Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (280)
Raspunsuri - Pagina 6
Roxana_G spune:
Iata ce nu face Andrei din ce trebuia pana la un an:
- nu vocalizeaza totdeauna cand ii vorbesc eu, uneori se uita in alta parte sau ma ignora
- nu raspunde prin gesturi nici la intrebari simple, de fapt la nici un fel de intrebari
- nu foloseste cuvinte sa denumeasca persoane sau obiecte (initial zicea tata si adada, acum nu mai zice deloc)
- nu combina silabe diferite, de regula dubleaza silaba
Nu face nimic din ceea ce era scris pentru 1-2 ani.
Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi
Roxana_G spune:
Si ca sa ne amuzam putin de test, m-am apucat sa il refac mai indulgent de data asta, rezultatul este acesta:
Data: 28.02.09
Varsa socializare: 1.83(1 ANI 10 LUNI )
Varsa limbaj: 0.6(0 ANI 7 LUNI )
Varsa autoservire: 1.46(1 ANI 6 LUNI )
Varsa cognitiv: 1.6(1 ANI 7 LUNI )
Varsa motor: 2.47(2 ANI 6 LUNI )
Varsa mentala: 1.59(1 ANI 7 LUNI )
Varsa cronologica: 1.5(1 ANI 6 LUNI )
IQ: 106
Deci orice as face nu e bine si nu stiu de ce, acum a iesit si mai prost la limbaj.
Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi
Sabina spune:
2.Poate cere "mai mult" .
3. Spune:"Gata/Nu e".
4. Executa comenzi simple fara a i se da indicatii prin gesturi. D N
5. Poate da sau arata la cerere (cind i se spune: da-mi sau arata-mi). D N
6.Arata 12 obiecte familiare cind sint numite. D N
7. Indica 3-5 imagini dintr-o carte, cind acestera sint denumite. D N
8. Arata 3 parti ale propriului corp. D N
9. Isi spune la cerere numele sau porecla (diminutivul). D N
10. Raspunde la intrebarea: "Ce e asta?"-denumind obiectul. D N
11. Combina cuvintele si gesturile pentru a-si face cunoscute dorintele. D N
12. Numeste altiu membri din familie, inclusiv animalele preferate. D N
13. Numeste 4 jucarii. D N
14. Pune intrebari folosind o intonatie urcatoare la sfarsitul cuvantului sau a propozitiei. D N
15.Numeste 3 parti la o papusa sau o alta persoana. D N
16. Raspunde afirmativ sau negativ la intrebari care cer raspunsuri tip DA/NU. D N
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Sabina spune:
Asa, sa o luam metodic, eu am multe intrebari pe care nu le inteleg.
!.
Ce inseamna cuvant?
Gheorghe spune asa:
ama pt mama
tz pentru tzitzi
ham ham pt catel
brrrrrrrr pt masina
ssssssss pentru sarpe
ania ania cand se joaca cu sofia(se bate pe urechi si spune ania ania, si asta doar in relatia cu ea...e un cuvant care determina o actiune sau nu?? )
Un milion de alte onomatopee care descriu diverse actiuni/obiecte, dar numai dacai le denumesc /repet eu. Cum ar fi vaca face mu, el zice Mmmmmmm.
eu am zis ca nu spune 5 cuvinte, desi poate el spune!
2.ce inseamna sa ceara mai mult? cand vrea ceva se face inteles prin silabe plus gesturi. Asta inseamna ca cere mai mult? eu iarasi am zis ca nu, pt ca nu vocalizeaza "mai mult", ci doar se face inteles.
3.Nu spune nici gata, nici nu e. Imi da de-nteles, la fel ca mai sus.
4 si 5 le face fara dubii.
6. Ce inseamna denumeste 12 obiecte? ca le spune numele? nu, nu spune numele a 12 obiecte. daca il intrebcare e xyz mi le arata.
7.imi arata ham ham, rata catoedata...si nu mai stiu. Asta chiar n-am exersat cu el. Cand exersam, dupa 10 minute stie.
peste 3 zile nu stie fara exercitiu decat 2,3. Eu nu exersez cu el din carti, recunosc. Si la Sofia m-a plictisit f tare chestia asta, mi s-a aparut cam absurd.
8.face
9. Zicea Goghe, acuma nu mai zice. Daca il intreb cine e Gh arata cu degetu spre el. dar nu spune.
10.face, daca e catel. Zice ham ham cand il intreb ce e. Si la zebra tot ham ham zice
ce consider, da sau nu?
11.da, combina cuvinte si gesturi pt a-si manifesta dorintele. Rox, sunt sigura ca si Andrei face asta!! Atentie, eu inteleg prin cuvant orice ii iese pe gura.
12. Nu numeste alti membri din familie decat prin onomatopee inventatecare nu seamana cu numele lor. Deci am zis ca Nu.
13. Nu numkeste 4 jucarii. (Dar stie care sunt!!!!! Mi se pare f nedreapta aceasta intrebare))
14.dupa parerea mea, da, pune intrebari, are mimica de intrebare dupa onomatopeele lui. Io stiu, se pune??
