INSEMINARE [34]

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cosicel spune:

Bulinanico - nu, e corect ce spui. Doar ca pt FIV + ICSI, clar tb sa mergi afara! Aici, nici sa ma pice cu ceara si n-as incerca! Pe de-o parte e vorba de costuri, pe de alta, de 'practica' medicilor. Si asa sansele sunt mici, dar sa ma las si pe mainile 'supraspecializatilor' zau ca n-as face-o.
Acum iti dai seama ca trebuie sa te gandesti si la cat iti permiti sa risti, vorbesc de varsta partenerilor, de problemele lor si de sansele de reusita.
Normal ca intre a avea un copil cu sotul meu si a avea unul cu donator, as lupta ca disperata pt prima varianta dar pe de alta parte, cred c-ar tb sa incerc sa raman obiectiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinanico79 spune:

Asa este cosicel...nici eu nu as face fiv in Romania...si nici nu fac desi este un sacrificiu muuuuult mai mare dpdv financiar pt noi sa mergem in Austria. Cu cat ma gandesc mai mult sa stii ca dau vina pe sistem NU pe medici. In Austria medicii aceia altceva nu fac...decat fertilizari, te cred si eu ca sunt mai dedicati, mai relaxati...nu au zeci de paciente care asteapta la usa, nu trebuie sa se mai gandeasca la nu stiu cine care trebuie sa nasca azi sau daca da rezultate nu stiu ce tratament pe care l-au recomandat unei paciente careia nu i-a iesit bine PAP-ul sau mai stiu eu ce altceva. In Romania medicii nu isi permit sa se specializeze pe o anumita chestie, ei trebuie sa le stie pe toate si daca faci mai multe chestii in acelasi timp sigur ca exista riscul sa nu le faci bine. Usor nu cred ca le este nici lor.

Iar despre donator...departe de mine gandul de a generaliza...este situatia mea, cu varsta si problemele noastre de sanatate, tipul de relatie si de comunicare pe care le am eu cu sotul meu. Este f greu dar mergem mai departe incercand sa ne indeplinim un vis comun.

Nico

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Myiia spune:

Buna fetelor!

Sunt noua pe-aici si ma pregatesc pentru prima IUI undeva saptamana viitoare. Fac stimulare cu Menopur, sunt in z7 a CM si azi ma duc la echo.
Avem aprox un am de cand incercam pt bebe, dupa 7 luni m-am dus la doctor sa vad ce e cu mine. Aveam ovare micropolichistice pentru care am luat AC Yasmine 2 luni si apoi am facut stimuare cu Clostilbegyt. Pentru mine acesata stimulare a fost un dezastru, am avut doi foliculi care au atins 14 si respectv 13 mm si apoi au inceput sa dea inapoi iar endometrul nu a crescut mai mult de 5-6mm chiar daca am luat Estrofem.
Au urmat apoi doua cicluri, primul de 40 si urmatorul de 17 zile dupa stimulare, m-am si dereglat, deci!
Am facut apoi la recomandarea doctorului o laparoscopie unde s-a constatat ca am trompa stanga "distrusa" de o salpingita, insa dreapta e ok. Ovarele nu au necesitat drilling, aratau foarte bine. Mentionez ca nu ovulez pe fondul unei hipertiroidii.
Ufff, m-am intins cat o placinta...sper sa nu va suparati pe mine. Acum fac Menopur-ul si trebuie in continuare sa mai cumpar pt ca nu e deajuns cat am pana acum...banii sunt putini...asta e!
Daomne-ajuta sa ne iasa din prima, sper ca Menopur-ul sa ma ajute sa obtin foliculi si pe ovarul drept(cel cu trompa buna).
Sper sa obtineti bebelashii mult doriti cat mai repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinanico79 spune:

...iar despre barbati...sunt mai ceva dacat niste copii. Imi doresc cateodata sa fi fost eu cea cu probleme. Mi-a fost atat de greu dupa esecul cu IA, sa il imbarbatez pe sot cand moralul meu era undeva muuuult sub nivelul marii. Eu nu sunt o fire prea tare dar de data asta m-am uimit si pe mine. Sigur ca am plans pe ascuns si am suferit ca un caine dar de dragul lui, care vizibil suferea mai tare ca mine... Imi venise cm deja de 2 zile si dragul de el mai spera...tot insista ca a citit el ca mai sunt cazuri cu cm peste sarcina...mi s-a rupt sufletul...sincer.

