Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (83)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

lysbeth,
imi pare rau de necazul cu masina; bine ca esti bine, tablele se repara, chiar daca asta inseamna bani si alergatura... stiu cum e traficul in Bucuresti; si in Iasi a inceput sa fie la fel, cu marea diferenta ca orasul e mult mai mic, deci chiar daca te blochezi in trafic tot il strabati mai repede... eu la alte avantaje ma refeream

georgiana,
urit din partea lui bebe sa faca surprize de-astea. dar nu mai sta niciodata asa de mult daca nu simti bebe miscind, mergi la spital la urgenta, e suficient sa puna un stetoscop obstetrical pe burtica si sa iti confirme ca inimioara bate ok. Mie si azi mi-au spus amindoi ca cel mai important lucru pe care il am de facut acum este sa ma asigur ca bebe misca, si daca mi se pare ceva sa nu ezit sa merg la spital, ca in maxim jumatate de ora (daca e garda mica si e implicata intr-o nastere ceva) sint consultata si se pot lua masuri adecvate situatiei... sper ca de acum daca te menajezi n-o sa mai ai aventuri de-astea....

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IliesClara spune:

Georgiana, mi-au dat lacrimile! sper sa nu mai treci prin asa ceva. Sa nu treaca nimeni!

Novus, 03.03.09 arata mai bine ca data de nastere decat 02.03.09, nu?

Pisigri, e frumos din partea Dr tau ca te-a menajat, dar cum era el convins ca de la 29 de saptamani nu duci o viata asa de activa incat sa fie periculos? Oricum rezultatul fericit conteaza, atat timp cat ai ajuns la termen, dar totusi.

Fetelor, am o intrebare: la analizele lunare - la hemoleucograma v-au iesit leucocitele vreodata mai mari decat 11-12mii?
Normal e intre 8 - 10 mii. In sarcina poate creste, cica.
Luni de zile am avut intre minim 11.800 si 14.500. Dr treceau usor cu vederea spunand ca in sarcina e normal pt ca organismul percepe sarcina ca o infectie si tumefiere, mai ales pe cea gemelara. Acum au scazut la 10mii si ceva, chiar daca "tumefierea" e in continua crestere.
Totusi ma ingrijoreaza de ce atatea luni erau asa de multe.
Ati avut careva ditre voi asemenea valori constant? Am mai citi la cineva valori aiurea, dar nu mairetin cate de aiurea erau.
Multumesc.

Mami Clara, 35+, cu Antonia si Iulia la purtator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doranna spune:

buna, burtici!!!
intreba zilele trecute cineva despre o firma care organiz. botezuri...
a venit sotul meu de la targ cu un pliant fff elegant al unei firme care se ocupa cu asa ceva. am intrat pe site-ul lor, asa, doar din curiozitate arata fff bine, fff elegant, au si poze si explicatii, tot ce vreti sa stiti legat de botez. cu siguranta este si fffffff scump, dar daca va intereseaza va pot da site-ul pe PM

Dorana 34

Mergi la inceput

Clara, da, eu am avut mereu leucocitele crescute binisor; asa mi-au iesit si la 35s cind am facut ultima hemoleucograma. Bebe este perceput ca un corp strain, de aceea este stimulat raspunsul de aparare nespecific al organismului. Acesta se "agita" ca un pahar cu sampanie, si e tinut in friu de alte mecanisme . Daca nu....abia atunci e belea, cind apar tot felul de anticorpi anti-fat.

Nu, sa stii ca eu nu am chiar apreciat ca am fost mintita apropo de colul meu; e drept ca mi-a spus de repaos prelungit la pat, dar eu asta am si facut, l-am prelungit, nu l-am....permanentizat. Adica seara faceam eu ceva (rapid) de mincare, dupa fiecare control la medic ieseam la o scurta plimbare....m-am mai foit prin casa, fara efort e drept, dar...orisicit, pt un col sters simpla pozitie verticala se presupune ca e un risc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana310 spune:

Fetelor, intr-adevar, aveti dreptate! Nu e de stat cand trec asa multe ore si nu il simti pe bebe... Bine, parerile sunt impartite. Dar, avand in vedere cat e de importanta linistea psihica, TREBUIA sa ma duc mult mai repede. Ca sa nu mai vorbesc de munca fizica pe care e indicat sa o ocolim - nu ca mine! Cum face cineva ceva prin casa, hop si eu sa sar la ajutat! Si daca sotu` ma cearta si uneori se supara pe mine pt ca nu ma abtin, ii reprosez ca ma "handicapeaza".

Adevarul e ca toata sarcina am urat ca lumea sa ma intrebe cum sunt, daca mai pot, ce face bebe... Pai, fratilor sunt gravida, normal ca mai pot - ca doar nu sunt bolnava! Cat despre ce face BB... voi daca ati sta intr-un sac cu apa, ce program credeti ca ati avea??? Asa ca, am incercat sa fac tot ce faceam inainte (adica tot pt ca toate trebuie sa treaca prin mana mea si acasa si la munca) si oarecum sa ma menajez...

Cred ca Dumnezeu mi-a dat acum o palmuta si mi-a aratat ca nu le pot controla pe toate - chiar dimpotriva!

