sarcina si bolile autoimune

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kittyescu spune:

Buna fetelor,

Va scriu pentru ca sunt foarte socata de ceea ce am constatat. Mi-am facut analizele de tiroida (TSH, FT4, FT3, anticorpi) - au iesit cam aiurea - acum am un inceput de hipotiroidie. Ca atare am fost la endocrinolog si de cateva zile am inceput tratament cu euthyrox de 25 mg. Printre aceste analize mi-am mai facut si altele recomandate de noul ginecolog la care m-am dus: toxoplamoza, CMV, etc.
Endocrinologul zice: un sfert din tiroida nu mai functioneaza - ca atare incepem tratamentul cu euthyrox de 25 mg. Mi-a explicat ca daca tiroida mea incepe sa nu mai fie functionala, atunci o sa fie aiurea pentru bebe - pentru ca el in primele 6 luni depinde de hormonii mei tiroidieni (daca tiroida mea e nefunctionala rezulta ca nu va produce suficienti hormoni pentru mine, dar mai pt mine si bb). Astfel ca si pe parcursul sarcinii (cand o sa raman insarcinata) trebuie sa iau in continuare euthyrox si va fi necesar sa marim doza ca sa suplimentam necesarul (pt mine si bebe). OK asta am inteles-o, mi s-a parut logica. A zis ca nu va crea malformatii fetale, trece prin bariera placentara - va fi "absorbit" de catre bebe si va fi ok, iar bebe din luna a 7 -a va fi capabil sa isi produca el hormoni tiroidieni.
Bun. Azi ma duc la gineco sa ii arat si celelalte analize si bineinteles si cele de tiroida. Raspunsul gicologului m-a bulversat total: nu, categoric nu in primele 3 luni de sarcina nu se ia nimic pentru ca produce malformatii fetale. Abia din a patra luna se ia. Apoi a mai zis ca i a 6-a luna trebuie sa facem o amniocenteza ca sa vedem daca totul e ok. Bebebele isi va lua hormonii tiroidieni din placenta. Bine, bine - iar eu intreb: si daca eu nu o sa am destui din ce o sa isi ia? Din placenta si apoi din luna 4 pot sa continui cu euthyrox. Tot dr gineco zice ca va trebui sa tin legatura cu o alta dr endocrinolog (care are niste scoruri imense la consultatie - na si banii de chirie trebuie scosi cumva), o alta dr endocrinolog nici cum cea la care am fost - care a fost ok si mi-a explicat pe intelesul meu.
Eu nu mai stiu ce sa cred. Sunt disperata si bulversata. Va rog sa imi spuneti la voi cum a fost? Ce v-a zis dr?
Mie nu mi se pare ok ca un dr gineco sa nu stie detalii de genul acesta despre hipotiroidie si tratament cu euthyrox in sarcina.
Mai am o intrebare: ce stiti de dr. gineco: Chiriac Dana din Timisoara?
Multumesc frumos si va pup,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anabel79 spune:

Buna,sunt noua pe acest forum.Se pare ca ne unesc aceleasi probleme TIROIDA.Am descoperit ca am probleme cu aceasta in iulie 2006 la un control de rutina desi eu aveam destule semnale pe care nu le am luat in seama (stari de nervi, de frig puternic, oboseala etc)atunci aveam un TSH de 9,5 T3, T4 bune insa ATPO 1500 (<27 cred). Endocrinoloaga mea (Fraga Paveliu spit municipal dezinteresata de pacienti... care mi a spus ca nu afecteaza o sarcina hipotiroidia.. dc ai noroc e bine dc nu.....)a spus ca am o tiroidita cronica (hipotiroidie) si mi a dat eutyrox de 100 mg/zi.Nu am fost urmarita atent cel putin cum trebuie la 6 sapt si am ajuns dupa 8 luni sa fac hipertiroidie cu TSH 0,03.Mi s-a recomandat L-tyrozol care luat mult timp mi a dat stari de rau puternic....dupa cateva luni am renuntat si mi am facut iar analizele si aveam un TSH de 35.Asa ca va rog sa va documentati si voi atunci cand luati un tratament si cand va alegeti un endocrinolog(eu nu am facut o atunci). In preyent am TSH 9,5 ATPO 500 aproape la fel ca in 2006 si sunt diagnosticata cu HASHIMOTO una din bolile autoimune care a fost declansata de anticorpii mei (ATPO fff mare arat acest lucru).Netratata da infertilitate...eu in 8 ani nu am ramas deloc insarcinata fara sa am alte probleme.In sarcina trebuie luat tratament, am citit pe internet iar iodul nu afecteaza placenta, chiar tb luat pentru ca ajuta la formarea creierului copilului, mai ales in primele luni de sarcina, dar si mai tarziu.Dupa ce am citit mai multe pe internet am ajuns la Corina Neamtu mi a marit doza de eutyrox fiind controlata la 6 sapt pentru a vedea cum raspund.Nu stiu exact ce se va intampla dc raman sau nu insarcinata cu aceasta problema....sper ca nu v am plictisit.Si acum intrebarea:este cineva care a facut FIV si a reusit cu aceasta boala HASHIMOTO? VA ROG SA MI RASPUNDETI DC AVETI INFORMATII.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

din cate stiu eu,si pe timpul sarcinii, chiar incepand inaintea ei se face tratament pt tiroida.indiferent ca e hipo sau hiper.mai ales ca structura embrionului e formata pana noi ne dam seama ca suntem insarcinate. hipo sau hiper netratate dau malformatii.

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans

Mergi la inceput

ptr danny: eu in prezent iau tratament eutirox 100 mg, si o sa iau toata viata va depinde doar doza.

