Curata dreptate!
Raspunsuri - Pagina 5
taisia spune:
Da Rufus, ai dreptate este nerespecarea hotararii judecatoresti in acest caz. Tu te-ai referit strict la situatia batranului, iar eu am avut in vedere toate cazurile de acest gen cu batrani, femei, arestati in conditii similare, care au aparut in presa in ultimul timp.
Daca e sa discutam strict pe acest caz, tot ce pot sa fac e sa mi dau cu parerea, bazat pe experienta mea, care poate sa nu fie valabila.
Articolul este prost scris, foarte prost. A luat elementul de scandal si a facut o poveste lacrimogena. Parca il si vezi pe saracul batran, printre hoti, violatori si criminali, cand n-a facut altceva decat sa smulga doi tarusi. Nicaieri in articol nu se spune daca s-a cerut pozitia surorii lui, a executorului, a Parchetului sau a instantei. Si ar fi fost necesar ca sa-ti faci o idee corecta. Asa ca nu stiu exact ce s-a intamplat acolo dar eu ma indoiesc ca doar a smuls doi tarusi si l-a injurat pe executor. Ca fapt divers, tarusii aia sunt destul de bine batuti in pamant, sa nu-i scoti daca te impiedici de ei, asa ca pentru un batran pe targa a avut ceva putere (asta suna ironic, nu sunt ironica cu batranul, oamenii au puteri nebanuite sa-si apere proprietatea, sunt ironica raportat la articol). Apoi daca e sa facem exercitii de imaginatie, poate i-a aruncat in capul politistului. Sau poate a ridicat sapa sa-i dea in cap executorului, acesta a ridicat mana sa se apere si acum e cu ea in ghips (caz concret intamplat unui coleg tot cu un batran). Nu stim exact ce s-a intamplat acolo. In plus daca s-a opus la executare, chiar crezi ca dupa ce a plecat executorul a lasat terenul liber si sora-sa, care vad ca e tot o batranica, l-a muncit linistita?
Apoi, mai e un aspect. Politistul din sat putea sa-l cheme, sa-i dea o amenda, eventual pentru tulburarea linistii publice. Procurorul putea sa constate ca nu exista pericol social, sa dea o amenda si sa dispuna neinceperea urmaririi penale. Judecatorul la fel. Dar nu s-a intamplat asa la nici un nivel, deci poate a fost mai mult decat scrie in articol. Pentru ca nici unul din judecatorii sau procurorii pe care ii stiu eu, unii corecti, destepti, altii chiar corupti si incompetenti, nu ar fi mers pe varianta pedepsei cu inchisoarea pentru doi tarusi. Si nu, nu stiu ce a avut judecatorul ala in cap, pentru ca autorul articolului nu s-a obosit sa afle si sa-mi spuna.
Si ca ultim aspect, ca iar m-am intins, da, legea ar trebui sa se aplice corect, sa fie aceeasi si pentru nevasta lui Paunescu, si pentru batranelul asta. Nu se intampla asa. Asta nu inseamna ca este o greseala sau un abuz sa pedepsesti legal o fapta minora cand altele mai grave au scapat nesanctionate.
mamica
Mondor spune:
Trist dar adevarat...pai de ce sa faca ei dreptate in cazul de care vorbeaa mamagiuliei de la Timisoara, nu e mai usor sa aresteze un batran?!
Numai bine!
mondor
bertha spune:
Retrag ceea ce am spus anterior despre corectitudinea deciziei judecatoresti, graba strica treaba, mai ales in lipsa anumitor date: am vazut aseara la Realitatea povestea mai detaliata: batranul a fost condamnat initial cu suspendare, a recidivat si suspendarea pedeapsei nu a mai fost posibila. Condamnarea a avut loc in 2006 si pana acum nu a executat pedeapsa din cauza starii de sanatate. Insa, dupa celebrul caz Gorbunov, au luat la puricat toate cazurile celor condamnati si care nu au executat pedeapsa si astfel a ajuns si batranul nostru dupa gratii.
