Burtici fericite de septembrie-octombrie 2009(17)
Raspunsuri - Pagina 20
gugushtiuc spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui moni_iulia Buna seara! Am fost si la control.... Nici nu stiu daca sa ma bucur.... Bebe a mai crescut, are 1.4 cm DAR e cam jos si mi-a dat utrogestan(cica se ridica de la el)3/zi si no-spa 2/zi. Problema e ca am intrebat cum e mai bie pt bebe de administrat utrogestanul si a zis oral iar pe prospect scrie ca se da doar in primul trimestru si atunci doar pe cale vaginala. Voi cum luati? Eu merg si cu masina la servici, pe voi v-a afectat mult? Va rog sa-mi raspundeti ca in momentul asta stau cu pastilele in mana si nu stiu daca se la iau sau nu .Iulia 8+ |
Nu are nici o treaba cu bebe modul in care e administrat utrogestanul, vaginal sau oral singuru lucru pe care il face e sa ajute la mentinerea sarcinii. la prima sarcina am luat initial pe cale orala dar pt ca are reactii adverse destul de nasoale precum greata si somnolenta accentuata dr mi-a spus sa iau vaginal.
Am gasit niste articole pe net in care se precizeaza ca pe cale orala absorbtia utrogestanului este mult mai rapida si in proportie mai mare. Am sa incerc sa gasesc articolul. Si pe site-ul dr Tutunaru sint multe sfaturi date in leg cu utrogestanul si administrarea lui.
Pe prospect scrie ca se administreaza numai in primul trimestru deoarece dupa ce intra in functiune placenta utrogestanul nu mai e de prea mare ajutor pt ca aceasta furnizeaza o cantitate uriasa de progesteron, cantitatea de progesteron continuta de utrogestan e mult prea mica. Dupa cum sublinia dr. Tutunaru e ca "o picatura intr-un ocean", desi cam toti medicii recomanda utilizarea acestuia pana prin trimestru trei(cum a fost si in cazul meu)
GUGU
de LUCA 19.12.2007 si
4+www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze LUCA, alias "FOMILA"
POZE BOTEZ-PETRECERE 19.01.2008
poze
LUCA 1 anisor
moni_iulia spune:
Vad ca momentan n-are niciun efect negativ
. Poate am noroc.
Mie mi-a zis sa iau utrogestanul ca e bebe prea jos si c-o sa-l ridice. Voi de ce-l luati?
Iulia
8+
selen80 spune:
fetelor, am si eu o dilema...am reusit sa-mi fac o programare pt morfofetala de trim II si la dr Albu, si mai am una la dr Herghelegiu....in afara de faptul ca despre ambii am auzit ca ar fi "cel mai bun", la dr Albu am programarea mai devreme, la 22 sapt+6 zile, pe cand la dr Herghelegiu tocmai la 24+6 zile...
voi ce stiti despre fiecare, pe care l-ati recomanda, iar ca perioada care ar fi mai buna pt morfo??
Multam pt raspunsuri 
ursuletzul nostru
13+
nunta
9 luni
gugushtiuc spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui moni_iulia Vad ca momentan n-are niciun efect negativ Mie mi-a zis sa iau utrogestanul ca e bebe prea jos si c-o sa-l ridice. Voi de ce-l luati? Iulia 8+ |
Scuza-ma da suna chiar aiurea. Ce treaba are utrogestanul cu "ridicatul" bebelui. Probabil s-a fixat sarcina undeva mai jos, insa asta nu e o problema pt ca odata cu cresterea uterului aceasta v-a inainta in sus.
Unii medici cateodata nu prea au chef sa explice ca lumea si vb si ei acolo ca sa scape de gura pacientului si de intrebari. Nu te supara pe mine ca sunt atat de categorica.
Bat pariu ca daca i-ai scrie un mesaj dr Tutunaru cu ce ti-a zis dr sigur ar raspunde cu un banc. Eu m-am distrat copios vazand ce replici da acesta la "gogoritele" altor dr.
repet, nu te supara pe mine.

GUGU
de LUCA 19.12.2007 si
4+www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze LUCA, alias "FOMILA"
POZE BOTEZ-PETRECERE 19.01.2008
poze
LUCA 1 anisor
monica_dicut spune:
moni, de Albu n-am auzit. La Herghe am fost si eu. E bun da e morocanos si brutal.
POZNICI CU NOI
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica
11+
Mamica de INGERAS in ceruri 
Si minunea bebe 2 din burtica 
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi 
O noua viata
selen80 spune:
Monica_Dicut, eu eram cu Albu sau Herghelegiu ;)
merci de raspuns :P
ursuletzul nostru
13+
nunta
9 luni
monica_dicut spune:
EU iau utro pt ca aveam endometrul mic si lipsa de progesteron iesita la analize. Endometrul meu era de 8 in ziua 20, ceea ce era cam mic pt a sustine sarcina. NU stiam atunci de ea si dra mi-a dat sa iau in caz ca s-a prins ceva sa sustinem. Si se prinsese ![]()
Si sarcina mea era inserata jos dar se ridica cu timpul. Si data trecuta la fel si nu a fost nici o problema. Utro dinc ate stiu si eu nu se da pt asa ceva. Cum a zis si gugu, probabil ca i-a fost lene sa explice.
POZNICI CU NOI
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica
11+
O noua viata
monica_dicut spune:
selen scuza-ma te rog, dau mielu'
nu stiu de ce am avut impresia ca tot moni scrisese si de asta.
POZNICI CU NOI
Monica
11+
O noua viata
selen80 spune:
Monica, nu-i problema, si eu trebuie sa recitesc mesajele de cateva ori ca sa-mi aduc aminte ce si cui vroiam sa raspund
eu sper doar sa ajung sa va cunosc intr-o zi "face to face", ca pt mine e mai greu sa vin la o eventuala intalnire intre voi, bucurestencele ![]()
ursuletzul nostru
13+
nunta
9 luni
Mocacila spune:
Neata, fetele! Utrogestanul se ia pentru a da "o mana de ajutor" in fixarea sarcinii. E un surplus de progesteron, dat pana intra in functie placenta. Pe de alta parte, in timpul dezvoltarii, bebe cu tot cu "casuta" lui poate sa mai urce din pozitia initiala. E posibil, in cazul cumnatei mele asa a fost.
Eu ma duc azi la doctor, am niste emotii cat casa.. Sper sa fie bine comoara mea..
Va pup.
Mocacila
10+

.