Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (27)
Raspunsuri - Pagina 14
danielle02 spune:
`neata burtici 
nu am mai intrat ieri dupe ce am veit de la moasa ca eram super obosita si chef de nica :((
la primul bebe am avut alta moasa care imi urmarea sarcina si acu s-au schimbat,cica a intrat aia la pensie,si eu ma bucur fiindca era cam shuie,imi interzicea niste lucruri de parca eram fiicasa`,era putin dusa saraca,deh...anii ![]()
insa am dat de alta,tot dusa...pot sa zic,am discutat ieri de problema mea cu placenta si hematoamele mele,mi-a zis ca nu pot face nimic in privinta placentei,sa nu cred ca daca stau numai in pat si nu misc deloc placenta mea se misca din locul ala si urca mai sus sau coboara,placenta o sa se ridice pe masura ce creste uterul si am un avantaj ca e pe o parte,nu imi acopera colul deloc,asa ca sa nu stau si sa gogesc in pat ca nu are efect,bineinteles sa ma feresc de ridicat sau facut prea mare efort.
asta nu e o amenintare de avort si ca bebe o sa vina la termen,asta in caz ca nu o sa incep sa sangerez dupe vreo 30 saptamani (in caz ca nu s-a ridicat placenta) si atunci fac cezariana de urgenta iar bebe are toate sansele sa supravietuiasca si sa fie ok,deci...sa nu imi fac griji,sa stau linistita si sa las pe bebe sa creasca pasnic ![]()
a fost draguta,mi-a explicat cu lux de amanunte tot ce ma framanta pe mine,insa nu mi-a zis nimic de hematom,doar ca e undeva si ala dar nu incurca cu nimic,o sa iese o data cu placenta afara.
nu trebe sa ma mai vada decat in 11 saptamani,cand o sa am 28 saptamani fiindca e sigura ca nu se va intampla nimic,cica dupa data asta daca nasc,e ok,ea ma supravegheaza ![]()
mi-a venit si scrisoarea cu rezultatele de la analiza de sange,deci:
Spina Bifida si Down`s Syndrome risc fffffffff scazut
(asa era specificat in scrisoare,doar ca in loc de f era v (very
)
sunt fericita 
am vazut ca vb despre pompele de sani,eu una nu am luat imediat si multumesc fetelor de la odisee si scutece acum ca m-au sfatuit sa nu i-au inaite sa nasc ci dupa fiindca nu e sigur daca imi trebe,poate laptaria functioneaza cum trebe si nu o sa am nevoie
si nu am avut nevoie ca nu am alaptat ![]()
insa eu zic ca e bine de asteptat ca poate vb. lor,nu o sa va trebuiasca si dati banii degeaba 
ma duc sa ma ocup de micul dejun 
pozici
vine BEBE 2 
Ebonee (02.10.2007) 
Moniland spune:
Am doua intrebari pentru fetele cu DPN iulie: eu nu simt ca misca copilasii. Mai sunteti in situatia mea?
De doua zile ma doare burta, probabil de la faptul ca creste. Ma doare toata burta, si laterale si sub burta, pana si mijlocul. Voi ati trecut prin asta?
18+

Moniland spune:
dalielle, super vesti!!! Deci ai o sarcina fara probleme si nu trebuie foarte atent monitorizata daca te-a chemat supa 11 sapt. de la aceasta vizita. 
elena, ce mai faci, ti-a mai crescut burtica? La mine parca de doua saptamani creste non stop. Si la tine e la fel?
18+