Mergi la inceput

ptr iepumic: din cauza bolii ti s a marit prolactina si progesteronul, ai luat tratament pentru astea? Si eu am la fel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luck spune:

anabel
si eu am problemele de care zici , am facut 2 fivuri in care nu am stiut ca le am si al 3lea sub tratament cu eutyrox.Rezultatul la tratament a fost mult mai bun numai ca nu am ramas insarcinata si tare imi e teama ca din cauza anticorpilor.
Sunt si eu foarte curioasa de raspunsul la intrebarea ta "stie cineva un fiv reusit cu Hashimoto ?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OneFineDay spune:

hello fetelor

vreau sa va dau un pic de speranta! Aici in Suedia unde locuiesc sunt pe un forum suedez cam de acelasi gen ca si DC. Sunt MULTE fete si cu Hashimoto, si cu Graves (extrema cealalta) si cu hipo si hiper care au ramas gravide si au copii super sanatosi. deci nu disperati, sigur ca veti ramane gravide. trebuie doar sa se tina cont de disfunctiile tiroidei ca sa se admin. tratamentul adecvat.

EU in schimb nu pot sa primesc nici un tratam. deocamdata. Tiroida mea nu e afectata inca, valorile TSH, T3 si T4 sunt normale doar ca am ATPO 480. Diagnosticul meu e "tiroidita autoimuna" si ptr asta nu primesc tratament aici in Suedia, de aceea vom face un FIV in austria vara asta. Noi am facut 5 FIV-uri nereusite , diagnosticul fiind infertilitate inexplicabila. Intr-o zi vom reusi, stiu asta! One fine day....

Kittescu, ai gasit ceva endocrinolog bun in Timisoara? vrei sa-mi dai numele lor pe PM?

Iepumic, nu am primit inca PM de la tine.. sau nu stiu eu sa mauit cum trebuie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

SALUTARE!
OneFineDay, ti-am trimis in sfarsit pe PM. Mii de scuze pt intarziere.
kittyescu,SIGUR trebuie sa iei tratament si in primele luni!!!!! o suspectez pe dr. ginecolog de care povestesti de intentii nu tocmai ortodoxe, sunt multi medici care zic ca tratamentul care ti s-a dat e gresit si te trimit ei la un medic bun care e de fapt un amic bun de-al lor. Asa isi trimit pacientii de la unul la altul ca sa se ajute reciproc. CLAR, peste tot unde citesti si orice endocrinolog bun intrebi, TREBUIE facut tratament in sarcina, altfel copilul nu primeste destui hormoni si atunci, da, pot aparea malformatii....adica exact invers de ce ti-a zis ginec.
anabel, m-ai socat. Daca nu vrei sa povestesti mai mult aici despre dr. Paveliu, poate imi dau un PM sau un email fiindca eu sunt pacienta dumneaei. Am ATPO 800, TSH acum 1 luna era vreo 8, am luat trecut de acum o luna de pe Euthyrox 25 mg pe 50 mg. Cu progesteronul nu stiu ce s-a intamplat, in ianurie era ok iar acum scazuse...prolactina nu am mai verificat-o. Ce tratament se face pt astea? (in afara de Utrogestan). Eu iau de 2 luni Vitex Agnus Castus, altceva nu. Dna. dr. ma cheama cam la 1 luna -2, mi-a facut ecografii, mi-a dat tratamente....ma rog, e o poveste mai lunga....as vrea sa discutam putin daca nu te deranjeza!

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kittyescu spune:

Salutare,

Pt. OneFineDay eu am fost ultima data la d-na dr. Modoran Teodora Daniela (e la clinica Medicis din Timisoara). Mie mi-a placut foarte mult de ea. Are rabdare, te asculta, poti sa vorbesti cu ea foarte deschis, se ocupa de tine si iti da sa faci toate analizele care se fac din acest punct de vedere. De la mine are nota 10!

Pt. Iepumic multumesc frumos pentru raspuns. Am citit pe net nenumarate articole in engleza si am vazut ca e asa cum zice dr ndocrinolog. Mai mult, m-am pus si am scris pe mail la o clinica din Budapesta sa intreb (am descoperit-o pe un forum) Kaali - parca ii zice. Am primit raspuns inapoi - exact cum zice dr. endocrinolog. Deci cu acea dr. gineco m-am lamurit. Poate stie doar partea ei de gineco, insa ceea ce este complementar - e durere!!!!
Daca vreti va trimit raspunsul doctorului Peter Kovacks de la clinica din Ungaria.
Va pup,
kitty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luck spune:

OneFineDay
ma bucur tare mult ca ne impartasesti si noua din experienta ta , te urmaresc cu mare interes.
Fetele de care ziceai ca au reusit cu Hashimoto au facu-to natural sau prin fiv?
Si eu am 3 fiv-uri nereusite la activ , iar hormonalele inainte de tratament cu eutyrox au fost tsh=d si ATPO=111.Am inteles de la fetele care scriau la fiv in Austria ca tsh-ul e bine sa fie in jur de 1.
Eu zic ca , daca analizele tale de tiroida sunt in interval sa nu incepi nici un tratament,lasa-te pe mana celor din Austria care cred eu ca stiu ce fac.
Spune-mi te rog cum ai comunicat cu ei , le-ai trimis rezultatul ATPO si rezultatul celorlalte incercari si eu au spus ca iti da tratament cu gamaglobulina injectabil?Te intreb asta pt ca nu am mai auzit de acest tratament intravenos si eu consider ca este necesar in cazul unui ATPO pozitiv.
Poate urmatoarea incercare o sa o fac si eu la ei.
Multumesc de raspuns.
Numai bine tuturor !

Mergi la inceput