sarcina si bolile autoimune
Raspunsuri - Pagina 10
OneFineDay spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui luck OneFineDay ma bucur tare mult ca ne impartasesti si noua din experienta ta , te urmaresc cu mare interes. Fetele de care ziceai ca au reusit cu Hashimoto au facu-to natural sau prin fiv? Si eu am 3 fiv-uri nereusite la activ , iar hormonalele inainte de tratament cu eutyrox au fost tsh=d si ATPO=111.Am inteles de la fetele care scriau la fiv in Austria ca tsh-ul e bine sa fie in jur de 1. Eu zic ca , daca analizele tale de tiroida sunt in interval sa nu incepi nici un tratament,lasa-te pe mana celor din Austria care cred eu ca stiu ce fac. Spune-mi te rog cum ai comunicat cu ei , le-ai trimis rezultatul ATPO si rezultatul celorlalte incercari si eu au spus ca iti da tratament cu gamaglobulina injectabil?Te intreb asta pt ca nu am mai auzit de acest tratament intravenos si eu consider ca este necesar in cazul unui ATPO pozitiv. Poate urmatoarea incercare o sa o fac si eu la ei. Multumesc de raspuns. Numai bine tuturor ! ![]() |
Draga luckTextTextText pai fetele de care eu ziceam au facut FIV, ca majoritatea de pe forumul respectiv au intr-un fel sau altul probl. cu infertilitatea. Dar mai scria cate una-doua ca au ramas natural, dupa tratamentul corespunzator. deci se poate!
In leg cu Austria- am avut ceva schimburi de mail cu clinica Wunschbaby din Vienna. Apoi in martie am fost si i-am intalnit si ne-au dat sperante! Nu stiu inca cat ne vor costa injectiile cu imunoglobina (IVIg) ca stiu doar ca sunt foarte scumpe, dar Dr Ana cu care imi scriu mailuri zice ca o sa mi se faca astfel de injectii. Noi suntem in faza in care vrem sa incercam totul acuma ultima data, dupa care vom merge mai departe cu procesul de adoptie. ne luptam de 4 ani sa avem un bebe si nimic.... cam tragic tinand cont ca amanadoi suntem sanatosi si nu ne gasesc alte probleme.
Va tin la curent cu ce se intampla, merci Kittyescu mult de nume , poate trag la vara o fuga pana in Tim, nu se stie ;-))
va pup!
OneFineDay spune:
sorry dar se pare ca nu ma prea descurc ca sa va fac numele sa se vada mai frumos ;-)) Ma invata cineva? 
luck spune:
OneFineDay
marchezi numele si apoi ii dai culoare , apoi il marchezi din nou si ii dai si alt format,il faci cum vrei.
Eu am facut ultimul fiv in aprilie si am fost foarte suparata de rezultat , pot sa spun ca imi dai o raza de speranta de care am mare nevoie acum.
O sa faci si fivul cu dr Ana?
Acum nu trebuie sa te gandesti la adoptie , trebuie sa crezi cu tarie ca vei reusi la aceasta incercare pt ca o sa faci tot ceea ce trebuie sa fie bine.
Si de ce adoptie,de ce nu te gandesti la o mama purtatoare (vezi ca e deschis un subiect cu acest nume "Mama purtatoare"si aceasta tema).
Eu iti doresc multa multa bafta si sunt sigura ca acesta o sa fie fivul norocos !!!
luck spune:
Fetelor ,
la subiectul Cauzele opririidin ev.a sarcinii... , miki-miki a postat un articol foarte interesant referitor la Patologia imunologica a implantarii oului .
Eu zic ca merita citit.
