Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (83)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lysbeth spune:

Novus

Greierash sa vii maine cu un ghiocel dragutz si papacios

34+ Damian Codrut Andrei
AMR 6 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PetraTudor spune:

Intr-adevar, am uitat de galerie pentru NOVUS!!!!

Inca putin si isi va tine bebele in brate!

Si am uitat sa salut si eu venirea pe lume a printesei Timeea!

38+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Eu am vazut ca-s diferente foarte mari de la tara la tara, chiar si intre germa si tarile invecinate. Eu la control am mers lunar pana acum, acum am vazut ca m-a chemat la doua saptamani si in ultima luna am inteles ca mers saptamanal. Daca depasesc termenul, din doua in doua zile. Asta cred ca e cam ca in ro, dar alte fete care stau in strainatate, ziceau ca la ei se fac cam 3 eco toata sarcina. Eco mi-a facut de fiecare data intravaginal pana pe la 14-15 saptamani, nu mai retin. Apoi am vazut ca tot o data la doua controale. Probabil ca acum, la sfarsit, o sa faca din nou de fiecare data, nu stiu.
Ce-mi place mie foarte mult aici, desi ma enerveaza ca voi stiti o multime de date despre bebe, e ca analizele de rutina in sarcina se fac la ginecolog. Eu la medicul de familie am calcat numai o data in sarcina, cand am fost racita. In rest, urina, sangele pentru analize mi-a fost recoltat la cabinetul medicului ginecolog. Unele le fac ei pe loc, altele le trimit la laboratoare, iar rezultatele, tot ei le primesc inapoi. Nu trec prin mana mea. La control, medicul imi spune ce nu e cum trebuie, sau ca totul e in ordine si gata, nu ma informeaza ce valori au iesit la nu stiu ce analize din care eu oricum n-as intelege nimic. Ceva informatii sunt trecute si in carnetul gravidei, dar marea majoritate, detaliate, sunt in fisele de la medic. De fiecare data ma intreaba daca am intrebari si daca am, ma lamureste. Cum eu nu am datele in amanunt la fiecare analiza, intrebarile mele, normal, sunt la modul general.
De ce spuneam ca pe de o parte imi place ca nu stiu toate lucrurile in amanunt, e ca m-am vazut dupa ce am fost la spital sa fac amniocenteza. Acolo, inainte de amniocenteza, dr. a facut tot felul de masuratori la copil si am primit eu foaia cu rezultatele. O saptamana, pana am avut programare la medic, am invartit foaia aia pe toate partile, a fost singura mea preocupare, de dimineata pana seara. Era plina de abrevieri, deci intai a trebuit sa caut ce inseamna fiecare, apoi care sunt valorile normale si daca bebe se incadreaza in ele... sa fi facut asa toata sarcina, cred ca o luam pe aratura. Asa-s eu, panicoasa!
Si stiu ca s-a mai discutat de forum, dar nu cred ca la acest subiect (la inceput mai citeam si alte subiecte, acum numai cu ochii pe voi stau), aici concediul postnatal e ca in ro, de doi ani, platit, dar in al treilea an, ai posibilitatea sa ramai acasa fara sa-ti pierzi postul, dar fara sa mai primesti bani. Cand te intorci la serviciu poti alege sa lucrezi program redus (stiu multe mamici care lucreaza numai 4 ore), cred ca pana la 18 ani ai copilului.

Sper ca nu deranjeaza pe nimeni ca am scris lucrurile astea, m-am gandit ca poate e interesant pentru alte persoane, caci si mie imi place sa citesc cum e prin alte tari.
Vai cat am scris!!!

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Neata

nastere usoara Novus

33+ cu Maria-Natalia
Vine barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Greieras, frumos numele Rares, mie imi place mult. Mi-ar place sa-l cheme pe bebe asa, dar asta e alt exemplu de nume pe care nemtii nu-l citesc cum trebuie, asa ca am renuntat.
Si inca tot nu stim cum il cheama pe bebe. Mie mi-ar fi placut sa ne spuna cand mergem la eco, aveti un baietel atata de lung, atata de greu, si-l cheama cutarica.

Sascha eu sunt curioasa cum te-ai gandit prima data ca ar putea sa-ti placa. Ca l-ai gustat si ai vazut ca-i bun, ok, inteleg, dar cum ti-a venit ideea?

iuca, eu nu le fac nimic la sani, merg pe principiul ca stie natura ce are de facut. Numai daca se poticneste, o ajut.

Novus fii pe faza ca vine bebe!

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

Buna dimineata!
NOVUS [, Doamne ajuta!, si sa avem vesti bune de la tine!

Greeras incurajari pentru maine, tinem pumnii, DD sa fie cu voi!

16 martie.

Florinela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Neata fetele! Vin cu cafelutza cu lapte si zahar nerafinat :) poftiti la va rog

Novus, ceza usoara si refacere si mai si! Si-un BB mincacios si frumos, neplingacios!

Clara, in proiectul ala de nastere sint atitea chestii la care tre sa fii atent incit zici ca e vb de printesa de Monaco Io nu zic, e bine sa ai idee in mare ce vrei, dar sa nu uitam ca socoteala de-acasa nu se potriveste mereu cu cea din tirg si ca, fiind intr-o unitate medicala publica, nu se poate sa fie "dedicata" o echipa intreaga numai pt o persoana care are ifose. Chestia aia cu "io vreau sa maninc si sa beau in timpul travaliului" mi se pare chiar aiurea de tot... bine ca n-a zis si de unde sa ii comande meniul
Apoi fazele cu nu vreau sa ma taie, vreau sa imping io cind imi vine, nu vreau sa intervina medicul la scosul placentei, nu vreau sa imi curete BBle... astea-s chestii de facut acasa, nu-s de ce se mai deplaseaza sa nasca

anamariame, vezi, sint dilimandrosi pe oriunde

azi merg la vopsit de par; ar trebui sa ma pregatesc si pt epilat, da nu prea am curaj

Fille du Sud 36 cu Dragonbella
Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Hai Novus!

Maine scoatem un rand si pentru Greierash!

Greierash, vad ca esti din Targoviste, stii cumva cu ce banca/banci are primaria Targoviste relatii de colaborare? Ma refer in ceea ce priveste indemnizatia aia de crestere a copilului...

Denisa-Madalina 32+ cu Adela-Marisa
AMR 8 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

florinela, mai baga niste spatii intre agitate, se lati pagina de tot

Fille du Sud 36 cu Dragonbella
Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

FLORINELA reediteaza-ti mes ca ai latit pagina

Poze

Mergi la inceput