Curata dreptate!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Marilena, stii cumva daca batranul a primit o pedeapsa cu suspendare, sau era in timpul suspendarii pedepsei (pe motive de sanatate, de exemplu)?

Ma surprinde putin inversunarea ta impotriva infractorilor in varsta, care trebuie pedepsiti cu inchisoarea dupa ce incalca (de cateva ori) legea. Si asta pentru ca, in continuare, o multime de "tineri" incalca legea repetat, o supun chiar si la perversiuni si nu mai ajung dupa gratii, sau sunt cercetati ani de zile in libertate, pentru ca un judecator spune ca nu-i pericol social un tip acuzat de crima.
Daca cei care miorlaie la televizor (batrani) sunt rari, de ceilalti sunt pline stirile. De ei nu ti s-a luat?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Nu sunt inversunata impotriva batranilor infractori, sunt inversunata impotriva felului cum sunt acestia folositi in media, pentru a arata de fapt ca justitia este de 2 lei in Romania. Cu asta nu sunt de acord. Infractorii sunt infractori indiferent de varsta, tot asa cum si eu, sau tu, sau altul, am fi la fel de infractori daca am savarsi o fapta penala acum, sau la 80 de ani.
Despre batran, stiu ca mai primise o data pedeapsa cu suspendare, nu era la prima abatere,cu siguranta mai fusese sanctionat si contraventional in prima faza, tot pentru nerespectarea acelei hotarari, pentru ca nu ar fi ajuns din prima la inchisoare. Sunt niste proceduri care se aplica, te judeci 5 ani, pierzi, faci apel, pierzi, se pune in executare, nu respecti (adica smulgi gardul sau imprejmuirea facuta de executor conform hotararii instantei), esti reclamat la politie, avertizat, daca nu schimbi atitudinea esti sanctionat contraventional, apoi cu suspendare...apoi poti ajunge si la zdup. E cale destul de lunga ca sa ajungi la o pedeapsa privativa de libertate. Dar la tv nu au mai mentionat si asta.
In general, oamenii care se judeca pentru pamant, mai au procese pe rol si pentru alte chestii, inainte era insulta (acum nu mai este fapta penala), oricum, se agreseaza reciproc si apoi fug la politie sa faca plangeri.
Sunt foarte multe dosare pe rol de genul asta, si culmea e ca cei mai multi sunt in varsta. Unii devin procesomani, incepe sa le placa.
Mai mult ca sigur, batranul avea executarea pedepsei intrerupta legal, din cauza starii de sanatate. Dar te asigur ca mai avea la activ cate ceva daca a ajuns sa primeasca pedeapsa cu inchisoarea. Nu se afla la prima fapta de genul...
Aaa, si daca mai sunt inversunata de ceva..este vorba despre legislatia noastra. Si ma refer atat la penal cat si la civil. Inclusiv procedura penala are extrem de multe lacune.
Legea ar trebui sa fie lege pentru toti.

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput