Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (83)
Raspunsuri - Pagina 9
Ilinca_M. spune:
Of, Clara, la tine cred ca e mai complicat si mai nasol, pentru ca prenatalul cred ca se va calcula incluzand lunile in care ai fost in CM, deci cu salariu mic...
Salariul de merit nu se mai da in prenatal si CIC, de parca nu ar fi un drept de-al tau castigat INAINTE si pe muncit ANTERIOR, si mie mi s-a parut aberant cand citeam pe forumuri de profesoare care au obtinut gradatie de merit (care se da pe 4 ani, pentru 4 ani de activitati anterioare!) si daca au intrat in prenatal si CIC, aleluia, au ramas doar cu 2 ani din dreptul lor. Daca s-ar "piguli" legile, sigur n-ar fi corect ce fac ei, dar cine-si pune mintea cu ei?!
Daca vrei lamuriri mai clare, posteaza cu incredere la forumul de probleme legislative, si eu m-am clarificat cu multe de acolo; mai ales ca ai gemeni. Cand era suma fixa de 600 lei pentru mame, toate mamicile de gemeni care au actionat in judecata au obtinut suma dubla, cum ar fi normal pentru 2 copii. Acum, cu 85%, nu stiu cum s-ar proceda, dar tot mi se pare ca ar trebui sa aveti ceva in plus fata de noi, cele cu un singur copilas!
Carmenada, buna explicatia despre colul sters, m-am lamurit
Eu am inceput sa am pofte ciudate, am fost pana la cumparaturi si m-am trezit ca-mi iau...zacusca la borcan si smochine...desi maica-mea a facut o ciorba de perisoare grozava, cu multe legume si smantanica...si io-mi iau zacusca de-aia ordinara, din comertz (am si halit-o
)
32
Sophia
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M
denisamada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui pisigri Deci: din punctul meu de vedere, whiskas, kitekat friskies darling sint mincaruri proaste. te sfatuiesc sa incerci hill's sau royal canin. ambele au cite un sortiment pentru pisicute "mofturoase" si "exigente". |
Royal canin rules!
Cel putin in ceea ce o priveste pe MottoRush
, cu Toto (catzelul) am cam eshuat cu mancarea super-premium, nu mananca decat mancare gatita (special pentru el) sau buline "low-cost"(gen Pedigree), ceea ce evit sa ii dau.
E adevarat ca a primit genul asta de buline multi ani, pana m-am documentat eu ce si cum (il am de aproape 14 ani). 
Denisa-Madalina
32+
cu Adela-MarisaAMR 8 saptamani
simina_kin spune:
Fetele ati aflat ceva de BOGDANA ??? Stiam ca azi trebuia sa nasca!!Scot niste agitate pt ea
HAI BOGDANA

Si pt maine..
Hai NOVUS

Poze
simina_kin spune:
| citat din mesajul lui georgiana310 dar Bogdana tripleti avea?! 34+ Briseesgia |
nu gemeni
ok,,rectific "gemeni si tripleti"
Poze
chatonel spune:
| citat din mesajul lui IliesClara Chatonel, tu le ai cu franceza, stii cumva de existenta unor publicatii destinate medicilor si personalului din domeniul obstreticii pe tema consilierii femeilor insarcinate? Sau un ghid de, nu stiu cum sa ii spun, abordare empatica a fem insarcinate? Ma refer la lucrari (carti, reviste) asemanatoare cu cele pe acre pediatrii le studiaza ca sa poata ajunge la o comunicare eficienta cu copii, tehnici de interventie in functie de varsta, gradul de invazivitate a procedurii etc. Evident ca in Ro nu exista asa ceva si nici ideea inca. Dar Dr meu vb franceza si as vrea sa ii fac cadou la sf o lucrare de acest gen. Nu ca un apropo, ca el personal nu are lacune mari aici, dar poate traduce el ceva in sensul acesta sau ridica problema macar la nivel micro intre colegii lui. Mami Clara, 35+, cu Antonia si Iulia la purtator |
Clara, creca tre sa imi faci un desen, ca n-am inteles ce fel de publicatie vrei
Daca e vb de intelegerea starilor femeii gravide si de empatie fata de ea, asta tine de cultura persoanelor din anturaj si de caracterul lor; degeaba ginecologul stie perfect ce e cu femeia daca nu il intereseaza decit "tehnica" si o priveste ca pe un "obiect" asupra caruia el isi pune amprenta cind "lucreaza"... Nu am vazut carti pt asa ceva (drept e ca nici nu m-am interesat), dar codul bunelor maniere cere sa lasi locul unei femei gravide, sa ii dai prioritate, sa te porti frumos cu ea ca se stie ca are pb cu hormonii etc
Asta pt cine are bune manere :) pt cine n-are, crezi tu ca va da bani pe o carte care nu ii foloseste?
