Burtici fericite de septembrie-octombrie 2009(16)
Raspunsuri - Pagina 12
kiki_cri spune:
Zubeen, imi pare foarte rau pt ce ti s-a intamplat...sunt sigura ca in curand vei ramane din nou insarcinata si atunci totul va fi bine.Suntem toate alaturi de tine!
KIKI
9+
Roxxy80 spune:
Referitor la epilat, eu tot cu aparatul ma fac de ani de zile, insa in ultimele luni de sarcina la Matei am folosit doar lama de ras (desi nu-mi place deloc). Terminam mai rapid operatiunea decat cu aparatul de epilat. Oricum o sa vedeti (ma refer la fetele aflate la prima sarcina) ce corvoada devin epilatul, spalatul +alte activitati de ingrijire in ultimele luni de sarcina
din cauza burtoiului imens.
Roxxy, mami de Matei scump si drag (29.11.2007) si o super fericita
11+
adimercedes spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui zubeen neatza fetele, nu mai am bebe...asa ca de martisor....vineri noaptea dp ce m-am intors de la eco,de la dr din pitesti,am laut utrogestan,amstat in pat,si pe la 2 noaptea m-am trezit plina d esange si am pierdut un cheag mare..si am situt ca asta este..sotul meu era plecat in slovenai, si mi-a spus ca ajunge in pitesti samb pe la 7seara,nu sitam ce sa fac in miez de noapte..unde sa ma duc eu in pitesti la macelarii astia..cu cien sa ajung la buc..si am stat asa pana dim,nu am mai avut sangerare, si dim,vorbisem cu vara-mea sa mearga la buc cu mine,si surpriza,a venit si sotul meu exact dim cand ma pregateam sa plec...si am fugit la bu,am aj la urgenta la elias, un dr f cumsecade, ciprian pop...cand mi-a facut controlul mi-a spus ca s-ar putea s afie vorba de un avort in curs,am facut si eco,si nu mai era nimik...nici umra d emebrion,il pierdusem ...si asta a afost,am facut chiuretaj,groazzzzznic...mi-a explicat ca paote s anu fie nici o cazua,ci doar,fiin la prima sarcina,corpul meu sa respinga bebele,fiind un corp strain cu care nu este obisnuit...o sa faca analize la embrion sau ce era ..caa scos ceva la controlul ginecologic...eu nus itu ce sa zic..acum ma consider vbinovata, paote ca tebuia s aammaimulta girja..paote trebuia sa fiu mai calma,stit ca va ziceam ca uneri sunt nervoasa...si cu serviciul nu situ ce s amai zic..am avuto sapt crunta crunta,sefa mi-a facut viata un iad saptamana asta,nu aveai cum s aignori,la modul cum sd-a purtat,si sita ca sunt insaricnata,asta nu inteelg eu,cum sa fie asa... asa ca fetele,va rog din suflet,nu lasat NIMIC sa va afecteze,absolut nimik,nu merita..oamenii sutn rai si uite ce s eintampla....bucurati-va de bebei si nu luati nimik in seama,numai ascultati viata din voi si fiti fericite..va pup, multumesc mult de tot ca ati fost langa mine..o sa mai intru sa va vad..va pup,sa aveti grija d evoi sid e burtici,sa fiti vesele si sanatoase Zubeen cu bebica 7+ |
Zubeen, tare rau imi pare
. Sa iti dea D-zeu multa sanatate, refacere rapida si un nou bebe in burtik care sa fie bine.Te rog din suflet sa nu te autovinovatesti!!!! Nu e vina ta, absolut DELOC! Sigur a fost o problema genetica undeva si sarcina nu a fost viabila! NU E VINA TA ABSOLUT DELOC!!!! Lucrurile astea se intampla, fara sa avem control asupra lor, asa ca nu e nimic ce puteai TU face (mai bine).

