Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (83)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gigelica20 spune:

Buna seara tuturor si mii de scuze pentru absenta!!!
Sunt atat de emotionata si de incantata sa constat cati bebelici au venit pe lume de cand nu am mai intrat pe forum. Felicitari tuturor mamicilor si "Bune venit" tuturor puisorilor.
Eu sunt ok, foarte...speriata si un pic trista.
Mi-e frica de nastere, nu m-am decis cum o sa nasc ( natural simplu, natural cu epidurala, cezariana), mai vreau sa sper ca Gogutza al meu o sa rabde macar 2 saptamani la mine in burtica, offfff.
Sotul ma necajeste, sau hormonii mei ma supara pe ultima suta de metri. Nu constientizeaza deloc ca eu chiar sunt pe ultima suta de metri, ca am foarte mare nevoie de el si ca este important sentimentul de siguranta pe care doar el mi-l poate oferi. Sunt singura toata ziua, cu teama ca o sa mi se declanseze nasterea si nu are cine sa ma duca la spital.
In seara asta iar am tinut o prelegere de motivare si responsabilizare pentru viitorul tatic, dar nu am chef de asemenea "cursuri" repetate. Apoi, ma gandesc ca starea mea il influenteaza pe bebe si nu stiu ce sa fac nu mai fiu asa trista.
Va doresc tuturor o primavara frumoasa si...sa fiti binecuvantate cu ghiocei sanatosi, frumosi si norocosi
Pupici tuturor

Gigelica +35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Urraaaa Novus ! Ai ajuns la destinatie cu bine !

Noi am fost la doctor, am facut cunostinta si cu celalalt medic... care m-a consultat si el... am aflat si eu azi ca de fapt din saptamina 29 eu stau cu colul sters (cica "cum sa-ti spun de pe atunci, ca ma terminai de cap pina acuma, si tu te urcai pe pereti daca ai fi stiut...!").
Probabil ca vom face cezariana pe 14 martie. pina atunci....curaj si rabdare oricum, AMR-ul e ...12 zile? sau mai degraba 11...?

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/

PISIGRI.......14 martie zici? Las' ca-i bine! Este buna data pt. o nastere. Inseamna ca se naste in aceeasi zi cu mine

Florin 18.05.2002Teodor 01.03.2005BB3 - Petru - 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana310 spune:

Clara, ai perfecta dreptate cand spui ca sunt medici care pur si simplu nu stiu sa ridice ochii din foaie sau din ... si dupa ce iti spun ca ai o sarcina cu risc de nastere prematura se asteapta sa nu mai pui nicio intrebare si sa mergi la irmatorul conntrolsa platesti si atat!

Dar, eu pe astia ii consider executanti, nu profesionisti!

Eu stiu ca am un medic care, inainte de toate, are un caracter remarcabil Si, ca tot am zis asta am vrut sa va intreb cave. Ma bate gandul de ceva vreme sa ... il rasplatesc cumva.

E drept ca mergla o clinica privata si ca platesc fiecare consultatie + ca voi plati nasterea conform listei lor de preturi. Practic, nu am nicio obligatie sa dau ceva la doctor, cum se obisnuieste. Nici nu vreau sa ma complac in conceptia asta balcanica de a "mitui" doctorul pt ca asa se face DAR... serios, omul asta e atat de capabil, prietenos, deschis, saritor, incat ma gandesc serius cum as putea sa il rasplatesc. Serios, ma uimeste ca stie de fiecare data ceam discutat data trecuta, ma complimenteaza daca are de ce, imi spune despre alte situatii comparabile cu ale mele si ce este cel mai important MA FACE SA AM INCREDERE IN EL!

Ideea e ca as vrea sa ii duc ceva. Nu stiu daca ar accepta, nu stiu nici ce dar ma m-as simti bine daca l-as rasplati cumva pt ceea ce face.
Acum ceva vreme i-am spus ca eu lucrez cu oamenii si unul dintre cele mai importante task-uri ale mele este sa ofer feedback. I-am spus ca ii multumesc ca ma face sa ma simt in siguranta si ca de fiecare data are ceva bun de spus. Si i-am mai zis ca il apreciez profesional si sunt tare incantata ca sunt pacienta lui. Mi-a multumit si... a schimbat subiectul.
Ma rog, barbatii nu stiu sa reactioneze la complimente.

