NASTERE NORMALA DUPA CEZARIANA
Raspunsuri - Pagina 2
ana2612 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui zozela kitzy-io am prins 12 ore de travaliu crunt..Nu m-au marcat-nici alea,nici cezariana.M-am refacut repede,a4a zi eram acasa,in rol de mama cu drepturi depline,ma miscam perfect,durea ca naiba-dar nu aveam timp sa bag in seama..Si-apoi..daca nu faceam scarba de ceza,nu ajungeam la hemoragie din cauza de fire "resorbabile-neresorbite"Catgut cumparat de mine,cromat,STERIL Mi se pare o tampenie cu aia 7 ani Io as mai incerca odata natural-sa ma razbun Ela,mami de sufletel blond!! Mihai creste!! Povestea nasterii |
Zozela, si eu am patit-o cu hemoragia, in plus nu am avut lapte deloc prima sapt dupa cezariana, abia apoi...si m-am refacut foarte greu...prefer sa sufar travaliul...cat o dura el, decat o noua operatie
ana2612 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Otiliav
Uite si aici mai poti citi pe aceeasi tema. La mine diferenta intre nasteri a fost de aproape 4 ani si a fost bine. Cum de ai ajuns la cezariana prima data? Cat de mare este estimat bb la nastere. Te intreb pentru ca pe mine m-a ajutat ca a doua fetita a fost mai mica, si ea s-a blocat la un moment dat in bazin dar moasa a fost o profesionista. Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Pozele noastre |
Alex a avut 4 kg la nastere, la ecografie parea chiar mai mare, de aceea dr a zis ca nu voi putea naste normal, si m-a programat pt cezariana (singurul impediment...cam pripita decizia, dar la emotiile mele de atunci, nu am mai avut luciditatea necesara analizarii situatiei). Acum nu iau vitaminele decat foarte rar, ca bebe sa nu mai ajunga la 4 kg si ma sui pe cantar aproape zilnic pentru a nu ma ingrasa prea tare.
ana2612 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui OanaRusu Va invit sa cititi aici povestea nasterii fetitzei mele - am nascut natural dupa cezariana, cu 8 zile inainte de a se implini 2 ani de la cezariana. Mai adaug si faptul ca la ambele nasteri aveam cativa ani peste 35 Am nascut in Tg Mures, in spitalul judetean cu dl doctor Turos Janos . Oana, mami de Ana Maria (13 iunie 2008) si Paul-Victor (21 iunie 2006) noi4 www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=19" target="_blank">Clipe de viata 2008 1 martie 2009 Priveste partea buna a lucrurilor |
Frumoasa povestea nasterii tale, sa-ti ajute Dumnezeu sa te bucuri de cei doi ingerasi ai tai. Daca nu mi se incumeta dr pt nastere normala, o sa incerc sa iau si eu legatura cu dl doctor Turos Janos din Tg Mures.
OanaRusu spune:
Ana, eu n-am luat vitamine decat f putin - vreo luna la Paul si deloc la Ana, am mancat multe fructe si legume, seminte, alune etc, pt a avea vitamine si minerale etc natural.
Nu cred ca bebe se face mai mare de la vitamine, cred ca e vorba doar de materialul genetic, na, nu sunt eu medic imi dau cu parerea
Fii linistita si savureaza sarcina
Pentru nastere naturala parerea medicului conteaza mult - cata vreme pe medic il intereseaza mai mult ce e bine pentru mama si bebe, cu contul lui din banca
Mie abia pe la sfarsitul sarcinii mi-a spus ca dupa cum are Ana dimensiuni e candidata ideala pentru nastere naturala, asa a si fost Paul a fos marisor dar mai ales aproape transversal.