OneFineDay 
ce analize mai ai facute pt fiv ?Cele genetice le ai?Histeroscopie ai facut?
anabel79 spune:
ptr iepumic
@anabel, m-ai socat. Daca nu vrei sa povestesti mai mult aici despre dr. Paveliu, poate imi dau un PM sau un email fiindca eu sunt pacienta dumneaei. Am ATPO 800, TSH acum 1 luna era vreo 8, am luat trecut de acum o luna de pe Euthyrox 25 mg pe 50 mg. Cu progesteronul nu stiu ce s-a intamplat, in ianurie era ok iar acum scazuse...prolactina nu am mai verificat-o. Ce tratament se face pt astea? (in afara de Utrogestan). Eu iau de 2 luni Vitex Agnus Castus, altceva nu. Dna. dr. ma cheama cam la 1 luna -2, mi-a facut ecografii, mi-a dat tratamente....ma rog, e o poveste mai lunga....as vrea sa discutam putin daca nu te deranjeza!@
Nu vreau sa te sperii dar asa cum am scris mi a fost afectata sanatatea din cauza dnei Paveliu.Eu am ajuns la Paveliu ptr ca soacra mea a fost pacienta dsi si a fost multumita. Eu mi am pus semne de intrebare legate de ea din momentul in care am spus ca vreau sa fac un copil si ea mi a spus ca nu afecteaza bolile de tiroida (citisem pe internet si ma alarmasem afland ca bolile de tiroida dau infertilitate).Cred ca as fi fost mult mai bine daca nu ma lasa vreo 8 luni de zila cu doza de 100 eutirox ca sa ajung sa dau in hipertiroidie....ca apoi sa iau tyrozol si iar sa o dau in bara. Eu nu am fost multumita ptr ca dadeam destui bani la ea la cabinet si mereu era pe fuga, e f amabila si draguta dar la final nu afli nimic ba chiar risti sa patesti si alte lucruri.Inclusiv actuala mea endocriniloaga a ramas uimita cand a vazut ce rezultate ale analizelor am avut in ultimii 3 anii si asta sub tratementul dnei Paveliu.....care mai tare mi a zapacit organismul...stii si tu ce inseamna sa iei doze mai mari.dacatu esti multumita de cum te trateaza si te simti mai bine e ok...dar sa nu te lasi la 6 saptamani ar trebuii verificat TSH ul.De acum am ajuns la concluzia ca pe baza analizelor imi pot mari si singura doza de eutirox!!!!Si eu am luat 3 luni Utrogestant si mi a fost rau doar sunt hormoni ...nu am simtit nicio o imbunatatire. Referitor la un mesaj de al tau legat de Seleniu si eu as lua dar nu stiu dc se poate lua cu eutirox...am citit despre studiile efectuate legate de seleniu si cred ca ne ar ajuta sa imbunatatim ATPO. Dc ma hotarasc sa iau va tin la curent...dc ma simt bine.
anabel79 spune:
buna fetelor,
am inceput sa studiez articole referitoare la medicamentele care pot lupta impotriva valorii marite a ATPO. s a constatat ca pacientele carora le au fost administrate medicamente ca heparin (an anti blood clotting agent) si aspirin si/sau intravenous immunoglobulin G (IVIG)s a constatat o imbunatatire semnificativa a mentinerii sarcinilor obtinute prin FIV.vedeti tot articolul e fff interesant. imi pare rau dar cred ca singura noastra sansa este FIV ul dar si tratamentul cu aceste medicamente care dupa cum spunea si OneFineDaysunt foarte scumpe zeci de milioane.am aflat ca acest medicament se administreaza si ptr alte boli autoimune.dc mai aflu ceva va tin la curent...
http://www.babyuniversity.com/forums/showthread.php?t=26159
Avalon spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui kittyescu Salutare, Pt. Iepumic multumesc frumos pentru raspuns. Am citit pe net nenumarate articole in engleza si am vazut ca e asa cum zice dr ndocrinolog. Mai mult, m-am pus si am scris pe mail la o clinica din Budapesta sa intreb (am descoperit-o pe un forum) Kaali - parca ii zice. Am primit raspuns inapoi - exact cum zice dr. endocrinolog. Deci cu acea dr. gineco m-am lamurit. Poate stie doar partea ei de gineco, insa ceea ce este complementar - e durere!!!! Daca vreti va trimit raspunsul doctorului Peter Kovacks de la clinica din Ungaria. Va pup ,kitty kittyescu |
Ti-l recomand din tot sufletul pe dr.Kovacs, este un medic exceptional si un profesionist desavarsit, la fel si echipa lui. Am facut fiv-uri atat in Romania (clinica privata) cat si la Kaali-Budapesta cu dr.Kovacs si nu suporta comparatie din niciun punct de vedere!
