sarcina si bolile autoimune
Raspunsuri - Pagina 18
danny1 spune:
iepumic,
sambata nu am fost in localitate.iar de duminica sunt racita.....cobza.si am stat in pat
asa ca, se pare ca cineva aranjeaza in asa fel lucrurile, incat sa curga bine.acele med nu influenteaza neg autoimunitatea.am intrebat endo si a zis ca unii cu altii nu au treaba.iat dezametazona s eda pt a csadea nr anticorpilor si cuibarirea mai buna a sarcinii.
mami de
Amira, premiata cu argint la concursul de dans![]()
goldi spune:
INTREBARE :
fac tratament de vreo 6 luni pt un TSH peste 2, in limite dar se pare ca prea mare pt FIV (trebuie sa fie sub 1) cu euthyrox. Am inceput cu 25 mg, nici un rezultat; dupa 1,5 luni am trecut la 50mg alternativ cu 25mg, nimic ! am incercat sa iau in fiecare zi 50mg, dar am o stare de excitabilitate si dureri ascutite , sporadice, in tiroida . O sa ma duc din nou la endocrinolog, dar as dori sa stiu daca ati avut aceste simtome la doze prea mari de tiroxina si daca TSH reactioneaza atat de greu la hormoni. Stiu ca in 6 saptamani trebuie sa se vada vreun rezultat, dar la mine nu a scazut absolut deloc, este aproape constant 2.5 - 2,28 - 2.53
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
iepumic spune:
danny, ei, ce bine suna ce-mi zici tu! Mai am de scos 2 masele luna asta (deci cel putin inca 2 anestezii) si mi-e teama ca nu prea e bine pt o eventuala sarcina. Nu mai zic ca imi baga cate 3 zile de Augmentin deci nici analize prea multe nu pot face fiindca nu sunt concludente. Trebuia sa fac progesteronul in z21 dar s-a suprapus cu plecarea la Cluj. Oare rezultatul analizei la anticorpii anti-spermatici poate fi alterat de tratamentul cu antibiotic?
goldi, pai TSH mare s-a mai vazut..dar ti-a zis cineva care e cauza? Adica e hipotiroidie sau e tiroidita autoimuna? Mie mi se pare ca de fapt e prea mica doza de Euthyrox. Eu am patit asa: primele 2 luni cu 25 mg, TSH a scazut de la 6.8 la 0,01 (nu am gresit zerorurile). 2 luni pauza, TSH = 1,5. Reiau cu 25 mg...peste 2 luni TSH= 7. Asa ca am trecut pe 50 mg. La sf lui mai tb sa refac TSH-ul, sa vad ce traznaie a mai facut.
Am primit Alpha Lipoic Acid, nu are nici o informatie in plus decat ce era descris in link. In schimb revista Prevention de luna asta are un supliment intitulat "Ghid de Fertilitate". Nu sunt foarte multe noutati pt noi acolo dar totusi sunt cateva idei interesante.
Iepumic 
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007
All's Well That Ends Well.
georgia_c spune:
goldi, sunt curioasa daca tratament pt acel tsh ai primit de la medici din ro sau de afara ? io nu am gasit nici un stiudiu clar despre legatura dintre tsh-ul peste 2 si calitatea ovocitelor , sau legatura tsh >2 si fiv ..daca ai tu asa ceva te rog , pune-ne si noua un link 
povestioara (am mai repetat-o de ceva ori , sper sa nu se plictiseasca nimeni)
din cate am citit io , tsh-ul se poate corecta si prin alimentatie (ok poate sa fie mai de durata) , insa fara a avea pretentia ca ma pricep , departe de mine , mie imi pare un picut ciudat un tratament pt un tsh care este in limite , dar vrem sa-l "corectam"
;tsh-ul iti indica ori o hiper, ori o hipo , ori vreo forma de boala autoimuna de tiroida ((anticorpii)- asta asa fff succint)
medicul recomanda eutyrox , functie de aceste situatii , si o ajusteaza (doza) daca nu este in parametrii normali (tsh).. repet inca o data NU ESTE NORMAL CA SUB TRATAMENT CU EUTYROX ANALIZA TSH-ULUI SA NU FIE BUNA..