Sanatate
Oana, mami de Ana Maria (13 iunie 2008) si Paul-Victor (21 iunie 2006) noi4
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=19" target="_blank">Clipe de viata 2008
1 martie 2009
Priveste partea buna a lucrurilor
ana2612 spune:
Multumesc pentru sfaturi OanaRusu, eu incerc sa nu ma ingras peste limite sarcina aceasta, sper ca nici bebe sa nu ia proportii prea mari ca si dr. sa ne dea acordul pt nastere normala...om vedea cum decurg lucrurile. Am inteles ca fetitele se nasc in general mai micute, voi vedea sapt aceasta daca e o ea sau un el, si la tine vad ca a tinut figura, dar nu se stie niciodata ce se va intampla
Otiliav spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ana2612
Alex a avut 4 kg la nastere, la ecografie parea chiar mai mare, de aceea dr a zis ca nu voi putea naste normal, si m-a programat pt cezariana (singurul impediment...cam pripita decizia, dar la emotiile mele de atunci, nu am mai avut luciditatea necesara analizarii situatiei). Acum nu iau vitaminele decat foarte rar, ca bebe sa nu mai ajunga la 4 kg si ma sui pe cantar aproape zilnic pentru a nu ma ingrasa prea tare. |
Am scris si eu in sfarsit povestea nasterii pentru ambele fete.
Eu am 1.62, sa zi asa o inaltime medie. Prima fetita a avut 3.8 kg dar nu kilogramele au fost problema pentru cezariana de urgenta ci ca a intrat in suferinta fetala, uterul nu se mai contracta deloc, iar ea nu intrase bine cu capul, a fost cu capul in jos dar putin transversal. Acum la a doua sarcina am simtit ce inseamna copil aliniat perfect pentru iesire, daca isi lua avant simteam in col cum impinge.
Eu cred ca ingrasa vitaminele, prima data am luat din luna a patra, Supradyn, si am pus 24 de kilograme, plus Ca din saptamana 32, plus Fier.
Acum am luat 18 kilograme, si am inghitit fix 40 de pastile de Elevit care-s mai slabute. Da, fetita cea mica s-a nascut cu 600 de grame mai putin dar in curand o va prinde pe cea mare la aceeasi varsta.
Eu cred ca mai bine pentru mama dar si pentru copil sa aibe bb o greutate normala la nastere si sa nu faca ravagii cand se naste.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre
OanaRusu spune:
poate n-am fost destul de clara - eu nu cred ca vitaminele ingrasa bebeii - pe mamici precis le ingrasa, de aia urasc vitaminele la cutie, eu am patit-o de mai multe ori.
Sanatate multa si optimism !
Oana, mami de
Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008)
si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
noi4
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=19" target="_blank">Clipe de viata 2008
1 martie 2009
Priveste partea buna a lucrurilor
ana2612 spune:
Asa este, si eu m-am ingrasat de cate ori am luat vitamine...
Iar la prima sarcina, chiar m-am convins ca si bebe este influentat, primele 5 luni de sarcina nu am luat nici o vitamina, doar fier, iar bebe era in limite normale, la fel si eu cu greutatea, apoi, la recomandarea ginecologului am inceput sa le iau ( parca facusem o crima ca nu luasem pana atunci) si m-am speriat sa nu se intample ceva cu bb, desi mancam tot felul de seminte si siropuri naturale si chiar ma simteam perfect.
Din saptamana in care am inceput sa iau vitaminele am inceput sa crestem amandoi, deci de atunci am depasit si eu si el greutatea normala. In plus, am inceput sa ma umflu, acumulam apa, desi am mancat nesarat...Eu am luat in tp sarcinii 18kg, iar Alex s-a nascut cu 4kg.
Ellenuta spune:
ana si eu am nascut prin cezariana si acum si fi vrut nastere naturala .. insa dr meu a zis pas .. mi-a spus ca se mai practica, dar exista riscuri .. pe care majoritatea doctorilor din romania nu vor sa si le asume ..
la prima sarcina, dr meu a incercat tot posibilul sa nasc natural dar nu s-a putut .. eva a avut 4420 g si nu a vrut sub nicio forma sa iasa natural.
acum, voi face tot cezariana desi mi-e groaza sa ma gandesc ca voi trece iar prin ce am trecut ..
Elena de Eva Maria (14.01.2008) + 11+
Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
ana2612 spune:
Ellenuta imi pare rau pentru tine...doctorii astia arunca repede scuza cu riscurile...dar acestea sunt foarte mici...si eu una chiar as risca...numai sa gasesc doctorul care sa incerce, asta in conditiile in care bb nu ar creste tot asa de mare ca data trecuta si toate conditiile vor fi optime pana atunci