Alaptatul-Help Line-(11)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anuc

Fetelor, va rog sa-mi raspundeti si mie daca stiti:
Trebuie sa merg la dentist si mi se va face o anestezie. Dentistul meu zice sa arunc primul lapte, insa alti dentisti spun ca nu am voie sa alaptez 24 de ore. Stie cineva cum e?
Bebe papa numai san, nu vrea nici biberon (ca as avea niste rezerve de lapte de-al meu in congelator), dar nu suporta biberonul. Nu-l pot lasa fara san 24 de ore....

va pup!

Anuc cu Ioana mica si BB Filip



eu am fost la dentist in iunie si rusine mie ca ar trebui sa mai merg dar nu am timp... in sfarsit asta e problema mea... si dentista mea m-a asigurat ca materialele pe care le foloseste ea sunt ok cu alaptarea...

fiecare dentist stie ce foloseste si care sunt efectele asupra persoanelor, asupra gravidelor sau mamelor ce alapteaza.

doar dentistul la care vei merge va stii sa-ti spuna cum sa procedezi... intreaba daca poate sa-ti faca o anestezie usoara, sau eventual fara

bafta multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Ama, multumesc. Cred ca ai dreptate. Nu cred ca m-ar minti dentistul doar de dragul de a ma trata mai repede. Daca era periculos, imi spunea, mai ales ca ne cunoastem demult.
Sincer, daca ar fi o durere mai usoara, as suporta fara anestezie, dar e vorba de un implant si din ce mi-a povestit dr-ul, nu cred ca se poate pe viu. Eu o sa-l intreb.

Va pup!

Anuc cu Ioana mica si BB Filip


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Revin cu inca o intrebare, daca ma puteti ajuta.
Alaptez exclusiv, Ilinca are 4 saptamini.

Cum am avut o sarcina destul de dificila (cu stat in pat ultimele 2 luni si ceva) si cum se pare ca m-am dovedit a fi destul de habotnica in ceea ce priveste alimentatia, plus restrictia la consumul de sare din luna a 4a incepind... acum "am scapat" la pofte cum nu am avut 9 luni de zile. Asadar, ma intereseaza daca sint permise urmatoarele alimente (si non-alimente...):
1. cafea: facuta infuzie, o lingurita de cafea la o cana de 200 ml, cu zahar si un pic de lapte
2. cartofi
3. alune - nu in cantitati industriale, vorbesc de un pliculet de-ala mic o data pe saptamina sa spunem
4. popcorn - la fel, o data pe saptamina
5. asta stiu ca nu e bun nici daca nu as alapta, dar ma apuca uneori o pofta teribila...e vorba de..pepsi. Nu beau zilnic, frecventa sa spunem ca ar fi de un pahar pe saptamina. Dar ma intereseaza si cam in cit timp trec "diverse" din tubul meu digestiv in lapte. cu alte cuvinte, daca beau paharul ala imediat dupa ce am alaptat e relativ ok? sau daca il beau seara, tinind cont ca noaptea alaptez ceva mai rar decit in timpul zilei..?
6. diverse tipuri de simburi si seminte decojite (sint in general mai putin sarate)de: floarea soarelui, dovleac, harbuz, fistic...
7. cicoare..? imi place f mult, mai gasesc uneori pe la plafar in varianta "cicoare pura" nu de-aia instant care in general contine si ceva ness

De asemeni, mai am o "problema" la capitolul garnituri. Ok, maninc un gratar de pui, dar linga...ce? Cartofi nu am indraznit pina acum (am avut interdictie dupa cezariana, dar cred ca era legata mai degraba de activitatea intestinala in primele zile...?), mazare nu, varza nu, pastai nu...orezul ma constipa (plus ca nici nu ma omor dupa el si nici nu pot sa maninc vesnic orez). Ar mai fi varianta spanac, dar nici asta nu stiu daca e ok. Am mai mincat paste, dar nu des pentru ca incerc cit de cit sa scap si de cele 20 de kile si mai bine puse in sarcina, si fainoasele astea nu aduc nici un beneficiu nici pt mine nici pt bebe.

La capitolul fructe: am mincat mere. citricele am inteles ca modifica laptele si produce colici? Ok, sa zicem ca ma abtin de la altceva decit mere, dar macar de-astea pot sa maninc oricit?

Salata verde? Rosii? Castravete (cit se pune intr-o salata)? Nu ma dau niciodata in laturi de la un cotlet (cea mai buna leguma, nu??) dar de felul meu consum f multe fructe legume si lactate...si acum atitea interdictii ma cam... seaca. CA sa nu mai spun ca in functie de ce materiale citesc, recomandarile alimentare pe perioada alaptarii variaza destul de mult. In cartea dr Spock de ex se recomanda sa maninci inclusiv varza, pediatrul si alte materiale interzic consumul pt ca ar favoriza colicile.

Pe deasupra, am si un bebe care ARE colici. Asa ca ma simt si vinovata, de cite ori plinge, ca e din cauza mea. A avut de ex citeva zile in care incepea sa plinga la 10 minute dupa ce terminam alaptatul - asa ca am inceput sa ma intreb daca nu e ceva in neregula cu laptele, daca nu ar trebui sa o trec pe lapte praf si gata. Nu am facut-o pentru ca pina acum a crescut bine in greutate (s-a nascut cu 3300, a scazut pina la 3080, am plecat din maternitate la 3160, iar azi, la exact 4 saptamini, avea 4040 - o crestere ok zic eu, pina pe 5 cind implineste oficial o luna va fi chiar mai mult decit are acum).

Multumesc anticipat pentru raspunsuri si scuze ca m-am lungit. Cind am inceput sa scriu planificasem mai putine intrebari, dar... uite ca s-au adunat.

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Hai ma pisi, ce pisici, cum s-o treci pe lapte praf? Sa vezi atunci plansete.. Ai prea mult laptic, vine mult si se supara? Or avea si ei durerule lor, pana se obisnuiesc cu lumea asta..
Nu recomand sa treci pe formula, nu te scuteste de nimic, decat pe ea de niste anticorpi..
Tine-o pe burtica ta, dupa ce ai alaptat-o, poate fara nimic intre, sa faca contact cu pielea, ai mei asa se mai linisteau.
Cat despre interdictiile alimentare, sunt prea de tot. Chiar ultimele studii arata ca nu are de-a face alimentatia mamei, decat in cazul de fasole, mazare, din astea care baloneaza.
Din lista ta, nu sunt de acord cu pesi, care e fffnociv pentru ei.. Dar am citit ca exista mamici care beau pepsi in fiecare zi si copiii n-au nimic... vizibil..
Ma rog, e am avut o problema cu ultima fetita (intarziere in limbaj, miscari repetitive, sculari noaptea pana la 3 ani si stat cuc 2,3 ore) si tare m-am blamat pentru asta, am reluat filmul inapoi de nustiu cate ori sa vad ce am facut gresit, , in fine, acum pare ca e ok. Dar pentru o pofta de-a mea sa sufer mai tarziu, brr.. as sufla si-ntr-o inghetata..
Ha, ca fapt amuzant, la toate sarcinile pofteam ingrozitoooor la ... benzina Mirosul ma innebunea...

Langa friptura merge foarte bine o salata, de oricare..
Eu zic sa te relaxezi cu mancatul, sa incerci ce vrei tu, dar sa urmaresti cum se comporta bebe si sa vezi daca poti sa faci o regula la ceva care nu-i convine..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Pisigri, sa nu crezi ca daca treci pe lapte praf nu o sa mai aiba colici, dimpotriva. Deci scoateti din cap ideea cu lapte praf pentru ca laptele tau e cel mai bun oentru bebe.

