sarcina si bolile autoimune
Raspunsuri - Pagina 4
OneFineDay spune:
Buna fetelor,
sper ca e ok daca ma alatur si eu voua. Sunt foarte foarte debusolata si dezamagita de tot. Incercam de 4 ani sa avem un bebe si am trecut prin 6 FIV-uri si diagnosticul nostru era "infertilitate inexplicabila". Numai ca dupa atatea esecuri am vrut sa am o infertilitate explicabila si am cerut sa mi se faca mai multe analize si investigatii. Aceste analize arata ca:
TPO- anticorpii sunt cu mult peste normal, 480 la numar
TNF-alfa este marita
in schimb valorile tiroidei, TSH, T3 si T4 sunt normale.
medicii de la clininca privata de FIV unde am fost atatia ani zic ca nu este nimic de facut , endocrinologii nici macar nu vor sa imi dea vreua tratament ptr ca ei zic ca nu este efectic nimic de facut.
Mai are careva asa ca mine, TPO-ul marit dar TSH-ul normal?
Eu cel putin am primit in sfarsit un diagnostic, si anume tiroidita autoimuna. Dar astia aici in suedia zic ca asta nu afacteaza fertilitatea direct atata timp cat valorile tiroidei sunt normale.
Voi sunteti singura mea speranta. cred ca vin in Romania sa primesc ceva tratament daca astia aici nu vor sa-mi faca nimic ;-(
va pup!
mara72 spune:
OneFineDay povestile noastre seamana destul de mult, si eu incerc de vreo 8 ani sa am un bebe, am tiroidita hashimoto si 3 fiv-uri esuate toate facute in Romania la cluj, ultimul facut luna trecuta . La mine anticorpii erau ultima data pe la vreo 600, dar am primit aici acelasi raspuns ca si tine, nu am ce sa fac, trebuie sa ma obisnuiesc cu asta ca valoarea lor va fi intotdeaumna mare.In plus eu mai am si hipotiroidism dar pentru asta fac constant tratament de citiva ani si valorile TSH si FT4 ies in limite normale. Acum ma gindesc sa ma orientez si eu catre o clinica din austria, poate acolo am mai mult noroc. Te pup, daca vrei sa vorbim mai multe iti trimit pe pm adresa de mail, mie mi-ar face mare placere
danny1 spune:
one_fine_day,
, exact ca si tine sunt si eu:anti 525 val, TSH si restul hormonilor, normali.
eu raman insarcinata, dar pierd.gine m-a trimis la endo-o prietena a ei, care mi-a spus ca nu e demonstrat stiintific leg anticorpi-sarcina, dar imi da un tratament.un alt endo care m-a urmarit in timpul sarcinii pierdute, nu mi-a dat nimic.cred ca nici ast anu-mi dadea, daca nu eram din partea unei prietene.desi doct Tutunaru zice ca anticorpii sunt raspunzatori de avort.dar tu nu ramai......him.
am fost vineri seara la gine(alt medic, nu cel din povestea de mai sus), bine cotat in cluj.shoc total.fetelor , a zis ca hashimoto da malformatii ale fatului si nu am nici o sansa.....nu pot sa cred.azi merg iar in vizita la primul medic.

mami de 
maddutz spune:
hmmm...putin cam "pesimist" medicul asta
(care a fost domnul?! ca sa stiu sa ma feresc de el pe viitor). mda...are oarecum dreptate ginecologul nr. 2. hashimoto insotit de hipotiroidie, in lipsa tratementului, poate fi insotita de preeclampsie, prematuritate, greutate mica la nastere, poate fi afectat intelectul fatului, malformatii congenitale, avort.
dar....tratamentul reduce la minim acest risc. si oricum, dupa ce ramai insarcinata faci eco 3D, 4D, triplu test...deci riscul malformatiilor scade vertiginos. 
danny1 e bine sa stii aceste lucruri ca sa stii de ce anume sa te feresti nu de ce anume sa te temi. deci, nu trebuie sa stai cu frica-n san asteptand sa nasti un copil cu malformatii!!! 
iepumic spune:
Buna dimineata. Fetelor ma bucur ca ati reluat activitatea pe subiect, chiar aveam nevoie de voi.