Fille du Sud
36 cu
Dragonbella Toulouse, la ville rose
IliesClara spune:
Bogdana, draga de ea, mama eroina, s-a intors dezamagita de la Dr, care i-a prevazut inca o saptamana de purtat sarcina, in conditiile in care sta in repaus si fara efort.
E si de bine si de rau. E de bine pt ca BBii mai stau si se dezvolta, e de rau pt ca e greu fizic ... si psihic.
Ma gandesc daca nu sunt Dr-ii astia inconstienti o leaca, pe bune. Ce folos sa mai creasca fiecare copil cate 200g, desi in ultimele saptamani nu mai cresc asa mult, daca au atins un gramaj bun ? Mai trebuie si nascuti. Iar mama trebuie sa ramana si cu organe functionale, si cu coaste integre si cu muschii abdominali fara rupturi. (sunt mame de tripleti care recurg la chirurgie abdominala dupa nastere ca sa nu faca ocluzii intestinale si alte complicatii)
Si asta intra in categoria "femei insarcinate, nu vite gestante" pacat ca cine are ochi ii vinde si cine are urechi le poarta de decor
Mami Clara,
35+, cu Antonia
si Iulia
la purtator
IliesClara spune:
Chatonel
asa limpede m-am exprimat ca nici eu nu am mai inteles ceea ce am vrut din textul pe care l-am scris.
Nu, nu e vb de bunele maniere... acelea tin de cultura civica... si nu sta in puterea unor neica nimeni in drum sa schimbe ceea ce a lasat natura deficitar.
Noi am studiat prin ultimele scoli tot felul de tehnici de consiliere si abordare a persoanelor cu diferite probleme. De ex. consilierea femeilor abuzate, a copiilor dupa divortul parintilor, a tinerilor in primii ani de casatorie, managerilor pe care ii ameninta burn-outul etc. pe care le-am recomandat scolilor, firmelor, gradinitelor, diferitelor ONGuri, avocatilor, preotilor etc
As ma gandeam ca ar trebui sa existe si consilierea si abordarea speciala a femeilor gravide - oferita dr gineco-obstreticieni. Pt a invata, pt ca sunt aproape sigura ca nimeni mu le spune in acei amari de ani de facultate, ca femeia insarcinata este o specie aparte de homo sapiens. Are emotii, sentimente.... si si creier, culmea. Trebuie lasata sa se implice in propria sarcina, sa i se explice unele medicatii, analize, sa fie ajutata sa ia decizii etc. Trebuie gasita metoda de abordare specifica in functie de fiecare persoana, pt ca toti difera in ce priveste controlul durerii fizice (unii se confrunta, altii evita, altii sublimeaza, altii somatizeaza etc), reactia la stres acut si la situatii de risc etc.
Am intalnit exact 2 medici (din vreo15) care au harul acesta. Nu sunt numai enciclopedii de obstretica, ci si comunica cu pacientele.
Cu alte cuvinte o abordare de metodica, combinata cu gestionarea resurselor umane in spitale.
Ar lua mult timp sa se scrie asa ceva in Romanica, si ar necesita studii ... evident si fonduri (si acolo e buba maaaare).
Pt manageri exista. Pt functionari in banci exista. Pt cadre didactice exista.
Pt medici.... pauza, lipsa, gaura.
Am gasit o carte ungureste. Dar ce folos?
Cam despre asta e vb.
Asa ceva caut.
Mami Clara,
35+, cu Antonia
si Iulia
la purtator
olishka spune:
Clara "harul" de care vorbesti tu il are doctorul meu
. Este exact asa cum ai descris tu ca ar trebui sa fie un doctor. Mai putin inzestrata cu acest har este insa doctorita la care merg maine la morfo fetala. M-a socat putin data trecuta. Insa este foarte profi.
Abia astept ziua de maine sa-i vad fatuca piciului meu. Nu m-am mai dat cu crema, asa ca sper sa se vada ceva. Sunt putin suparata ca trebuie sa merg singura. Mi-ar fi placut sa impartasesc cu tati sau cu cineva apropiat, dar nimeni nu poate sa vina
caci am programare la ora 15. O sa le aduc CD-ul.
Olga
32+
David