Nico

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria-ileana spune:

Buna, fetelor!

Va rog sa ma primiti si pe mine in "gashca" voastra si sa ma sfatuiti si pe mine, pt ca sincer am nevoie de sustinere.

Pe scurt: am 36 ani, ovare polichistice, fsh marit, endometru marit (endometrita), sotul astenoteratospermie.

Facem IA. Am inceput stimularea ovariana acum 3 zile cu Menopur si Costilbegyt. Luni, 9 martie, ma duc la prima eco.

Mai e cineva cu "simptome" similare? Va rog, astept un raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosicel spune:

Da, Bulinanico, ai mare dreptate. Eu imi amintesc cum acum multi ani, cred ca vreo 10, am facut testul ala, postcoidal (asa se numeste?????), si normal ca pana am ajuns eu la spital, pana au luat resturile de prin vagin, s-au dus pe apa sambetii toti flacaii. Si-mi amintesc, ca azi, cum imi spunea : CUM POTI SA STAI CU UN HANDICAPAT?! Imi venea sa-l omor, in primul rand pt ca nu prea credeam nici eu in rezultatul ala, si apoi, important pt mine era ca-l iubesc, nu numarul de gigei!
Dar a trecut, a inteles ca n-as renunta la el, indiferent de s-ar intampla si acum speram sa facem bebe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona2 spune:

Cosi, te citesc cam pesimista in ultima vreme...sper sa nu ti se traga de la MNL...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaconda2 spune:

Cosiceloo , cu dedicatie speciala pentru tine...
Prietenii stiu de ce !

9 +

bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatriz spune:

Buna fetelor!
Va multumesc foarte mult pentru sustinere!
Ma refac si am cam scapat de durerile fizice, mai am ceva de lucru la partea psihica, dar merg inainte.

Cum suntem in luna martie, consider ca e una din cele mai frumoase luni pt a ramane gravidutze, asa ca va astept pe toate cu vesti minunate!

Am stat dupa operatie langa doua lauze, au nascut prin cezariana in aceeasi zi cu operatia mea:
- in stanga - fata de 40 de ani cu primul fiv reusit la Munchen
- in dreapta - fata de 30 de ani, un fiv nereusit la Giulesti, apoi o prima inseminare simpla reusita tot acolo
Nici mie nu mi-a venit sa cred ... ce vecine de pat am avut

Am vazut ca ati discutat serios aici, imi dau si eu cu parerea: chiar daca principala noastra preocupare este sa avem bebe, nu trebuie sa neglijam echilibrul cuplului si sa nu uitam ca de cand lumea, femeia a fost si este cea care are aceasta menire;

Myiia, Maria-Ileana - bine ati venit si bafta maxima!

toate fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M_Alexa spune:

Salutare fetele!
Cine stie cam cat costa analizele de Cariotip genetic si Deletii brat scurt cromozom Y? Sotul a facut un control urologic si i s-au mai dat niste analize hormonale de facut dar doctorul spune ca daca nu-s probleme hormonale ar tb sa faca si aceste analize dar sunt "cam scumpe". Nu am avut prezenta de spirit sa-l intreb pe loc cam cat inseamna ...
Astept raspunsurile voastre!
Va pe toate si sa ne ajute Dumneazeu sa ne tinem fiecare bebelusul in brate!

Alexa

"Rasul este ca stergatorul de parbriz, nu opreste ploaia dar te ajuta sa iti vezi de drum"

Mergi la inceput