15Nu face asa. Daca ii dau papusa si il intreb unde sunt ochii, burta etc imi arata. Si la mine, si la sofia. Dar nu spune cuvinte.
16.Dupa parerea mea imi raspunde...dar prin gesturi. Nu prin vorbe.
de aia spun....e f f ciudat facut testul.eu n-am inteles ce trebuie sa raspund de multe ori si asa ca am zis nu.
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Sabina spune:
si inca o chestie.
Eu consider ca cum 30 de minute a zis prima lui propozitie. Era la mine in brate si a spus ama tz.
Eu am tradus prin mama vreau tzitzi, da n-a vrut
, deci inseamna mama are tzitzi.
Nu a ma repetat figura, desi am exersat acum cu el, dar eu sunt convinsa ca le-a spus asociat.
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
ANDREEA11 spune:
Adimercedes multam de raspuns. Nu am pregatit rechinul si e bine de stiut.
Sabina sanatate lui Gheo. Urmareste hidrocelul, dc zici ca si schimba dimensiunea. S-ar putea sa fie comunicant.
Betty sanatate lui Mario. Ma sperie colectivitatea cu bolile astea.
Ramoniani sanatate Elizei.
betty78 spune:
Azi am avut niste bufeuri groaznice...efectiv nu stiu de la ce sunt: ma lua cu niste valuri de caldura si ameteala de nu mai stiam de mine si m-au tinut cateva ore. In rest persista durerile cam ca la CM si ma simt tare rau balonata.
in plus sunt tare suparata ca Mario s-a imbolnavit; de fapt era putin racit cam de o saptamana de la gradi, dar azi vazand ca este plin de mucozitati l-am trimis pe tati cu el la doctor si uite asa a ajuns pana la urma la spital.I-au pus branulica si i-au facut analizele de sange ca sa vada daca exista o infectie la plamani sau este doar viral. Asa ca dupa ce imi era rau a mai trebuit sa pregatesc bagajelul atat pentru Mario cat si pentru tati si sa il duc. In seara asta doarme tati cu el la spital si eu o sa incerc sa ma odihnesc singurica acasa. Eu fug sa ma bag la somnic.
Betty78
de
Mario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Mario prima oara la mare
pozele noastre
asa creste bebe Mario
betty78 spune:
Andreea11 apropos de colectivitate, sotul mi-a spus doctoritza care l-a consultat pe Mario la Euroclinic, medic neonatolog de profesie, a alergat dupa el spre scari si i-a spus ca sa incerce sa faca ceva pentru copil si sa nu il mai duca la gradinita macar pana la primavara-vara, sau daca se poate sa se evite ducerea lui in colectiviate pana la 3 ani. Exact asa cum a spus Sabina racelile repetate la varsta asa de frageda fac extraordinar de mult rau. Eu una ma gandesc serios sa retrag copilul de la gradi, cu toate ca din alte motive sunt foarte multumita de progresele lui
Betty78
de
Mario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Mario prima oara la mare
pozele noastre
asa creste bebe Mario
diwana spune:
Betty, imi pare f rau ca Mario e bolnavior. Saracutul de el, iar e la spital. Cand creste ori se face medic, ori se muta intr-o zona fara spitale
(incerc sa te fac sa zambesti putin
). Ai grija si de tine
. Insanatosire rapida lui Mario.
Sabina, apropo de propozitii, stii care a fost prima pe care am inteles-o la Rares? Mami...tati? (mami, unde e tati?, mami, tati vine?, mami, tati ce face?)
. Sau daca nu sunt eu langa el, intreaba Tati...mami? (traducerea aceeasi
). Asta o zice de mult. Apoi restul, sunt pe limba lui.
Sunt de-a dreptul inmarmurita de rapiditatea cu care strang, retin si folosesc copiii informatiile
. Aseara i-am cantat prima oara melodia din filmul pe care vi l-am pus. I l-am cantat de vreo 5 ori cred, si in seara asta, i-am zis doar primul vers, si el mi-a raspuns "tac, tac, tac". Eu spuneam un vers, si el termina. Chiar nu ma asteptam sa fi retinut de aseara. A! cel mai haios, dar obositor pt. corzile noastre vocale si pt. sinapsele noastre, care au cam iesit scurtcircuitate, este ca aseara i-a cantat taica-sau cantecelul cu iepurasul care fuge peste imas, si cand incerca sa-i cante si alt cantec, protesta, numa' pe ala il vroia. In seara asta la fel. N-a vrut niciun alt cantec, decat asta cu iepurasul, faceam cu randul, ba eu, ba tati, asa cam de 20 de ori cat sa fumegam in zona capului
. Rares se uita atent in gura noastra si mima si el cu buzele. La un moment dat tati, satul de acelasi cantec a vrut sa creeze alta melodie pt. iepurele saltaret, dar a fost aspru sanctionat, asa ca a trecut din nou la aceleasi note
. Asa am petrecut o seara melomana in familie 
Diwana si pitic Rares (14.09.2007)
filmulete Rares
Piticul se face mare