Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (27)
Raspunsuri - Pagina 16
mansonrox spune:
Multumesc tuturor pentru urarile de bun venit, Moniland daca nu ma insel spuneai ca avem aceeasi varsta de sarcina nu?
Am si eu cateva intrebari. Ieri s-a intamaplat sa stau de vb cu o colega de munca si sa ii spun ca singurele teste facute pana acum au fost decat cele obligatorii gratuite fiindca restul nu mi-au fost recomandate de ginecologul meu si nici nu am stiut ce sa-l intreb. Oare sa fie chiar atat de grav? Sfatul primit a fost sa imi schimb ginecologul, asta clar o sa o fac si o sa vad ce anume pot face din acele teste.
Mersic
Rox
+18
danielle02 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Galarina Pentru cele interesate de tratamente homeopate in sarcina, recomandari de hrana sanatoasa, etc.: http://www.homeopatie-soescu.ro/obstetrica.html Va pup! Moniland, merci de complimentul "slabutza", dar crede-ma ca mananc cat 7 in perioada asta Cristina |
interesant

ma dor ochii de la atata citit
pozici

vine BEBE 2

Ebonee (02.10.2007)

sanziana spune:
Ionik76 eu sunt in aceeasi situatie cu tine: adica tb sa imi procur imunoglobulina pt copil. La fel am facut si la primul bebe. Din propria mea experienta iti pot spune ca nu se gaseste in Romania imunoglobulina pt hepatita b. Fii foarte atenta ce cumperi din farmacie sa nu dai banii degeaba. E posibil sa nu fie pentru bebelusi. Sau poate a adus-o cineva in farmacie spre vanzare ca nu i-a mai trebuit si atunci iar nu poti sa stii in ce conditii de temperatura a fost tinuta.
Eu am cumparat-o acum 3 ani din Germania. Trebuie sa citesti cu foarte mare atentie prospectul, eventual sa ti-l traduca un traducator autorizat ca sa nu dai banii aiurea. Eu stiam sigur ca nu se gasesc in Romania.
Si acum pentru celelalte fete o intrebare: dupa prima ecografie acum varsta sarcinii tb sa fie 14 saptamani si 2 zile. Azi am fost la ecograf (la acelasi) si mi s-a spus 16 saptamani si 2 zile. Deci cate saptamani de sarcina am?![]()
Partea proasta ca nu stiu exact cand am avut ultimul ciclu (in a doua jumatate a lunii noiembrie 2008) spre rusinea mea pentru ca nu mi-am mai tinut socoteala motivat de faptul ca mie mi-au trebuit 4 ani sa il fac pe Codrin, apoi iar alti 2 ani in care nu am ramas insarcinata niciodata. Si ca urmare am zis eu ca mie nu mi se mai intampla sa raman insarcinata, mai ales ca deja am 36 de ani.
Asa ca acum sunt in dilema.
Sanziana si
Codrin Marius (15.08.2006)
Mony08 spune:
mansonrox eu zic faci cum crezi tu ca ti-ar fi mai bine.E adevarat ca nu e normal sa nu-ti dea sa faci analizele care se fac pana la saptamana 18,pt ca dr nare de unde sa sti ce ai si ce nu ai doar uitanduse la ecograf.Eu ma refer la analizele de cytomegalovirus , toxomoplasma,rubeola,ser herpes...eu astea le-am facut pana acum. Intradevar am auzit ca sar face si listeria ceea ce inca nu mio zis dr nimic si o sai spun eu in caz ca numi spune. Ce stiu ca la DT si TT sunt doctori care considera ca nare rost sa faci acele teste.
Mony
15+
CriPOD spune:
Ionik, sanziana, dar nu va ofera cei de la com le-o fi zicand la forul ala national de control a bolilor contagioase imunoglobulina pe gratis? Mie asa mi se pare nu normal, dar absolut necesar sa pastrezi o po****tie sanatoasa intr-o zona "rosie" dpdv a Hep B. Ati incercat?
Motana, eu stiu ca-s absolut interzise orice exercitii care se fac intinsa pe spate, din cauza presiunii asupra venei cave. De aia tot ziceam eu ca nu gasesc exercitii pt minge. Oricum, ala de tights si stuff e super, am si eu vreo 2 de-alea, dar tot pt picioare. Adica si eu imi ascult corpul, dar incerc sa evit ce am citit clar ca trebuie evitat. Despre cealalta problema, cu curentatul, pe la noi se intampla tare des, sunt perioade. Este din cauza aerului uscat, dar depinde si de ce porti tu, imbracaminte, sa provoci acumularile de static.
Nix, felicitari pt caruciorul albastru!
Eu am fost atat de balonata aseara ca aproape nu mai aveam aer. Si incepe sa ma doara in dreapta sub coaste de la starea exploziva in care sunt. Nu's ce sa fac... sa nu mai mananc atat? Sa evit anumite chestii? Fiu-miu s-a procopsit cu-n virus, n-am mai fost nici unii racitit de vreo 3 ani. Frumos, acu' sper sa nu-l imparta cu restul ca mie una nu-mi lipseste. El e fericit, ca nu merge la scoala.![]()
Mom me www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
romanitza spune:
Am fost si eu ieri la ecografia morfofetala, am implinit tot ieri 19 saptamani de sarcina. Bineinteles ca tehniciana nu a vrut sa ne spuna sexul bb-ului, saptamana viitoare mergem la doctor si speram sa ne confirma ce ne-a spus tehnicianul de acum 3-4 saptamani, si anume ca e fetita. Mi-a placut ca totusi ni l-a aratat pe bb, ne-a spus ca e un copil sanatos, toate sunt normale si dublu/triplu test ne-a iesit bine, deci totul decurge perfect pana acum. Am primit si 3 poze cu bb-ita, pe care le vom adauga la albumul de poze.
Eu in schimb nu ma mai simt asa de bine, cred ca e din cauza tensiunii scazute, si ieri, si azi eram sa lesin la munca... Sunt mereu ametita si nu prea sunt in apele mele...
Motana - si eu ma electrizez de toti si de toate, cred ca e de la aer/haine, etc. Noi aici inca nu am renuntat la hainele groase, as'noapte au fost -15 si s-au simtit -30 grade cu factorul vant... E atat de frig aici si se pare ca astea vor ramane temperaturile pentru inca o perioada de acum incolo... 

