Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (82)
Raspunsuri - Pagina 11
Nikoleta20 spune:
AAA apropo am citit ca vorbea cineva de FLORA...nu prea mai e nimic pe acolo...mai mult gol decat plin...nu se gaseste mare lucru si se ajunge cu 331..stiu sigur ca e la o statie de liceul meu![]()
Nikoleta 20
39+
Mario Andrei
Asteptam cu drag minunea din viata noastra!!!
poze la albumul DC
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2009&month=2&day=26&babycount=1
Gaza22 spune:
Uaaau ce mumos e Mario. 

. Bravo Niko ai un baietel de milioane sa-ti traiasca sa fie sanatos.
aa si-mi place tare mult camasuta ta de noapte. Esti o drguta.

32+ cu 
Floric spune:
Super siteul lui Mario.
Niko sa fiti sanatasi si fericiti
Joanna , Maica Domnului sa fie cu tine si sa iti usureze durerile.

Raaluca spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui pisigri Pai...no, nu chiar sufar ca facem cezariana, oricum mi-e frica da, mai ales daca fixam o data, scap de stresul cu vine/nu vine medicul. mai scap si de alte motive de stress (cel putin din punctul meu de vedere), cum ar fi "oare ce o sa se intimple". ajung in sfirsit la certitudinea aia de care ziceam ca am eu nevoie. dar tot ramin la parerea mea ca nasterea vaginala e mai...sanatoasa. asta este.... mie alunite nu stiu daca mi-au aparut; mi-or fi aparut citeva in plus. DAR mi-au aparut 2 pe areola mamara dreapta si una pe cea stinga. interesant este ca acum citeva zile una dintre cele doua de pe sinul sting a disparut...de la sine. sper sa se intimple la fel si cu cea de-a doua, mai ales ca are o baza de implantare ffff mica. am vrut sa intreb ce se poate face (probabil nimic) si ce se intimpla daca o va rupe bebe - parerea mea, dupa cum arata si cind au aparut: nimic. Cu baby-expo ma ofticati intr-un mare fel Am niste nelamuriri maaari legate de botez; care sinteti mai trecute prin asta, daca ma puteti ajuta...? 1. Se dau invitatii, ca la nunta? 2. "toata lumea" se asteapta sa fie invitata? adica na, n-o sa mai vina colegi de servici de-ai lui maica-mea, care au venit la nunta pt ca si maica-mea a fost la nunta la copiii lor, dar...trebuie sa chem (si sa ma astept sa vina) neamuri din alte localitati? colegi de servici? sau doar prieteni mai apropiati..? 3. "Cheful" se face ca dupa o cununie civila sau ca la o nunta? Adica dupa-masa sau noaptea? Daca dupa-masa, cam ce trebuie pregatit...? adicatelea cita mincare? 4. Se primesc bani sau cadouri? if you can't say something nice, then don't say nothing at all http://pisigri.blogspot.com/ |
Pentru ca ma plictisesc, imi permit sa raspund la intrebarile legate de botez.
Nu sunt sfaturi ci doar o parere personala.
Cel mai important lucru este ca nu exista reguli. Fiecare face cum vrea!
1. invitatiile ar trebui sa existe dar nu sunt obligatorii. Daca e petrecere mare oamenii se asteapta la invitatii. Poti sa le cumperi sau sa le confectionezi tu, folosind o poza a copilului ...sau cum iti trece prin cap. Daca sunt mai putini oameni si nu se formalizeaza, merge si cu un telefon, mail...
Personal mi se par simpatice invitatiile pentru ca le poti pastra ca amintire...
2."toata lumea" ar trebuie sa insemne toata lumea pe care o doresti alaturi. Sunt botezuri care seamana cu nuntile (multi oameni, rude cu care nu te-ai mai vazut de ani de zile... si chiar oameni pe care nu i-ai cunoscut niciodata )
Repet, depinde cum iti place! Am fost la un botez unde s-a facut un gratar la iarba verde! Asa au vrut asa au facut!
In orice caz nu trebuie sa te simti obligata sa faci mare petrecere daca nu iti place sau nu iti permiti.
3. ambele variante sunt corecte. tu alegi!
4. daca este petrecere la restaurant/local...etc, se dau bani macar cat sa acopere plata tacamului plus alti bani ptr bebe sau cadouri.
Nu stiu daca am fost de folos in vreun fel dar am incercat sa expun un punct de vedere. In rest, ar fi bine sa nu te ghidezi dupa chestii de genul TREBUIE SA ... TREBUIE SA... TOATA LUMEA FACE ASA...
Cel mai important la un botez sunt lucrurile legate de desfasurarea slujbei religioase.
Restul e traditie, gura lumii, pareri personale...
Ar fi bine sa ai in vedere si faptul ca oricat te-ai stradui nu o sa multumesti pe toata lumea!!!
Daca ai nelamuriri legate de ce se face la biserica si cum... as putea sa-ti impartasesc experienta mea.
36 saptamani, mamica de Lena
pisigri spune:
Multumesc Raaluca ! 
