FIV la Cluj 10

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maddutz spune:

anamy si mie tot de edometrioza mi-e teama! hmmmm...sunt curioasa cum vei reactiona la gonal. oricum, ovarele micropolichistice sunt cauza de infertilitate. stiam ca esti la surcel, dar nu eram foarte sigura.
eu spe,r totusi, sa ai noroc sa nu ajungi la FIV. iti tin pumnii si sa ne tii la curent.
cate zile faci gonal? sau cum ti-a facut schema? la ultimul fiv am facut stimulare cu 1 fiola de gonal. am avut 4 foliculi si 2 ovocite (2 foliculi erau goi).
ai facut ceva tratament pentru ovare micropolichistice? ai luat metformin?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uratica spune:

anamy-ups..stai ca uitasem..tu ai facut stimulare!scuze..cred ca nu e acelasi lucru!

Mergi la inceput

uratica ia-ti teste de ovulatie si coreleaza cu temperatura bazala! si....action!

Mergi la inceput

madutz,ma gandeam la testele de ovulatie,dar am inteles ca nu sunt prea concludente..asa ca eram in dubii!insa o sa incerc!iar temperatura bazala cu o iau?si cand?dimineata,seara..off sunt varza la capitolul asta!m-as duce la monitorizare,insa nu am incredere in nici un doctor de aici!am mari indoieli ca ar fi vreun dr competent pe aici in cazuri de infertilitate!

Mergi la inceput

fetele mi se facu o foame!!si trebuie sa profit de chestia asta!mai ales ca m-am incapatanat si nu mai vreau sa ma sui pe cantar!ptr ca ma deprima chestia asta!!asa ca..sper sa ma cantaresc cand voi avea peste 50de kg!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bendeljulia spune:

Deci, pe vremuri s-a putut depista sarcina in felul urmator: s-a injectat urina sub pielea broscoiului,si din cauza HCG-ului i-a indus ovulatia, daca femeia era insarcinata. Insa m-am documentat, si nici asta nu da rezultat f repede. Pentru asta imi trebe broscoi.
anamy sa stii ca si eu am avut luni in care m-am simtit rau de la gonal, la IA nr 3 si 4 deja cand vedeam acul imi era rau, luna asta n-am avut prb, desi am facut 6 la numar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilicica spune:

Anamy, am si eu o intrebare Cand ti-a zis Surcel sa faci gonalul seara sau dimineata?
Si eu vreau sa incerc luna care urmeaza o inseminare, tot pacienta lui sunt, dar mie mi-a dat Menopur pentru stimulare, si nu stiu cand e mai bine sa fac injectia dimineata sau seara? Maine te asteptam cu vesti bune cat mai repede.
Acum eu sunt in asteptarea ciclului si mi-a zis sa incep cu ziua 3, dar nu stiu exact cand e mai bine sa fac injectia, si pentru atata lucru nu l-as suna sa-l intreb, poate ma ajuta cu un raspuns fetele de aici......
Va pe toate.

Mergi la inceput

temperatura (vaginala) bazala se ia dimineata, zilnic, la prima ora (adica la 6 dimineata), dar poti trisa si sa o masori la 7; temperatura trebuie masurata in fiecare zi dimineata imediat dupa trezire, inainte de orice fel de activitate, inainte ca femeia sa se dea jos din pat. temperatura poate fi luata axilar (sub brat), oral, vaginal sau rectal. este recomandata masurarea temperaturii rectal sau vaginal. indiferent de locul unde este masurata, el trebuie sa fie intotdeauna acelasi. oral, termometrul trebuie tinut sub limba timp de 5 minute, in rect sau vagin - 3 minute iar axilar - 5 minute. daca nivelul mercurului este intre doua gradatii se inregistreaza gradatia inferioara.
la ovulatie temperatura va creste in jur de 36,8-37,4, apoi va scadea, undeva sub 37, mentinundu-se in platou pana la venirea menstruatiei. ovulatia este un fenomen care dureaza minute sau ore si de aceea nu se poate vorbi despre inceputul sau sfarsitul ovulatiei. cum iti spuneam, trebuie gasit un model crestere - maxim - platou - scadere. punctul de maxim al temperaturii indica ovulatia. devine marker al ovulatiei numai daca apare o singura data de-a lungul ciclului si apoi este urmata de o zona de platou.
un semn de sarcina este mentinerea temperaturii bazale peste 37,1. deci julia, poti incerca metoda asta. eu zic ca este, relativ, un semn demn de luat in considerare.
sunt numerosi factori care pot influenta temperatura bazala (si de aici si nesiguranta metodei) : masuratori incorecte (la ore diferite), oboseala (temperatura trebuie masurata numai dupa 4 - 5 ore de odihna), somn agitat, stress, modificari ale mediului, boala (inflamatii la nivelul altor organe sau sisteme). in aceste cazuri cresterea temperaturii nu este legata de procesul ovulator.
pentru a mari gradul de predictie al momentului ovulatiei trebuie folosita si o alta metoda, in paralel, metoda mucusului cervical iar rezultatele metodei masurarii temperaturii bazale trebuie corelate cu rezultatele metodei observarii transformarilor mucusului cervical. in perioada imediat urmatoare menstruatiei secretiile sunt reduse, femeia avand o senzatie de "uscaciune" a vaginului. cu trecerea timpului cantitatea secretiilor incepe sa creasca, mucusul fiind clar si apare senzaia de "umezeala" la nivelul vulvei. dupa momentul ovulatiei se pastreaza senzatia de "umezeala" dar mucusul devine vascos. apoi cantitatea secretiilor incepe sa scada pana in momentul urmatoarei sangerari menstruale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bendeljulia spune:

maddutz, sa-mi iau temperatura bazala chiar daca n-am luat-o
pana acum? este concludent?
Eu am facut gonalul seara, desi nu mi-a zis Micu cand sa fac.Era un ritual deja.

Mergi la inceput

lilicica eu stiu ca important este sa faci injectiile la aceeasi ora.

Mergi la inceput