Mamici de Albinutze de Mai-Iunie 2009(46)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda_magda spune:

fetelor care era perioada aia naspa in care bebe tre sa stea neapart cuminte inauntru? pe la 34-36 saptamani?
pls raspundeti urgent! fina mea are 36 s si cred ca o apuca ceva contractii

Vine bebica .... +30
Pana atunci gotobina nevoie mare
http://www.flickr.com/photos/magduta/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxi2000_ro spune:

Buna dimineata! Pup toate albinutzele!

Anda_Magda si Otilia,in legatura cu anestezia rahidiana:
e relativ fara riscuri dpdv al tehnicii, bineinteles efectuata de un anestezist priceput; ce e bine este ca necesita o doza foarte redusa de substanta anestezica injectata ca urmare riscurile fetale sunt minime, are efect de blocaj motor si senzitiv foarte bun. Ca dezavantaje ar fi ca extinderea anesteziei in ceea ce priveste teritoriul nu e f previzibila putand duce in cazuri f f rare si la un blocaj situat la un nivel mai sus al coloanei, cu hipotensiune, soc.Cat priveste anestezia generala, comporta ,ca in majoritatea cazurilor de interventii chirurgicale,un risc depinzand in principal de organismul mamei, fatul fiind afectat in masura in care anestezicul ajunge prin placenta la el.

E drept ca sunt cazuri in care rahian a fost urmata de dureri de cap, dar cel mai frecvent ele sunt reversibile, chiar si aparitia lor depinde de la persoana la persoana
Anestezia nu e dureroasa, la locul punctionarii se face initial o anestezie locala cu xilina sau novocaina, ca urmare pacientul nici nu simte urmatoarele etape ale manoperei

Cu mult drag, Dr. Roxana Pop

Roxi, 27+, Ruxandra Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Buna.
Nu prea e activitate pe forum, asa ca am reusit si eu sa citesc ce ati scris.
Eu nu sunt in toane prea bune, la mine la servici vreo 2 colegi au viroza si au cam imbolnavit pe toata lumea; mi-e asa de frica sa nu racesc iar...
Eu nu pot sa inteleg cumpoti sa vii asa de racit la servici ca sa imbolnavesti pe toata lumea.
Of sa treaca odata si luna martie ca poate scapam de raceli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda_magda spune:

multumim de explicatii doamna doctor!

Vine bebica .... +30
Pana atunci gotobina nevoie mare
http://www.flickr.com/photos/magduta/

Mergi la inceput

Referitor la anestezia epidurala, eu am facut dar prea mult nu m-a ajutat; am beneficiat de efectul ei f putin, caci dupa montarea ei nu prea mai aveam contractii si mi-au pus occitocina in perfuzii, dupa care epidurala n-a mai avut nici un efect.
O fi vina anestezistului sau nu nu stiu, poate ca mi-a bagat o doza prea mare de anestezic.
Acum mi-e cam frica sa mai fac epidurala, mai ales ca nu m-a ajutat prea mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otiliap spune:

draga roxi, multumesc din suflet pentru raspunsul tau prompt. din cate am vazut eu, esti dr. ce specializare? mai am o intrebare: acum vreo 10 ani, deci dupa prima mea nastere, am fost diagnosticata cu prolaps de valva mitrala (sper ca e corecta denumirea). crezi ca ar putea influenta acest diagnostic anestezia ?? oricum, am de gand ca la urmatorul control la dr. sa-i spun si despre asta si vreau sa vorbesc si cu dr. care imi va face anestezia.
in cazul unei anestezii in coloana chiar trebuie s stai nemiscata nu stiu cate ore? sau e doar un mit?....

27+ si arina (22.04.1998)

Mergi la inceput

Ela, de obicei se stie ca anestezia peridurala poate incetini ritmul contractiilor de aceea se asociaza inca de la inceput cu perfuzia ocitocica. Efectul anesteziei tale a trecut in mod normal, doar ca se lasa cateterul la locul punctiei tocmai sa se repete doza daca este necesar incetanu-se anest doar in apropierea momentului expulziei fetale.

Pentru prolapsul de valva , ai avut dreptate , trebuie sa anunti ginecologul si cel mai important anestezistul sa ia decizia cea mai buna.
Pupici

Roxi, 27+, Ruxandra Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otiliap spune:

roxi, din nou multumesc pentru promptitudine. crezi ca acest diagnostic ar putea influenta in vreun fel anestezia? sau ca ar putea exista ceva riscuri?
te rog raspunde-mi.

27+ si arina (22.04.1998)

Mergi la inceput

Specialitatea mea nu este cardiologia, ca urmare pot sa-ti dau un raspun s mai general doar, Depinde mult de gradul prolapsului, de modificarile pe sistemul sanguin pe care le poate avea aceasta boala, dar tot ce se poate sa n-ai motive de ingrijorare, eventual poti sa intrebi chiar cardiologul care ti-a pus diagnosticul.

Roxi, 28+, Ruxandra Maria

Mergi la inceput

Multumesc pt raspuns Roxi.
Dar totusi eu am beneficiat de efectul epiduralei maxim 30 de min ca apoi mi-au bagat occitocina caci se rarisera contractiile.
Dupa parerea mea ceva nu a mers cum trebuie cu anestezia.

Mergi la inceput