Sincer, imi imaginam botezul ca pe o mica petrecere restrinsa, dar sa vedem ce iese.
Ma gindeam zilele trecute ca intr-un fel e mult mai fain chestia cu baby shower de la americani (si nu numai). Botezul este ceva restrins, in familie, mama si bebe nu sint foarte solicitati intr-o perioada in care numai asta nu le trebuie, in timp ce baby shower e mai "extins", bebe e inca la caldurica... si nu pot sa trec peste aspectul practic al organizarii - nu sint materialista (sau nu mai mult decit altii...)dar mi se pare foarte eficient sa faci lista cu ce ii trebuie lui bebe; invitatii aleg ce le place sa daruiasca, vor face daruri practice si utile, se pot grupa mai multi pt un cadou mai scump (colegii de la job de ex pot pune bani in comun pt...un sterilizator de ex, un cuplu sau o persoana singura va cumpara un set de biberoane..).
Ma rog, baby shower nu intra in traditia noastra, asa ca degeaba ma gindesc eu la el...
if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/
kitzy spune:
Hello!
Am fost azi la Maria si Casia . Am vazut o frumusete de fetita
parca-i o papusica si e lunguta, seamana cu taica-so ![]()
Maria saraca e obosita, a zis ca bb abia la 5 dimineata a adormit, papa foarte bine, dar are colici, mama lor de colici!
In rest sunt bine amandoua, maine spera sa plece acasa.
Va pup!
Poze Diana
Povestea nasterii
Raluca
de
Diana (24.04.2008)
Pisik06 spune:
Va pup fetelor!
Nu am apucat sa vad daca m-ati mai intrebat cate ceva,ca efectiv nu am avut timp sa intru, bebe ma solicita destul de mult, e greu cu oboseala, cu tensiunea din sani, cu constipatia, etc. Dar o sa incerc sa va povestesc cate ceva despre nastere mai ales, ca de primele zile cu bebe acasa inca nu am apucat sa ma dezmeticesc si sa devin experta.
Nasterea:
- mie mi s-a rupt apa la 3.30 noaptea. Am simtit un lichid cald curgand, am vazut ca sunt uda pana la genunchi, iar cand m-am dus la baie am observat pe jos si dopul gelatinos, exact o gelatina cu firicele de sange. Am inteles ca daca intai ai contractii si apoi ti se rup membranele artificial, doare mai putin, dar din pacate nu poti alege. Am ajuns la spital la 4,30, m-au internat, la 9 aveam dilatatie 2, mi-au facut oxitocina si pana la 11,30 a fost curnt, contractii cu frison inainte si caldura in timpul lor, m-am chinuit ceva, dar stiu ca se poate si mai mult. La 11,30 mi-au montat epidurala si pe la 12,15 am inceput sa simt senatia de screamat. Nu m-au crezut, ei ziceau ca nasc la 3, dar cand a venit dr eram dilatata de 9 deja. La 12:50 m-au dus pe masa si la 13.00 am nascut
- pt bagajul din sala de travaliu, daca nasteti natural. nu va trebuie mai nimic decat halat, sosete, papuci si o sticla cu apa plata. Eu nu am prea baut, ca mi-era frica ca ma baga in cezariana si nu vroiam sa imi fie rau dupa. De mp3 player m-am folosit f f putin, ca atunci cand au inceput contractiile imi venea sa il arunc cat colo. Acuma depinde de lungimea travaliului, dar eu nu am avut nevoie de nimic. Am avut telefoanele, dar le-am folosit f putin ca nu era voie.
- dupa nastere ce am folosit la greu: chiloti (nu curge valuri valuri, dar te murdaresti), tampoane (la giulesti iti dau ei compresa cu vata), camasi de noapte si ma rog, fiecare ce ii mai trebuie. Nu veti avea timp/chef de citit sau altceva
- sa nu va speriati ca nu vine laptele in spital. Beti ceai de chimen cu anason si galactogil si incercati sa va pompati. Recomand cu caldura pompa manuala, la mine aia electrica a fost frectie la piciorul de lemn.
- in spital e greu ca sunt multe pareri: fiecare tura de asistente facea ceva copiilor si emitea alte pareri. Pe mine unele m-au speriat ca nu e mica, ca nu mananca, ca sa ii dau formula, altele o indopau cu glocoza si lapte praf, altele mi-a puneau la san si sustineau ca mananca, etc. Cel mai bine vedeti copilul cum e cand veniti acasa.
Cam atat, daca mai am ceva, va mai spun. Intrebati-ma, dar nu sunt sigura ca am timp sa citesc.
Felicitari mamicilor care au nascut dupa mine, am vazut ca au venit pe lume si micuta Casia si Mario si gemenutii
Succes fetelor care urmeaza, noi va facem acum galerie la dublu.
Va pupam
Mami de Ana Bianca
anamariame spune:
Pisik, multumim ca ti-ai facut timp sa ne scrii. Eu una vreau sa te mai intreb daca ti-au facut clisma si daca a fost aiurea
si daca ti l-au pus pe bebe in brate imediat dupa nastere. Daca reusesti sa citesti si sa ne raspunzi...Multi pupici la bebe mic 