Daca credeti ca ar trebui sa ii iau ceva si mai ales CE ANUME, va rog mult sa imi spuneti!!! Tare mi-ar prinde bine o sugestie!

gia

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui simina_kin

BUNA DIMINEATA FETELE!!
Mi-a spus NOVUS sa pastram agitatele pt maine, ca nu o mai opereaza azi.Va multumeste pt galerie si va pe toate

Poze

Deci asa cuscra? Bine ca ne-ai anuntat ca eu deja ma pregateam sa anunt rudele ca mi se naste nora.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Si iata ce le mai trece unora prin cap sa faca: Proiecte de nastere si mai jos sint exigentele:

Citat:

Projet de naissance

Si l’accouchement se déroule sans complication, nous souhaitons que ce projet de naissance soit respecté autant que possible, avec l’accord du personnel soignant.
Dans les autres cas de figure, nous voulons être informés des différentes alternatives, de façon à pouvoir choisir en connaissance de cause et donner notre consentement.

De façon générale, le papa souhaite être présent le plus possible auprès de la maman et de l’enfant, y compris en cas de césarienne ou de transfert en CHU.

Travail:

• Je souhaite pouvoir boire et manger.

• Je souhaite rester mobile, pouvoir marcher ou changer de position, et bénéficier éventuellement de la baignoire ou du ballon s’ils sont disponibles.

• De ce fait, je préfère un monitoring intermittent.

• De même, j'accepte seulement la pose d'une voie fermée, qui sera utilisée uniquement pour l'administration d'antibiotiques (streptocoque B).

• La poche des eaux ne sera pas rompue artificiellement sans mon consentement.

• Je souhaiterais que le personnel soignant présent soutienne et encourage au mieux mon choix d’accoucher sans péridurale.

• Au cas où je demanderais une péridurale, je la préférerais peu dosée en première intention.

Naissance et suite du séjour:

• Je voudrais pouvoir choisir la position qui me semblera adéquate.

• Si possible, la lumière sera tamisée à la naissance.

• Je voudrais pousser par moi-même, sans être dirigée.

• Je refuse l'épisiotomie. Si vous la jugez nécessaire, je souhaiterais en être informée de façon à donner ou non mon consentement.

• Je ne veux pas d'expression abdominale.

• Je ne veux pas de révision utérine systématique. Si elle s’avère nécessaire, je souhaiterais qu’elle soit pratiquée sous anesthésie.

• Nous aimerions que le cordon ombilical ne soit coupé qu'une fois qu'il aura cesser de battre, et par le papa s'il le désire à ce moment là.

• Je souhaiterais que la délivrance se fasse de manière naturelle, sans traction sur le cordon.

• Dés sa sortie, le bébé sera placé en peau à peau, en priorité sur la maman afin qu'il puisse téter s'il le désire, en cas d’impossibilité sur le papa.

• Nous ne voulons pas que notre bébé soit aspiré ni sondé de façon systématique.

• Nous préférons que notre enfant ne reçoive pas de gouttes dans les yeux, sauf infection avérée.

• Nous voulons être présents lors de tous les soins donnés à notre enfant.

• Le papa souhaiterait donner le bain s'il y a lieu.

• Nous souhaitons qu’il n’y ait ni biberon, ni sucette, ni eau en complément de l’allaitement.

• Nous voulons que notre enfant soit dans la chambre de la maman tant que faire se peut.

• Si une prise de sang doit être faite sur notre enfant, nous aimerions qu’il y ait application d’un anesthésiant de contact.

• La maman est végétarienne stricte et souhaiterait, si c’est possible, avoir des plateaux repas adaptés à son régime.

• En cas de césarienne, je souhaiterais une péridurale ou une rachianesthésie plutôt qu’une anesthésie générale.

Fille du Sud 36 cu Dragonbella
Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alina.n

Neata burticute, va srvesc si eu cu o cana de laptic.

Ok Novus tinem agitatele la pastrare pana maine.
Fetelor eu chiar ma gandsc la Maya o fi nascut ca parca zicea ca intrerupe si tratamentul..are cineva nr ei?

Aris nu te simti stanjenita de privirile celorlalti, eu ii vad ca se uita dupa burtoiul meu si cand merg pe strada sau in magazine da nu bag in seama.

Pisigri cred ca asa doctorul te-a scapat de un stres in plus, acum esti la termen si esti bine asa ca poti chiar sa-i multumesti pt asta.

33+ cu Maria-Natalia
Vine barza!

Apropos de uitat dupa burtoi......hai sa va zic si eu una....... Se intampla acu' vreo saptamana. Mergeam eu catinel pe strada ca orice grviduta linistita.....cand odata trec pr langa niste barbati si imi vad in continuare de ale mele......Dar se pun "asti" barbati de care va zic pe fluierat si mai si comentau ceva da' nu am inteles ce.....Imi zic eu...inteleapta...astia nu au vazut ca sunt bortosica asa ca mai bine ma intorc putin intr-o parte asa sa se vada burta si in felul asta ii potolescDa' de unde! Ti-ai gasit! Au continuat sa cometeze si mai ceva parca.....si atunci mi-am vazut si eu in continuare de drum...mi-am dat seama ca oamenii clar au probleme. Mi s-a parut sa ma fluiere cand eu sunt cu burta la gura.......Asa ca ARIS, ALINA, hai sa ne linistim fetelor si sa ii ignoram....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuela77 spune:

Buna seara!
Si eu am tanjit toata sarcina (urmarind si discutiile de aici) dupa un medic/moasa, ce o fi, care sa fie 'al meu', cu care sa costruiesc o relatie, in care sa am incredere si pe care sa ma pot baza cand vine momentul.
Cum zicea si Chatonel, controalele sunt atat de rapide, ca pe banda. Aproape de fiecare data am in fata ochilor pe alticineva.... pana acum a fost suportabil, multumesc lui Dumnezeu nici nu am avut o sarcina cu probleme....dar cu cat se apropie momentul parca am nevoie de mai multa siguranta, de cineva care sa imi raspunda la intrebari
Daca va puteti inchipui, am ajuns in saptamana 34 si inca nu am discutat ce si cum va fi la nastere, macar sa stiu la ce sa ma astept. Voi avea o intalnire cu o moasa in sapt 36 special sa punem la punct unele detalii dar pana atunci o sa ma tot framant....

Manu 34+ Radu

Unde dragoste nu e nimic nu e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

Buna noapte, fetele care mai sunt peaici!

Gigelica, nu mai fi suparata...asas baietii astia dusmnaosi si ne mai enerveaza cu strea lor de calm si parca de indiferenta (dar si noi suntem cu hormonii si toate starile astea de gravida).
Eu am intrat in saptamana 38 si al meu ma intreaba "prind o deplasare in Ungaria...vinrepede" "i-am zis:ori esti tampit, ori esti nebun...si taca, taca, ca eu nasc...ca nu-ti pasa, bla bla...du-te"....n-a mai zis nimc sarcau, la un moment dat zice: "da dupa ce nasti tu vrei sa stau numai cu tine si cu bebe in casa?, nu mai muncim, nu mai platim rate ...nu mai facem nimic?".
Iti dai seama ca si eu sunt exagerata, dar si el sa stea cuminte sa nu ma mai provoace cu chestii din astea, cand eu sunt asa confuza si dezorientata.... si plangacioasa.
Cand ma gandesc ca pe 16 martie vine bebe(am tot felul de gaduri si ideii), bine el e mai detasat, relaxat, optimist...si-mi zice ca bebe vine ca ceva natural si firesc in viata noastra...de ce sunt asa panicata ?!
37+

Florinela

Mergi la inceput

GEORGIANA saracuta prin ce emotii ai trecut! Bine ca s-a miscat si te-ai linistit. Ma bucur sa aud ca era doar obosita. Daca insistentele lui tati nu te-au linistit a reusit ea bebelina sa te convinga foarte original sa stai cumnintica si sa nu mai speli nici macar o furculita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Am fost si noi azi la ecograf. E prima data cand am vazut bebelina 3D si mi s-a parut de-a dreptul perfecta , mi-au dat lacrimile acolo si m-am enervat ca nu mai vedeam monitorul din cauza paienjenisului de pe ochi. Ma intreb oare la nastere cum o sa reactionez? Va enerveaza ceilalti cu intrebari agasante??? Pai sa va zic eu. Noi suntem in amenajare apartament si acum stam cu ai mei. Si toata lumea ma innebuneste ca sa nu ma mut, sa mai stau cateva luni cu parintii, ca o sa imi fie foarte greu fara ajutor. Si sunt convinsa ca asa e, dar eu nu pot sa imi chinui parintii sa nu doarma noptile cand a doua zi ei merg la munca, pe de o parte, iar pe de alta parte, vreau la casa mea, ca am acusi 28 ani, si cum au reusit altii, reusesc si eu. Intrebari de genul ce face bebe, cand nasti etc ...m-am saturat si eu demult...Monnvas, cu ochii stau la fel ca tine, am fost la oftalmo si mi s-a zis ca pot naste natural fara nicio problema.Fetelor, eu am o soacra super!!! Ma incurajeaza ca ea a pus 30 kile in sarcina si ca le-a dat imediat jos, sa nu ma ingrijorez, ca o sa fie la fel si la mine. Am luat deja 18 , sper sa nu depasesc cu mult 20 Mai am o groaza de citit si de scris, revin imediat, ca si asa nu cred ca imi citeste cineva cearsafurile astea Ana-Maria 32+AMR 8 saptamani

Mergi la inceput