FIV IASI (2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

amir...sa dea domnul sa fie cu folos..de fiecare data cand vei mai merge in iasi, sa nu uiti sa mergi s ate inchini la cuvioasa paraschiva ..vei simti ajutorul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginabulina spune:

Amir in spital la noi nu se fac inseminari alta e capitala.Eu luna trecuta am dat 800mii pt ecograf asa de repede au marit preturile?Si mie mi-a facut celioscopie dupa 2 inseminari esuate la ei,si dupa celio mi-a recomandat sa continui cu IA dar eu am renuntat pentru 2-3 luni sa mai merg la iasi,am zis ca o sa-mi monitorizez doar ovulatia aici la Vaslui.Ti-a facut si control acum cand ai mers ca mie niciodata nu mi-a propus asa ceva,nici lame sau altfel de analize.CAnd incepi stimularea ?Sper sa fie cu noroc si ma gandesc ca avand in vedere ca toate analizele v-au iesit bine e posibil ca ovulatia ta sa nu fi fost tocmai de calitate,dar acum cu puregonul poate o sa fie bine.Pupici...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amir10 spune:

Pogonici, eu sunt chiar din iasi. pe la sf. parascheva tot trec de vreo 3 ani..., inca nu m-a auzit...
pisi, clomifenul are efect antiestrogenic si subtiaza glera, ca si endometrul.
Ginabulina, asta este, macar de ar fi cu bafta. Spermograma sotului a iesit superbuna, de donator...
S-ar putea sa ai dreptate cu calitatea ovocitelor, cam asta banuiesc si eu ca este cauza. macar sa se merite banii.
azi am eco nr 2, te tin la curent.
alte analize mi-a spus ca vrea mai multe: hormonale, anticorpi antispermatici (pe astia i-am facut), chlamydia.
ce analize am mai facut eu sunt testul pap, hsg, insulenemie, prolactina, toate au fost bune.
va pup pe toate,
Noi, asteptand sa fim macar 3

Mergi la inceput

amir----cei de la omniclinic tiau dat sa faci acele analize inainte de IUI??? interesant ca mie nu miau dat..si am asa o usoara indoire fata de ONOFRI., ptr eu cand am facut IUI nici macar nu mia zis sa fac eco sa vada daca sa spart dupa pregnil acei folicului, ceea ce era fff imort, sau esential, si am fcaut a doua zi inseminarea fara o noua monitorizare, apoi o alta dezamagire, nu se face IUI daca foliculuii nu ajung la dim de min 19-20, iar ai mei erau de 18-19, asa iar spermograma sotului era si asa prosta, si nu au analizato, ca si gigegii trb sa fie de o anumita calitate.....deci sunt cam dezamagita...

dar poate sau mai modernizat intre timp, ca eu am facut la BILLA LA ONOFRI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginabulina spune:

Pogonici nu o speria pe amir.Acum la omini iti fac ecografie inainte de inseminare chiar in ziua inseminarii iar spema intr-adevar se prepara doar sunt singurii din iasi care fac si FIv.Biologul care face acest lucru se pare ca e cel mai bun din Iasi si pe deasupra mai e si f de treaba.E adevarar ca la cabinetul de langa bila se fac lucruri nu foarte corecte,am trecut si eu prin asta.
Amir in a cata zi se incepe stimularea cu puregon si in a cata zi tb sa mergi la monitorizare?Cum te descurici cu injectiile.ti le faci singura?E adevart ca se recoamnda sa se faca in burta?Sa-mi spui si mie te rog cam ce rezultate ai obtinut astazi de ex la eco,ma refer la foliculi si endometru si in a cata zi de ciclu esti>Mult noroc...