Despre cafea, eu sincer am baut decofeinizata pentru ca o agita pe Stefi si nu mai dormea cum trebuie. Pepsi, daca chiar nu mai poti de pofta un pahar pe saptamana nu e dezastru, desi ar fi mai bine deloc. Eu stiam ca daca mananci sau bei ceva interzis, cel mai bine e sa o faci imediat dupa ce ai alaptat pentru ca asa teoretic are timp sa se elimine din organism si sa nu ajunga in lapte.

Regim eu am tinut cam o luna cred dupa care nu am mai rezistat si am mancat de toate in afara de fasole, usturoi si lapte crud. Am mancat si varza calita, mazare, cartofi, fructe de oricare, adica orice mancare facea maica-mea. Singurul aliment care am vazut ca ii facea colici fetitei a fost laptele si ca urmare l-am suprimat dar in rest liber la mancare . Eventual daca vezi ca un anumit aliment nu ii convine la bebe nu il mai mananci, dar nu poti manca numai supa si carne fiarta.

Succes in continuare la alaptat si cat mai putine probleme

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

asadar...

o femeie in perioada de alaptare trebuie sa aibe un regim cat mai variat... carne, peste, legume, verdeturi, fructe...

intradevar sunt cateva care e mai bine sa fie evitate: capsunii, piersicile, castravetii... pot crea alergii la copil, mai ales daca in familie sunt cazuri... dar asta nu inseamna ca nu poti manca o piersica din cand in cand...

dupa care e bine sa eviti alimentele care ii produc colici bb, dar sa stii ca sunt bebelusi care fac colici de la orice, chiar si de la apa... eu am patit-o cu èprimul baietel... am stat 2 luni pe regim... puteam sa mananc doar carne, peste, cartofi morcovi si dovlecei... in schimb la al doilea a avut doar o criza de colici cand am mancat nmazare... dar la fasole, varza si alte alimente de genul asta nu a avut probleme...

si acum sa-ti zic ce si cum legat de alimentele pe care le insiri tu:
1.)cafeaua ciocolatra si bauturile tip pepsi: cofeina ii face sa fie mai agitati, se poate intampla sa nu reuseasca sa doarma linistiti, iar gazul din bauturile baute de tine pot provoca colici.
2.) cartofii am auzit povesti ca ar putea face colici, dar nu am auzit pe nimeni sa-mi zica explicit, la mine au facut colici!!!
3.) alune, seminte de tot felul, popcorn: sunt in aceasi categorie, tinand cont ca te plangi de kg puse in timpul sarcinii... adica nu ajuta la slabit, dar poti manca din cand in cand!!!
4.)pastele nu ajuta nici ele la slabit, dar tin de foame, important este sa nu exagerezi... cantareste si tu vreo 80gr de paste la pranz...
5.)despre cicoare nu stiu ce sa zic... am citit acum pe net ca este un diuretic... si diureticile nu sunt indicate in timpul alaptarii... dar cum ziceam din cand in cand si in catitati normale e ok orice!!!
6.)fructele: merele fac colici dar trebuie sa mananci un kg pe zi... de asta zic mananca variat, manaca un mar, o para si o banana... citricele aici spun doar ca ar provoca diarie la bb, capsunii si piersicile sunt alergizante...
7.)varza: nu face colici mai mult ca o salata verde... aici nici macar nu ti-o mentioneaza cineva... ideea este ca aici nu este gatita ca la noi... prajitul face colici si poti sa faci pe bb sa dea chiar si in diarie!!!

cu alte cuvinte, incearca sa mananci cat mai sanatos... lasa prajelile de o parte si foloseste cuptorul mai mult, sau eventual pune la fiert legumele... ai sa vezi ca o sa fie ok... in ceea ce privesc alune popcorn si alte chestii de genul asta as zice ca e cam mult sa le mananci pe toate intr-o saptamana... evita sa mananci foarte sarat, iti inveti bb la gustul asta si apoi o sa fie mai nasol de dezvatat... trebuie sa stii ca bb invata gustul mancarii tale deja din burta, si apoi cu laptele continua sa descopere mancarea pe care mai tarziu o va manca...

