Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (83)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Pisigri stai sa vezi ce urmeaza: telefoanele cu "n-ai nascut?", cu "as vrea sa-ti fac o vizita, sa-ti mai vad burtica", iar cel mai haios e cand te prinde cineva online pe la o ora tarzie, "ce cauti draga pe internet?". Eu sunt f aproape de termen si asa cum celorlalte fete le e teama ca vor naste prea devreme, mie mi-e ca asta micu' va sta mai mult la caldurica, asa ca intrebarile cu "n-ai mai nascut odata??" ma scot din minti.
Si iarasi: "te simti bine, nu?" (ce sa le explici ca binele e relativ, ca sunt un balon umflat, ca dor incheieturile si oasele, ca sosetele sunt puse numai de sotz, ca am o somnolenta permanenta, ca nu vrea niciun dentist sa ma vada pana nasc...) "da, sunt OK". "pai atunci hai sa..." (mergem nush unde, ne conversam pe nush ce teme etc.)
Nu mai zic ca mama si-a anulat toate deplasarile, sotzul iese din orice sedinta ca sa-mi raspunda la telefon, toata lumea e cu ochii pe mine ca pe butelie. Parca n-ar fi destul ca la fiecare contractie ma uit la ceas sa masor intervalul
Iar la faza cu "misca", cel mai tare ma enerveaza cand vine careva si pune mana pe burta neinvitat. Deocamdata e burta mea! Proprietate personala! Ce, clostele lasa pe cineva sa se apropie de ouale lor?

Asta a fost dispozitia mea de mizantrop. Daca faci cezariana la 38s o sa scapi de multe din prostiile astea.

Si eu am miopie de 0,50 si 0,75 si nu mi s-a zis c-ar fi vreo problema. Am vazut ca celelalte diagnostice se terminau cu "gravidic", adica is chestii aparute din cauza sarcinii? Eu n-am fost la oftalmolog de cand am picat closca, trebuia???

Monica Elefantica 39+ CRI

CASA LU' BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adee spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina.n

fetelor ce este in partea stanga sub coaste?

Am avut acolo o durere puternica care a continuat cu durere de stomac(nu arsura) care si acum persista si destul de puternica de 30min. La un mom dat mi s-a facut si greata.
Bb misca de zor oare durerea sa o fi provocat-o bb? Nu imi gasesc nici o pozitie in care sa stau si sa nu ma doara.De mancat am mancat cereale cu lapte.

33+ cu Maria-Natalia
Vine barza!

Eu stiu ca este splina. Si pe mine ma durut vreo 3 zile in continuu; cred ca bebelina statea pe ea, pt ca ma intepa f tare, de nu puteam sa stau nici macar intinsa in pat pe partea stanga. Dupa vreo 3 zile mi-a trecut, cred ca sa dat bebelina jos de pe splina sau probabil pt ca a inceput sa mi se lase burta.

37+Ariana

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PetraTudor spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Clara, da, eu am avut mereu leucocitele crescute binisor; asa mi-au iesit si la 35s cind am facut ultima hemoleucograma. Bebe este perceput ca un corp strain, de aceea este stimulat raspunsul de aparare nespecific al organismului. Acesta se "agita" ca un pahar cu sampanie, si e tinut in friu de alte mecanisme . Daca nu....abia atunci e belea, cind apar tot felul de anticorpi anti-fat.

Nu, sa stii ca eu nu am chiar apreciat ca am fost mintita apropo de colul meu; e drept ca mi-a spus de repaos prelungit la pat, dar eu asta am si facut, l-am prelungit, nu l-am....permanentizat. Adica seara faceam eu ceva (rapid) de mincare, dupa fiecare control la medic ieseam la o scurta plimbare....m-am mai foit prin casa, fara efort e drept, dar...orisicit, pt un col sters simpla pozitie verticala se presupune ca e un risc.

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/

Hop si eu in discutia despre col sters! Si al meu este asa din sapatamana 33 si nu mi-a spus dr. nimic despre repaos la pat sau evitarea statului in picioare...

Noi maine intram in 38 si ... pana acum, multumesc lui DD, totul OK, desi sunt foarte miscareata.

In ultima vreme chiar stau si mai mult la verticala, asta pentru ca evit sa stau asezata, la calculator stau in picioare si am tastaura pusa pe spatarul fotoliului, doar asa ma simt ok...

Oricum, sarcinile sunt aproape la termen, asa ca nu trebuie sa stam cu vreo grija, right?

37+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PetraTudor spune:

Citat:
citat din mesajul lui mababei

Buna fetelor!

Astazi am fost la spital si m-am umplut de nervi mici si mari ! Desi mi-a zis ca-mi face internare de o zi pt. monitorizare - evaluare, doctorul imi face internare a la long! Imi face control pe masa, primul dupa saptamana 8 de sarcina, caah, rau de tot . L-am si intrebat pe doctor daca imi "provoaca" nasterea ca nu stiu ce mesterea pe acolo. Eu ma gandeam ca doar un deget isi are locul acolo, cand colo baga si valve si parca cauta sa-l mangaie pe crestet pe bebe; ma mai apasa si pe burta, ca asta mic i-a sutuit una, cat e el de pacifist! Toate bune, col inchis si lung. Apoi urmeaza echo, la un aparat de la inceputul erei ecografistice, si imi zice ca bebe are 2,900 kg. Cat, va rog??? Pai acu' 2 saptamani jumate avea putin peste 3 kg ( dar la alt aparat, poate mai de pe la mijlocul erei ). Placenta inca proaspata, gr. I spre II, artera omblicala OK, avem in schimb dubla circulara de cordon. A pierdut si "avansul", acum e mai mare doar cu 6 zile, fata de 19 zile avute pana in sapt.33. Doctorul imi zice ca-s diferite aparatele, programele de calcul dar ca e bine ca are peste 2,500 kg, target-ul lor. Dar nu si al meu! Daca tot fac cezariana pai atunci sa fie pepenas nu cat sticla de 1 l de Coca Cola. Si apoi...... programam pe vineri?? Care vineri intreb eu? Pai asta, ca el saptamana viitoare pleaca la alt congres! Am vrut eu sa-i zic unde sa-si bage noul congres! Zic nu, multumesc, raman in asteptare! Vineri voi avea abia 37 sapt. 3 zile. Ma bazez ca baieteii sunt mai leneviori si poate mai rezista el inca 7-10 zile la confortul din burtica. Apoi ma trimite la recoltat analize si monitorizare bebe. Ma pune asistenta pe pat, imi leaga senzorii aia pe burtica si pleaca. Vine o doctorita si zice: pai asta-i test de non-stress cu muzica alaturi, studenti ciripind la usa, lumina aprinsa?? . Stinge lumina, inchide radioul, alunga studentii si incepe ea sa urle dupa asistenta. Sincer abia din momentul ala am inceput sa ma stresez ca pana atunci eram linistita! A iesit pana la urma in regula monitorizarea, inimioara bate ritmic, nu sunt contractii. Mai merg vineri pentru inca o tura de aventura! Daca bebe se gandeste sa vina totusi saptamana viitoare, probabil voi naste la celalalt spital din oras cu sotia doctorului.

Scuze pentru legenda, dar inca mi-s furioasa, ma mai descarc si eu!

mihaela

36+

Fii alaturi de noi si in saptamanile ramase!

Mihaela, pe buna dreptate esti furioasa, dar zau ca ai povestit totul intr-o maniera extrem de haioasa!

Haide ca va fi bine, vei vedea!

37+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Tufete, m-ati facut curioasa: cum e ala col sters?...Ce vrea sa zica mai precis? Ca "scurt" parca pot sa-mi imaginez, dar "sters" la ce se refera?
Georgiana, bine ca ti-ai revenit din spaima! Da' nu te mai speti atata cu lucrul! Si eu mai trisez cu cate un aspirat (e singura pasiune casnica:))) sau un carat de plase mai grele de la supermarket, da' vorba aia, numai cand "pisica nu-i acasa soarecii joaca pe masa"...ca daca ar fi dupa sotz toata ziua ar trebui numa sa stau si sa mananc compot si ciocolata.
Si care mai mergeti inca la lucru, hai ca incerc sa va fac eu pofta de prenatal: e asaaa de bineee...dormi cat vrei...te plimbi...iei bani mai multi decat salariul...
Aris, aia nu se uitau la tine ca ai "burtoi", se uitau la cat esti de frumoasa, asculta la mine.
Silvia, cred ca i-au picat plombele soacra-tii cand te-a vazut, arati foarte bine, ti-am vazut pozele.

32Sophia
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana310 spune:

Da, Ilinca, ai dreptate cred cu prenatalul!!!

Si eu tot cand nu era "soarecele" acasa m-am destrabalat cu munca... Dar, slava ca a trecut!

Oricum, ma bucur ca si voua vi se par tampite intrebarile alea despre bebe, despre sarcini, despre... ce stie lumea sa intrebe in astfel de sarcini!

Mie soacra-mea toata sarcina mi-a spus ca ea nu s-a ingrasat decat 8kg cand a fost insarcinata! Bine, e drept ca nu ezita sa ma complimenteze ca m-am "intretinut" dar, va zic - de fiecare data imi zice ca ea NUMAI 8KG s-a ingrasat! Ei bine, week-endu asta am gasit poze din vremea cand... si ce sa vei?! Soacra mea era... un balonas dragutz si... clar, cu mai mult de (1)8kg in plus! Acum... nu stiu daca m-a "pacalit" sau nu aveau cantar pe vremea aia si a aproximar ea, asa, ochiometric cat a pus in timpul sarcinii
Ce m-am distrat ieri seara pe tema asta...

