Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (83)
Raspunsuri - Pagina 19
dannnah spune:
Buna viitoarelor mamici,
e prima mea postare pe forum, desi il citesc cu mult interes inca de la inceputul sarcinii.
Vroiam sa intreb daca vreuna dintre voi s-a confruntat cu o astfel de problema: ma doare ingrozitor incheietura mainii drepte!Ma deranjeaza cam de o luna, in special noaptea, insa ca astazi nu a fost niciodata. Nu am putut sa tin nici macar dusul in mana azi dimineata! Chiar ma gandeam ca daca asa de ingrozitor poate sa doara o articulatie, oare cum va fi la nastere??
In conditiile astea nici macar sa ma urc pe masa nu voi putea fi in stare!
La ultimul control doctorul mi-a spus ca e normal...Totusi ceva trebuie sa existe ca sa amelioreze durerea, comprese, masaj, exercitii.Poate stiti voi. Din cate am citit e vorba de sindromul de tunel carpian.
Va pup si multumesc anticipat de ajutor!
alina.n spune:
Vin cu vesti bune
primite de la Simina!!!
S-a nascut azi bebe de Novus prin cezariana, are 3500g ,scor apgar 9/10, sunt bine.
Bun venit bebe Alexandra, multa sanatate si refacere rapida Novus, te asteptam cu detalii si poze

33+ cu
Maria-Natalia
Vine barza!
georgyiuly spune:
Buna fetele!

Novus!!!

Greieras!
Am intrat si eu sa va salut...sa urez noilor ghiocei...bine ati venit! Sa fiti sanatosi si papaciosi si mamicilor voastre...multa sanatate si sa va bucurati de comorile voastre!
Noi ne apropiem vertiginos de termen, daca unele mamici vor sa-si intalneasca bebiti mai devreme eu as vrea ca a mea sa stea macar pana pe 15
, dar ea horataste asa ca ...suntem la mana ei!
In rest suntem bine.....colostru nu am nici eu,masaj la sani nu am facut...doar hidratez sfarcurile cu crema si cu ulei de mandorle, alte creme speciale nu folosesc....sper sa nu am probleme ca sunt hotarata sa alaptez!
Mi-am pregatit si bagajul ..mai ramane sa il bag si in geanta...la momentul respectiv
.
Maine am prima sedinta de monitorizare...abia astept pt ca am auzit ca foarte emotionant!Sper sa fie totul bine!
Am pus si eu cateva poze cu burta la aproape 38 de sapt. pe picassa.
Va pup si asteptam vesti de la ghiocei!!!
georgyiuly spune:
[red]Bine ai venit bebe Alexandra! Novus refacere rapida si mult laptic![red/]

georgiana
37+
Giulia
http://s359.photobucket.com/albums/oo40/gogoasha27_2008/georgiana/
http://s431.photobucket.com/albums/qq32/gogoasha27/sarbatori%202008/
http://s431.photobucket.com/albums/qq32/gogoasha27/martie%202008/
silvia4 spune:
Felicitari Novus! Bine ai venit, Alexandra! Sa fii sanatoasa si sa ai o viata frumoasa!
Silvia
36+
Natalia (cred)
http://picasaweb.google.com/mart.apr09/Silvia4?locked=true#
Manuela77 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Kea Aici concediul postnatal e ca in ro, de doi ani, platit, dar in al treilea an, ai posibilitatea sa ramai acasa fara sa-ti pierzi postul, dar fara sa mai primesti bani. Cand te intorci la serviciu poti alege sa lucrezi program redus (stiu multe mamici care lucreaza numai 4 ore), cred ca pana la 18 ani ai copilului. Sper ca nu deranjeaza pe nimeni ca am scris lucrurile astea, m-am gandit ca poate e interesant pentru alte persoane, caci si mie imi place sa citesc cum e prin alte tari. Vai cat am scris!!! 32+ ![]() |
Kea,
Aici marele dezavantaj e concediu postnatal.

Ai dreptul la 16 saptamani in total, platite integral. Poti sa iei 4 prenatal si ramai cu 12 dupa sau 6 prenatal si atunci raman doar 10 dupa

Cred ca am mai zis...mi se pare extrem de putin...
Sistemul de crese e foarte bine pus la punct (si preturile sunt pe masura) dar nu ma incanta...nimic nu se poate compara cu satisfactia de a-ti creste puiutzul, de a te bucura de progresele lui zi de zi.
Manu 34+
RaduUnde dragoste nu e nimic nu e!
iuca spune:
novus FELICITARI , si refacere cat mai rapida, bebe Alexandra, bun venit, sa fii sanatoasa si sa le aduci numai bucurii parintilor.
Fetelor va multumesc mult la toate pt raspunsuri 
"Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele."
Les Brown
31+ 

Kea spune:
Bravo Novus! Alexandra bine ai venit, sa fii sanatoasa, desteapta si frumoasa!
dannnah, sarcina usoara! Nu stiu sa-ti zic despre durerea ta, poate stiu fetele. Cate saptamani ai?
Dar sa va zic de a mea: eu ma simt de parca m-ar trage cineva de lateralele buricului, sa-l lungeasca. E normal? El saracul se tine bine pana acum, adica e inca bagat in interior, dar tare aiurea senzatia. E de la crescutul burtii? Asa ati simtit toate?
Eu azi am fost atat de harnica, de nu ma recunosc.
32+ 
Manuela77 spune:
Novus , felicitari!!!!
Bine ai venit bebe [red]Alexandra[red]! Sa fii sanatoasa si sa-ti bucuri parintii!!!
Manu 34+
Radu
Unde dragoste nu e nimic nu e!
IliesClara spune:
Happy Novus, bravo si refacere rapida! Salut BBlina, cum iti place pe afara? 
Dannnah, bun venit!
Sdr Tunelului Carpian am inteles ca ii spune, cica se obtureaza/apasa ceva nervi pe undeva si de acolo durerea si imobilitatea. Pericole nu exista.
La mine s-a manifestat la degetele inelar si mijlociu de la mana stg. Doua saptamani de dureri f mari, apoi mai lejere, dar nu numai cand eram culcata pe partea stg (desi cel mai adesea atunci aparea).
Si acum ma mai doare. Evit sa iau lucruri fragile in mana.
Dr zice la fel, ca face parte din "frumusetea sarcinii, pt ca lucrurile vin la pachet
"
Am avut apoi dureri de genunchi si glezne, nu asa de mari, dar aparent nejustificat (nu imi folosesc des picioarele, cva stau la orizontala). Lipsa de calciu, magn nu am, deci nu stiu ce poate fi.
Picioarele nu prea au treaba cu Sdr Tunelului acela.
Mami Clara,
36+, cu Antonia
si Iulia
la purtator