stai linistita ca nu o sa aibe colici decat cateva saptamani... incearca sa o tii in pozitie verticala dupa supt asa vreo 20 minute sa ragaie bine, si asta ajuta la eliminarea colicilor!!!

sa nu te prind ca o bagi pe lapte praf din cauza colicilor... bb fac colici si de la lapte praf, care vb aia este identic la fiecare biberon... bb face colici pentru ca nu are dezvoltati bine muschi de la burtica si nu reuseste sa traga toate parturile pe care ar vrea sau ar avea nevoie!!!

pupici la mari si mici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Multumesc pentru raspunsuri !

Initial si eu am pornit de la ideea citorva alimente recunoscute ca fiind generatoare de colici, si in rest o alimntatie normala... dar Ilinca parca are colici...prin definitie.
Am vazut intr-adevar ca se chiunuie de multe ori sa elimine gaze, in general ii iese cel mai bine cind e adormita si mai relaxata, in rest scremetele ei nu prea dau rezultate. A, si mai toate pirtzuletzele sint "ude", dar scaun serios are o data la 2-3 zile. Ma gindesc ca daca ia in greutate e ok....nu? Pediatrul si-a programat vizita pt luni, si parca nu l-as suna ca mi-a trecut mie prin cap acuma ca poate are copilul diaree...

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joji spune:

buna fetelor

am un baietel de 6 saptamani pe care il alaptez exclusiv, si avem o problema pe care nu stiu cum sa o rezolvam. din maternitate, se pare, am luat stafilococ auriu, si la 2 sapt dupa nastere mi-a aparut un abces pe sanul stang. mi s-a facut incizie si s-a vindecat si am reusit sa alaptez in continuare dar nu am scapat pt ca acum mi-a aparut un nodul dureros sub brat (hidrosadenita)probabil tot din cauza acestui stafilococ. am fost la dermatolog, mi s-a dat tratament cu cefaclor si unguent fucidin.in perioada tratamentului mi-a zis medicul sa nu mai alaptez, deci acum ma mulg si sper sa nu pierd lapticul.

s-a mai confruntat cineva cu acest stafilococ in timpul alaptarii? poate sa intre in lapte?mi-e frica sa nu fi imbolnavit si pe bebe...nu am observat la el nici o schimbare, papa bine, ia in greutate...

am auzit ca exista si un vaccin ca sa scapi de acest stafilococ dar nu cred ca se poate administra in timpul alaptarii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Imi pare rau ca nu te pot ajuta pentru ca nu m-am confruntat cu asa ceva. Nu putea sa iti dea un antibiotic care sa fie compatibil cu alaptarea? Eu am luat Augmentin cand avea fetita cateva saptamani dar am alaptat in continuare.

Multa sanatate si sper sa poti alapta puiutul

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

fetelor, sa inteleg ca si semintele pot provoca colici??? Bb al meu ( are 3 saptamani) are niste colici ingrozitori De cateva zile nu mai doarme decat lipit de noi......Eu mananc numai cateva chestii ( am eliminat cam tot ) : carne, orez, oua, paine cu unt si miere...Dar uite ca mananc de cativa ani numai paine cu seminte < sa fie asta cauza, ca la asta chiar nu m-am gandit!! Ce ziceti???????? Nici iaurtul nu e ok, nu???

in rest nu avem probleme, alaptez exclusiv ( am si experienta : pe fetita am alaptat-o pana la 1 an si jumatate- absolut niciodata nu a mancat lapte praf), bb a luat ff bine in greutate ( 800 de gr in 3 saptamani de la greutatea de la nastere), doar colicii astia ne dispera.

Mami de fetita si de baietel

Mergi la inceput