Mergi la inceput

amir sa nu uiti sa ne dai si noua detaliiii despre inseminare la omniclinic...sunt fff curioasa cum vor proceda

asteptam noutati

Mergi la inceput

vrem noutati de la chisinau.............

am si eu o rugaminte la voi fetelor acre ati inceput procedura ptr FIV la chisinau, stiti ceva daca se face si inseminare acolo???/.puteti sa intrebati dct daca se afce ?? daca da, cat ajunge pretul???

astept raspuns

Mergi la inceput

Pogonici, nu mi-au dat sa fac analize, eu le aveam facute, ca m-am pregatit.. Iti trebuie in ziua 2 analize hormonale,in orice zi din sange iti trebuie prolactina (daca e crescuta, inhiba ovulatia), DHEA (pt a verifica rezerva ovariana), anticorpi antispermatici (daca sunt crescuti, mediul tau intern ucide spermatozoizii), antichlamydia (tot din sange - chlamydia infunda trompele.
Iti mai trebuie HSG (daca trompele nu sunt permiabile, nu pot capta ovulul si nu se mai intalneste cu gigeii). Si bineinteles spermograma..., obligatoriu / chiar e indicat sa incepi cu ea.
Nu stiu de dr. O, decat ca e foarte ocupat si din cauza asta nu se poate ocupa cum trebuie de fiecare pacienta, iar la infertilitati e foarte delicat, trebuie investigat fiecare caz separat si cu rabdare. Poate ar fi cazul sa iti gasesti un dr mai preocupat, nu stiu ce sa zic, sau viziteaza-l mai des, intreaba-l de fiecare data ce si cum, nu lasa consultatia sa treaca fara sa iti explice.
Dr. M de la Omini a discutat cu mine schema de stimulare, mi-a explicat tot.

Gina, am inceput stimularea in z 3 ( trebuia in z2), dar era duminica, imi fac singura injectiile in burtica (sub buric) cu un stilou dozator, este foarte simplu. Eu am facut cu puregon 50, am raspuns foarte bine la stimulare. In functie de raspunsul ovarelor, se face de la 7 la 14 zile stimulare (obligatoriu monitorizare echografica pentru a preveni hiperstimularea!!!), cand foliculul ajunge la 18, se face pregnyl 5000, apoi la 34 ore (aproximativ) se face inseminare. Gata, cred ca am spus bine (a, costa cam 100 ron doza zilnica...)
Clomifen este tratament de prima intentie pt stimularea ovariana, dar este un antiestrogenic si are ca efecte si subtierea glerei (mediu de transport al spermatozoizilor, ceea ce la inseminare nu conteaza), si mai subtiaza si endometrul... Se incepe in ziua 4/5 si se face trat cam pana in ziua 9/10, se face 3 luni la rand. Trat cu puregon sau alt fsh (gonal, menopur) se face cand nu s-a raspuns la clomifen.
Cam asta e, azi merg din nou la echo sa vada daca mai fac puregon si ma pregatesc pt pregnyl, iar pana vineri fac inseminare...
Dr. e foarte optimist, imi insufla si mie...

Va pup fetelor si va tin la curent.

Mergi la inceput

Gina, am uitat, azi sunt in ziua 10 /sper ca cei 2 foliculi ai mei (am 1 pe dr si 1 pe stanga) sa ajunga macar la 17 mm, aveau 12 vineri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moany spune:

Buna si eu imi doresc un bebe cica am ovulatie incompleta, inca nu am ajuns la fiv dar ma gandesc si o alta climica din iasi nu este, iar alt doctor decat Onofriescu nu stiu. La mine e al 3 lea dr cu care am vb si parea destul de amabil si rabdator dar din ce am citit pe site vad ca tot noi trebuie sa stim tot, sa ne informan. Eu incredere oarba am avut in primul dr si de atunci eu merg la dr pentru ecografie la monitorizare(daca dr nu te cheama cere tu ca tot platesti) si pentru stabilirea grilei de tratament. Din pacate eu nu am auzit de nici un dr bun in problema noastra asa ca nu uitati NOI SUNT DR CEL MAI BUN PT NOI.

Mergi la inceput