Burtici fericite de septembrie-octombrie 2009 (15)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

tot vad aici triplu, dublu, dry test si ma intreb daca e necasar? lutoniana, ai facut asa ceva? ca incep sa ma panichez. in ultima vreme ma tot gandesc daca am ai? sau altceva...vreo bola de care nu stiu. mai am putin si voi ce ziceti?

MangaGirl :-) 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Din experienta iti spun Manga Girl ca cu cat citesti mai mult si te informezi....cu atat esti mai varza
Incepi sa-ti pui intrebari despre starea naturala a lucrurilor, incepi sa ai dubii, incepi sa simti boli inchipuite.....
Incearca sa te pastrezi vesela si naturala....nu are rost sa-ti strici sufletul. Ia informatiile ca atare fara sa te sperii, panichezi etc.
Sunt niste teste de sange care iti pot spune care e PROBABILITATEA sa nasti un copil cu probleme.
Daca probabilitatea e mare atunci te indruma catre testele de diagnosticare cum ar fi amniocenteza sau CSV-ul....nu-mi amintesc exact dar una ia proba de placenta si una din lichidul amniotic.
Pe mine m-a intrebat daca vreau sa fac triplu test si am spus da.....dar stiu in acelasi timp ce probabilitate de reusita are acest test.....ca mi-s inginera
va pup si nu va speriati asa usor....problemele care apar in viata sunt facute ca sa le putem face fata
Ultima cugetare mi-a iesit fiind moarta de foame.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gugushtiuc spune:

Citat:
citat din mesajul lui MangaGirl

tot vad aici triplu, dublu, dry test si ma intreb daca e necasar? lutoniana, ai facut asa ceva? ca incep sa ma panichez. in ultima vreme ma tot gandesc daca am ai? sau altceva...vreo bola de care nu stiu. mai am putin si voi ce ziceti?

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! te inteleg, cam asa eram si eu.

GUGU de LUCA 19.12.2007 si 4+

www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze LUCA, alias "FOMILA"

POZE BOTEZ-PETRECERE 19.01.2008

poze noi LUCA! Ce mare am crescut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vik-cj spune:

Buna seara fetelor! mi-a luat o ora si jumate sa ajung la zi cu ce ati scris de ieri....harnicutze sunteti nu gluma.
Greturi si la mine la greu si pofte ciudate...si vad ca mi se accentueaza starea de greata cind mi-e foame (ciudat), sutiene cu o cupa mai mare si dureri de sani la greu, somnolenta dar cind ajung in pat ...insomnii...no uite ca v-am descris si eu starile mele. Dar sincer nu ma pling, eu ma asteptam la mai rau....
Kiki, poate ne mai "zarim" prin Gine I, sau tu mergi doar la cabinet la dr Ona?
Am vazut ca ati dezbatut nu gluma subiectul "no spa". Parerea mea este ca celor care le-a fost recomandat (adica cu dureri intense si iminenta de avort) sa il ia conform recomandarilor, celelalte fete care nu au probleme grave sa nu faca automedicatie. Pina in trim II in afara de vitamine orice medicament nu este recomandat...desi scrie pe multe ca se poate administra in sarcina eu va recomand sa le evitati. Nu exista deocamdata suficiente studii care sa confirme ca unele medicamente sunt inofensive in sarcina. Saptaminile critice eu stiu ca sunt saptaminile 4-10 (de organogeneza), in aceste saptamini nu ar trebui sa fim expuse la nimic periculos. Citeam articole in care se spunea ca e bine ca in aceste saptamini sa se evite chiar si unele produse de menaj si detergenti pentru ca nu se stie exact ce efecte pot avea...
Hai ca v-am facut capul calendar....dar deh...imi cer scuze, deformatie profesionala...
Oricum daca aveti intrebari si nelamuriri legate de medicamente nu ezitati cu intrebarile. Dar nu practicati automedicatia. Mai spuneau si alte fete si repet si eu...sunt de principiu ca ptr orice nelamurire trebuie intrebat dr. Asta e rolul lui....
Va doresc o seara frumoasa!

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Eu una sincer nu mai pot face fata unei suferinte de genul celei de anul trecut. Pur si simplu nu pot duce o cruce mai mare de atat. Prin urmare nu prea sunt dispusa sa risc iar daca va fi nevoie voi face si amnio si orice. DAr este doar ceea ce simt eu. Prefer sa evit o drama decat sa trec din nou printr-una.
Parerea mea referitoare la sarcina am mai spus-o nu este o boala dar nu este nici de neglijat. Din cauza noxelor, a E-urilor, a exploziilor gen Cernobal apar multe mutatii genetice si sincer nu vreau sa risc sa distrug viata unui copil nevinovat. Eu una vreau sa stiu.
Initial am zis ca nu, dar stand si gandind la toate prin ce am trecut prefer sa evit orice suspiciune.
Si repet, e doar parerea mea si ceea ce simt eu in acest moment.

