sarcina si bolile autoimune

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mara72 spune:

dannyhai ca ma apuca revolta si sfatul asta cu adoptia i l-a dat si prietenei mele. Da se adevereste zicala aia cu pomu laudat la care nu e bine sa te duci cu sacul. Am citit postarile tale si dincolo, la celalalt topic da pentru mine parca e limba chineza,ma depasesc toate discutiile aste cu mutatiile genetice .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

exact, mara, .m-am dus la ea convinsa ca-mi va rezolva problemele.da de unde....nu a fost in stare sa-mi zica cand imi va veni ciclul.a zis ca nu vine ziua urmatoare.ei, a venit.gine a mea imi zice cu 7-10 zile inainte ca vine.am un punct sangerand pe col.nu stie ce e.m-a trimis la analize.nu mi-a masurat uteru, endomtrul, ovarele, cum face ginecoloaga mea.in 5 sec a facut eco.sunt bine.dar nu pot face copii.la propunerea de fiv cu ovule donate a zis ca ce, nici aia nu-s copii mei.sa adopt.iar ajunsesem la adoptie.deci vezi....niste aberatii.apoi am facut psihologia copilului adoptat.mostenirea lui genetica.nu mai continui.sub orice critica.

mami de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

mara, pai si pana la urma ti-a dat dr, vreo explicatie de ce ti-a crescut TSH atat de mult cu tot cu tratament? Eu am refacut anticorpii in ianuarie si erau tot pe unde fusesera si anul trecut ca valori, adica antiTPO in jur de 800 (in iulie 2008 erau 790 si acum, in ianuarie, au iesit peste 800).
Eu din tot ce am citit despre Hashimoto si din ce mi-au zis si medicii (3 la numar) la care am fost, anticorpii nu pot fi scazuti (poate doar tratamentul acela cu seleniu sa dea rezultate), cel putin nu cu Euthirox. Anticorpii in sine nu fac rau bebeului, din cate stiu, doar fac dificila instalarea sarcinii si determina avorturi spontane (dar nici asta nu e o informatie 100% sigura, parerile sunt impartite).
O intrebare pt fetele care au trecut prin mai multe etape de tratament: la marirea dozei de Euthirox sau similar v-ati simtit rau? Mi-e teama ca o sa imi dea o doza mai mare si ca s-ar putea sa ma simt rau. Macar sa ma pregatesc psihic.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

anticorpii nu scad cu authirox, ci cu medicamentele scrise de mine mai sus:metylprednison si ai era ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OneFineDay spune:

fetelor ma bucur ca va am pe voi si pot sa discut de anticorpi cu voi, ca astia aici in Suedia nu iau problema in serios. Dupa cum v-am zis eu am TPO-anticorpii intre 400-500 dar valorile de tiroida sunt normale. Aici nici macar nu pot sa primesc trimitere la Endocrinolog ptr ca ei zic ca nu se poate face nimic ca sa scada anticorpii. deci....singura mea sansa e sa cumpar seleniu sau sa cumpar medicamentele astea de care ziceti voi.....Nu situ ce sa fac...

Mergi la inceput

OneFineDay, poti incerca cu seleniu dar ar fi bine sa consulti si un endocrinolog care se pricepe la fertilitate. Daca le soliciti in mod expres celor de acolo asa ceva tot nu iti dau trimitere? Daca nu rezolvi acolo incearca sa gasesti o modalitate de a consulta un medic din Romania. Mie nu mi se pare in regula atitudinea celor de acolo si iti explic si de ce: eu cand mi-am descoperit Hashimoto (tiroidita autoimuna) aveam TSH in limite normale si anticorpii mari. Dr. tot asa, nu a vrut sa imi dea tratament pe motiv ca tiroida inca functioneaza si sa o mai lasam putin sa lucreze singura iar anticorpii oriucm nu scadeau de la Euthirox, cum a zis si danny1. Dar in clipa cand am zis ca vreau bebe...ambii doctori (am fost la 2 in aceeasi zi) au zis :'aaaah, atunci tratament, sa fim siguri ca nu din cauza asta nu ramai". Asa ca....ceva vina au si anticorpii aia. Din nou spun ca ei ingreuneaza implantarea sarcinii si favorizeaza avorturile spontane. Prolactina, progesteron ai facut? Ca sunt strans legate de tiroida.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Eu am hipo si Hashimoto si iau Novothyral 100 de vreo 10 ani....si cu toate astea am un baiat sanatos tun. Nu am avut niciun avort si nicio sarcina pana la 38 de ani, cand s-a-ntamplat minunea. Asa ca nu disperati, daca faceti tratamentul corect, se poate. Mult noroc !

Carmi si Fabiano-om-mare, ca papa:D (20.10.05)

Mergi la inceput

Multumim Carmi, de incurajari, tare bine ne prind!

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

Mergi la inceput

da, multumim de incurajari.uneori ma lasa puterile.mai ales pt ca eu am si MTHFR.afectiunile tiroidei sunt strans legate de uter.da, anticorpii dau probleme cu implantarea, dezvoltarea si pot duce la avort.asa am patit eu.desi luam novothyral.asa, preventiv.nu a ajutat.dar acum de cand intru in perioada fertila iau tratamentul pt anticorpi.ca sa se poata implanta.luna viit incep iar vizitele la medic.sa vedem ce o mai fi.
daca mergeti l amedic, intrebati.sa adunam toate parerile.poate-i dam de capat.

mami de

Mergi la inceput

danny1, ce inseamna MTHFR? Iarta-mi ignoranta!
Eu tocmai am venit de la medic, mi-a marit doza de Euthyrox la 50 (eram pe 50 pana acum), mi-a dat Femicur 1/zi (dar eu iau deja Vitex Agnus Castus si a zis ca foarte bine, nu are nimic impotriva, ca substanta activa este aceeasi) si Utrogestan 1/zi (ca i-am zis ca de la 2 mi-a fost rau) din ziua 14 pana in ziua 25.
Mi-a facut si eco si mi-a spus ca tiroida este foarte putin marita in volum dar e ok, fara noduli, cu structura ok, sa nu imi fac griji ca in 4 luni trebuie sa raman insarcinata ca nu am motive sa nu raman!!! Are ea un text pe care mi-l spune de fiecare data (nu cred ca isi da seama, cred ca asa e ea, cand vede cate un pacient mai abatut): "Stati linistita ca avem solutii pentru orice, nu va descurajati, ca o sa fie bine, va promit eu". Asa imi da o stare de bine cand zice asa, o simt implicata si dornica sa isi ajute pacientii, nu ca alti medici care te trateaza cu raceala si indiferenta.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

Mergi la inceput