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Povestea obtinerii primei sarcini
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
| citat din mesajul lui anaconda2 Adimercedes , la 5 sapt si 2-3 zile , deja batea cu 145 bpm ! Iar la eco de 8 sapt , cu 175 bpm . Buterrfly , cu nu ma impac cu sucul de portocale de nici o culoare , ca nu-mi plac portocalele , iar lapte...n-am baut niciodata ! Cum spuneam , o sa incerc cu kiwi , si sper sa dea rezultate , ca alteceva...nu stiu ce sa iau . 8 + |
Anaconda, eu am zis ca in general, asa citisem pe net si mi-a spus si doctorul. Era vorba de batai regulate care daca sunt altfel indica in mod clar o problema. Bineinteles ca sunt si situatii ca cele mentionate de tine si e total valabil. Dar, daca in cazul tau ar fi fost bataile neregulate la 5 sapt, de ex, medicul poate ar fi asteptat pana pe la 7 sapt, ca sa vada evolutia si sa isi intre inima in drepturi. Eu la asta ma refeream
."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
| citat din mesajul lui ButterflySim ADIMERCEDES dece au facut amnio la Viena? La noi nu face nimeni ok? Poti sa afli la ce clinica in Viena au facut? Mersic ![]() 10+Simm Povestea noastra http://butterflysim.hi5.com |
Simm, stiu ca eco a fost facuta la Iosup, parca. Pliul nucal nu a iesit bine si au vrut sa faca amniocenteza. Nu stiu exact motivele pt care au ales Viena, cred ca profesionalismul si siguranta pe care le-o inspirau o clinica particulara din Viena. Cred ca nu au vrut sa se riste in RO. O sa cer detaliile clinicii.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
gabrittza spune:
un martisor virtual din partea noastra,un munte de ghiocei,un ocean de sanatate si o mare de pupici!

LA MULTI ANI CLOPOTEILOR SARBATORITI ASTAZI! 
Gabby
8+ cu bebe 2!!!si Addy(tatic) de
Daria Maria(11.02.2008)
ATAT DE MARE SUNT
asa a venit pe lume Daria
poze
adimercedes spune:
Am vazut ca discutati despre streptococ B. Mi-a facut si mie dr analize la 32 sau 36 de sapt, nu mai stiu exact, si era pozitiv. A zis ca, din experienta lui, e mai bine sa nu fac nici un tratament cu antibiotic, pt ca nu are garantia ca la nastere nu o sa il am din nou prezen si ca e mai bine sa imi puna perfuzie in timpul travaliului, pt ca in cateva minute ajunge si la bb si e protejat (era vorba de nastere naturala!), deci se poate! Insa mi s-au fisurat membranele si am inceput sa pierd lichid si medicul mi-a dat Amoxicilina timp de 7 zile. In timpul travaliului am avut perfuzie cu antibiotic. Dar pana la urma am ajuns la cezariana.
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
vik-cj spune:
Buna fetelor! va doresc o primavara frumoasa si insorita, fara greturi si alte probleme neplacute!
Bun venit noilor burtici!
Si o imbratisare virtuala lui Zubeen, imi pare foarte rau! Sper sa poti trece peste asta cat mai repede...
Vad ca s-a discutat mult despre nr de analize si eco din diverse sisteme medicale. Eu acuz sistemul roman de faptul ca nu merge mult pe preventie ci pe tratament...nu suntem educati sa invatam sa prevenim ci doar sa tratam. Dincolo se pune altfel accentul...dar nu vreau sa intru in polemica cu nimeni.
Si eu sunt panicoasa de felul meu si gandesc tot la fel: daca am posibilitatea o sa fac si 100 de ecografii si analize pentru a avea siguranta ca bebe e bine...
Azi schimbam semnatura...am intrat in saptamina a 8a! yupii....
O dupa masa frumoasa si plina de martisoare!
8+
Iulika29 spune:
Bunå fetelor!!Am intrat sa va urez o primavara frumoasa multa sånåtate voua , la bebei si un soare strålucitor in viata voastrå...

Aståzi la mine este un soare mai special...mai luminos (sau poate asa il vad eu de 1 Martie)dar tot e frig..asa ca o så profit så mergem in vizita la niste prieteni .....Vå doresc o duminica plåcutå
Iulika, cea mai fericita
13+
claucia spune:
Buna ziua si de la noi,
Frumos frumos afara dar degeaba, pitica mea mica are laringita acuta si nu putem iesi afara. Si ea saracuta, intre doua accese de tuse si un anemic "mama, ata", isi pune ghetutele. Asa ca ieri am stat in casa astazi la fel, maine merg la servici dar ea tot in casa ramane pana pe miercuri cel putin. are si febra, noaptea nu are respiratie fara zgomot, nu poate expectora, azi-noapte frigea, in rest are temperatura destul de moderata, in fine, la copii si sugari laringita e f periculoasa pt ca au laringele f mic si este pericolul de nu mai putea respira in cazul in care se inflameaza excesiv.
Eu vad ca nu am luat, sper sa nu iau deloc, si sper din toata inima sa nu aiba asa ceva cand bb2 are doar cateva luni, nu stiu cum m-as descurca. Si la ea e prima oara cand are asa ceva, pana acum, numai banale raceli (care la inceput par mari tragedii
)
In rest bine, nu mai am pic de greata, mi-a revenit si pofta de...stiti voi, o pierdusem de mult ![]()
ma bucur ca afara e soare chiar daca nu l-am simtit si pe pielea mea. astazi am chemat parintii un pic sa stea cu alessia sa ma duc si eu pana undeva, macar pana la mega image ca prea frumos e afara, si ma imbrac, ma aranjez si...imi amintesc: mi-a luat sotul masina (si a lui e f mare, mi-e greu sa o conduc). asa ca imbracata frumos am ramas acasa. am culcat copilul de pranz si acum cu voi aici.
am vazut ca ati vorbit depre medici/tari/act medical. Eu as fi subiectiva sa spun ceva pt ca am sora medic chirurg si mama in sistemul medical de 30 ani. Insa, ceea ce pot spune este ca s-au schimbat f multe, nasterea trecuta la mine a fost su-per-ba, cezariana la municipal, fara nici o legatura cu sora sau altcineva, ea a nascut in alta parte cam in aceeasi perioada
. asistente dragute, aripa de spital renovata (nu privat sau cu plata), au apus (zic eu, sau macar in mare parte) vremurile cand trebuia sa dai ceva ca sa te bage in seama sau iti vorbeau urat, pai daca imi vorbesc urat sa vezi ce rascol eu spitalul ca imi cunosc drepturile si lucrurile s=au schimbat. Aici insa ma refer la Bucuresti si la experientele mele care nu au fost din cele mai rele in general vorbind.
Actul medical nu este cu nimic inferior celui din strainatate, aici nu exista dubiu. In ceea ce priveste conditiile da, serviciile, politetea, sunt multi ani de zambet si training despre cum sa fie clientul satisfacut pt a nu fi o diferenta. Dar la stat, la clinicile particulare nu mai este nici o diferenta.
Ce nu imi place mie in sistemul de sanatate din strainatate (si aici sunt in tema f bine cu anumite sisteme, prin natura muncii mele) este ca in cazul gravidelor de ex, nasti cu cine se nimereste de garda, si aici e la fel daca apelezi la sistemul asigurarilor de stat si nu ai un medic al tau care iti urmareste sarcina, dar relatia de confidenta si incredere pe care o ai cu medicul tau e cam pe duca in cazul in care nu ai pe cineva si te simti cam in aer.
Si faptul ca nu se recomanda de catre doctorii biiiine instruiti analize si eco si investigatii, etc, din cauza ca trebuie sa se reduca costurile, ca nu plateste casa de asigurari (aceeasi situatie si in caz de ceza, e destul de greu sa o obtii, te consulta o comisie pana sa se dea un accept si e destul de greu pt ca exista posibilitatea sa nu plateasca casa de asigurari si ramane spitalul cu zilele de terapie/operatia/mana de lucru etc neplatite)
In Ro, inca e bine din punctul acesta de vedere, pentru noi adica, doctorii recomanda cam tot ce este necesar, poate si mai mult pentru a se asigura ca totul merge bine, nu este asa o relatie puternica si reglata cu casele de asigurari, dar va fi la un moment dat, controalele vor fi mult mai stricte pentru a fi sigur ca nu platesc ceva ce nu este naparat necesar sau vital. SI ramane alternativa privata care nu este chiar f scumpa, adica avand in vedere ca nasti odata, de doua, de trei ori in viata, nu sunt zeci de nasteri
, medlife are preturi ok, euroclinic si sf maria (CMU) mai scumpute.
Cu epilatul, eu m-am facut cu aparatul electric pana la nastere (cat si cum am putut, sa vedeti cum e sa incerci sa dai burta la o parte, mai in oglinda de pe sifonier, mai pe ghicite. Cu lama in zonele esentiale (dureroase cu aparatul
si la subrat, urasc cu aparatul pe acolo)
Zubeen, imi pare tare rau, nu e deloc vina ta, a fost sa fie, si macar sa crezi, ca in starea trista pe care o ai acum, sa crezi ca va fi bine, caci va fi. Vei ramane iar si va fi bine, of, si serviciul asta numai motiv de bucurie nu este, dar asa o mare neplacere...te pup
In fine, m-am lungit, va urez un inceput de primavara superb, eu am primit martisor, flori si ...placinta (de la sotul, adica de la parintii lui ca a fost in vizita la ei).
O zi frumoasa.
Clau
11+ si Alessia Maria
13 iulie 2007
poze cu noi