FIV IASI (2)
Raspunsuri - Pagina 6
sophie76 spune:
amir10, multa bafta la inseminare iti tin pumnii!!!
Miine ma duc si eu la iasi sa mi fac analizele hormonale , de fapt progesteronul si FSH ul , miercuri merg la eco si atunci se decide daca pot incepe o noua stimulare sau nu, daca am unda verde IUI il voi face la Omini de data asta probabil cu dr Bors!
alinutz007ro, pina in prezent despre chisinau am auzit numai vesti bune,sunt 2 fete de aici de pe forum care chiar in aceasta perioada sunt in pregatire pt FIV la chisinau, le tinem pumnii si le asteptam cu vestile bune; si eu sunt decisa daca nu reuseste IA nici de data asta sa merg la chisinau pt FIV,oricum din 2 inseminari la iasi aproape ti ai platit FIV ul la Chisinau, e si asta un considerent !!
sophie
pogonici1977 spune:
sophie76....mult suucess ptr inseminare.....
oameni buni, sinecr eu aici pe forum nu am auzit ed nici o reusita la omniclinic..nici de inseminare nici de FIV...oare chiar nu a reusit nimeni????? nu pot sa cred ??????
dar noutati de la chisinau mai sunt????
taty_ana spune:
buna fetele,
am fost vinerea trecuta la chisinau,am facut din nou histeroscopie,cand am reusit sa stau pe picioarele mele am vb cu dr da n-am inteles mai nimic....doar ca inca 2 luni tb sa iau AC sa-si revina endometru...ideea e ca am fost ff suparata asa ca a doua zi i-am trimis dr un mail sa-mi explice ce mi-a facut si mi-a raspuns:
"Stimata doamna, polipul endometrial e o patologie, care cu certitudine impiedica survenirea sarcinii atat pe cale naturala, cat si prin procedura FIV. De acea nu are rost de purces la FIV pana cand nu suntem convinsi ca starea uterului e normala. In cadrul primei histeroscopii sa inlaturat aproape tot polipul. Din punct de vedere tehnic nu a fost o problema de inlaturat tot polipul, dar din experienta si dupa datele literaturii raclajul exagerat si prea minutios poate afecta dezvoltarea ulterioara a endometrului, adica cand facem procedura FIV el e prea subtire pentru a face implantarea cu succes. In unele cazuri daca se face raclaj prea fortat, se poate afecta endometrul in asa fel ca aparitia sarcinii devine extrem de dificila. De acea mani****tiile intrauterine trebuie sa fie foarte legere pentru a evita complicatiile la distanta. La ultima histeroscopie s-a inlaturat practic tot ce a ramas din polip. Mai departe va trebui sa vedem cum isi revine endometrul. Pana la normalizarea functiei sale poate fi nevoie o luna dar poate si cateva luni. De acea va fi nevoie sa veniti cum v-am spus la clinica pentru a vedea dinamica"
...asa ca mi-a revenit din suparare si seara am iesit la restaurant cu prietenii,am baut vin rosu si am dansat ...
..cam atat....pana la fiv mai e...mi-am dat seama ca tb sa am rabdare si incerc sa nu stau cu gandul numai la asta....sapt asta eu si sotul ne inscriem la dansuri latino, sa ne facem viata mai frumoasa, sa mi se vascularizeze uterul(m-am gandit eu) si sa uitam cat putem de fiv....
pup fetele frumoase
aaaa....apropo de preturi la chisinau....sa stiti ca nu-i chiar asa...pana acum am cheltuit vreo 500 de euro pe analize, 2 histeroscopii si un hsg+ drumul,mancarea....si fiv-ul nici nu l-am inceput....tb pus la socoteala si spaga care o dai acolo ca asta-i practica....
amir10 spune:
Ginabulina, unde ai disparut?
Am fost ieri la eco pt ziua 10, aveam 2 foliculi, 1 de 19 si 1 de 20. Am decis impreuna sa nu mai facem luna asta inseminare, ca deja erau foliculii prea mari, sa incercam natural pe stimularea cu Puregon, poate cine stie. Dr. a fost asa optimist, imi spunea bancuri. E super!!! O sa iau utrogestan o zi dupa ovulatie, adica de joi, pica ziua 13 si asteptam. Daca nu iese, luna viitoare facem inseminare.
Alinutz, incearca sa mergi la un dr. urologog pentru imbunatatirea spermogramei si vezi ce tratamente mai spun fetele de la cap azoospermie sau oligospermie. Sa stii ca am auzit ca la Chisinau exista dr. specializati pe infertilitate masculina, dar nu stiu daca la clinica doctorului Mosin. Intereseaza-te, poate rezolvi ceva.
Va urez la toate bafta si va tin la curent. Mai am doua saptamani si 1 zi de asteptare.
Noi, asteptand sa fim macar 3
amir10 spune:
Sophie76, am amanat inseminarea la omini cu 1 luna, noi avem spermograma foarte buna si poate se prinde numai de la trat cu puregon. Daca nu, mi-am propus sa facem 2 inseminari pe stimulare cu puregon, vad eu cum strangem banii, iar din toamna, mergem si noi la chisinau.