POZNICI CU NOI

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 11+
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaanna spune:

Super fain!!!!
Am scris mesajul,dar cand sa-l trimit mi s-a inchis pagina de internet.
Asadar, va spuneam caeu am aceleasi stari aproape nelipsite de greata, lipsa poftei de mancare si o oboseala crunta.
Ma gandeam ca tot ceea ce fac, pare a fi impotriva sarcinii.Abia dupa ce se intampla, citesc ca nu era bine...
De exemplu aseara am facut si eu o baita....N-am masurat temperatura apei, dar oricum, nu era doar calduta, ca pentru bebelusi.Acum am aflat ca daca era mai mare de 38 de grade ar fi fost daunatoare....
Azi,mi-a venit pofta de peste afumat si dupa ce am mancat, iar am citit ca afumatura nu e sanatoasa pentru gravide.
Of,in felul asta, chiar nu stiu ce sa fac, sau sa nu fac,ca sa fie bine pentru bebe.....
Eu ma informasem ca cele mai critice saptamani sunt pana in a noua.Dar totusi,nimeni nu stie ce se intampla in burtica.
Saptamana viitoare merg si eu la ecograf .Nu l-am mai vazut de la 5 saptamani , cand era doar un punct mic si negru.Sper sa pot vedea ceva acum....
Analize....tot saptamana viitoare voi face si sper sa fie ok.
Voiam sa intreb, dac stiti, in cazul in care am facut acum un an analize pentru toxoplasma, chlamidia si celelalte, sunt valabile rezultatele si acum, sau le repet?
Intelesesem ca daca ai facut o data bolile, devii cumva imun.
Luminati-ma!
As vrea sa pot intra mai des s vorbesc cu voi, dar timpul meu e tare plin cu de toate...
Va pup!!!

Mariaanna
7+

Mamica de si in asteptarea unui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Pai de stiut si eu vreau sa stiu Monica insa momentul unei eventuale hotarari este crucial.
Ia si alege....
Dar pana atunci mai este si sa nu uitam ca abia a inceput week-end ul si sa ne bucuram si sa papam bunatati.
Eu ma gandesc la o inghetata mare de ciocolata, voi ?
Scuze Angel....dar inghetata sunt sigura ca au si ei, nu ?
va pup pe burtici pline de viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zubeen spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica_dicut

zubeen iei cumva fier sau vitamine prenatale casre contin fier?????

POZNICI CU NOI

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 11+
O noua viata

buna, nu,nu iau nimik,doar acid folic,eu mi-am facut analizele cu o luna inainte sa raman gravida si au iesit ok,dar de ce ma inteebi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

va inteleg mai fetelor, dar pe mine nurse Mary nu m-a intrebat nimik de astfel de analize. sper sa ma intrebe midwifeul la spital. lutoniana, inca o intrebare...stii cumva cum se cheama astea in engleza? ca daca nu imi zic ei, sa intreb eu. s-a uitat asistenta la mine cand i-am spus ca vreau analize de calciu, magneziu, etc...de parca ii cerusem sa ma plateasca greutatea in aur. si a inceput sa rada. ca cica nu fac asa ceva...ca daca e sa fie cineva privat de calciu sunt eu, dar bb isi ea de la mine tot ce are nevoie.
anyway...multumesc pt informatii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaanna spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica_dicut

Eu una sincer nu mai pot face fata unei suferinte de genul celei de anul trecut. Pur si simplu nu pot duce o cruce mai mare de atat. Prin urmare nu prea sunt dispusa sa risc iar daca va fi nevoie voi face si amnio si orice. DAr este doar ceea ce simt eu. Prefer sa evit o drama decat sa trec din nou printr-una.
Parerea mea referitoare la sarcina am mai spus-o nu este o boala dar nu este nici de neglijat. Din cauza noxelor, a E-urilor, a exploziilor gen Cernobal apar multe mutatii genetice si sincer nu vreau sa risc sa distrug viata unui copil nevinovat. Eu una vreau sa stiu.
Initial am zis ca nu, dar stand si gandind la toate prin ce am trecut prefer sa evit orice suspiciune.
Si repet, e doar parerea mea si ceea ce simt eu in acest moment.

POZNICI CU NOI

Monica 11+
O noua viata

S eu sunt in aceesi situatie si cred ca la fel, as ceda la o noua deceptie...
Totusi, mie mi-e un pic cam frica de amniocenteza.
Unii sunt de parere ca se poate intampla sa se infecteze lichidul amniotic.
Pe vremuri se spunea ca e usor sa faci copii, mai greu sunt de crescut.
Acum e greu de crescut, dar si mai greu de facut!!!
Doamne ajuta sa fie bine!

Mariaanna
7+

Mamica de si in asteptarea unui

Mergi la inceput