarziu (lapte de 1,5% Mili), dar il prefera si acum simplu cu usturoi si lamaie. Ceapa in spanac eu nu pun.
Danicris, bananele NU sunt alergice.....da-i fara probleme...
Poti sa-i faci piure de cartofi cu ficatel, spanac, orez cu fructe, crochete de legume si carnita...sunt o multime de variante....depinde insa si de ceea ce i-ai introdus pana acum...ce legume ii pui in piure?
Carnita o poti face si perisoare (in supa) sau cu sos alb (iaurt) sau cu sos rosu (rosie proaspata)...cu orez...ma repet...depinde ce legume ai bagat si ce i-ai introdus pana acum. detaliaza-mi putin si iti dau idei mai multe.
Musette, exista posibilitatea sa fie de la iaurt...daca zici ca mananca de 3-4 zile. Schimba pentru inceput iaurtul...
De asemenea eu zic sa mergi si la un medic...poate fi dermatita de orice fel, nu numai alimentara....un sfat avizat ti-ar prinde bine...ca macar nu-i scoti din alimentatie...de asemenea, nu da cu nimic pe pata pana nu mergeti la medic...nu folosi creme sau altceva...
Cati a mancat ieri spaghete bolognese (cu carnita tocata de pui si multe legume si sos de rosii) si ciorbita de salata cu ou batut! L-a speriat pe taica-su cat a mancat...o farfurie plina de spaghete si jumatate de castron de ciorba...(si ar mai fi mancat, dar am zis eu stop...ca mi-era frica ca i se face rau!)
Pupici la fete!
Oana siCati mica (1 an si 6 luni)
NOI-CRACIUN SI REVELION, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI 2, CATI POZE NOI,
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
Ralu79 spune:
Salutare fete dragi!
Am reusit sa citesc tot ce s-a scris pana acum si mi se pare foarte ok subiectul, iar sfaturile date sunt minunate si pertinente.
Am o fetita de aproape 8 luni foarte slaba si mofturoasa (bine si cu totul extraordinara si minunata, bineinteles). Am inceput diversificare la 4 luni jumatate (desi era alaptata exclusiv) deoarece nu lua in greutate corespunzator (nu ca acum ar lua, dar ma rog...).
Dimineata mananca cu relativ succes fructe (mar, para, banana, avocado, caise, piersici) cu branza calcica si o lingura de cereale pt. consistenta, seara cereale (Milupa sunt preferatele ei- si ale noastre de altfel). Problema e la pranz- de cand i-am introdus carnita (acum vreo 2 luni) a inceput sa refuze legumele pana in punctul in care la pranz nu mai deschidea gurita deloc. Dupa vreo saptamana de diverse combinatii i-am adaugat banana in legume- a tinut cateva zile, dar apoi le-a refuzat cu totul. I-am scos cu totul legumele vreo 2 saptamani, inlocuindu-le cu inca o masa de fructe, iar de saptamana trecuta am reinceput. Am incercat fierte simplu nu a vrut si am inceput sa i le fac mancarici (dovlecei cu branza la cuptor amestecat cu iaurt si carnita) etc. Nu a vrut. Am incercat urmatoarele smecherii (de la voi invatate)- cu iaurt, cu patrunjel, cu unt, cu zeama de lamaie. Concluzia este in continuare ca nu le vrea.
Compromisul la care am ajuns este ca ii pun piersici sau caise (din borcanel)- acum scad progresiv cantitatile de fructe din piureul de legume.
Ce sa mai fac? Sa continui sa o pacalesc asa cu putine fructe in speranta ca le va da de gust legumelor? Mentionez ca inca o alaptez (cu lapte de la mine amestecat in piure nu a mers).
Ma scuzati ca m-am intins atat de mult, dar am vrut sa va expun situatia cat mai complet.
Danicris- daca nu e cu suparare as dori si eu Baby Eistein- muzica.
Multumesc frumos,
Pupicei tuturor si pleaaaaaaseeeee heeeeelp
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ralu79 Salutare fete dragi! Am reusit sa citesc tot ce s-a scris pana acum si mi se pare foarte ok subiectul, iar sfaturile date sunt minunate si pertinente. Am o fetita de aproape 8 luni foarte slaba si mofturoasa (bine si cu totul extraordinara si minunata, bineinteles ![]() Dimineata mananca cu relativ succes fructe (mar, para, banana, avocado, caise, piersici) cu branza calcica si o lingura de cereale pt. consistenta, seara cereale (Milupa sunt preferatele ei- si ale noastre de altfel ![]() Compromisul la care am ajuns este ca ii pun piersici sau caise (din borcanel)- acum scad progresiv cantitatile de fructe din piureul de legume. Ce sa mai fac? Sa continui sa o pacalesc asa cu putine fructe in speranta ca le va da de gust legumelor? Mentionez ca inca o alaptez (cu lapte de la mine amestecat in piure nu a mers). Ma scuzati ca m-am intins atat de mult, dar am vrut sa va expun situatia cat mai complet. Danicris- daca nu e cu suparare as dori si eu Baby Eistein- muzica. Multumesc frumos, Pupicei tuturor si pleaaaaaaseeeee heeeeelp Ralu mamica Mirunicimii Sale iubite (18.07.2008) |
Buna si bine ai venit!
![](icon_smile_big.gif)
Ai fost foarte clara...ar mai fi o varianta..... piure de cartofi mananca? Daca da, incearca sa bagi legumele pasate in piure...si sa scoti progresiv piureul pana raman legumele. O alta varianta ar fi sa-i faci crochetele de legume...am dat eu reteta acum cateva pagini...si s-o lasi sa incerce sa le manance singurica cu manuta...e mai distractiv asa...si s-ar putea sa vrea sa le molfaie...
Ma mai gandesc...si daca imi vine vreo idee...iti mai scriu
Numai bine
Oana si
![](zana.gif)
NOI-CRACIUN SI REVELION, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI 2, CATI POZE NOI,
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."