Curata dreptate!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Eu zic ca nu ti se pare,asa este!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Da, ar fi fost util sa intre cineva din juridic sa ne explice cum stau treburile si daca faptul ca esti in varsta iti poate garanta suspendarea unei pedepse.

Dar eu nu cred ca un judecator ar trebui sa judece pe baza de emotii, ci doar de fapte, documente, probe, etc. Si in nici un caz judecata lui nu trebuie sa ia in considerare abuzurile pe care le fac colegii lui pentru diversi inculpati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Da, ar fi fost util sa intre cineva din juridic sa ne explice cum stau treburile si daca faptul ca esti in varsta iti poate garanta suspendarea unei pedepse.

Dar eu nu cred ca un judecator ar trebui sa judece pe baza de emotii, ci doar de fapte, documente, probe, etc. Si in nici un caz judecata lui nu trebuie sa ia in considerare abuzurile pe care le fac colegii lui pentru diversi inculpati.

E frumos sa lupti pentru egalitate in fata legii chiar daca uneori te afli inotand impotriva torentului......iti creste adrenalina un pic si te gadila la ego dar eu cred ca ar trebui sa cauti alt subiect. La asta n-ai sanse de izbanda.
Mosu e vinovat dar e candidat suta la suta pt "cu suspendare" din cauza varstei si a starii de sanatate.

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Eu speram sa intre cineva care are legatura cu justitia; da, in penal e vorba de lege, dar mai ales de interpretarea ei.
Un judecator cantareste foarte bine atunci cand baga pe cineva la zdup. Atunci cand are cel mai mic dubiu, nu asupra vinovatiei, ci a necesitatii incarcerarii, pronunta pedepse fara privare de libertate, adica amenzi penale sau pedepse cu suspendare.
Revolta mea (si a altora) vine din interpretarea legii pentru a aplica pedeapsa. Pe de o parte, e normal sa fie diferente de interpretare, pentru ca oamenii (judecatorii) sunt diferiti. Dar te ia groaza cand vezi ca nu intra in puscarie criminali (nu stiu de ce imi vine in minte nevasta lui A. Paunescu), dar intra un batran bolnav care nu a fost de acord cum s-a impartit pamantul.
Adica, mi se pare mie, sau "cu suspendare" primesc doar cei cu proptele?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Daca sunt "proptelele" puternice, poti scapa chiar si fara suspendare, esti curat ca lacrima, de ce nu?! Si pe mine m-a dus gandul la doamna respectiva versus Jean Valjean.
Nici eu n-am pregatire de specialitate, dar, ca om obisnuit, m-am saturat sa vad ca amaratii infunda puscariile pt diverse maruntisuri si ca proceselor lor se termina dupa cateva infatisari si infractorii de categorie grea fie se aleg cu neinceperea urmaririi penale, fie scapa datorita viciilor de procedura, fie procesele lor se intind pe ani de zile, incat uita lumea de ei si de faptele lor.
Si daca, printr-o eroare impardonabila, ajung la inchisoare, se gaseste rapid o maladie, o suferinta, ceva acolo, care sa-i impiedice sa-si ispaseasca pedeapsa.
Sa ne fereasca Dumnezeu sa ajungem vreodata sa depindem in vreun fel de justitia romana!

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ina_nz

Citat:

E frumos sa lupti pentru egalitate in fata legii chiar daca uneori te afli inotand impotriva torentului......iti creste adrenalina un pic si te gadila la ego dar eu cred ca ar trebui sa cauti alt subiect. La asta n-ai sanse de izbanda.
Mosu e vinovat dar e candidat suta la suta pt "cu suspendare" din cauza varstei si a starii de sanatate.

Daca esti jurist, ok, ma retrag.

Daca nu esti, ok, am luat nota de parerea ta, pe care astept sa o confirme (sau sa o infirme) un jurist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Da chitac si stanculescu...e...ce ziceti?...nu sint si ei batrini si bolnavi de colesterol.

Tocmai ma pregateam sa postez si eu un asemenea raspuns despre Chitac si Stanculescu !
LA cat de corupta este justitia in Romania, nu ma mira daca ii dadeau drumul si lui Ceausescu ! Noroc cu Iliescu! probabil stia el ce vine !

Faptul ca merg in inchisoare oameni batrani nu m-i se pare corect atata timp cat marii smecheri se plimba linistiti. Ultimul exemplu este unul care a facut prapad la un mall in Bucuresti si nene judecatorul l-a considerat ca nu-i pericol public.
Bine ca mosul asta de 80 de ani, femeia aia cu 2 copii handicapati acasa si am mai vazut o batrana de 76 de ani condamnata la 7 ani de inchisoare, sunt pericole publice !
Le fug violatorii si hotii din salile de judecata dar se aplica legea exemplar domnule, la oamenii care isi doresc pamantul inapoi ca simbol al statorniciei lor.

Acum cf. legilor, poate si batranii astia or fi fost vinovati, dar aplici legea exemplar cand acea lege este respectata este pentru fiecare la rand nu asa pe sarite !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui ina_nz

Citat:

Daca esti jurist, ok, ma retrag.

Daca nu esti, ok, am luat nota de parerea ta, pe care astept sa o confirme (sau sa o infirme) un jurist.

studii juridice se pun?

Mergi la inceput

Depinde ce inseamna, asa notiuni de drept si Drept civil si comercial am facut si eu in facultate dar n-as putea sa spun ca pot aprecia decizia unui judecator (mai ales in acest caz, fara dosarul cu probe in fata)

As fi fost curioasa totusi de parerea cuiva cu practica in justitie, pentru ca ei au experienta mai larga cu aplicarea legilor si mai ales in dreptul penal (pentru ca eu cred ca aici s-a incadrat fapta batranului)- desi probabil oricui ii e greu, dintr-un articol de ziar ce reflecta doar parerea batranului, sa inteleaga ce anume a stat la baza deciziei judecatorului.

Eu cred ca si batranul va beneficia de gratierea lui Basescu, mai ales daca a fost cazul lui mediatizat. Dar cum mai spunea cineva pe aici, el nu va intelege vreodata ca legal nu are dreptate si ca e vinovat, asa ca se va intoarce sa tulbure in continuare punerea in posesie a sora-sii si se va impotrivi executorilor, ce vor veni sa-si faca treaba.

Daca am inteles eu bine din articol, el ar fi dorit ca sora-sa sa ramana cu 1.5ha si el cu 3.5 ha, in pofida faptului ca parintii lui au dorit altfel (lucrul asta a fost probat in procesul in care surorii lui i s-a dat dreptate si s-a decis pe baza documentelor aduse)

Si mai cred ca articolul este scris tendentios, si reflecta doar povestile batranului, fara nici o referire la vreun document care ar fi fost analizat.

Mie-mi vine foarte greu de crezut ca un judecator ar putea sa-si riste serviciul, dand decizii aiurea, intr-un asemenea caz.

Dar daca totusi la subiectul asta se doreste doar sa se arunce cu noroi in justitie (asa cum sunt multe subiecte despre medici), fara sa aiba prea mare relevanta dreptatea in cazul batranului, eu ma retrag.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Citat:

Depinde ce inseamna, asa notiuni de drept si Drept civil si comercial am facut si eu in facultate dar n-as putea sa spun ca pot aprecia decizia unui judecator (mai ales in acest caz, fara dosarul cu probe in fata)

As fi fost curioasa totusi de parerea cuiva cu practica in justitie, pentru ca ei au experienta mai larga cu aplicarea legilor si mai ales in dreptul penal (pentru ca eu cred ca aici s-a incadrat fapta batranului)- desi probabil oricui ii e greu, dintr-un articol de ziar ce reflecta doar parerea batranului, sa inteleaga ce anume a stat la baza deciziei judecatorului.

Eu cred ca si batranul va beneficia de gratierea lui Basescu, mai ales daca a fost cazul lui mediatizat. Dar cum mai spunea cineva pe aici, el nu va intelege vreodata ca legal nu are dreptate si ca e vinovat, asa ca se va intoarce sa tulbure in continuare punerea in posesie a sora-sii si se va impotrivi executorilor, ce vor veni sa-si faca treaba.

Daca am inteles eu bine din articol, el ar fi dorit ca sora-sa sa ramana cu 1.5ha si el cu 3.5 ha, in pofida faptului ca parintii lui au dorit altfel (lucrul asta a fost probat in procesul in care surorii lui i s-a dat dreptate si s-a decis pe baza documentelor aduse)

Si mai cred ca articolul este scris tendentios, si reflecta doar povestile batranului, fara nici o referire la vreun document care ar fi fost analizat.

Mie-mi vine foarte greu de crezut ca un judecator ar putea sa-si riste serviciul, dand decizii aiurea, intr-un asemenea caz.

Dar daca totusi la subiectul asta se doreste doar sa se arunce cu noroi in justitie (asa cum sunt multe subiecte despre medici), fara sa aiba prea mare relevanta dreptatea in cazul batranului, eu ma retrag.

Nu cred ca sustine cineva ca sentita n-ar fi corecta, probabil ca judecatorul e acoperit de lege. Cred ca ceea ce deranjeaza, de fapt, este scrupulozitatea cu care se aplica legea pt cei nevoiasi, neimportanti, adica pt cei multi si cu cata grosolanie se evita sau se gasesc diverse portite pt "cine trebuie".
Pedeapsa cu inchisoarea are si alt scop, in afara de cel punitiv, respectiv sa-l faca pe condamnat sa-si reconsidere comportamentul. Oare chiar crede cineva ca acel batran va iesi lamurit si disciplinat din arest? Refuz sa cred ca legea romana poate lasa infractori periculosi liberi si nu poate fi gasita o solutie omeneasca pt un batran de 80 de ani.

Si chiar nu vreau sa arunc in justitie cu noroi, nici nu e nevoie, din pacate se acopera singura de ridicol.

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Rusine arogantilor si incompetentilor magistrati, care primesc asemenea dosare si mai dau si sentinta cu executarea pedepsei !

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput