sarcina si bolile autoimune

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

iepumic,e o mutatie genetica.o enzima o ia razna, se produc mutatii genetice, nu se asimileaza acidul folic si alte B-euri.asta nu ai, ca da avorturi.dar tiroida e clar legata de fertilitate.
nu stiu ce sa fac cu metylprednisonul.a gasit un articol al lui TUTUnaru.recomanda ceva medic pt scaderea antic in sarcina, dar nu mai dau de el.

mami de

Mergi la inceput

iepumic, de ce nu mergi tu la tutunaru?are o gramada de articole despre probleme noastre, pare f documentat.e singurul care recomanda administrarea de imunoglobulina in sarcina cand ai tiroidita autoimuna.si e mai buna decat prednisonul pt care opteaza cei mai multi si care poate da insuficienta suprarenala.daca eram din buc demult eram la el.e adev ca costa cateva sute de dolari, dar se face una la cateva luni.si apoi, la cat am dat, ce mai conteaza?

mami de

Mergi la inceput

am citit ca d-r tutunaru recomanda imunomodulatoare pt boli autoimune.asa mi-a prescris si mie doct gine.al meu se numeste wobenzim.pareri?

mami de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

danny1, parca mi-ai citit gandurile. Sunt cu nr lui Tutunaru in portofel de 2 zile si chiar ma intrebam daca sa ma duc la el sau nu inca. Pentru ca mi-e putin teama ca ma da pe usa afara cum au facut altii: "pana nu e tiroida sub control nu facem nimic, asteptam".
Nu stiu nimic despre imunomodulatoare, vad ca dr. mea nu a zis nimic. In schimb unul din ginec. la care am fost mi-a dat sa fac anticorpii antispermatici pe care nu i-am facut inca dar urmeaza.
Acum, stiind ca Hashimoto asta se asociaza si cu alte boli autoimune, tot imi vine sa ma testez si de alti anticorpi dar inca nu stiu exact care sunt aia si plus..costa nene si chiar am ajuns momentan la fundul sacului...+ factorul "lehamite de analize". yac.
Voi stiti oare ce alti anticorpi ar trebui testati?

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

iepumic, pai chiar asta tre sa-ti zica el sau endocrinologul.tiroida nu se potoleste de la sine.e nevoie de tratament.da, se poate sa ai si acesti anticorpi, sau altii.anomalia noastra duce la aparitia si altor anticorpi.eu nu am testat astia, pt ca raman insarcinata.am facut insa cei antifosfolipidici.nu-i aveam acu un an.oricum, in noua schema de tratament e inclus si tratamentul pt acestia. da, tiroidita da infertiliate.si daca te scoate afara, fara tratam nu e medic.asa am patit eu cu o prof, cnf, extra medic de la noi.nu stiu daca am postat si aici povestea.

mami de

Mergi la inceput

danny1, nu stiu povestea ta. Dar sunt multi dr. din astia. Din pacate.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

Mergi la inceput

iepumic, am asteptat 2 luni o programare la ea.m-am dus ferm convinsa ca-mi va rez toate problemele.dar dupa 2 ore de asteptare cu programare, cand a vazut rez de tiroida:nu poti avea copil normal.dar daca ai 1, ce-ti mai trebuie?daca tot vrei, adopta.a vazut cealalata probl, iar:nuuuu, nici o sansa.adopta, adopta.nu reproduc tot.am scris mai amanuntit pe "durerea pierderii unei sarcini".vroiam sa stiu daca imi vine ciclu peste o zi-2:nu stia.am ceva sangerand pe col, nu stie ce-i.tre sa fac analize.nu mi-a rasp la nici o intrebare.dar mi-a calcat sufletul in picioare.a fost cumplit.

mami de

Mergi la inceput

Cred, puiule . Eu din acest motiv am dat un pic in extrema cealalta...bine, nu e inca o extrema dar ar putea deveni. Nu prea mai pot merge pe mana unui singur medic. Sau daca fac asta citesc pana imi vine rau despre subiectul respectiv. Despre Hashimoto am citit pana si niste teze de doctorat, stiu mecanismele, stiu ca anticorpii nu vor scadea niciodata (poate vor fi putin redusi de un tratament cu seleniu)...Si cand mi-a zis dr. aia acum 10 zile ca eu nu am nevoie de tratament, ca ce imi trebuie mie tratament si sa ma duc sa fac histerosalpingografie...iar mie peste 3 zile imi iese TSH mare...cu tot tratamentul..pai fara tratament ce mai faceam? Dar nu sunt eu omul sa imi tai singura craca de sub picioare ca nu si-au facut unii studiile cum trebuie sau ca nu-i intereseaza. Sanatatea mea e A MEA si nu las pe nimeni sa isi bata joc de ea (in afara de mine, evident ...daca n-as mai fuma deloc ce bine ar fi ).

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

Mergi la inceput

iepumic, exact.vezi, nici mie nu mi-au placut acele raspunsuri.doct tutu, zice chiar el, ca da tratam care scade antic fara a fi hormoni sau alte subs.accepta chiar si homeo.cu care si eu sunt de acord.dupa experiente groaznice, au salvat viata printesei mele.asa ca...si doct mea gine, mi-a dat un produs nat imunoregulator.am citit pe prospect ca act asupra antic tiroidieni.poate merge.eu as merge la tutu, dar e asa departe....
ti-as da adresa mea de mes, daca vrei.am pove mai usor.si am lupta mai put impotriva balariilor astora, lua-le-ar mama supararii.

mami de Amira, premiata cu argint la dans

Mergi la inceput

danny1, sigur, chiar vreau! baga pe PM sau mail. Contul meu de mess e acelasi cu adresa de mail. Pup.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

Mergi la inceput