Din pacate, aprecierile privind cazurile infractorilor importanti nu le pot schimba, desi mi-as dori din tot sufletul sa ma insel si aici.
Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
anyella spune:
Si eu revin la ceea ce am spus: codul penal si cel de procedura penala dupa care se da o condamnare este de virsta unora dintre noi.Daca esti recidivist,nu conteaza fapta,poate fi minora,la prima abatere esti obligat sa executi pedeapsa.
Nu spun ca nu exista sentinte nedrepte( vezi cazul pe care l-am amintit),legea e interpretabila.Orice magistrat o poate "folosi" ca acoperire in functie de spaga oferita.Aici nu cred ca pot fi contrazisa,exista n-cazuri de coruptie dovedite.
Poate magistratul acela chiar si-a facut meseria.Iar batrinul nostru nu a avut bani nici de avocat,nici de un recurs.
Oricum,media a facut un mare bine aici.Cred ca va fi gratiat de presedinte.Mai ales ca avem...an electoral .
Tashi
michelle7 spune:
Deci domnul are 80 de ani si nu se poate deplasa fara ajutor si e foarte bolnav. In puscarie e supravegheat 24 de ore si are acces la infirmerie.
presupun ca daca ar fi in afara puscariei ar fii vai de capul lui . Nu ar avea pe nimeni care sa il ajute si la spital fara bani presupun ca nu esti bagat in seama. Personal mi se pare ca penitenciarul pt el e o "binecuvantare " pt ca e aproximativ echivalentul unui azil de batrani gratuit
anyella spune:
Ai avut cumva bunici la tara? Sa vezi ce binecuvintare e pt un om sa traiasca inchis la virsta aceasta.Cu toata medicatia oferita.Daca batrinul e la puscarie pentru proprietatea lui,acesta e ratiunea lui de a fi.
Uff...
Tashi
bertha spune:
Citat: |
citat din mesajul lui michelle7 Deci domnul are 80 de ani si nu se poate deplasa fara ajutor si e foarte bolnav. In puscarie e supravegheat 24 de ore si are acces la infirmerie. presupun ca daca ar fi in afara puscariei ar fii vai de capul lui . Nu ar avea pe nimeni care sa il ajute si la spital fara bani presupun ca nu esti bagat in seama. Personal mi se pare ca penitenciarul pt el e o "binecuvantare " pt ca e aproximativ echivalentul unui azil de batrani gratuit Michelle |
Ar trebui sa nu uitam si de mandria si orgoliul fiecaruia dintre noi. Cati dintre noi am alege la 80 de ai sa stam in inchisoare numai pt ca suntem supravegheati si avem medicatie?! Si nu cred ca medicatia poate imbunatati starea de sanatate a unui om care se consuma atat sufleteste. Vorba aia "decat un an cioara, mai bine o zi vultur".
Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
michelle7 spune:
Inainte sa vad un azil de batrani ma gandeam ca e inuman pt un copil sa-si puna parintele in varsta in azil. Dupa ce am vizitat cateva am inteles importanta ajutorului 24 de ore pe zi. Nu spun ca inchisoarea e un loc bun. Spun doar ca poate batranul ala are zile mai bune in inchisoare unde are 3 mese pe zi si oameni care sa il ajute si cu care sa socializeze. Sunt multi oameni in varsta care sunt izolati cu zilele in casele lor sau de abia mananca ca nu au bani de mancare sau nu pot sa gateasca sau sa mearga la cumparaturi.
Nu discutam de mandria ranita cuiva care e in inchisoare , spuneam doar ca odata ce ignori unde e , s-ar putea sa aiba o viata mai buna acolo decat afara.
Va recomand sa vedeti Shawshank redemption unul dintre personaje e un batran care face tot posibilul sa ramana in puscarie pt ca acolo are o "viata"
Singuratea si boala sunt si ele o inchisoare !
