Curata dreptate!
Raspunsuri - Pagina 2
LoraG76 spune:
Nu a contestat nimeni corectitudinea aplicarii legii in hotararea instantei, in faptul ca e vinovat cu adevarat batranul, eu cred ca se putea da pedeapsa cu suspendare...aici mi se pare nedrept, ca a fost inchis...hai sa umplem inchisorile cu batrani peste 80 de ani ca sa fim corecti... Stiu multe cazuri cand infractori recidivisti primesc pedepse cu suspendare...asta e drept?
Lora, mami de Iustina
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
A_Iulia spune:
Aha, deci voi de fapt contestati decizia instantei (executare si nu suspendare), nu faptul ca batranelul a fost vinovat.
Ei, eu nu am studii de specialitate, deci la chestia asta nu pot sa ma pronunt. Nu stiu in ce conditii se da suspendarea si in ce conditii se da executarea. Nu stiu ce probe au fost la dosar. Tot ce se intampla in rest sunt pure speculatii.
Insa mi s-ar parea normal ca legea sa se aplice la fel pentru toti, nu pe criterii: tu esti mai batran deci ai scapat, tu esti blond deci mergi in celula, tu ai copil mic deci du-te acasa si fura in continuare...din'astea.
ni-na spune:
Chiar reprezenta un pericol social batranul?Este incapatanat,legat de hectarul lui pe care oricum nu putea sa-l munceasca,dar asa sunt toti batranii.Nu contest judecata,insa sunt atatea nuantari.
Guestus spune:
Da chitac si stanculescu...e...ce ziceti?...nu sint si ei batrini si bolnavi de colesterol.
denizel spune:
"bolnavi de colesterol", auuuuuuzi!!!!!!!!!!!!!!
Mai, daca Chitac si Stanculescu ar fi fost inchisi fiindca au furat din camara surorilor o parte din sapun, pentru ca era facut din grasimea porcilor pe care tatal lor comun i-a lasat mostenire in numar mai mare surorilor (deci, o nedreptate ), m-as fi suparat aici, pe DC :)).
StMihaela spune:
Am vazut de curand cazul batranei care a stat 3 luni (parca) in inchisoare ca s-a opus unei sentinte judecatoresti - a smuls tarusii infipti de executor de pe tarla. Gratiata de presedinte. Morala femeii?
"Vai ce rusine, cat a suferit famila mea. Da' nu ma las, o sa lupt in continuare pentru bucata aia de pamant ca ce rusine mi-a adus..."
No coment!
Sunt atatia procesomani care se lupta pe 2/4m de pamant sau pe cocosul din curte care a sarit si a necinstit gainile vecinului ca nu mai stiu ce sa zic.
Mosi inculti, mafioti plini de bani, prostituate care n-au avut norocul sa dea peste milionari si sa ajunga "doamne" - ce sa le faca sistemul nostru juridic bolnav?
Iar noi stam si ne indignam pe la colturi, ca nu avem puterea sa facem altceva.
Guestus spune:
Un om de bine scapa de puscarie pe motiv de celulita...apoi vine banditul ala mare si spune acealsi lucru..acum il lasi si pe el sa scape sau nu? totul e discutabil si la mica intelegere
Donia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui StMihaela Sunt atatia procesomani care se lupta pe 2/4m de pamant sau pe cocosul din curte care a sarit si a necinstit gainile vecinului ca nu mai stiu ce sa zic. |
Dupa atatia ani in care dreptul la proprietate a fost calcat in picioare, mi se pare oarecum fireasca dorinta unora de a uza, sau in unele cazuri de a abuza de justitie. E doar o reactie.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adina Iulia Aha, deci voi de fapt contestati decizia instantei (executare si nu suspendare), nu faptul ca batranelul a fost vinovat. Ei, eu nu am studii de specialitate, deci la chestia asta nu pot sa ma pronunt. Nu stiu in ce conditii se da suspendarea si in ce conditii se da executarea. Nu stiu ce probe au fost la dosar. Tot ce se intampla in rest sunt pure speculatii. Insa mi s-ar parea normal ca legea sa se aplice la fel pentru toti, nu pe criterii: tu esti mai batran deci ai scapat, tu esti blond deci mergi in celula, tu ai copil mic deci du-te acasa si fura in continuare...din'astea. |
nu, io nu contest ce s-a aplicat in cazul batrnelului, ci doar ca mult prea mult zel a depus justitia in a aplica o pedeapsa, pentru o fapta minora si nesemnificativa, pe cand criminali si hoti si altii scapa "sarmanii"....
Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!
MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU
Rufus spune:
Eu speram sa intre cineva care are legatura cu justitia; da, in penal e vorba de lege, dar mai ales de interpretarea ei.
Un judecator cantareste foarte bine atunci cand baga pe cineva la zdup. Atunci cand are cel mai mic dubiu, nu asupra vinovatiei, ci a necesitatii incarcerarii, pronunta pedepse fara privare de libertate, adica amenzi penale sau pedepse cu suspendare.
Revolta mea (si a altora) vine din interpretarea legii pentru a aplica pedeapsa. Pe de o parte, e normal sa fie diferente de interpretare, pentru ca oamenii (judecatorii) sunt diferiti. Dar te ia groaza cand vezi ca nu intra in puscarie criminali (nu stiu de ce imi vine in minte nevasta lui A. Paunescu), dar intra un batran bolnav care nu a fost de acord cum s-a impartit pamantul.
Adica, mi se pare mie, sau "cu suspendare" primesc doar cei cu proptele?
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008