Motana spune:
Moni, eu am simtit pe bebe dupa 18 saptamani, mi s-a zis ca si pe la 20 poti sa le simti, si e ok. De fapt cred ca mai simtisem un pic inainte dar nici nu imi dadeam seama, nu te speria.
Tot pe la 18 am inceput si eu sa am dureri de burta, dam am mai citit ca daca nu sunt insotite de dureri de spate e ok. Si acum mai simt asa cateodata, eu zic ca mai ales daca imi e frig la picioare, mereu am avut chestia asta. Sau cel mai probabil e ca se mareste uterul cresc bebeii.
Fetelor, eu de vreo 3-4 ore m-am pus sa citesc despre Attachemnt Parenting, am deja un kg de site.uri pe care trebuie sa le mai rascolesc, e tare interesant. Si pe forum la noi am vazut discutii mai vechi (chiar si certuri
), aici.
Un site pentru incepatori: www.attachmentparenting.org/principles/principles.php" target="_blank">Attachment Parenting
Daca mai vreti mai am despre Co-sleeping, Breastfeeding and so on. Noi citim si apoi o luam la intrebari pe Nix daca e cazul ![]()
20+ 
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
alfa_anca spune:
Moni esti la prima sarcina, nu e obligatoriu sa simti mai devreme de 20 de sapt bebeii. Eu la prima sarcina, exceptand ca am simtit-o o singura data la 15 sapt fix in ziua in care am lovit masina si m-am speriat ffff tare si la fel de tare m-am agitat, apoi pana pe la 20 de sapt nu am mai simtit fata deloc. Asa ca eu zic sa stai linistita. In ceea ce privesc durerile, si pe mine ma doare pe sub burta mai ales seara cand ma intind in pat...de dureri de mijloc nu mai vb.
Anca
de gandacel Elena (03.11.2007) si
22+ 
danielle02 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Moniland Am doua intrebari pentru fetele cu DPN iulie: eu nu simt ca misca copilasii. Mai sunteti in situatia mea? De doua zile ma doare burta, probabil de la faptul ca creste. Ma doare toata burta, si laterale si sub burta, pana si mijlocul. Voi ati trecut prin asta? 18+![]() ![]() |
iti raspund si eu chiar daca DPN-ul meu e in august,

eu zic sa nu te ingrijorezi ca nu prea le simti pe bebelushe,la prima sarcina am simtit bebelisna dupe 19 saptamani si acu,la a doua desi sunt in 17 saptamani nu simt mai deloc ca ar misca bebe,doar cateodata seara cand stau intinsa parca m-ar mangaia cineva pe dinauntrul burtzi si atat
nu iti fa probleme si nu te ingrijora,cand o sa iti mai creasca butica o sa te rogi sa fie mai finute cu ficatul,stomacul tau
eu am avut numai un bebe si incercam sa o gadil la fundic sau picioruse sa se duca mai in jos ca nu mai suportam suturile ei in organe :(((
dureri e normal sa ai ca se mareste uterul,la tine de 2 ori mai repede decat la noi
si eu am dureri in partea de jos cand stau intinsa sa ma odihnesc,mai mult sunt contractii nedureroase,i-au no-spa desi tot nu imi trece,fac putina miscare si dispar.

pozici

vine BEBE 2

Ebonee (02.10.2007)

Moniland spune:
Mutlumesc fetelor 

, nu ma ingrijoreaza nici faptul ca nu le simt, sau poate da, dar nu-mi dau seama, si nici fapul ca ma doare burtica ca parca durerile sunt la suprafata, nu in burtica. Vroiam sa stiu ca nu sunt singura
.
Burta creste, creste si ma gandesc ca fetitele sunt bine si cresc caci altfel n-ar creste burtica. Asta e logica mea
Iar durerile de genul acesta am mai avut dar parca nu atat de mult timp. Ma duc sa bag un no-spa sa le mai calmez.
La eco ma duc in 12 martie, asa ca mai am un pic si le vad cat sunt de uriase fetitele. ![]()
18+

danielle02 spune:
http://tusibebe.wordpress.com/2008/08/22/bebe-misca-si-aude-inca-din-burtica/
pozici
vine BEBE 2 
Ebonee (02.10.2007) 
Giova spune:

Mi-am scos si eu analizele, toate bune in afara de hemoglobina, sub limita inferioara
. sa vedem ce zice expertul maine cand merg la eco.
Bun venit noilor gravidutze!!!
Montana si eu ma electrizez si pe cei din jur. eu de mult am problema asta ....
ana303maria
, sarcina usoara in continuare si multa sanatate!!
danielle felicitari pt. rezultatele bune de la test.
Moni stai linistita, eu la prima sarcina l-am simtit catre 16 sapt., dar se poate si mai tarziu. Nu mai e mult pana mergi la eco si vei vedea ca bebelinele sunt ok si misca la greu.
Pompa am avut de la Nuk timp seringa. Foarte buna a fost. I-am imprumutat-o nasei piticului, sa vad daca o mai are si in ce stare este. de nu...voi cumpara si eu, dar tare scumpa mi se pare cea de la Avent. acum daca e asa de laudata...n-am incotro si o voi cumpara.
_
Gio
19+ si Marco(06.01.2006)
poze
cami_lol spune:
Neata zmeurici! Ati vizitat Baby Expo? V-ati cumparat ceva special? Eu am zis ca nu cumpar nimic pentru bebe, dar tot m-am lipit de un body
. Am luat si pentru mine creme de la Mustela, carte Mama si copilul de Fenwick sa mai completez colectia de informatii.. Am vazut ca erau si cateva piese de mobilier pentru camera lui bebe foarte dragute.
17+