Nou stil de viata (259) - cu iz primavaratic

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Tumpi, n-am facut pita pana acum, desi am gasit o reteta care arata foarte bine si mi-am propus sa fac; dar n-am apucat. Poate weekendul care vine.

Ai grija cu degetul...

Gusta, cum esti?

Am o problema si am nevoie de sfaturile voastre - la Mara in grupa este o fetita mai dificila. Stiu si de ce e asa dificila, mi-e mila de ea si imi pare si rau pentru ea. Dar... este foarte violenta. In fiecare zi Mara, cand o intreb ce a fost rau la gradi, imi spune ca C. i-a dat una in cap, a impins-o, a tras-o de par. Ei bine, azi a muscat-o. Rau. Are un semn de "toata frumusetea" pe umar. Nu ma incalzeste cu nimic ca fetita are in fiecare zi programe speciale de acomodare, ca azi dupa ce a muscat-o pe Mara n-am idee ce pedeapsa i s-a aplicat. Dar azi chiar m-au apucat furiile... o cunosc pe fetita de mult timp, stiu cum se poarta, stiu cat este de greu de stapanit. Ei bine, io acum ce fac? La cine ma plang? Educatoarea, care este super OK, este coplesita... Pe parintii/bunicii fetitei ii vad in fiecare zi. Ce sa fac? Sa le spun lor? Directoarei?

Eu am invata-o pe Mara sa nu reactioneze violent; una pentru ca nu sunt pentru violenta, doi pentru ca la varsta asta copiii nu prea fac diferenta intre a da peste mana si a sparge capul celuilalt.... Mara este un copi cu 1 cap mai inalt decat toti cei de la ea din grupa, daca da vreunuia o palma, ii darama....

Voi ce ati face?

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madelaine77 spune:

Delia,

abia ma tin pe picoare de raceala...sigur banda o las pe maine.

Mergi la inceput

Gabi, eu as vorbi si cu educatoarea si cu parintii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Gabi: eu as discuta cu parintii. Stiu ca e greu. Mara nu o poate evita?
Tumpi: eu fac frecvent pita in casa, dar trebuie framantata binisor. De ce nu incerci tortilla? E si mai rapid, ca nu tre sa creasca.
Made: sa te faci bine repede.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Anda, Madelaine, multumesc de sfaturi.

Anda, la Mara in grupa sunt 7 copii, dintre care 3 fetite (Mara included). Azi se jucau si a inceput "disputa" pe o jucarie/ bila/ patratel, n-am idee ce e. Si pentru ca Mara a luat respectivul lucru inaintea ei, a sarit si a muscat-o...

Copiii o cam evita cu totii, dar cand sunt 7 in grupa, se pierde mai greu in peisaj un copil.

Am vorbit cu educatoarea la telefon. Mi-a explicat si ea ce s-a intamplat, mi-a spus ca dupa incident copiii n-au vrut sa se mai joace cu fetita respectiva (asa au hotarat ei), o sa vad si cu parintii.

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hopes spune:

buna fetelor si o primavara minunata sa aveti.

Gabi si noi avem in grupa un exemplar de genul asta (nici al meu nu e ff cuminte nu loveste, dar daca altul il loveste riposteaza, desi nici eu nu sunt ptr. violenta, dar probabil ca e baiat, nu stiu). Acu 2 sapt a venit cu ditamai muscatura pe umar. si nu a fost prima data. A venit cu un deget compostat pana la sange prin ianuarie, alta data de manuta...am tacut.
La noi educatoarea a minimizat incidentul si m-am cam suparat. Al meu cand face ceva imi spune intotdeauna si niciodata nu ramane nepedepsit. Cand a fost altul s-a comportat fff calm. Poate le-a zis parintilor...nu stiu.
Eu in schimb am vorbit si cu bunica si chiar cu baietelul (o fi mic, dar intelege el ceva). A incetat acum... sa vedem cat tine. Muscatul asta e boala grea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Gabi, imi pare rau ca Mara are astfel de incidente.Si eu zic ca cel mai bine inainte de a vb cu directoarea e sa vb cu parintii.Sper doar sa fie unii intelegatori si nu din cei ce raspund cu " e las ca -s copii,se mai intampla"

Anda, baga reteta de tortilla ca poate ma bag sa fa, dar poti si pe cea de pita ca sa o am pe viitor.Acum imi e imposibil sa framant, ca taman la dreapta sunt accidentata si sunt si dreptace.Ieri a tb sa-mi taie al meu friptura.