goldi , te rog du-te la un endocrinolog care sa se priceapa cat de cat la partea asta de infertilitate , nu-ti bombarda inutil organismul cu medicatie , caci s-ar putea sa ai surprize mai tarziu .. nu te lua dupa ce spun io , decat la partea de a mai cere o parere ..
ia uite aici ,reactii adverse .. da , io chiar le-am avut ..
http://www.topsanatate.ro/articol/hipotiroidismul-o-boala-pe-cat-de-rara-pe-atat-de-grava-25165-all-post.html
IAR ZIC UN LUCRU PE CARE IL VEI REGASI SI IN ARTICOL .. ATENTIE LA ALIMENTATIE , EA ESTE CEA CARE NE POATE REGLA CEL MAI SANATOS ORGANISMUL ..
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
mihaele spune:
Goldi eu am fost la Dr. Bajenaru Magda la Medlife este endocrinolog pe infertilitate si este si in comisia fiv la medlife este super de treaba. Eu inaite sa merg la ea am fost la o alta dr care mi-a facut eco si mia spus ca am un chist pe lobul drept si mi-a dat sa iau eutirox cand ma fost la Bejenaru mia facut eco nu aveam nicun chist si mia zis sa nu mai iau eutirox ca ami dau glanad peste cap. Te pup
Georgica ai mare dreptate cu alimentatia
Puisori dragalasi
miki-miki spune:
Buna fetelor
stiu ca Tiroidin e f bun , se gaseste in plafare si contine iod, spirulina si l-tirozina care ultima e un precursor al tiroxinei.
Mihaele
te rog frumos trimite-mi si mie link-ul ac in engleza cu prednisonul si FIV-ul care ti l-am dat eu acum cateva sapt, am uitat sa mi-l salvez
.
Miki Anul asta pun de-un pui
DOAMNE AJUTA!!
goldi spune:
Buna dimineata, ieri nu am mai reusit sa intru decat ff putin .
In primul rand, La multi ani tuturor celor care isi sarbatoresc astazi onomastica, Elene si Constantini !
Poavestea cu TSH sta asa: pe la inceputurile mele ca aspiranta (2006) mi-am facut o baterie de teste, cu de toate, printre care si TSH care mi-a iesit 3.16. Credeti ca s-a sesizat vreun ginecolog la care am fost ? Nuuuu, nici vorba, desi ulterior, endocrinologii la care am fost mi-au spus ca la acea valoare, fertilitatea este in mod clar scazuta.
In 2008, mi-am luat soarta in maini, cum s-ar zice si am inceput sa studiez mai mult, iar la povestirile fetelor care fac FIV in strainatate mi s-a aprins beculetul. Am repetat hormonii si ATPO care mi-a iesit negativ, dar TSH a fost 2.53 ,T3 si T4 normal, diagnostic hipotiroidie subclinica, adica fara manifestari exterioare vizibile, doar ca tiroida "munceste" mai mult, de unde valoarea usor marita a TSH.
Am fost la dr Simona Fica, care este si sexolog pentru ca am citit despre ea si mi s-a parut indicata pentru mine. Mi-a confirmat ceea ce stiam si mi-a dat o doza mica la inceput, 25 mg, urmand ca sa repet. Am tot crescut doza, treptat, dar in 6 luni TSH meu este intepenit la aceleasi valori de 2 si ceva, asa ca acum am fost de urgenta la alta clinica - la Dr Fica dureaza f mult o programare, si mi s-a marit doza.Dr cea noua, f draguta de altfel, nu stia de faza cu TSH sub 1, ea spunea ca parametri optimi ar fi intre 1 si 2, dar nu neaparat.
Analizele tiroidiene voi le faceti pe stomacul gol sau la cateva ore dupa ce luati medicatia ?
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
miki-miki spune:
Un link f f util de la Mihaele
nu stiu dc a fost pus si aici : www.themoldsource.com/archives/4archives.html" target="_blank"> Pierderea sarcinii din cauze imunologice
Miki Anul asta pun de-un pui
DOAMNE AJUTA!!
goldi spune:
Repet ca poate ma aude cineva : analizele tiroidiene le faceti pe stomacul gol sau la cateva ore dupa ce luati medicatia ?
Toata lumea e ocupata ...
![]()