OneFineDay, dr. mea mi-a zis ca sunt foarte multe persoane cu Hashimoto care au ramas gravi si au dus sarcinile la bun sfarsit fara probleme. Mi-a dat multa incredere si sperante. Dar conditia este supraveghere permanenta si tratament. Eu am anticorpii 800 (antiTPO), respectiv 500 (antiTG) iar TSH-ul tocmai am aflat ieri ca a crescut la 7,8 sub tratament desi pana acum fusese in limite normale chiar spre mic cu tratament. M-a debusolat foarte mult aceasta situatie dar maine ma duc la dr. si sper sa aiba ceva solutii
ca rezultatele de ieri m-au facut varza dpdv psihic.
danny1, nu te speria de malformatii. Sunt intr-adevar riscuri daca nu se face tratament in timpul sarcinii, pt ca tiroida atacata de anticorpi nu lucreaza suficient de bine pt a acoperi nevoile crescute ale copilului si ale mamei. Asa ca este rau pt amandoi, nu doar pt bebe, sa nu faci tratament. Dar cu tratament lucrurile pot evolua absolut normal. Totul e sa gasesti un medic bun.
Iepumic 
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007
All's Well That Ends Well.
mara72 spune:
iepumicsi la mine TSH a crescut de la 2,26 la 5 si ceva in decurs de 6 luni si asta in conditiile in care eu iau eutirox de 100.Initial am crezut ca e din cauza stimularii hormonale pe care am facut-o pentru fiv dat doctorita mi-a zis ca n-are nici o legatura cu asta. Mi-a marit doza la 125 pentru doua luni, in mod normal trebuia sa iau doza de 112 dar pentru ca faceam o noua stimulare pentru fiv mi-a zis ca e bine sa iau o doza mai mare. Luna viitoare imi refac analizele, sper sa fi revenit in limite normale.Anticorpii eu nu i-am mai refacut, doctorita mi-a zis ca oricum ei vor fi intotdeauna mari dar sunt curioasa, pot sa oscileze si ei sau valoarea lor ramine intotdeauna constanta? Tu i-ai refacut?
mara72 spune:
http://www.cugetliber.ro/1237327200/articol/36735/avortul-spontan-repetat-semn-al-tiroiditei/
danny1 spune:
maddutz, medicul se numeste clara mironiuc.
eu nu inteleg:hiper/hipotiroidismul dau malformatii, nu?sau si anticorpii?daca numai anticorpiii sunt de bai si val tiroidei sunt normale, de ce sa fie malformatii?pt a micsora val anticorpilor mi-a fost recomandat metilprednison sau dexometazona.intrebati, daca vreti, si medicii vostri ce parere au despre acest tratament.mai multe pareri nu strica.
mami de 
mara72 spune:
N-am nimic cu d-na mironiuc ca sora mea a nascut cu ea si are o parere buna despre ea. Da eu nu m-as duce la ea.Unei bune prietene i-a spus ca "ovarele ei si-au trait traiul si si-au mincat malaiul".Ma rog fata avea 30 de ani, nu se apropia nicidecum de menopauza si de atunci a facut doi copii sanatosi tun.Asa ca nu comentez opiniile dumneaiei dar eu le am pe ale mele
. Am cautat ca bezmetica studii, articole si pareri dar peste tot zice cum a spus si maddutz/ afectiunile tiroidei care nu sunt tratate pot cauza preclamsie, nastere prematura,malformatii, etc. Eu chiar o sa o intreb pe doctorita daca pot fi scazuti anticorpii, ce tratament se poate administra, luna viitoare oricum ma duc din nou la control
danny1 spune:
mara,
ce am patit eu cu ea vineri e mult mai mult.nu stiu daca e aici locul sa pot povesti tot, dar te-ai ingrozi, te asigur.pe scurt, ca ma mananca degetele, insista ingrozitor sa nu mai fac copii, sa adopt.ca si in fam ei are copil adoptat si e grozav.i-am zis ca daca ovulele mele sunt problema, din cauza ca am si MTHFR(o mutatie cu asimilarea acidului folic), vreau sa apelez la fiv cu ovule donate.a zis ca am 10-20-30% sanse.in austria am gasit o clinica cu 70%reusite.acu ea ca medic care cica umbla la conferinte, cum poate vb asa?la mine insista ca n-am nici o snsa, doar adoptia.cazuri usoare, fara probleme, toata lumea vrea.aaa si sa ma multumesc ca am un copil.ce-mi trebe 2?nu continui, dar e mult de spus despre acea conversatie.
mami de