Asadar, sfatul meu: cgiar daca va e frica de diagnostic, mai bine mergeti la medic decat sa asteptati ca in povestea cu drobul de sare...

34+ Brisees

gia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia4 spune:

Fetelor, a venit primavara! Sunt asa bucuroasa ca am intrat in martie! E luna mea preferata , iar 1 martie parca e cea mai frumoasa zi din an, mai ales daca e si insorita! Imi plac florile, mirosul de zambile si de frezie! Mirosul de zambile imi da asa o stare de visare...si parca imi vine sa le mananc!

Felicitari, Millie!

Timeea, bine ai venit pe lume! Sa fii sanatoasa si sa ai o viata ca o poveste frumoasa!

Plici, cat de dulce e bebelitzul tau!

Niko, bine ai venit acasa, mamica curajoasa! Asteptam sa ne povestesti!

Georgiana, si pe mine m-a apucat plansul cand am citit ce ai patit! E ingrozitor sa-ti simti copilul in pericol! Si a mea a avut vreo 2 zile cu miscari f putine, dar misca totusi, chiar daca rar si anemic..Fiecare miscare a ei era parca un dar de la Dumnezeu!

Ieri am fost cu impartit de martisoare si de flori, desi nu prea ar fi trebuit sa ies din casa..Am obosit f rau si noaptea am crezut ca nasc Ma luasera niste contractii asa de puternice, si pareau regulate, cam la 5 minute! Simteam si niste intepaturi f nasoale, prin toata burta, in spate.. Am luat no spa si pe la 2 am reusit sa adorm.Acum vad ca sunt bine dar am asa o durere in tot corpul si vad ca in picioare nu prea pot sta..De-abia ma duc pana la baie. O sa stau cuminte de azi, ca nu vreau sa o supar pe bebelina

Silvia 36+ Natalia (cred)
http://picasaweb.google.com/mart.apr09/Silvia4?locked=true#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zsuzsu spune:

salutare la burtici si la mamici cu bb in brate
am intrat sa semnam si noi condica
suntem bine, tot 2 in 1
nu prea am timp sa va scriu dar va citesc
felicitari milli e si bine ai venit bb Timea

36+Iulia Petra si de Daniel(05.03.2006)

AMR = 3 sapt

bb 2

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

fetelor ce este in partea stanga sub coaste?

Am avut acolo o durere puternica care a continuat cu durere de stomac(nu arsura) care si acum persista si destul de puternica de 30min. La un mom dat mi s-a facut si greata.
Bb misca de zor oare durerea sa o fi provocat-o bb? Nu imi gasesc nici o pozitie in care sa stau si sa nu ma doara.De mancat am mancat cereale cu lapte.

33+ cu Maria-Natalia
Vine barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adirys21 spune:

Neata fetele mele dragi.

Am intrat( mai tarziu ..ce-i drept) sa va ofer si eu si un la fiecare si sa va urez o primavara minunata, nasteri usoare si bebici sanatosi si mancaciosi.

Noi am lipsit motivat, in weekend am fost la parintii mei, l-am sarbatorit pe tatal meu care a implinit 50 ani de 1 martie. I-am facut o mica surpriza pt ca i-am spus ca nu ma duc ca astept sa nasc.

Vreau sa urez tot cu intarziere LA MULTI ANI lui Teo (ginerele meu) iar tie cuscra Shasa tot binele din lume, m-a impresionat pana la lacrimi mesajul tau ala spus din suflet.

Pisigri..imi pare rau de probl astea dintre doctori cu cezariana si nasterea naturala...si am vazut ca ai recomandare de la oftalmo...ce dioptrii ai? Ca si eu port ochelari?

Georgiana..ma bucur ca sunteti bine..mai multa odihna de acum.Mi-au dat lacrimile cand am citit.

Novus...sunt alaturi de tine..indiferent cand nasti

Va las acum..revin acusica

38+ Andrada Teona

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui georgiana310
Cat despre ce face BB... voi daca ati sta intr-un sac cu apa, ce program credeti ca ati avea???
34+ Brisees

gia

exact intrebarea asta ma dispera si pe mine, dar stii cum?? imi vine sa ma dau cu capul de pereti cind o aud, nu mai suport. stiu ca oamenii sint plini de intentii bune si vor sa fie amabili, dar ...la ce raspuns se asteapta ?? adica atunci cind ma intreaba "Si Ilinca ce mai face?"...eu ce ar trebui sa spun? croseteaza, invata sa joace sah sau ce? Si imi place acest "Si...", parca m-ar fi intrebat ce mai face jumatate de natiune. Si la fel de frumos este "mai"...adica ce MAI face NOU in afara de ce facea data trecuta??
De fiecare data raspund printre dinti ca "bine" si urmeaza "misca?". Da voi ce parere aveti, daca ma gasiti acasa, calma? Eh? Misca sau nu misca...?

Stiu ca sint insuportabila si exagerata si repet, stiu ca toata lumea vrea sa fie amabila. Dar e ca atunci cind te intilnesti cu un fost coleg de scoala generala, pe care nu l-ai mai vazut de 15 ani, va salutati pe strada si te intreaba "CE mai faci"? 'Poi asta-i intrebare, bine fac, am terminat o facultate si un master, m-am maritat si fac copii, da tu???

Mergi la inceput