Ana-Maria
32+AMR 8 saptamani
denisamada spune:
| citat din mesajul lui malta Denisamada, daca mergi azi la Baby Expo, am o rugaminte: ![]() Batterfly Efect (Bizoo) sunt prezenti cu stand la Baby Expo; vand cearsafuri absorbante, Sanosan, dar cel mai mult ma intereseaza scutecele pentru bebelusi Pillo si Momi. Am auzit ca sunt cele mai bune.Poate te uiti putin la ele si sa ne spui si noua daca sunt chiar asa grozave. Sunt fabricate in Italia, au granule superabsorbante si cu stratul exterior din material moale, ce permite schimbul de aer, evitandu-se riscul aparitiei iritatiilor, iar benzile de prindere sunt elestice, catifelate si cu inchidere tip ,,scai". Daca sunt mai bune decat Pampers asa cum se spune as fi tentata sa comand de la ei cateva pachete...dar mai vreau si alte pareri, sa fiu sigura. |
Imi pare rau... nu am apucat sa citesc mesajul tau si nici nu am fost prea atenta la standul asta... ca eram kitita pe alte minunatzii. Ne-am luat caditza (Onda Evolution), de care suntem super-incantati si saltelutza de infasat adaptata dimensiunilor megalo-maniacale ale comodei noastre... In rest, am strans mostre si materiale, le studiez pana la Kidex si mai vad atunci
Denisa-Madalina
32+
cu Adela-MarisaAMR 8 saptamani
denisamada spune:
| citat din mesajul lui florinela79 eu le comand pe net (30 cruciulite si 30 biberoane marturii...150 RON)nu e mult. |
Kiar daca nu ma apuc de acum de pregatit botezul, e bine de stiut. Te rog, trimite-mi si mie pe pm adresa unde ai gasit, sa le vaz si eu.

Denisa-Madalina
32+
cu Adela-MarisaAMR 8 saptamani