Dr.Kovacs si-a facut rezidentiatul in SUA si publica articole intr-o prestigioasa publicatie medicala americana, fiind specializat pe reproducere umana asistata si cu experienta in endocrinologie reproductiva http://www.medscape.com/pages/public/bios/ed-womenshealth
************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate**************
Avalon spune:
Intr-adevar, medicii austrieci (care din punctul meu de vedere sunt cei mai avansati in tehnica fivului la ora actuala) nu incep stimularea fiv pana nu stabilizeaza TSH sub 1. Este justificabila atitudinea lor, pentru ca s-a dovedit atunci cand TSH este mai mic de 1 -raspunsul ovarian este mult mai bun la stimularea hormonala.
http://www1.wfubmc.edu/ivf/Fertility+Tests/infertility+tests+fsh+lh.htm
Pentru OneFineDay: Cei de la Wunschbaby m-au pus sa fac niste analize, printre care si IgG si NK cells, acestea analize daca au rezultate anormale necesita terapia cu IVIG:
"Treatments for miscarriage and infertility
Infertile women and those with recurrent miscarriages are being given treatments such as steroids, intravenous immunoglobulin, and tumour necrosis factor blocking drugs with the questionable aim of suppressing NK cells. Recent high profile radio and press reports have featured a UK trial of steroids in recurrent miscarriage that has not been published but claims a success rate of about 85% (Woman's Hour, 29 Jan 2004).14 How this study was controlled is uncertain, but it is important to bear in mind the placebo effect and the well documented success achieved with such patients simply using care and reassurance.15 Neither steroids nor the other treatments being offered to women with "raised" levels of NK cells in blood are licensed for use in reproductive medicine, and all these treatments are associated with known risks to mother and fetus. The treatments are offered despite recent guidelines from the Royal College of Obstetricians and Gynaecologists, a Cochrane review, and a meta-analysis all concluding that there is no evidence to show they are beneficial.16-18 The situation is reminiscent of the publicity and controversy surrounding paternal leucocyte immunisation as a treatment for recurrent miscarriage in the 1980s. After much flurry and expense, this treatment has now been banned by the US Food and Drug Administration. 19
Understanding the function of uterine NK cells is certainly a major challenge in human reproduction. However, until more is known about their role in normal pregnancy, there is no evidence of any benefit in offering NK cell testing to women with recurrent miscarriage or infertility. Of course, women with these distressing conditions will be disappointed. In the technological medicine of today, patient expectations are high and a lack of a diagnosis and treatment is hard to accept. The danger posed by internet sources, the po****r press, and radio highlighting idiosyncratic personal practices of a few physicians should not be underestimated. This unfortunate group of women are particularly vulnerable to financial exploitation, and of being exposed to powerful treatments that have, as yet, no rational scientific basis." sursa http://www.fertilityfriends.co.uk/content/view/261/1/
Mie mi-au ieist anormale si urma ca la urmatorul fiv sa fac IVIG (imunoglobulina umana intravenos)- de aceea am facut cercetari la momentul respectiv care ar fi fost cea mai ieftina sursa (stii ca sunt mai multi producatori). Gasisem un producator de medicamente din Ungaria- care avea cel mai bun pret pe fiola - in producator din UK parca avea un pret enorm, undeva pe la 6-700 lire sterline fiola.
promit ca voi cauta producatorul si ti-l voi comunica
************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate**************
georgia_c spune:
avaloane mama ... crez ca DD a auzit cum imi plange mie "fufletelul" ca una din voi , tu sau miki , sa treceti pe aici ,sa dati un ochisor , si mai ales sa scrieti o parere ..ca uite cum ma manca pe mine prin parti sensibile si mi-am reluat la cetit neste analize si am vazut cu ATPO e mai mare decat normal , in aceeasi situatie fiind si anti-tiroglobulina .. offf .. simt ca ma lasa nervii... nu sunt cu mult si imi amintesc perfect ca dna dr neamtu mi-a zis ca nu e caz de ingrijorare , insa asa imi trece prin cap ca de fapt impiedica implantarea ..de nici nu ma pot opri din gandit lucrul asta
si asta in conditiile dragutei mele de sclerodermii , o minunatie de boala autoimuna ...
intrebare .. unde ai facut tu IgG si NK cells?
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein