Sezatoarea canadiana (133)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

During a seminar, a woman asked," How do I know if I am with the right person?" the author then noticed that there was a large man sitting next to her so he said, "It depends. Is that your partner?" In all seriousness, she answered "How do you know?" Let me answer this question because the chances are good that it's weighing on your mind replied the author. Here's the answer.

Every relationship has a cycle...In the beginning, you fall in love with your partner. You anticipate their calls, want their touch, and like their idiosyncrasies. Falling in love wasn't hard. In fact, it was a completely natural and spontaneous experience. You didn't have to DO anything. That's why it's called "falling" in love.

People in love sometimes say, "I was swept of my feet." Picture the expression. It implies that you were just standing there; doing nothing, and then something happened TO YOU. Falling in love is a passive and spontaneous experience. But after a few months or years of being together, the euphoria of love fades. It's a natural cycle of EVERY relationship. Slowly but surely, phone calls become a bother (if they come at all), touch is not always welcome (when it happens), and your spouse's idiosyncrasies, instead of being cute, drive you nuts.The symptoms of this stage vary with every relationship; you will notice a dramatic difference between the initial stage when you were in love and a much duller or even angry subsequent stage. At this point, you and/or your partner might start asking, "Am I with the right person?" And as you reflect on the euphoria of the love you once had, you may begin to desire that experience with someone else. This is when relationships breakdown.

The key to succeeding in a relationship is not finding the right person; it's learning to love the person you found.

People blame their partners for their unhappiness and look outside for fulfilment. Extramarital fulfilment comes in all shapes and sizes. Infidelity is the most common. But sometimes people turn to work, a hobby, a friendship, excessive TV, or abusive substances. But the answer to this dilemma does NOT lie outside your relationship. It lies within it. I'm not saying that you couldn't fall in love with someone else. You could. And TEMPORARILY you'd feel better. But you'd be in the same situation a few years later. Because (listen carefully to this): The key to succeeding in a relationship is not finding the right person; it's learning to love the person you found.

SUSTAINING love is not a passive or spontaneous experience. You have to work on it day in and day out. It takes time, effort, and energy. And most importantly, it demands WISDOM. You have to know WHAT TO DO to make it work. Make no mistake about it. Love is NOT a mystery. There are specific things you can do (with or without your partner). Just as there are physical laws of the universe (such as gravity), there are also laws for relationships. If you know and apply these laws, the results are predictable. You can "make" love. Love is therefore a "decision". Not just a feeling.

Remember this always God determines who walks into your life. It is up to you to decide who you let walk away, who you let stay, and who you refuse to let GO...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Fetelor dragi - mii de scuze, nu mai prididesc nici macar sa citesc Sezatoarea
doar de pe ultima pag ce am vazut la repezeala intrebarea lui inacanada... si am gasit pe I-net o info... sorry... dar e din 1998... http://www.calmis.ca.gov/file/occguide/managtrn.htm
La noi... si bune (foarte bune) si mai putzin bune (chiar rautze)... Gabisor are un loc la Lycee St Louis de Montreal ... da stiu nu exista asa ceva ... insa eu, din greseala, tot asa-i zic... in loc de Lycee St Louis de Stockholm Avand in vedere ca nu stim exact cat se mai prelungeste exilul nostru aici... am fost f fericita sa aflu ca din aug putem sa incepem lb fr! Omul meu se uita aproape zilnic pe I-net dupa job-uri... insa chiar nimic nu a aparut inca la orizont... din pacate
Vestea mai putzin buna e ca prunca are muuuuuuuuuuuuuci... garla... si mi-a tusit toata noaptea. Am tzinut-o azi acasa si eu incerc sa invatz... ca sa nu pierd de la scoala... Ieri am luat-o de la grdi uda (toata: costumul mare, cizmele, manusile, caciua) si noroita de zici ca s-a tavalit in balta si noroi... Indif de gradi... aici asa-i educa... dupa principiul un copil murdar e un copil fericit Ce-tzi e si cu fericirea asta Maica-mea a fost super socata cand a vazut ca ZILNIC o ia de la gradi ca un salahor care a muncit din greu la sapat santzuri in noroaie... Si in plus la aproape 6 ani ei nu au absolut nici o programa de edu... nimic-nimic-nimic... doar se joaca de voie... atat...
Va tzuck si fug la invatzat!
Va doresc multa-multa sanatate si numai bine... si promit ca azi dupa-masa raspund la e-mail-uri acolo unde am ramas in restantantza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

neatza!

mqqm, eu am crezut ca ai vorbit la modul general, despre cine scrie pe forum ..independent de locatie...nu neaparat despre cei relocati..si sa stii ca ai dreptate..zic io, proaspat iesita de sub plaplumioara si din lumea viselor...mie imi lipseste TIMPUL soro..sa merg in vizita la prietene, in loc sa butonez de zor si sa nu-mi iasa nici cum vreau intonatia ...TIMP sa citesc o carte/presa ...nu rezumate subiective, TIMP sa gatesc de-adevaratelea, nu sa balesc aici la gogosile si la clatitele voastre.. TIMP sa dau o fuga sa vad pe viu fluturii de la Niagara sau Las Vegasul ..etc, etc...ofofofof..

am uitat sa imi aleg baba ..mai are rost acu?

o zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ei, ei... ia vedeti!