Of si am si Op-uri de scris si ma gandesc cu groaza de scris de savant am sa am.Nasol e fara online banking, abia astept sa mi se reactiveze ca parca-s ciuta fara .

Mada, sanatate multa.Ai grija cu vremea asta inselatoare.

Eu sper sa vina mai repede primavara in adevaratul sens al cuvantului.
Deja nu mai astept, asa ca m-am dus sa-mi plantez margaritarele si stanjeneii in gradina.Ma uitam cu jind si la celelalte, sper sa si iasa.Mi-am luat niste dalii superbe, sper sa fie chiar nuanta aia, ca-s un grena tare frumos in poza.

Ma duc sa-mi curat spanacul si mai revin eu.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Sabina ea merge in colectivitate 2 ore de 4 ori pe saptamana asa ca nu e mult,uneori nu am sa o duc dar am dati cand nu am ce face cu ea ,ca trebuie sa merg la socru si ea nu vrea acolo si mai bine o duc la copil.

Gabriela sunt umflata de plans ,azi mi-am facut o mie de reprosuri si numai pe mine ma gasesc vinovata .Iar de problema voastra cum a zis si Hopes si noi am avut la fel si eu am discutat cu baietelul si cu maicasa si s-a mai aplanat problema.

Hopes parca ai vorbi de educatoarea noastra.

Tumpi azi a fost frumos aici un soare cu dinti si am plantat si eu flori si mi-am taiat trandafiri.

SIropul care il ia are un gust(probat de mami) da i-am explicat ca daca nu il ia nu ii e bine si trebuie de 3 ori pe zi si inca o pastila cu animale si mi-a zis le iau mam ca sa ma fac mare si sa merg la buca.

Ma duc ca iar ma ia cu plans.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Citat:
citat din mesajul lui tumpi

Gabi, imi pare rau ca Mara are astfel de incidente.Si eu zic ca cel mai bine inainte de a vb cu directoarea e sa vb cu parintii.Sper doar sa fie unii intelegatori si nu din cei ce raspund cu " e las ca -s copii,se mai intampla"

Anda, baga reteta de tortilla ca poate ma bag sa fa, dar poti si pe cea de pita ca sa o am pe viitor.Acum imi e imposibil sa framant, ca taman la dreapta sunt accidentata si sunt si dreptace.Ieri a tb sa-mi taie al meu friptura.

Of si am si Op-uri de scris si ma gandesc cu groaza de scris de savant am sa am.Nasol e fara online banking, abia astept sa mi se reactiveze ca parca-s ciuta fara .

Mada, sanatate multa.Ai grija cu vremea asta inselatoare.

Eu sper sa vina mai repede primavara in adevaratul sens al cuvantului.
Deja nu mai astept, asa ca m-am dus sa-mi plantez margaritarele si stanjeneii in gradina.Ma uitam cu jind si la celelalte, sper sa si iasa.Mi-am luat niste dalii superbe, sper sa fie chiar nuanta aia, ca-s un grena tare frumos in poza.

Ma duc sa-mi curat spanacul si mai revin eu.

Tumpi: aici e tortilla: http://andaoana.wordpress.com/2009/01/09/healthy-eating-with-whole-wheat-tortillas/.
Pita cand ajung acasuca.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui tumpi

Tumpi, eu cred ca Gabi trebuie sa fie intelegatoare pentru ca fetita ei este cea muscata si nu parintii acelei fetite.
Eu cu toata intelegerea de care dau dovada si avand in vedere ca, din cate am priceput, se repeta acest comportament problema, as dicuta si cu parintii si cu educatoarea. Nu as putea accepta asa ceva. Imi duc copilul la gradinita sa fie ocrotit si in siguranta si nu sa vina muscat.Parintii acelei fetite trebuie sa fie responsabili si trebuie gasita o rezolvare.
Si la noi la gradi era un copil care musca si pana la urma l-au dezvatat. Stiu exact cum a procedat directoarea, dar a fost cu acordul parinitlor.

Mergi la inceput