Ne-am saturat de iarna!!!!
mQQm - ai grija cu raceala, sa nu te molipsesti si tu. Cu exercitiile pe minge, ai dreptate, nu ai voie sa faci exercitii in care stai pe spate si apesi pe vena cava. 
Nix - felicitari pt caruciorul albastru
Moniland - stai linistita, nu e o regula sa simti bb-ul intr-o aceeasi saptamana, fiecare corp si fiecare copil e diferit. Eu am inceput sa simt clar acum 2-3 saptamani, deci prin saptamana 17-18, si asta dupa ce stateam relaxata in pat cand veneam de la job. In timpul zilei chiar nu-l simteam. De vreo saptamana-doua insa, il simt cum loveste cand sunt la munca, si cand imi ating burtica cu mana simt cum se calmeaza.
Bun venit noilor fete! O sa recuperez cu cititul, saptamana trecuta a fost f grea pt mine aici, la munca, si chiar n-am avut cand sa citesc...
19+
jojo_miha spune:
Si eu am pus aceeasi intrebare acum catea zile,daca misca bebe sau nu,parca sa zic ca acum misca
.
Mami de Teodora Ioana(29.09.2007) si
19+tot cu 
pogos spune:
Buna burtici!
de cateva zile va tot citesc dar nu apuc sa scriu nimic.
bun venit fetelor noi si va urez sa aveti parte de sarcini la termen si bebei sanatosi!
s-au discutat multe subiecte de cand am postat ultima data si nu mai stiu la care sa raspund ![]()
asa ca va urez o primavara frumoasa si insorita!
Laura, mami de
Ana Catinca (25.09.2006)
si
in burtica
alinutza78 spune:
Buna seara gravidutze
Sunt fericitaaaaaaaaaaaaa
..mi-am vazut bebelul la echo...si am un baietel
...am un baietel
...exact cum mi-am dorit si cum am intuit...Are 205 grame si e mai mare decat varsta sarcinii cu 7 zile...deci e un mancacios ca ma'sa...![]()
Vreau si eu carucior bleu...vreau si eu un carucior bleu...
Revin mai tarziu..acum tre' sa serbez..sa beau...sa strig...mi-am vazut bebelu'...e sanatos..si are cuculetz
...sunt asa de fericita
Alinutza
17+ viitoare mamica de strumf baietel