Curata dreptate!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Zic ca nu-ti trebuie studii juridice sa vezi o strambatate.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Eu cred ca si batranul va beneficia de gratierea lui Basescu

Atunci, chiar ca-i cu fundul in sus totul...
Judecatorul il condamna la detentie, presedintele ii da drumul. Ambii au dreptul sa o faca, ambii judeca aceeasi persoana, dupa aceleasi legi. Daca-l gratiaza, inseamna ca presedintele ia in calcul problema sociala (e batran, bolnav) si ma gandesc: judecatorul ala de ce naiba nu l-a vazut batran si bolnav, inapt pentru reeducare prin privare de libertate?
Avocatul familiei mele a fost grefier timp de 7 ani, inainte de a face facultatea si a deveni avocat. Grefierul este cel care cunoaste judecatorul in amanunt, familie, amante, capricii, fire, constinciozitate. De fapt ei motiveaza sentintele, dupa ce se pronunta judecatorul (desi nu e treaba lor). Ei bine, de la tipul asta (avocat) cunosc multe din chichitele meseriei si aceste chichite il fac pe el sa fie, mai mereu, castigator in instanta de judecata. Nu este uimit de astfel de cazuri, dar spune ca majoritatea judecatorilor n-ar fi dat un asemenea verdict.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Eu stiu vorba aia: daca toti iti spun ca esti beat, du-te si te culca.

Asa ca am sa dispar de-aici. Asa o fi, cum spuneti voi. Eu nu pot sa-mi dau seama de ce nu gandesc la fel (si n-am baut nimic! ). Nu pot sa ma supar cand cineva a aplicat legea, pot s-o fac cand nu a aplicat-o (si cazuri sunt destule)

Rufus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

Hai ca avem semnale bune,in Rominia.Nu disperati :)).Pina pe 15 mai avem CP,CCP & altele ce nu fac obiectul topicului.Deci ne aliniem la legile europene,altfel ne-o luam peste bot (scuze de vulgaritate).Pina la raportul de tara avem alt cod penal.Ehe...sa vedem cit mai dureaza aplicarea lui! Un an,doi? E destul pina la publicarea in MO.

Ce sa faca ce'i inchisi ca nu au fost C.Paunescu si li s-a dat executare ,suspendarea e pt VIP-uri? Sa gindeasca ca sint judecati dupa un cod penal ceausist(1968),ca a incercat Iliescu in 2004 sa schimbe ceva,dar nu s-a putut.

Asta ar fi explicatia .Desigur,mai ramine CEDO,pt cine are timp/rabdare/bani.Nu e cazul de fata.Avalansa de procese cistigate acolo spune tot.Fratilor,"ne-au luat" pina si vecinii nostrii bulgarii.

Tashi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taisia spune:

Adina Iulia hai sa vin eu sa te sustin desi probabil imi aprind paie in cap singura.
Eu sunt aia care merge sa bata tarusii si sa ia pamantul omului. Lucrez de opt ani ca executor judecatoresc si niciodata nu mi s-a intamplat in dosarele mele ca un debitor sa fie condamnat pentru nerespectarea hotararii judecatoresti.Ce cititi in ziare sunt exceptii, nu regula. De obicei, in astfel de cazuri, se da in cel mai bun caz o amenda.
Ceea ce se pierdeti voi din vedere, este faptul ca si proprietatea celui care a castigat pamantul trebuie aparata. X se judeca 1-5-10 ani si obtine in sfarsit o hotarare in care i se recunoaste proprietatea. Se face punerea in posesie, de obicei cu scandal si opunere la executare. Si eu si colegii mei precizam clar partii si scriem in procesul-verbal ca va raspunde penal pentru nerespectarea hotararii judecatoresti si tulburarea de posesie. Apoi eu plec. Ramane amaratul de X care stie ca are proprietatea lui, recunoscuta de lege, de instanta, stie ca a fost pus in posesie si are dreptul sa-si munceasca in liniste pamantul. Si vine batranul de 80 de ani si smulge tarusii si-i tulbura posesia. Saracul e batran, cum sa-l sanctionam? Bine si X ce vina are? El nu are dreptul sa se bucure de protectie din partea legii?
Rufus, batranul ala nu e in puscarie ca "a sfidat organul". Subsemnata in calitate de organ e zilnic sfidata, facuta in fel si chip, blestemata cu copil cu tot, i se ureaza sa ajunga vai de ea, e amenintata, au sarit si cu toporul la mine. Nu ma plang, atat m-a dus capul, asta fac. Dar n-am vazut vreodata sa se ia masuri, desi de obicei executarile se fac in prezenta politiei. Asa ca regula nu este pedeapsa.
Batranul e in puscarie pentru ca nu a respectat proprietatea altei persoane. Sa zicem ca ati avea un chirias de 80 de ani si la un moment dat el n-ar mai vrea sa plece, ati obtine o hotarare de evacuare si el ar spune: nu ma conformez, nu vreau eu, iete asa si trebuie sa ma suporti in casa ta ca asa vreau eu, eu cred ca eu am dreptate, cred ca e casa mea ca am stat in ea 10 ani. Tot o atingere a proprietatii este si nu stiu cati ar fi multumiti daca justitia nu l-ar sanctiona.
Nu vreau sa supar pe nimeni , recunosc ca sunt subiectiva dar ca si Adina Iulia mi-e greu sa fiu nemultumita ca se aplica legea. A, ca legea nu e corecta? Foarte bine, sa se schimbe, pana atunci, daca asta e un mod sa aperi o proprietate, atunci eu cred ca trebuie folosit.

mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Taisia

Cazul in sine este hilar pentru noi care stim cat de corupta este justitia in Ro.
INsa , principial vorbind, nimeni nu ar trebui sa ramana nepedepsit daca nu respecta dreptul altuia de proprietate.Asta este de altfel una din garantiile unui stat democratic.
Respectarea dreptului la proprietate este esentiala indiferent de varsta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Citat:
Adina Iulia hai sa vin eu sa te sustin desi probabil imi aprind paie in cap singura.

Si eu.

Subscriu la tot ceea ce a spus mamica Taisia , desi nu sper sa pot echilibra raportul de forte.

Toti cei care au prezentat cazul (ziare, televiziuni) au exagerat in stilul specific jurnalismului de azi (vezi si legea lui Murphy "Toate stirile sunt adevarate si corecte, cu exceptia celor ce prezinta evenimente pe care le-ai trait personal si despre care stii ca nu sunt adevarate" )

Eu, fara a avea vreo legatura cu justitia, as zice ca singura exagerare a fost la nivelul pedepsei - probabil pentru nerespectarea hotararii judecatoresti se putea da ca pedeapsa o amenda sau asa ceva.

Daca ati fi fost in locul persoanei care a castigat procesul, cum vi s-ar fi parut daca dreptul vostru de proprietate ar fi fost incalcat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui taisia
Rufus, batranul ala nu e in puscarie ca "a sfidat organul". Subsemnata in calitate de organ e zilnic sfidata, facuta in fel si chip, blestemata cu copil cu tot, i se ureaza sa ajunga vai de ea, e amenintata, au sarit si cu toporul la mine. Nu ma plang, atat m-a dus capul, asta fac. Dar n-am vazut vreodata sa se ia masuri, desi de obicei executarile se fac in prezenta politiei. Asa ca regula nu este pedeapsa.

Da, taisia, stiu ce zici. Stiu ce face un executor si te cred ca nu esti agreata de una din parti si, deci, agresata verbal, cel putin.
Spui ca batranul e in puscarie pentru nerespectarea proprietatii...tot tu spui ca sentinta este o exceptie, nu o regula. Ei bine, despre asta vorbeam, de asta am deschis subiectul, aceasta exceptie, nu singura, este absurda, strigatoare la cer...tu stii mai bine cred ca pedeapsa pentru o fapta se aplica diferentiat, legea permite asta, un judecator are multe in vedere cand o pronunta, ala ce a avut in vedere?
Si, daca tot e sa fim scrupulosi, cred ca fapta batranului (cea pedepsita) este nu tulburarea de posesie, ci impotrivirea la executarea unei sentinte definitive...este altceva...adica putem face un exercitiu de imaginatie (ce-i drept, bazat pe ziar): tu mergi sa bati tarusii, cu politia, mosu vine si-i scoate, te injura, da cu tarusii de pamant, striga ca nu-i de acord (nu scrie ca a aruncat cu ei dupa tine)...si intra in puscarie.
Deci: ce crezi, taisia, tulburare de posesie, sau nerespectarea hotararii judecatoresti?

Fetelor, dati-va cu parerea linistite, lasati "raporturile de forte", paiele in cap si rosiile...uite-asa ne mai lamurim si noi cum merg lucrurile...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Citat:
Fetelor, dati-va cu parerea linistite, lasati "raporturile de forte", paiele in cap si rosiile...uite-asa ne mai lamurim si noi cum merg lucrurile...

Ai perfecta dreptate ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Citat:
citat din mesajul lui sunnyday07

Citat:

Ai perfecta dreptate ...

Scuze daca s-a inteles gresit, eu n-am vrut sa supar pe nimeni. Si nu mi s-a parut ca a sarit cineva calul si, pt mine cel putin, toate parerile au avut un continut mare de adevar si n-au pacatuit prin lipsa bun-simtului.

Taisia, te inteleg perfect, in meseria ta, oricum o dai, superi pe cineva.

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput