sarcina si bolile autoimune

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Puiule, cu tiroida nu-i de gluma, da niste afectiuni imunologice de te doare capul... pana si Corina Neamtu e cam depasita de unele chetii (desi face monitorizari fiv ea nu stia noutatile in materie, cum ca TSH>2 indica un raspuns slab la stimulare... ata ete... invata de la noi...
Deci mergi tu frumusel la Institutul Victor Babes de pe splai (esti din Bucuresti, nu?), atentie nu confunda cu Centrul de diagnostic si tratament victor babes de pe Mihai bravu- intr-o dimineata pana in ora 11 cu banuti cam in jur de 300 ron (nu mai retin exact)- fara trimitere, fara nimic altceva decat buletinul- intra pe poarta principala si la intrebarea lu' nenea portaru' zi-i ca mergi la laboratorul de imunologie- iti va arata el niste steaguri si o intrare. Acolo cauta camera 41 si intreaba de ... stai asa sa iau agenda mea zdrentuita... dna biolog Maria Surcel (tel 0213192732) si cere-i asa:
- imunoglobulina G
- imunofenotipare limfocitara (asta iti va da atat celulele NK, cat si celelalte limfocite T, B si care mai sunt).

Daca IgG iese naspa iti va recoamnda imunoelectroforeza... dar pentru ca train in Romania si asta ne ocupa tot timpul, sper sa nu ai norocul meu si la imunoelectroforeza sa-ti incaseze doar banii 50 ron si cand te duci sa iei rezultatul swa nimeresti de Sf.Stefan cand chimista e cu carnaciorul in gura si la chemarea doctorului principal pentru a da rezultatul analizei sa zica "Da, dom doctor, am facut-o... asta in timp ce plescaia inghitind ultimul dumicat..." "si?"..."si e bine, fara modificari!"... la naiba... eu asistasem la toata scena si am plecat injurand in gand ca birjarii de acolo...

Aaaa, si mai baga un ochi pe la subiectul alaturat cu trombofilia, ca si eu si miki le mai amestecam si poate te ajuta unele informatii.

************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate**************

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Avalon demuuuult nu te-am mai "vazut"!Ce mai faci?
Mi-am facut si eu acu' vreo doua luni analiza pt celulele T,B si NK.
T si B au iesit ok,dar NK au iesit putin peste limita.Ulterior am aflat ca aveam infectie urinara cu e.coli cand am dat proba de sange si dr. Cocei a spus ca nu sunt probleme si ca de la acea infectie urinara erau celulele NK un pic crecute.Crezi ca e ok sau ar trebui sa repet analiza? Analizele de secretie sunt ok acum....eu sunt in timpul stimularii la fiv5....Dupa cum vezi,sunt perseverenta....Te si sa auzim numai de bine!

Kora

CARPE DIEM!(Traieste clipa!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

avalon .. stiu.. din pacate de-abia acum stiu ca nu e de gluma .. cand am inghitit prima pastiluta de eutyrox , si am facut prima vizita la endocrinolog credeam ca e ceva simplu .. ei uite ca nu e .. chiar deloc .. oricum cea mai mare greseala a mea a fost ca nu am studiat problema tiroidei , asa cum bineeeee spuneai tu la celalalt subiect, ca trebuie sa te informezi inainte de a lua o hotarare .. eu ma pot numi un experiment cu picioare .. starea mea de frustrare este imensa in raport cu o drita care habar nu are ce inseamna sa stabilizezi un pacient ... imi spunea ca e normal ca sub tratament cu eutyrox analizele mele TSH , T3 T4 , sa fie proaste.... doamne ce aberatie .. si atunci mi se parea asa ... insa acum .. sunt absolut siderata de afirmatia acelei doctorite ..
parca ma indepartez din ce in ce mai mult de visul meu .. merg inapoi nu inainte .. timpul trece, eu nu mai sunt o tinerica..am ajuns sa ma duc catre xerox si sa ma trezesc la buda, si uite asa .. imi fuge si bruma mea de concentrare de care chiar am nevoie
voi tine seama de sfaturile tale ...imi voi tine nervii si voi incerca inca ceva vreme sa rezolv problema

ma macina ideea ca nu reusesc sa gasesc medicatia potrivita ca ATPO sa scada ... cred ca iar pic in patima cititului pe net ...