Ai dreptate, cu banii e rupere - am dat 150 RON pe o injectie cu pregnyl, asta e 20 RON in farmacie, dar nu prea se gaseste, tb adus pe comanda, dureaza, asa ca dai, ce sa faci...
Sa stii ca si Chisinau e destul de scump, imi spunea cineva cunoscut care a vrut sa se duca acolo ca ajunge ca la un FIV in Giulesti, asa ca tot acolo iesi.
Bafta si pupici!!
ginabulina spune:
Amir imi pare rau ca nu am reusit sa intru pana astazi si imi pare rau ca nu ai reusit sa mergi pana la capat luna asta mai ales ca ai dat atatia bni pe stimulare.Parca ai spus la inceput ca e 1mil fiola si apoi ai zis ca ai dat pe ea 1mil500,pana la urma care e pretul?De cate fiole ai avut nevoie .Ce a spus dr crede ca era mai bine daca faceai mai putina stimulare avand in vedere ca ai reactionat atat de bine si ai ajuns la asa dimensiuni ai foliculilor.Nu mi-ai ous nimic de dimensiunea endometrului ca eu acolo nu prea stateam bine.voiam sa te intreb daca cumva iei la inceput prea multe fiole de puregon si reactionezi bine si in censecinta iti mai ramane ceva ai putea sa le dai inapoi la clinica sau ti se recomanda sa cumperi mai putin ca sa nu-ti ramana.Pregnyl tot de la ei cumperi?Daca zici ca te-ai descurca sa cumperi mai ieftin din farmacii de ce nu incerci,de ex pe mine m-ar interesa sa cumpar de la farmacie mai ietin dar la noi in Vaslui e ca greu,nu se aduce nici cu comanda.Eu iti dorsc sa fie cu noroc.
ginabulina spune:
Alinutz de ce spui ca aveti o spermograma proasta ?Nici noi nu stam prea bine dar cu naturiste am incercat si am reusit sa imbunatatim.Voi unde ati facut analiza si ce diagnostic aveti? eu va recomand sa oafaceti si la omini ca tipa de la labortor e f pregatita in acets sens.
Amir ce analiza e asta DHEA?Eu nu cred ca am facut-o.Am uitat sa te intreb nu te-ai gandit sa mergi sa faci eco sa vezi daca foliculii tai s-au spart in final?
amir10 spune:
Gina, pregnyl este 150 ron la omini si costa 20 ron in farmacie, dar nu se prea gaseste, tb cu comanda speciala, sa te cunoasca farmacista, etc...Puregon costa 600 mil cartusul cu tot cu stilou si cu ace (300 pt 6 doze a 50 ml), iar in farmacie este 550. Daca vrei doar 1 doza de Puregon, poti sa o cumperi de la Omini, e 100 RON (iti da si ac), iar in farmacie este cam 90 RON.
Cu stiloul este foarte simplu de facut injectia si putin dureros (se face sub buric), sunt acele mai subtiri. Eu nu am ramas cu nici o doza, ba chiar facusem una in plus in z 10 si nu mai era nevoie. Nu stiu daca le poti da inapoi, sfatul meu este sa iti procuri tu de la farmacie din timp, eu asa am de gand sa fac luna viitoare, numai ca pica perioada fertila cam in jurul pastelui si nu stiu daca vine dr sa imi faca mie inseminare in a 3 zi de paste.
Cat despre ultima echografie, ar fi trebuit sa fie facuta azi, nu m-a mai chemat, si eu m-am mirat putin, dar am simtit ca au spart foliculii azi dimineata, adica exact la 36 ore de la injectia cu pregnyl. Dr. era foarte vesel, a spus ca nu mai nevoie, el e foarte increzator in sansele noastre. Sincer, mi-a facut si mie multe sperante optimismul lui, sa vedem ce o fi, sper sa fiu iar dezamagita.. Ei, eu deja iau in calcul cum sa strangem bani pt luna viitoare stimulare + inseminare, asa ca sunt destul de rationala.
Iti urez bafta multa, tine-ma la curent. Cum se activeaza PM, poate mai vb pe PM.
Alinutz, asa este, la omini se face bine spermograma si redede / atentie iti tb programare, costa 70 RON. Sa o recolteze pe loc, ca iese mai bine.
Va pup pe toate, sper sa iasa ceva din cei 2 foliculi frumosi ai mei + 80 mil/ ml spermatozoizi vrednici.
amir10 spune:
Is cu capul in traista si raspund pe bucatele, dar fac si o planograma pe la servici intre timp..
Gina- endometru a spus dr ca e super, dar eu mereu l-am avut bun, si cand era cu clomifen era destul de bunisor (stii ca se subtiaza endometrul de la clomifen.
Alinutz- eu am auzit numai lucruri bune de dr. s, poti incerca, dar incearca si te intereseaza si de un urolog si vezi si la chisinau, ca si acolo cica rezolva probleme de infertilitate masculina.
Spor maxim.