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui taisia Articolul este prost scris, foarte prost. A luat elementul de scandal si a facut o poveste lacrimogena. Parca il si vezi pe saracul batran, printre hoti, violatori si criminali, cand n-a facut altceva decat sa smulga doi tarusi. Nicaieri in articol nu se spune daca s-a cerut pozitia surorii lui, a executorului, a Parchetului sau a instantei. Si ar fi fost necesar ca sa-ti faci o idee corecta. |
Da. Ai foarte mare dreptate.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Marilena12 spune:
Am si eu mici comentarii legate de ceea ce se discuta aici.
In primul rand, pe rol la instantele romanesti sunt mii de dosare in care diversi batranei se lupta pentru pamant cu alti batranei, apoi fireste unii trebuie sa piarda, ca nu pot avea toti dreptate, si refuza sa respecte hotarari judecatoresti definitive si culmea, puse in executare. Si ca sa se ajunga la inchisoare...trebuie ca executorul sa vina, sa puna in executare respectiva sentinta si batranelul sa smulga de cateva ori tarusii cu care se face imprejmuirea. Intai se da 18 indice 1, apoi se da cu suspendare, apoi, destul de tarziu, se baga la zdup. Asta e legea! Cui nu-i convine, sa ceara clementa pentru acesti procesomani care ajung sa-si faca dosare penale inclusiv pentru fapte de violenta, sa se omoare intre ei din cauza unei bucati de pamant pe care si-o disputa in general in familie. Ganditi-va si la cei cu care se judeca mereu acest tip de oameni! Ceilalti batranei! Poate au si aia dreptatea lor! Legea nu poate multumi toate partile dintr-o speta! Mereu este unul care ramane nemultumit de decizia instantelor. Si gata! Instantele sunt asa si pe dincolo! Cum sa imparti dreptatea in astfel de procese, decat conform cu legea si cu probele pe care le aduc toti cei implicati?
In plus, legat de batranul respectiv, acesta avea suspendata executarea pedepsei privative de libertate, exact pe problemele de sanatate si de varsta inaintata. Insa de cand cu exagerarile presei din ultimul timp, s-au dus repede politia si cei din penitenciar si l-au luat pe mos inapoi la zdup, ca sa nu se mai comenteze atata despre detinutii pe care chiar legea noastra ii lasa sa-si trateze bolile in sistemul sanitar de stat. De-aia a ajuns mosulica la inchisoare! Si tanti aceea din Maramu, studiati putin problema cu un minim de cunostinte de procedura penala si o sa vedeti ca e legal ca atunci cand nu respecti o hotarare judecatoreasca de cateva ori, sa se aplice legea si la tine, indiferent ca esti femeie, batran, tanar, bolnav, etc. Cui nu-i convine procedura sa o schimbe, sau sa ceara derogare pentru anumite categorii, astfel incat in timp ce noi toti suntem fortati sa respectam legea, sa le dam voie celor in varsta sa-si bage picioarele in ea!
Mi s-a luat de aratat cu degetul in toate sistemele din tara asta, dar sa acceptam sa ne conduca niste lichele care au dreptul si posibilitatea de a cere sa se respecte legea, dar numai de catre altii! Si mi s-a luat si de miorlaiturile acestor "amarati" pe care presa ii trimite in fata ca sa ne impresioneze pe toti! Ia sa-i vedeti in sala de judecata ce sta la gura lor! Nici n-ai zice ca mai au vreo boala! Eu cred ca batranul a ajuns sa fie condamnat numai din vina lui! Si sunt convinsa ca sora-sa a adus probabil probe care au dovedit ca are drepturi mai mari asupra acelui teren. Nu vad unde e vina instantei aici, mai ales ca l-au lasat cu pedeapsa suspendata timp de 2 ani! Ce nu s-a respectat aici?
Marilena
Blogul meu