34+ Brisees

gia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IliesClara spune:

Aris, si eu cred ca lumea se uiat la tine admirativ. O femeie insarcinata nu circula la fiecare pas, mai ales una in trim III. S-ar fi uitat admirativ la butrica si daca erai o cat usa, dar cum nu esti... cu atat mai multt.

Ilinca, legat de ritualul de botez nu am primit nici o lamurire si raspuns la intrebari. Nu aveam ce sa iti transmit. Eu sper ca ma documentez pana la momentul oportun de undeva din alta parte. Dar te anunt oricum.
.... si ... cum adica iei banuti mai multi decat salariul?

Mababei, ... am putea deschide un subiect cu comportamentul fata de femeile gravide in institutiile specializate pe ingrijirea femeilor gravide (spitale, laboratoare, centre de tot felul) ... si dupa cateva capitole sa il implicam pe Mircea Badea ca sigur ar avea ce trambita.
Oare ce ar trebui sa facem sa se faca odata (consecvent, nu meteoric) diferenta intre femeile insarcinate si vitele gestante?!

Chatonel, tu le ai cu franceza, stii cumva de existenta unor publicatii destinate medicilor si personalului din domeniul obstreticii pe tema consilierii femeilor insarcinate? Sau un ghid de, nu stiu cum sa ii spun, abordare empatica a fem insarcinate?
Ma refer la lucrari (carti, reviste) asemanatoare cu cele pe acre pediatrii le studiaza ca sa poata ajunge la o comunicare eficienta cu copii, tehnici de interventie in functie de varsta, gradul de invazivitate a procedurii etc.
Evident ca in Ro nu exista asa ceva si nici ideea inca. Dar Dr meu vb franceza si as vrea sa ii fac cadou la sf o lucrare de acest gen. Nu ca un apropo, ca el personal nu are lacune mari aici, dar poate traduce el ceva in sensul acesta sau ridica problema macar la nivel micro intre colegii lui.

Mami Clara, 35+, cu Antonia si Iulia la purtator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Dada, Clara, eu iau mai mult (dar am inteles ca asa e in majoritatea cazurilor, exceptiile fiind legate de nedeclararea venitului real in cartea de munca) pentru ca indemnizatia de maternitate se calculeaza ca fiind 85% din media veniturilor pe ultimele 6 luni (se retine doar CAS 10,5%-incepand cu martie, pana acum era 9,5%- din salariul minim pe economie). Asa ca eu incepand cu februarie iau cam cu 3 bulioane mai mult in mana, avand in vedere ca nu mi-am mai depus dosar pt. salariu de merit, stiind ca intru in concediu..
Si cum zici si tu, dar mai mult- empatia pentru gravide e cam 0 in toata societatea, nu numai pe la spitale. Mie o data asa mi-a urcat tensiunea, eram la banca, asteptam la un rand, si vine un dobitoc de "domn" la vreo 45 de ani, tot agitat, ca el se grabeste si-mi intra in fatza, ca de fapt el acolo statuse pana sa vin eu, dar s-a mutat de la un rand la altul sperand sa mearga mai repede! Cand am latrat de cateva ori la el (politicos dar ferm, gen Dogue de Bordeaux, nu pekinez) a tot plecat cu coada-ntre picioare. Si tot la banca, alta data, era sa am un shoc cand o fata de vreo 20 de ani m-a lasat zambitoare inaintea ei.
Asta apreciez la doctoritza mea de familie, prioritatea la cabinetul ei e clara: gravidele au intaietate. Pe mine ma ia prima mereu de cand eram in 6 saptamani, si de era puhoi de moshuleti si babe inaintea mea (saracii, ca si de ei mi-e mila).

32Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenada spune:

Buna fetele, am aparut si noi sa semnam condicuta.

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Tufete, m-ati facut curioasa: cum e ala col sters?...Ce vrea sa zica mai precis? Ca "scurt" parca pot sa-mi imaginez, dar "sters" la ce se refera?

32Sophia

Doctorita mea mi-a explicat foarte bine, dar cum eu nu am de nici un fel talent la scris, nu stiu daca o sa pot reda intreaga maretie a exemplului ei, deci: inchipuie-ti uterul ca un balon pe care il tot umfli. La inceput are un "gat" echivalentul colului dar pe masura ce intra aer gatul devine din ce in ce mai mic pana dispare. Asa pateste si colul, pe masura ce bebe coboara si are nevoie de spatiu se ... inglobeaza in ....forma uterului. sper ca explicatia mea este cat de cat .... coerenta

Carmen 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Adee multumesc pentru raspuns
Mi-a trecut durerea insa dupa doua ore timp in care m-am invartit in toata casa am facut si dus poate poate, nu stiu de la ce da foarte rau a fost, sper sa nu mai experimentez asa ceva niciodata
Voi ati mai patit asa ceva?

33+ cu Maria-Natalia
Vine barza!

Mergi la inceput