Ktrinelu', pai ca sa rezum ce ai scris, daca iti faci ceva timp, vii pina la mine si gatim de-adevaratelea clatite si le si mincam dupa aceea tot de-adevaratelea.

Eu ma recunosc in ce a spus mQQm, eu sint aici nu pentru ca am timp, dar pentru ca in viata reala imi lipseste ceva vital: comunicarea! Oricit de multumita sint de felul in care am procedat cu facerea si cresterea de copii, eu sint o persoana extrem de energica si de activa, dar mai mult decit atit, am nevoie de oameni, de a comunica cu ei sub toate formele si aspectele aceste comunicari, incit faptul ca cercul meu e atit de strins aici ma face sa caut forme virtuale de comunicare... Sa nu am intelegeti gresit, nu sint singura, nu sufar de singuratate, am citiva prieteni foarte buni, comunic si cu cei pe viata din tara sau din lume, fac si vizite si primesc pe masura timpului... pentru muuulte persoane ar fi mai mult decit suficient, dar pentru mine nu! Asa ca, da, eu vin aici si din acest motiv, dar mai ales ca-mi sinteti dragi rau!

Lorelaim, sanatate multa! Aveti loc acolo unde va doreati!!! Ce ma bucur, bravo ca ati reusit!!! Predarea e suta la suta in franceza? Dupa ce metoda, europeana sau americana? Felicitari!!!

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Iar cu timpul... nu stiu, parerea mea este ca daca vrei, ti-l iei, in sensul ca ti-l eliberezi. Am invatat de la sotul meu asta, eu fiind genul de om care nu a stiut, nici cind era copil, sa-si faca timp pentru lucrurile personale... Dar sotul meu mi-a aratat ca se poate si altfel, bineinteles ca nu fara nu frustrezi un pic pe cel de linga tine, dar asta pentru ca eu nu pot sa fac cum face el. Dom'le, sotul asta al meu, are trei copii, o nevasta, un servici stresant si solicitant, o parte din sarcinile casei foarte bine precizate si indeplinite, plus scoala... Face exact ce facea si acum 8 ani! Trei seri pe saptamina de antrenamente la kendo, o ora de yai, in serile in care nu e la sala, alearga sau face cite doua ore minim de exercitii in casa... isi citeste cartile lui (ia ghiciti subiectul!), e la curent cu tot ce e nou legat de meseria lui, nu-i scapa nici un film (si are si A pe linie la scoala ). E de admirat, sa stii!

Daca acum citeva luni ma intreba cineva ce am mai citit (una din pasiunile mele mari fiind lectura), dadeam din umeri si ziceam ca am citit ce am scris mai sus, plus materialul legat de scoala. Ei, dar urmind exemplul sotului meu, am reinceput sa citesc! Si pe mine daca ma scapi in ceva ce-mi place, nu ma mai vezi! Asa ca, m-am reintors la vechea mea pasiune si devor cartile, am citit sau recitit putinele carti pe care le aveam in biblioteca si acum am inceput sa iau saptaminal de la biblioteca cite un roman... in franceza, dar vreau sa iau si in engleza. As fi putut sa o fac demult... dar faptul ca eu credeam ca nu am timp, m-a impiedicat sa pun mina pe o carte si sa o devor... Acum ma retrag frumusel in dormitor, inchid usa si citesc... si stii ceva? Nu pot sa spun ca se darima casa daca eu nu sint acolo, se descurca ei si fara mine, ba chiar mai bine! Acu', recunosc, ca a fost un pic frustrant la inceput sa vezi tu, cea care te credeai indispensabila in viata lor si in mersul casei, ca lucrurile merg la fel de bine si poate chiar mai bine si daca tu te retragi o ora sau doua din vacarmul casei! Si inca n-am demisol, ca as iesi doar cind mi s-ar face foame... Dar apoi iti trece si incepi sa gusti placerea pe care ti-o ofera acest lucru. In plus, am realizat ca ies mai in cistig daca ma duc eu cu Agata la activitatile ei si sa-l las pe Octav cu piticii... pai da, frate, asa mai merge! Aia mare e mare si face singura tot, eu doar o insotesc si o supraveghez... si citesc! Si in timpul asta ii dau si ei senzatia ca a petrecut timp de calitate (nu suport expresia asta!) cu mami a ei, fara picitii atirnati de coada! Si exemplele ar continua...

Ah, nici eu nu suport rezumatele din presa! Eu ma duc direct la sursa, nu citesc niciodata rezumate, totul ori nimic, mai bine nu mai citesc deloc. Dar eu intru pe site-urile principale de revista presei, in toate cele trei limbi, imi aleg subiectele care ma intereseaza sau care ard... si apoi ma duc si caut articolele in ziarele respective. Si abonamentele sint foarte bune, ca te obliga sa citesti si fara sa ai nevoie de calculator, iar daca ai materialul in fata, apare si timpul.

Ce vreau sa-ti spun aici este ca femeia in general, ca barbatul e mai descurcaret la acest capitol, nu stie sa-si faca timp indiferent care e programul ei, ca e acasa sau la servici. Si ar trebui sa cam invete!

Din pacate, cu carnetul nu am facut nimic, as putea spune din lipsa de timp, dar desi as fi crezuta pe cuvint, eu stiu sigur ca nu lipsa timpului ma tine pe loc... Tu ai zece ore de condus deja? Bravo, felicitari! In cazul asta sint prea slaba ca sa mai intru in competitie cu tine!

Sper sa intelegi bine ce am vrut sa spun mai sus... sau macar e musai sa-ti spun ca am avut intentii bune!

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Neatza,
Vreau sa va intreb ceva,chiar d cveti zice ca tara arde si baba se piaptana: cum e posibil ca in toronto gas sa fie 83.7 si la 200km nord de noi sa fie 77,7? Poate ma lumineaza si pe mine careva?
Si dc tot e asa de frig,ne-am suparat si ieri am luat bielte pt Punta Cana din 21 -28 martie-deci cine mai doreste,cine mai pofteste e bine venit.Acum am o problema sa gasesc ceva pantaloni scurti, tricouri si vreo 2 rochite pt kids, dar la preturi rezonabile, nu 30 cad o rochita fara maneca,stiti ceva magazine?
Maru-mersi pt articolele din blog

Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biscu spune:

si eu am stat "calare" pe forum anu' trecut, dar apoi am devenit bizi si nu am reusit sa mai intru. acum am inceput sa am iar timp sa vad ce mai face lumea pe forum, asa ca ma bag iar in seama .
si mie imi lipseste comunicarea. toata lumea e bizi acasa si cu serviciul si nu reusim sa ne mai intalnim. au crescut copiii si alergam la diverse activitati extrascolare. nu ma plang de asta pentru ca imi place tare mult sa merg, dar nu mai ramane timp de altele. si uite ca am atins si subiectul timp si foarte bine ai zis nelia. sunt de acord cu tine. iti faci timp singur, nu ti-l da nimeni si nici nu pica din cer. mie imi place sa cos goblen, sa crosetez, tricotez, sa citesc si incerc in fiecare zi sa fac cate putin. adica am reluat asta pentru ca ma luase si pe mine valul ca nu am timp pentru lucrurile care-mi plac.

o zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

denisa, nu exista raspuns la dilema ta...aici pretul variaza si la 5 km...si cand te gandesti la cat a ajuns barilul ...

Nelia, ooo….nu-mi mai da exemple de cum stiu barbatii sa-si respecte timpul …ca am pe unul langa mine care face la fel…de 10 ani nu isi iarta aproape nici o meteahna …intrebarea e : o poti face fara sa penalizezi pe cineva/ceva/orice ? ..fara sa afectezi in jur ? …nu vreau sa fie personal, dar de ex daca sotul tau face atatea, sau al meu …mi se pare ca rupe din timpul altcuiva sau , invers, umple voit timpul cuiva care poate ar fi vrut sa faca altceva in acelasi timp …gen mancare, stat cu copii,citit o carte, facut cumparaturi …nu stiu daca ma intelegi , dar cum…. timpul curge la fel pt toti …imposibil sa nu afectezi ceva/pe cineva daca stai sa iti faci tu toate placerile…

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Nelia, eu am recunoscut-o pe Ange dar nu pe Simona, pe tine (cu sotul) si pe Agata, pe Dana cu gemenii si cam atat ... restul .... Pune domle' si nume sa ne edificam, nu ne mai lasa la foc mic A' si pune si reteta de clatite bretone si spune-mi te rog de unde iei faina

Ktrinel, si mie imi pare rau ca nu ne-am vazut Succes

Lorelaim, daca te consoleaza, nici soricelul nu face mai nimic la gradi, si la cea de langa noi nu stiu daca s-o mut ptr ca ii scoate asa cum zici tu la noroaie, zapezi si alte bucurii stiu de la cineva care a lucrat acolo. Pupici Gabitei, sanatate max si succes la franceza din toamna Succes si tie la scoala, daca poti invata suedeza, poti orice

Carmen, imi place noua tunsoare si baietii tai sunt la fel de frumosi dar tot mai mari

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

uit mereu, Almo, f frumoasa vacanta ati avut, chiar si asa cu ploaie

Nu mai vorbiti de timp liber, ce-i aia? Eu cand aud in jurul meu, draga daca vrei iti faci timp cand maica? Doar daca mai tai din lista de facut si mai ramane loc sa adaug altceva

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

Mergi la inceput