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luck spune:

avalon
bine ai revenit printre noi , chiar aveam nevoie de sfaturile tale !!!
Spune-mi te rog nu ar fi bine sa-mi fac si eu analizele de care ziceai,adica imunoglobulina G si imunofenotipare limfocitara?
Cat despre raspunsul mult mai bun la stimulare la o valoare a tsh apropiata de 1 ai maaarreeee dreptate , eu sunt un exemplu viu pt asta.

Mergi la inceput

Fetelor, Georgia, Luck, nu intrati in panica. Exista tratament pentru toate afectiunile imunologice in lume, credeti-ma ca medicina reproductiva a facut salturi uriase in ultimii ani! Cu cat creste mai tare rata infertilitatii, cu atat oamenii se straduiesc mai tare. Gnaditi-va numai la ce erau condamnate femeile care aveau o simpla problema de coagulare in urma cu 15 ani de exemplu, ce stigmat de femei infertile purtau... si saracele nu au beneficiat de ceea ce avem noi acum: INFORMATIA! Poate ca s-ar fi rezolvat cu o simpla aspirina microdozata si azi si-ar fi strigat copilul pe nume... Hai sa privim partea plina a paharului.
Uitati, promit ca o sa caut legat de ATPO si voi veni cu informatii, da?

Kora, ce pot eu sa completez la ceea ce a spus dr. (embriolog? ginecolog? endocrinolog? nu stiu exact care e specializarea domniei sale... ) COCEI? Nimic... daca Domnia sa a zis ca procentul NK cells din total limfocite mai mare decat normal indica infectie, atunci no comment... Eu iti doresc din tot sufletul mult noroc de data asta, perseverenta ta sa fie pe drumul reusitei!

************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate**************

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luck spune:

Avalon
iti multumim si sunt sigura ca o sa vii cu vesti bune.

Mergi la inceput

Merci, Luck! Sa ai incredere ca va veni ziua norocoasa si pt tine, ziua care iti va schimba cursul vietii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Salutare fetelor!
Ma bucur ca ati scris asa de mult, desi mi-a fost putin greu sa citesc tot, din lipsa de timp.
Avalon, iti multumesc si eu pentru informatii si pentru sprijinul moral! Sa dea Domnul sa se aplice si pt noi zicala "pt orice problema exista o solutie".
anabel79, intr-adevar dr. Pav. e mai grabita, eu am pus-o pe seama unei firi dinamice si asta pt ca de cate ori am cerut lamuriri suplimentare mi le-a dat in detaliu. Acum chestia cu medicii e foarte relativa si subiectiva...ca si ei o pot da in bara cu unii pacienti si pot face minuni cu altii. Si uite de-asta mai avem noi putin si ne dam doctoratul in medicina, ca sa putem fi sigure ca dr. nu ne zice tampenii si nu se joaca cu sanatatea noastra. Eu mai merg la o dr. la Medicover...sa o vezi pe aia ce ciudata, daca a putut ea sa imi zica prima data ca nu am nevoie de tratament (eu avand TSH 7) si cand m-am dus a doua oara cica :"pai v-am zis de prima data ca trebuie marita doza de Euthyrox". Cu aceleasi analize sub nas! Ma cam enervasem dar am lasat-o in pace, mi-am dat seama cum este. dar ma duc acolo ca imi pot face analizele fara sa mai platesc.

In orice caz simt ca exista o bariera invizibila peste care nu pot trece, oricate tratamente as face si oricat as tine tiroida sub control....nu apare...Si sunt momente cand cred ca nu mai depinde de mine...

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anabel79 spune:

Ptr iepumic:
buna,
sper ca nu te a deranjat ce am spus de paveliu, este posibil ca tu sa te simti bine cu ea ca doctor, important este sa fii multumita.Soacra mea a fost multumita de ea, a avut hipertiroidie si s a operat acum 2 ani.Cei drept cred ca ne vom da doctoratul in medicina dupa aceasta experinta.Tu de cati ani te chinui sa concepi un copil?ptr ca dupa cum iti spuneam eu am ceva timp si cred din ce in ce mai mult ca trebuie sa apelez la FIV.Vom vedea.. tinem leagatura toate pe forum poate una dintre noi are noroc pe cale naturala si ne da si noua celorlalte o speranta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

va postez un link ... printre altele sunt postate si cateva analize , de imunologie , care au si ceva explicatii

http://www.medipedia.ro/Informatiimedicale/Articole/tabid/70/articleId/84/articleType/ArticleView/Default.aspx

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Mergi la inceput